הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

TRX

אליאן

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
האם האימון ברצועות יכול להחליף אימון במכונות בחדר כושר?והאם ניתן לבנות מסת שריר בעזרת הרצועות בלבד?

מה המטרות שלך, אימון בTRX יכול להגיע לרמת התנגדות מוגבלת יחסית ברגע שתגיעי לרמה הזאת ולא תעלי ממנה את תתחילי "לדרוך במקום".
אבל יש נשים שמספיק להן, הכל תלוי במטרות

• פותח/ת השרשור
באופן עקרוני לפתח מסת שריר מספיקה כדי להוריד במשקל ולהיראות חטובה זו המטרה שלי כמובן שאני משלבת את זה עם ספינינג 3 פעמים בשבוע

באופן עקרוני לפתח מסת שריר מספיקה כדי להוריד במשקל ולהיראות חטובה זו המטרה שלי כמובן שאני משלבת את זה עם ספינינג 3 פעמים בשבוע

לדעתי TRX בלבד לא יספיק, אולי אם תשלבי אותו עם כמה תרגילי כוח מורכבים (סקוואט,דדליפט ולחיצת חזה)

האם האימון ברצועות יכול להחליף אימון במכונות בחדר כושר?והאם ניתן לבנות מסת שריר בעזרת הרצועות בלבד?
בניגוד לדיעה המקובלת פה, אני רוצה להציע לך דיעה אחרת, אבל אני אקדים ואומר שאינני מאמן כך שדברי צריכים להתקבל רק כחומר למחשבה ולחקירה נוספת (מן הסתם אחרים יענו לי כך שתוכלי לקרוא הסתייגויות).

ממה שאני מכיר, TRX מציע מגוון די גדול של תרגילים ברמות התנגדות שונות, ולפחות לכמה חודשי עבודה ראשונים אפשר בהחלט להתקדם בשיטה הזאת. אולי לא בקצב שאפשר להתקדם עם משקולות בכל מיני תוכניות עם סקאלת התקדמות מהירה (שדורשת, אגב, עליה במשקל תוך כדי הפעילות, במטרה להוריד את המשקל העודף מאוחר יותר, לאחר שצברת מסת שריר), אבל אם המטרה שלך היא כמו שהגדרת אותה, TRX הוא אמצעי לא רע בכלל.

הבעיה העיקרית עם TRX היא למצוא את התרגילים המתאימים לך, ולהעלות את ההתנגדות מפעם לפעם בלי קפיצות גדולות מדי מצד אחד, ובלי להתקע על אותה התנגדות לאורך זמן מצד שני. זה מחייב הכרות טובה עם השיטה או מדריך טוב, וקצת אינטואיציה בקשר לגוף שלך ולעקרונות פיתוח השרירים.

לשם דוגמה בלבד, במקום סקוואט עם משקולות את יכולה להתאמן עם TRX לכיוון של סקוואט על רגל אחת (מה שקרוי "pistol"). ההתנגדות גדלה ככל שאת מצליחה לרדת נמוך יותר, עם פחות ופחות תמיכה מהרצועות ועם יותר חזרות. אחרי שתעשי 10 חזרות מלאות על כל רגל כשהרצועה משמשת רק לייצוב (כלומר היא בערך מקבילה לרצפה) אני מבטיח לך שהרגליים שלך תהיינה שריריות להפליא, אולי אפילו יותר ממה שאת רוצה (אבל אף אחד לא יכעס אם תחליטי כבר ב-5 חזרות שזה מספיק לך 😃).

• פותח/ת השרשור
אני אכן עושה את התרגיל שציינת ועובדת בשיטה הזו. אני יכולה לשלב עם האימון גם כן עבודה עם משקולות חופשיות מהסיבה שאני מתאמנת בבית ואני גם רואה תוצאות, פשוט לא מספיק מבחינת הורדה במשקל:( תודה על התגובה עזרתם מאוד!

פשוט לא מספיק מבחינת הורדה במשקל
הורדה במשקל מדיגים בעיקר דרך הדיאטה בתוספת פעילות אירובית (הליכה, ריצה, אופניים, שחיה... החבר'ה האלה). באימוני כוח לא נשרפות הרבה קלוריות, והסיפורים לגבי מסת השריר שנרכשת ועוזרת לשרוף קלוריות במנוחה אמנם נכונים, אבל זה אפקט די קטן.

• פותח/ת השרשור
אז בהתחשב בחוסר זמן וכוח במה עדיף לי להשקיע יותר אימוני כוח או אירובי?

תלוי מה הגובה, גיל והמשקל

נראה כאילו את רוצה לבנות מסת שריר אז הייתי "מנחש" שאנאירובי.

• פותח/ת השרשור
גובה 165 משקל 57. השאלה היא האם TRX הוא אנאירובי ומספיק להורדה במשקל? אני עושה ספינינג 2-3 פעמים בשבוע.

אירובי צריך לעשות 3 פעמים בשבוע ולא TRX כתחליף למשקולות לא מספיק.

Back
למעלה תחתית