הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע יכול ליהיות שאנחנו צורכים יותר מדי חלבון ?

''שטות גמורה והכפשה'' זה לרשום שג'יסון קשקשן סדרתי שטוען שסקואט פוגע בגדילה כשבפועל הוא בעד לעשות סקואט 3 פעמים בשבוע ואף הפריך את המיתוס בסרטון שהעלתי. אתה מנסה לכתוב באופן פורמלי אבל זה נראה שאין לך שום שליטה על המקלדת. כך למשל, אתה מדבר שוב ושוב על כשלים לוגיים, אך אתה בעצמך כושל לוגית כשאתה מגיב לטענה שכלל לא נטענה (תראה לי היכן רשמתי שמנהלי האתר מעודדים צריכה גבוהה של חלבון?). זה טיעון איש הקש ואתה יודע את זה!

לומר שלמנהלי האתר יש אינטרס למכור חלבון זה לא בושה (אין עם זה שום בעיה מוסרית כל עוד ממשיכים להיות הוגנים בהמלצותיהם לחברי הפורום כמו משה). זו רק עובדה שראויה לציון. בדיוק כמו שאסור לדבר על הזמנות מחו''ל. התמריץ של ג'יסון שונה. כלומר, הוא צרכן והמטרה שלו לחסוך לעצמו ולשאר הצרכנים כמה שיותר כסף. במובן הזה ולאור העובדה שהוא לרוב מגבה את דבריו בראייה או שתיים - כן, הוא נורא אמין לדעתי. אתה לא צופה בו בכלל לכן סתם נוח לך ללכלך.

מה הסיבוך המילולי הזה שאתה אוכל? ראשית, זה בכלל לא מאמר, אלא מחקר (השנים לא זהים, תדייק). שנית, בסרטון הוא דן בסוגייה/מיתוס שמתאמנים לא טבעיים צריכים, לכאורה, יותר חלבון מטבעיים בגלל החומרים. המחקר המצורף בהחלט רלבנטי בגלל שהוא מוכיח שאין צורך בצריכת חלבון גבוהה על מנת לעלות מהר מאוד במסת שריר, זה לא הכרחי פשוט וזה אפילו הוכח על אנשים שלא התאמנו (מן הסתם שאימוני התנגדות היו מעודדים הרבה יותר גדילה).

הניסיון שלך ללמד אותי שיטות מחקר למרות הקשים שלך בקריאה וכתיבה נורא משעשע. אבל לגופו של עניין, קח את המסקנה מהמחקר הנ''ל - בשילוב עם דוגמאות מהעולם האמיתי (Observation היא גם שיטת מחקר מדעית, אתה יודע. נכון?) כמו דוריין יטס או המוני אתלטים שצורכים בקושי גרם חלבון לכל קילו בגוף. ותגיע לשאלה המתבקשת; האם מתאמן לא טבעי צריך באמת כמויות גבוהות של חלבון? על אחת כמה וכמה מתאמן טבעי שסובל מתקרת זכוכית (ד''ר ליין נורטון מדבר על 10 גרם שריר כל יום לכל היותר)!? לא ולא. זו כל הטענה בסרטון ואני לגמרי מחזק.
אני אענה בקצרה. הויכוח הוא ענייני ונוגע לתוכן הסירטון, תגובתך לעומת זאת אינה עניינית אלא רצופה בעלבונות אישיים. אין צורך לקחת דיון מגופו של עניין לגופו של אדם, זה לא מחזק את הטיעונים ולמעשה זה ילדותי (סביר, שהרי אתה ילד).
אני דווקא חושב שהתנסחת יפה וברהיטות אלא שהתגובה שלך ריקה מתוכן ענייני. למעשה אתה חוזר על הטענות מהסירטון, אתה לא מחזק אותן (גם אם רשמת "מחזק").
אני לא אחזור על טיעונים קודמים בשירשור, נראה שלא קראת אותם או שלכל הפחות זה לא בא לידי ביטוי בתגובתך.
הכשל הלוגי הוא הניסיון להוכיח את הטענה שאין צורך כלל בצריכה עודפת של חלבון בהסתמך על מחקר הדן בשינוי הרכב גוף במתן טסט ממקור חיצוני (וכן, זה מאמר, צורת הצגה מקובלת למחקרים אקדמיים).
לטענתך בדבר "אינטרס ההנהלה", לא זכור לי שישבת בדיון הנהלה כשנידון ה"אינטרס למכור חלבון". זה בדיוק היקש לוגי. הסקת שאם קיימת מכירה ישירה/עקיפה של תוספי תזונה אזי בהכרח למרוויח יש אינטרס להרוויח יותר והוא יקיים זאת ע"י קידום צריכה עודפת של חלבון. זאת טענה בדבר חוסר יושר - שטות, לא מכובד.
אני אסיים בבקשה עדינה להחזיר את הדיון למגרש הראוי ולהימנע מעלבונות אישיים. התלהמות אינה מחזקת טענות.

אני אענה בקצרה. הויכוח הוא ענייני ונוגע לתוכן הסירטון, תגובתך לעומת זאת אינה עניינית אלא רצופה בעלבונות אישיים. אין צורך לקחת דיון מגופו של עניין לגופו של אדם, זה לא מחזק את הטיעונים ולמעשה זה ילדותי (סביר, שהרי אתה ילד).
אני דווקא חושב שהתנסחת יפה וברהיטות אלא שהתגובה שלך ריקה מתוכן ענייני. למעשה אתה חוזר על הטענות מהסירטון, אתה לא מחזק אותן (גם אם רשמת "מחזק").
אני לא אחזור על טיעונים קודמים בשירשור, נראה שלא קראת אותם או שלכל הפחות זה לא בא לידי ביטוי בתגובתך.
הכשל הלוגי הוא הניסיון להוכיח את הטענה שאין צורך כלל בצריכה עודפת של חלבון בהסתמך על מחקר הדן בשינוי הרכב גוף במתן טסט ממקור חיצוני (וכן, זה מאמר, צורת הצגה מקובלת למחקרים אקדמיים).

נאה דורש ואין נאה מקיים; אתה פתחת את הדיון עם העלבות אישיות והאשמות סרק (מה עם הסרטון סקואט מעכב גדילה שהבטחת?) תוך כדי שאתה מכתים את שמו הטוב של אחד מהאנשים היותר נחמדים וצנועים ברשת. מדובר באדם שקדן ומקור נורא אמין, מהסוג שמעלה סירטוני התנצלות אם וכאשר הוא טועה. אז אל תהיה תמים ואל לך לקחת דברים באופן אישי ממני. קטונתי מלשפוט אדם שאיני מכיר. כמוכן, אני משוחח אך ורק בנימה ידידותית.

אני כבר מזמן לא ילד כפי שכבר הבנת, אבל אפילו ילד מסוגל להבחין בין מחקר אובייקטיבי ונטול דעות, כמו זה שצורף, לבין מאמר. אולי אותו מאמר בהול בהשקפותיה של תזונאית מוסמכת ממכללת תל חי. חשבת על זה? בכל מקרה וכאמור, המסקנה המתבקשת מהמחקר בשילוב עם הממצאים האחרים בסרטון הנ''ל שאין צורך בכמויות גבוהות של חלבון בשביל לעלות מהר מאוד במסה. שים לב: הטענה היא שצריכת גבוהה של חלבון אינה תנאי הכרחי בשביל תוצאות מעולות. לא נטען שאין לזה יתרונות, אלא שאין בזה שום צורך מיוחד.

לטענתך בדבר "אינטרס ההנהלה", לא זכור לי שישבת בדיון הנהלה כשנידון ה"אינטרס למכור חלבון". זה בדיוק היקש לוגי. הסקת שאם קיימת מכירה ישירה/עקיפה של תוספי תזונה אזי בהכרח למרוויח יש אינטרס להרוויח יותר והוא יקיים זאת ע"י קידום צריכה עודפת של חלבון. זאת טענה בדבר חוסר יושר - שטות, לא מכובד.
בפעם המיליון - היכן רשמתי שהנהלת האתר מעודדת צריכת חלבון גבוהה? זו דמגוגיה וכשל לוגי ברור. בשום שלב לא רשמתי את הדברים הללו, אתה מגיב לטענה שכלל לא נטענה. נהפוכו, אני חושב שזה מתחשב והגיוני להציע אפשרות לרכוש חלבון במידה ויש צורך לחברי האתר. עכשיו ברשותך, אם אין לך משהו מעניין לתרום לדיון מלבד שימוש במונחים לוגים ומדעיים שאתה כלל לא מבין, אשמח אם תניח לי. כל טוב.

נאה דורש ואין נאה מקיים; אתה פתחת את הדיון עם העלבות אישיות והאשמות סרק (מה עם הסרטון סקואט מעכב גדילה שהבטחת?) תוך כדי שאתה מכתים את שמו הטוב של אחד מהאנשים היותר נחמדים וצנועים ברשת. מדובר באדם שקדן ומקור נורא אמין, מהסוג שמעלה סירטוני התנצלות אם וכאשר הוא טועה. אז אל תהיה תמים ואל לך לקחת דברים באופן אישי ממני. קטונתי מלשפוט אדם שאיני מכיר. כמוכן, אני משוחח אך ורק בנימה ידידותית.

אני כבר מזמן לא ילד כפי שכבר הבנת, אבל אפילו ילד מסוגל להבחין בין מחקר אובייקטיבי ונטול דעות, כמו זה שצורף, לבין מאמר. אולי אותו מאמר בהול בהשקפותיה של תזונאית מוסמכת ממכללת תל חי. חשבת על זה? בכל מקרה וכאמור, המסקנה המתבקשת מהמחקר בשילוב עם הממצאים האחרים בסרטון הנ''ל שאין צורך בכמויות גבוהות של חלבון בשביל לעלות מהר מאוד במסה. שים לב: הטענה היא שצריכת גבוהה של חלבון אינה תנאי הכרחי בשביל תוצאות מעולות. לא נטען שאין לזה יתרונות, אלא שאין בזה שום צורך מיוחד.

בפעם המיליון - היכן רשמתי שהנהלת האתר מעודדת צריכת חלבון גבוהה? זו דמגוגיה וכשל לוגי ברור. בשום שלב לא רשמתי את הדברים הללו, אתה מגיב לטענה שכלל לא נטענה. נהפוכו, אני חושב שזה מתחשב והגיוני להציע אפשרות לרכוש חלבון במידה ויש צורך לחברי האתר. עכשיו ברשותך, אם אין לך משהו מעניין לתרום לדיון מלבד שימוש במונחים לוגים ומדעיים שאתה כלל לא מבין, אשמח אם תניח לי. כל טוב.
אתה שוב נגרר לעלבונות אישיים. אתה טוען שאני משתמש במונחים מדעיים שאיני מבין, שוב, אינך מכיר אותי (כטענתך), מהיכן המידע לגבי מידת ההבנה שלי במונחים מדעיים?
בסירטון מועלית טענה, לא אמת אובייקטיבית ולכן אין קשר לאמינות מפרסם הסירטון.
מאמר הוא הדרך באקדמיה להעלות מחקר לכדי פירסום. הלינק המצורף הוא מאמר על מחקר שבוצע. ולא, הוא אינו מוכיח את טענת הסירטון.
נשאלה שאלה לגבי צריכת חלבון מוגברת. לא נמצא שצריכה מוגברת של חלבון לרמות סבירות מביא לפגיעה בלתי הפיכה. ההמלצה לאדם המתאמן, ללא חומרים שהשפעתם על יכולת הסינטוז של החלבון ניכרת, היא כ-1.5-2g לכל ק"ג ממשקל הגוף, כאשר בעת שימוש בסטרואידים ניתן אף להגיע ל-3g. אתה סבור שלא, בבקשה הצג מחקרים תומכים, אחרת מדובר בקשקשת.
נראה שאתה נסוג מטענתך הקשורה באינטרס המנהלים וצריכת חלבון. חבל שהזכרת זאת כבר בתגובתך הראשונה.
בנוגע לתרומה לדיון, אל תנהל לי את הפורום.

אם להחזיר אתכם לדיון המקורי...

מהנסיון הלא קטן שלי בתזונה על עצמי, גם כספורטאי כוח (חדר כושר משקולות) וגם כספורטאי סיבולת (רוכב אופניים תחרותי) גיליתי הרבה על סוגיית הפחמימות / חלבונים.

לא רוצה להאריך יותר מדי... אבל:

חלבון: 2 גרם לקילו לא הספיקו להתקדמות אלה רק לתחזוקה. כשעליתי ל 4 גרם לקילו - כוח וגדילה הופיעו.

פחמימות - לא צריך להעמיס אבל חייב שיהיו שם. 400 גרם ליום (אני שוקל 114 קילו היום 20 א.ש) זה בול בשבילי בשביל שיהיה לי אנרגיה ולתת את הסביבה האנבולית. בלי פחמימות לא רואה שום התקדמות, לא משנה כמה חלבון.

לגבי "חומרים" - עוזר בהחלט לדאוג שכל הנזכר למעלה ילך לאן שצריך, אבל עדיין עובד גם בלי...

טפו טפו הולך מעולה.
עליתי בכוח ובמסה.... נקי מאוד.
חודש וחצי כמעט - 16 קילו.
אחוז שומן ירד ב 3 אחוז כמעט.

מתחיל להרגיש עכשיו קצת עייפות מהאטרף ... עד עכשיו לא. ( קצת מפרקים קצת גידים מעט חוסר תאבון).

16 קילו !!!! ??? בחודש וחצי יפה מאוד
מה דעתך לפנק אותנו בתמונות ... אם יש לפני אחרי בכלל פצצה !

טפו טפו הולך מעולה.
עליתי בכוח ובמסה.... נקי מאוד.
חודש וחצי כמעט - 16 קילו.
אחוז שומן ירד ב 3 אחוז כמעט.

מתחיל להרגיש עכשיו קצת עייפות מהאטרף ... עד עכשיו לא. ( קצת מפרקים קצת גידים מעט חוסר תאבון).
אפשר לדעת על איזה סייקל אתה?

למרות שזה חצי ממה שאני צורך ביום עדיין יש כאלו שיגידו שזה הרבה.
לפי החישוב בנתונים שלך אדם ששוקל 100 קילו צריך 200 גרם חלבון ביום בערך...

עכשיו, סתם משהו לחשוב עליו: גוף האדם מתפתח לפרופורציות מסויימות ולא מעבר לזה , כמובן שגנטיקה משפיעה ותיצור שוני בין אדם לאדם אבל עד גבול מסויים.
עכשיו מה אני מנסה לומר פה - אם אתה רוצה להיות מפלצת תאכל כמו מפלצת ! תעשה דברים שונים ממה שרצוי ומקובל כי הרי התוצאה שמתבקשת היא חריגה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית