הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה| מומחי המחשבים התאגדו וכנסו

• פותח/ת השרשור Edward
  • פורסם בתאריך

Edward

משתמש פעיל
906
497
נק' מוניטין:
3,529
906
497
טוב , בזמן האחרון המחשה שלי התחיל להרעיש באופן מעצבן אבל ריסטארט היה עוזר והוא היה חוזר להיות שקט. אתמול הדלקתי אותו אחרי שבוע שהוא היה כבוי והוא השמיעה רעש מחריד של מטוס. פתחתי את המארז וזיהיתי שהרעש מגיעה מהמאוורר של הכרטיסמסך (5850hd radeon). ניקיתי את כל המחשב מאבק עם פן ומברשת שיניים(הרגשתי שאני חוקר מאובנים) והרעש לא ניפתר. התקנתי דרייברים מחדש של הכרטיס מסך וזה לא עזר . המאוורר על 20% rpm עושה רעש מחריד ואם אני מזיז אותו ל50-60 אי אפשר לישון בבית לידי . אתמול במנוחה הגיעה הטמפרטורה של הכרטיס מסך למעל 70 מעלות.
יש לציין כאשר החשב עובד והמאוורר מרעיש ואני פיזית עם היד עוצר את המאוורר הרעש מפסיק .

מה אתם אומרים לעשות? להחליף מאוורר לכרטיס מסך יעזור או שהבעיה בכלל לא שם?

יכול להיות צריך לשמן את הצירים, בנוסף אתה בטוח שניקית מספיק טוב ?

הייתה לי בעיה כזאת, החלפתי את המאוורר של כרטיס המסך והעניין הסתדר.

בקשר לחום יש מצב המשחה הטרמית של הכרטיס מסך כבר התקלקלה
כמה שנים יש לך את הכרטיס?

ועוד סיבה כנראה שהמאוורר לא משהו

יש לך תוכנה של ATI אם אני לא טועה, או כל תוכנה אחרת שתומכת, שאיתה אפשר לשלוט במהירות של המאוורר של הכרטיס מסך
אופציה שניה שהייתי ממליץ היא להיכנס על מנהל משימות (TASK MANAGER) ללחוץ על PROCESSES, ולבדוק אם יש תוכנה שמשתמש בצורה מסיבית וקיצונית בזיכרון (MEMORY) כשהרעש קורה

אתמול במנוחה הגיעה הטמפרטורה של הכרטיס מסך למעל 70 מעלות.
זה תקין לכרטיס מסך

מה אתם אומרים לעשות? להחליף מאוורר לכרטיס מסך יעזור או שהבעיה בכלל לא שם?
יותר כמו להחליף כרטיס מסך אם ניקוי מאבק (לא עם מברשת, אתה צריך ספריי לחץ אוויר) לא עזר.

• פותח/ת השרשור
יש לך תוכנה של ATI אם אני לא טועה, או כל תוכנה אחרת שתומכת, שאיתה אפשר לשלוט במהירות של המאוורר של הכרטיס מסך
אופציה שניה שהייתי ממליץ היא להיכנס על מנהל משימות (TASK MANAGER) ללחוץ על PROCESSES, ולבדוק אם יש תוכנה שמשתמש בצורה מסיבית וקיצונית בזיכרון (MEMORY) כשהרעש קורה
ניסיתי לשלו בקצב מאוורר , כאשר העלתי אותו מעל 24% השכנים שלי לא יכלו לישון בלילה , 70+ מעלות זה לא נורמלי לכרטיס מסך הזה לא תחת מאמץ . הכרטיס מסך הזה אצלי מ2008 בערך ועד היום בלי תקלות. לא יודע מה קרה שם , יכול להיות בורג השתחרר , חיווט ניכנס למאורר מבפנים , המאוורר פשוט התקלל או וואטאבר . הכנסתי את הכרטיס לתיקון.

ניסיתי לשלו בקצב מאוורר , כאשר העלתי אותו מעל 24% השכנים שלי לא יכלו לישון בלילה , 70+ מעלות זה לא נורמלי לכרטיס מסך הזה לא תחת מאמץ . הכרטיס מסך הזה אצלי מ2008 בערך ועד היום בלי תקלות. לא יודע מה קרה שם , יכול להיות בורג השתחרר , חיווט ניכנס למאורר מבפנים , המאוורר פשוט התקלל או וואטאבר . הכנסתי את הכרטיס לתיקון.

היה לי משהו דומה עם אחד מהמאווררים של המארז, החיווט קצת חרג לתוך המאוורר והיה מגע עם הכנפיים כשהן הסתובבו.

בכרטיס מסך לא נתקלתי בבעיה, אבל כנראה שפירוק והרכבה מחדש יפתרו את הבעיה. אם לא - אפשר לקנות מאוורר תואם ב-~80 שקלים (ב-KSP לדוגמא) ולהרכיב לבד על הכרטיס מסך.

מקווה שלא ישחטו אותך במחיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית