מידע יכול ליהיות שאנחנו צורכים יותר מדי חלבון ?

והמחקר שהוא הוסיף http://ajpendo.physiology.org/content/281/6/E1172
אותי קצת הפתיע מה שהוא אמר ועושה רושם לפי סרטון אחרים שהוא לא לייצן
אבל קצת תעזור חוות דעת אחרת

כל הסירטון הוא "כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש"...
אף הסבר פיזיולוגי רק שטיות כמו "דוריאן ייטס אמר אפילו בשנות ה-90...". מה איכפת לי מה הוא אמר?!
טענה כמו :"המומחים אומרים" היא נטולת תוקף מבחינתי. רק הצגה של מחקרים מבוססים ומתאימים יוצרת אצלי שכנוע ראשוני בתוקף הטענה.
מדובר בברברן וקשקשן סידרתי. אני עדיין מחייך כשנזכר הסרטון ה-"סקוואטים יעצרו את הגדילה אצל בני נוער" שפירסם...
המאמר המצורף לא קשור לתוכן הסירטון בשום צורה.

למתאמן רציני שהוא טבעי שדופק ת-4-5 אימונים בשבוע משקולות+ קצת אירובי עד 2 גרם חלבון זה מספיק.
למתאמן על חומרים אפשר לצרוך קצת יותר 3 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף.
למי שמתחרה בתחרות של פיתוח גוף בשלבים האחרונים של הדייטה מגיעים גם ל-4 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף.
יש 2 דברים שחשוב מאוד להקפיד אליהם בשביל לשמור על הבריאות.
1- זה תמיד לשתות מספיק מיים בשביל שהכליות יעברו סינון. מגיעים ל-8 ליטר מיים בקיץ בכייף.
2- פעם בשנה לפחות חובה לעשות בדיקות מקיפות בעיקר כבד וכליות כי חלבון בכמויות של 3-4 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף יכול לפגוע בכליות ולעשות להם נזק לכל החיים. אם כליות לא משחקים. מי שרוצה להשאר בריא בספורט הזה חייב להבדק כל שנה. כי זה יכול להשתנות מאדם לאדם יש ספורטאים שבגיל 30 מגיעים למצב שהכליות שלהם במצב גרוע מאוד והם חייבים לפרוש מהתחום.
בקיצור תעשו בדיקות כל שנה וכך תדעו אם הכמות חלבון שאתם אוכלים גורמת לכם לבעיה בכליות או לא.

כי חלבון בכמויות של 3-4 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף יכול לפגוע בכליות ולעשות להם נזק לכל החיים
אין עד היום הוכחה אחת שחלבון יכול להזיק לכליות לאנשים בריאים. כמות הבטיחותית שנמצאה לשימוש היא 4 גרם ק״ג משקל, שזה מספיק לכולם.

כל הסירטון הוא "כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש"...
אף הסבר פיזיולוגי רק שטיות כמו "דוריאן ייטס אמר אפילו בשנות ה-90...". מה איכפת לי מה הוא אמר?!
טענה כמו :"המומחים אומרים" היא נטולת תוקף מבחינתי. רק הצגה של מחקרים מבוססים ומתאימים יוצרת אצלי שכנוע ראשוני בתוקף הטענה.
מדובר בברברן וקשקשן סידרתי. אני עדיין מחייך כשנזכר הסרטון ה-"סקוואטים יעצרו את הגדילה אצל בני נוער" שפירסם...
המאמר המצורף לא קשור לתוכן הסירטון בשום צורה.
שאלה, יש הוכחה מדעית לכך שמי שעל סטרואידים צריך כמויות של 3 גרם חלבון לקילו משקל גוף? זה שיש יותר סינטוז אני יודע אבל יש הוכחה לזה שכמויות יותר גדולות יתרמו ליותר מסת שריר או שזה פשוט קביעה של ״ליתר ביטחון״? עכשיו בקשר למחקר שהוא פרסם, אני לא יכול להתווכח איתך שזה נוגע למחקרים כי אין ספק שאתה מומחה באיזור הזה,אז רק תתקן אם אני טועה, אבל הוא הביא את הקישור למחקר בתור סימוכין לזה שאפשר לצבור כמויות גדולות של שריר שנמצאים על 600 מ״ג טסט למרות שצורכים כמויות רגילות של חלבון ואם אני לא טועה אפילו בלי אימוני התנגדות?
ובקשר למה שאמרת על ג׳ייסון אני ממש לא מסכים איתך ואני חושב שקיבלת רושם מוטעה אין מצב בחיים שהוא טען שסקוואטים יפגעו בגדילה אצל מתבגרים כי חצי מהסרטונים שלו הוא חופר על כמה אין תחליף לסקוואט ושזה התרגיל הכי חשוב שיש וגם בתוכנית אימונים שהוא בנה יש סקוואט בכל אימון (סגנון SS) והוא כל הזמן ממליץ לילדים בגילאי 15-16 לעשות אותה..אבל זה לא קשור לנושא

שאלה, יש הוכחה מדעית לכך שמי שעל סטרואידים צריך כמויות של 3 גרם חלבון לקילו משקל גוף? זה שיש יותר סינטוז אני יודע אבל יש הוכחה לזה שכמויות יותר גדולות יתרמו ליותר מסת שריר או שזה פשוט קביעה של ״ליתר ביטחון״? עכשיו בקשר למחקר שהוא פרסם, אני לא יכול להתווכח איתך שזה נוגע למחקרים כי אין ספק שאתה מומחה באיזור הזה,אז רק תתקן אם אני טועה, אבל הוא הביא את הקישור למחקר בתור סימוכין לזה שאפשר לצבור כמויות גדולות של שריר שנמצאים על 600 מ״ג טסט למרות שצורכים כמויות רגילות של חלבון ואם אני לא טועה אפילו בלי אימוני התנגדות?
ובקשר למה שאמרת על ג׳ייסון אני ממש לא מסכים איתך ואני חושב שקיבלת רושם מוטעה אין מצב בחיים שהוא טען שסקוואטים יפגעו בגדילה אצל מתבגרים כי חצי מהסרטונים שלו הוא חופר על כמה אין תחליף לסקוואט ושזה התרגיל הכי חשוב שיש וגם בתוכנית אימונים שהוא בנה יש סקוואט בכל אימון (סגנון SS) והוא כל הזמן ממליץ לילדים בגילאי 15-16 לעשות אותה..אבל זה לא קשור לנושא
סינטזה עדיפה של חלבון בעת צריכת סטרואידים נבחנה בעשרות מחקרים.
המחקר על הטסט מאוד מוכר, אלא שהעובדה שניתן לשנות הרכב גוף (שומן/שריר) ללא אימוני התנגדות וצריכת חלבון לא סותרת ולמעשה לא קשורה לשאלה שנידונה. להסיק מסקנות מהמחקר לטענה בסירטון כרוך בכשל לוגי חמור.
הסירטון על הסקוואט הועלה לפורום. אם לא תמצא בחיפוש (פורום אימונים) אנסה להעביר קישור.
בכל מקרה לא מוצג בסירטון בסיס מחקרי איתן להעלאת הטענה ומאידך מועלות הצדקות לא רלוונטיות או תקיפות ("בשנות ה-90 אפילו דוריאן ייטס טען...", "מומחים גדולים שמכינים אנשים לתחרויות ספורט וחיים מזה טוענים" וכו'.. ).
שים לב, אני אפילו לא מעלה טענות להצדקת/הפרכת הטענה, רק טוען שגם הסירטון לא תורם כלום לדיון בנושא, כמו גם המאמר המצורף.

להוציא מקרים בודדים ג'יסון כמעט תמיד מגבה את דבריו במחקרים ומאמרים מדעיים עדכניים. יש לו היסטוריה נורא ארוכה בתחום. לא ברור לי מאיפה השטות הזאת שהוא כביכול טען שסקאוטים פוגעים בגדילה, זה שקול לאמירה שריפטו מעדיף סמית משין על מוט חופשי. איזה בורות. הבחור הזה באופן כללי אובייקטיבי ואמין ברמה נדירות. בטח ביוטוב.

אני מסכים איתו לגמרי פה וגם בעניין דרישות החלבון, כל התעשייה של תוספי המזון סתם גוזרים קופון על מיתוסים (בוא לא נשכח שגם למנהלי האתר יש אינטרס לעודד צריכת חלבון גבוהה, כן?). באשר לציטוט של דוריין יטס, הוא השתמש בו כדוגמה מהעולם האמיתי שכן הוא נשא מסה עצומה ועדיין צרך בין 0.8 ל1 גרם חלבון. מה אתה מעדיף מחקרים על עכברים, ג'וקים וכל מיני חיות מגניבות? הרי מחקרים על בני אדם שצרכו חלבון בכמויות סטנדרטיות (0.8 עד 4 גרם) מסיקים שהצריכה שנבחנה עבדה, אך הם לא מורים על הבדל חד משמעי בין מישהו שצרך פחות\יותר מאחר. אז מה הטעם?

נערך לאחרונה:
להוציא מקרים בודדים ג'יסון כמעט תמיד מגבה את דבריו במחקרים ומאמרים מדעיים עדכניים. יש לו היסטוריה נורא ארוכה בתחום. לא ברור לי מאיפה השטות הזאת שהוא כביכול טען שסקאוטים פוגעים בגדילה, זה שקול לאמירה שריפטו מעדיף סמית משין על מוט חופשי. איזה בורות. הבחור הזה באופן כללי אובייקטיבי ואמין ברמה נדירות. בטח ביוטוב.

אני מסכים איתו לגמרי פה וגם בעניין דרישות החלבון, כל התעשייה של תוספי המזון סתם גוזרים קופון על מיתוסים (בוא לא נשכח שגם למנהלי האתר יש אינטרס לעודד צריכת חלבון גבוהה, כן?). באשר לציטוט של דוריין יטס, הוא השתמש בו כדוגמה מהעולם האמיתי שכן הוא נשא מסה עצומה ועדיין צרך בין 0.8 ל1 גרם חלבון. מה אתה מעדיף מחקרים על עכברים, ג'וקים וכל מיני חיות מגניבות? הרי מחקרים על בני אדם שצרכו חלבון בכמויות סטנדרטיות (0.8 עד 4 גרם) מסיקים שהצריכה שנבחנה עבדה, אך הם לא מורים על הבדל חד משמעי בין מישהו שצרך פחות\יותר מאחר. אז מה הטעם?

אתה אומר "אמין ברמות נדירות", מה הקשר לאמינות? הסירטון הוא קשקשת. אין בו ציון של מחקרים הסבר מדעי כלשהו.
לגבי הניסיון, לא מעניין. מה הקשר בין ניסיון לטענה מדעית.
דוריאן ייטס הוא דוגמא קלאסית לתעשייה שאתה מציג באור שלילי, לא הייתי מייחס חשיבות מוגזמת לשום דבר שיוצא מהפה שלו הגם ששוב, זה לא רלוונטי ולא מעניין.
ניסויים זה תורה בפני עצמה. קיימים ניסויים על דימוי אורגניזם (In-Vitro) במטרה לבדוק תופעות ומכאניזמים. ניסויים על בע"ח בעלי מאפיינים תואמים לבני-אדם (נוירולוגית/שרירית/קרדיולוגית וכו...) - (In-Vivo). קיימים ניסויים על בני-אדם ברמות שונות. אין כאן שאלה של "מה אתה מעדיף?", כך עובד המדע והעדיפות היא לאיסוף מידע.
בנוסף ובנוגע לפיסקה הקודמת - להגיד "דוריאן ייטס השתמש", "מומחים יותר חשובים אומרים" אינם ניסויים על בני אדם (או אף ניסוי לצורך העניין).
הדבר היחידי שמוצג הוא מחקר הדורש שימוש בכשל לוגי על מנת להצדיק טענה.
אגב, אני לא אומר שמדובר בשטויות, אני פשוט מציין שהסירטון והמאמר לא תורמים לויכוח.

נ.ב

אתה כותב 0.8-4 גרם לק"ג, מדובר בטווח עצום(!), לדעתימכיל בתוכו גם תת וגם עודף חלבון בחסמים.

נערך לאחרונה:
אם דוריאן אכן צרך רק 1 ג' חלבון לקילו, בהנחה שתחזוקה של מסה כזאת דורשת 5000 קלוריות לפחות אם לא יותר ותקנו אותי אם אני טועה, אז הכל הגיע משומן מהצומח ופחמימה (אלא אם כן הוא היה אוכל שומן חזיר או משהו בסיגנון..)?
אני מודע כמובן לעיניין החומרים, אבל בכל זאת, קשה לי לדמיין את דוריאן אוכל 2 קופסאות טונה ושני שניצלים ביום, ואת ייתר הקל' צורך מאורז ושמן זית.

אין עד היום הוכחה אחת שחלבון יכול להזיק לכליות לאנשים בריאים. כמות הבטיחותית שנמצאה לשימוש היא 4 גרם ק״ג משקל, שזה מספיק לכולם.
כן אתה צודק כי אין מחקרים ובדיקות שנעשו במשך שנים הרוקות. אבל אני חושב שאחרי 10-15-20 שנה של נסיון אישי אצל הרבה ספורטאים בתחום הזה אפשר לשמוע מהם שכמויות גדולות מאוד של חלבון במשך שנים כן העלו להם את התפקוד של הכליות ורק אחרי ירידה בכמות חלבון הכליות שוב חזרו להיות במצב תקין יותר.
אבל שוב מי שחושב שלצרוך הרבה חלבון זה טוב בשבילו ובה לו שיצרוך. אבל תקפידו להבדק פעם בשנה לראות שאין פגיעה בבריאות ובכליות. אחרת זה יכול להגמר רע.

אבל אני חושב שאחרי 10-15-20 שנה של נסיון אישי אצל הרבה ספורטאים בתחום הזה אפשר לשמוע מהם שכמויות גדולות מאוד של חלבון במשך שנים כן העלו להם את התפקוד של הכליות ורק אחרי ירידה בכמות חלבון הכליות שוב חזרו להיות במצב תקין יותר.
הבעיה שקשה עד בלתי אפשרי לבודד פה משתנים. הערכים של הכליות יכלו לעלות כי הם הזריקו חומרים כאלו ואחרים שמשפיעים על הכליות.
בנוסף, ערכים מסויימים של הכליות לאנשים עם מסת שריר גבוהה מהרגיל הם נורמלים לחלוטין (תלוי כמה גבוה אבל).
המחקר הכי ארוך שראיתי אני חושב שהתרחש במשך שנה א ו 18 חודשים, שזה יחסית ארוך בעולם המחקר.

ראיתי סרט תעודי על דוריאן יטס ובו הוא היה מרביץ חלבון כאילו אין מחר....
היה אפילו קטע שהוא היה שם 2 טונות בבלנדר עם מים ועושה מזה שייק ושותה... בדוק !!! אני לא ממציא

אני חוזר שוב לעיניין התפריט. בואו ננסה להיות פרקטיים. מה הוא היה אוכל במשך היום (מעבר ל 120 ג' חלבון) על מנת להגיע לערך הסופי (והגבוה) מבחינה קלורית? זה פשוט לא מסתדר.
אם אנחנו רוצים או לא, אנחנו עוברים ג' חלבון לקילו. צריך מאוד מאוד להתאמץ על מנת לא לעשות זאת ( כמו בדיאטות מסויימות לאנשים שכבר חולים במחלות כאלו או אחרות, אבל אז גם הערך הקלורי הסופי הוא יחסית נמוך).
אני לא מעריך שספורטאי ברמות הגבוהות ביותר ( וודאי לא במשקלים הכבדים) יעשה מאמצים על מנת להשאר בערכי חלבון נמוכים. מה הוא יאכל לעזאזל?

נערך לאחרונה:

אני לא חושב שמנהלי האתר מעודדים צריכת חלבון גבוה. במרבית התשובות לשאלות על שימוש באבקות חלבון, מדגישים את העובדה שבמידה ויש אפשרות להגיע לערכים הסופיים על ידי צריכת מזון, אז אין כל צורך באבקות חלבון ( אלא אם דיברת על אינטרס אחר).

אני לא חושב שמנהלי האתר מעודדים צריכת חלבון גבוה. במרבית התשובות לשאלות על שימוש באבקות חלבון, מדגישים את העובדה שבמידה ויש אפשרות להגיע לערכים הסופיים על ידי צריכת מזון, אז אין כל צורך באבקות חלבון ( אלא אם דיברת על אינטרס אחר).

השאלה פה מה הערכי חלבון הסופיים המומלצים.

אכן.
לשם מה נתמוך בצריכה מוגזמת של חלבון?...
זו שטות גמורה וקצת הכפשה מיותרת.

אכן.
לשם מה נתמוך בצריכה מוגזמת של חלבון?...
זו שטות גמורה וקצת הכפשה מיותרת.
''שטות גמורה והכפשה'' זה לרשום שג'יסון קשקשן סדרתי שטוען שסקואט פוגע בגדילה כשבפועל הוא בעד לעשות סקואט 3 פעמים בשבוע ואף הפריך את המיתוס בסרטון שהעלתי. אתה מנסה לכתוב באופן פורמלי אבל זה נראה שאין לך שום שליטה על המקלדת. כך למשל, אתה מדבר שוב ושוב על כשלים לוגיים, אך אתה בעצמך כושל לוגית כשאתה מגיב לטענה שכלל לא נטענה (תראה לי היכן רשמתי שמנהלי האתר מעודדים צריכה גבוהה של חלבון?). זה טיעון איש הקש ואתה יודע את זה!

לומר שלמנהלי האתר יש אינטרס למכור חלבון זה לא בושה (אין עם זה שום בעיה מוסרית כל עוד ממשיכים להיות הוגנים בהמלצותיהם לחברי הפורום כמו משה). זו רק עובדה שראויה לציון. בדיוק כמו שאסור לדבר על הזמנות מחו''ל. התמריץ של ג'יסון שונה. כלומר, הוא צרכן והמטרה שלו לחסוך לעצמו ולשאר הצרכנים כמה שיותר כסף. במובן הזה ולאור העובדה שהוא לרוב מגבה את דבריו בראייה או שתיים - כן, הוא נורא אמין לדעתי. אתה לא צופה בו בכלל לכן סתם נוח לך ללכלך.

המאמר המצורף לא קשור לתוכן הסרטון בשום צורה.
מה הסיבוך המילולי הזה שאתה אוכל? ראשית, זה בכלל לא מאמר, אלא מחקר (השנים לא זהים, תדייק). שנית, בסרטון הוא דן בסוגייה/מיתוס שמתאמנים לא טבעיים צריכים, לכאורה, יותר חלבון מטבעיים בגלל החומרים. המחקר המצורף בהחלט רלבנטי בגלל שהוא מוכיח שאין צורך בצריכת חלבון גבוהה על מנת לעלות מהר מאוד במסת שריר, זה לא הכרחי פשוט וזה אפילו הוכח על אנשים שלא התאמנו (מן הסתם שאימוני התנגדות היו מעודדים הרבה יותר גדילה).

הניסיון שלך ללמד אותי שיטות מחקר למרות הקשים שלך בקריאה וכתיבה נורא משעשע. אבל לגופו של עניין, קח את המסקנה מהמחקר הנ''ל - בשילוב עם דוגמאות מהעולם האמיתי (Observation היא גם שיטת מחקר מדעית, אתה יודע. נכון?) כמו דוריין יטס או המוני אתלטים שצורכים בקושי גרם חלבון לכל קילו בגוף. ותגיע לשאלה המתבקשת; האם מתאמן לא טבעי צריך באמת כמויות גבוהות של חלבון? על אחת כמה וכמה מתאמן טבעי שסובל מתקרת זכוכית (ד''ר ליין נורטון מדבר על 10 גרם שריר כל יום לכל היותר)!? לא ולא. זו כל הטענה בסרטון ואני לגמרי מחזק.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית