הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בחלק העליון של השוק

RudeDude

משתמש פעיל
346
16
נק' מוניטין:
179
346
16
היי, קצת רקע:
בן 18, מתגייס עוד חודש.
1.75, 80 קילו.
לפני בערך חצי שנה התחלתי לרוץ, העלתי מרחקים בצורה מאד הדרגתית ובערך שבועיים אחרי שהתחלתי לרוץ הרגשתי כאב ב:
tuberosity of the tibia, אני חושב שכך זה נקרא.
התעלמתי שניים שלושה אימונים כי חשבתי שאולי זה שריר תפוס, אבל הכאב התגבר והחלטתי להפסיק
מאז יצא לי לקחת הפסקה של חודש+ וכל פעם שהייתי חוזר לרוץ זה היה חוזר, וכבר אין לי מושג מה לעשות.
DBcBZ.jpg

זה האזור בו יש את הכאב.
כל התייחסות לנושא תתקבל בברכה גדולה.

עריכה:
עשיתי רנטגן כשהכאב היה בשכחה יותר והתוצאה:
יש לציין דפקט קורטיקלי עדין במטאפיזה הפרוקסימלית של טיביה אספקט מדיאלי.
לא מבין מה המשמעות.

נערך לאחרונה:
היי, קצת רקע:
בן 18, מתגייס עוד חודש.
1.75, 80 קילו.
לפני בערך חצי שנה התחלתי לרוץ, העלתי מרחקים בצורה מאד הדרגתית ובערך שבועיים אחרי שהתחלתי לרוץ הרגשתי כאב ב:
tuberosity of the tibia, אני חושב שכך זה נקרא.
התעלמתי שניים שלושה אימונים כי חשבתי שאולי זה שריר תפוס, אבל הכאב התגבר והחלטתי להפסיק
מאז יצא לי לקחת הפסקה של חודש+ וכל פעם שהייתי חוזר לרוץ זה היה חוזר, וכבר אין לי מושג מה לעשות.
DBcBZ.jpg

זה האזור בו יש את הכאב.
כל התייחסות לנושא תתקבל בברכה גדולה.

עריכה:
עשיתי רנטגן כשהכאב היה בשכחה יותר והתוצאה:
יש לציין דפקט קורטיקלי עדין במטאפיזה הפרוקסימלית של טיביה אספקט מדיאלי.
לא מבין מה המשמעות.

הגיד של הפיקה מתחבר לאזור הזה (tuberosity) ומושך חזק בכל פעם שאתה רץ ומיישר את הברך.
הרנטגן אומר שיש איזשהי פגיעה קטנה בעצם השוק בחלק המקורב לפיקה. סביר להניח שזה בעקבות הריצות.
אופציות לטיפול : 1. מנוחה 2. שימוש בחבר לגיד בזמן פעילות 3. אימון אקצנטרי (חפש בפורום שרשור של patellar tendinitis)
4. עיסוי דיפ פריקשן לגיד

• פותח/ת השרשור
הגיד של הפיקה מתחבר לאזור הזה (tuberosity) ומושך חזק בכל פעם שאתה רץ ומיישר את הברך.
הרנטגן אומר שיש איזשהי פגיעה קטנה בעצם השוק בחלק המקורב לפיקה. סביר להניח שזה בעקבות הריצות.
אופציות לטיפול : 1. מנוחה 2. שימוש בחבר לגיד בזמן פעילות 3. אימון אקצנטרי (חפש בפורום שרשור של patellar tendinitis)
4. עיסוי דיפ פריקשן לגיד
את החבר לגיד אני שם איפה שכואב או על גיד הפיקה עצמו?

אחלה, ותגיד נראלך יש מצב אני מחלים תוך 5 שבועות?
דרך אגב, תודה רבה על העזרה!

זאת שאלה שמאוד קשה לענות עליה. מצד אחד זה יכול לעבור תוך כמה שבועות , מצד שני יש טנדופתיות שנמשכות גם מעבר לשנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית