הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
לי אין בעיה לעלות במשקל גוף 😃
יש לי חבר ממש רזה שהתחיל להתאמן, הוא אומר שהוא עלה בהתחלה 2 קילו ולא מצליח לעלות יותר למרות שהוא אוכל "הרבה". אז תהיתי אם יכול להיות מצב כמו ששאלתי או שנראה לו שהוא אוכל יותר וזה לא ממש ככה (כנראה שזה השני)
הוא עלה 2 קילו נוזלים כי אכל יותר םחמימה, אבל עצם זה שהוא נתקע אז הוא לא אוכל מספיק קלוריות ביחס לחילוף חומרים שלו. שיספור קלוריות פעם אחת ויראה כמה יוצא לו ביום

הוא עלה 2 קילו נוזלים כי אכל יותר םחמימה, אבל עצם זה שהוא נתקע אז הוא לא אוכל מספיק קלוריות ביחס לחילוף חומרים שלו. שיספור קלוריות פעם אחת ויראה כמה יוצא לו ביום
איזה לספור קלוריות, אני עוד מנסה לשכנע אותו ללמוד לעשות סקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס כדי שיוכל להתקדם מהתכנית שהמדריך הביא לו שכוללת 4X12 על כל המכשירים בלי לגעת במוט 😃

האם חולשה בשרירי הליבה יכולה לגרום לגוד מורנינג בסקוואט?

רציתי לשאול אם יש חשיבות לזה שהתה ירוק יהיה חם או שזה לא משנה ואפשר להכניס למקרר או להכין ממנו איזה ברד וגם אם יש הגבלה על כמה לשתות ממנו ביום

האם חולשה בשרירי הליבה יכולה לגרום לגוד מורנינג בסקוואט?
גודמורנינג נעשה עקב טכניקה לקויה.
טכניקה לקויה נגרמת עקב:
1. טכניקה לקויה
2. משקל כבד מידי.

לכן תתחיל ממשקל קל (מוט ריק למשל) ותעלה סרטונים לבדיקת טכניקה. אם היא טובה תעלה משקל לאט לאט ומידי פעם שוב תעלה סרטונים לטכניקה.
רציתי לשאול אם יש חשיבות לזה שהתה ירוק יהיה חם או שזה לא משנה ואפשר להכניס למקרר או להכין ממנו איזה ברד וגם אם יש הגבלה על כמה לשתות ממנו ביום

לא יודע אם יש הבדל בין תה חם לקר. אתה באמת אוהב לשתות תה קר? נשמע מגעיל.
אין הגבלה על הכמות.

אני מאמין שאתה רוצה לשתות תה ירוק בגלל הזירוז של החילוף חומרים. אל תבנה על זה יותר מידי. תריץ חיפוש בפורום, לא חסר מידע על תה ירוק, כולל יתרונותיו והשוואות בין מותגים

יכול להיות ששאלו פה כבר, אבל בכל זאת אשאל שוב..
מי זה הדוקטור? אפשר פירוט עליו? (למה הוא כזה מסתורי? הוא מתחרה? מה המשקלים שלו?)

גודמורנינג נעשה עקב טכניקה לקויה.
טכניקה לקויה נגרמת עקב:
1. טכניקה לקויה
2. משקל כבד מידי.

לכן תתחיל ממשקל קל (מוט ריק למשל) ותעלה סרטונים לבדיקת טכניקה. אם היא טובה תעלה משקל לאט לאט ומידי פעם שוב תעלה סרטונים לטכניקה.
גוד מורנינג לא נגרם רק משני הגורמים שציינת, הוא יכול להיגרם גם מחולשה בקוואדס. עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי:) ואתה צודק אף לא העלתי לכאן סרטוני טכניקה וכדאי מדי פעם להעלות ולקבל ביקורת.

אם אני מתאמן שנים, ועצימות תמיד בעליה- דרוש לי יותר מאמץ\זמן כדי שתהיה הפרשה של דופמין\סרטונין? או שזה פסיכולוגי אצלי?
אני מרגיש שיש לי יותר דופאמין מהליכה של קילומטר מאשר שעה של אימון משקולות.
איפה יש יותר הפרשה של דופאמין באירובי או אנאירובי?

גוד מורנינג לא נגרם רק משני הגורמים שציינת, הוא יכול להיגרם גם מחולשה בקוואדס. עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי:) ואתה צודק אף לא העלתי לכאן סרטוני טכניקה וכדאי מדי פעם להעלות ולקבל ביקורת.
חולשה בקוואדס במוט ריק? בגלל זה המלצתי להוריד משקל ולהתחיל מ0. הסקוואט מאזן לך את השרירים ולכן בבתחלה יהיה קל ואז תתקע במשקל שהקוואדס מועמסים ומורגשים אבל תעשה טכניקה טובה ותתחזק בהם.

חולשה בקוואדס במוט ריק? בגלל זה המלצתי להוריד משקל ולהתחיל מ0. הסקוואט מאזן לך את השרירים ולכן בבתחלה יהיה קל ואז תתקע במשקל שהקוואדס מועמסים ומורגשים אבל תעשה טכניקה טובה ותתחזק בהם.
לא אמרתי שהחולשה תתבטא במוט ריק, התכוונתי שבמשקל מסוים הקוואדס לא עומדים בעומס, המשקל כבד לקוואדס. באימון הבא אני אצלם את עצמי ואעלה.

לא אמרתי שהחולשה תתבטא במוט ריק, התכוונתי שבמשקל מסוים הקוואדס לא עומדים בעומס, המשקל כבד לקוואדס. באימון הבא אני אצלם את עצמי ואעלה.
לא הבנת אותי.
אם המשקל כבד לקוואדס אז הוא כבד בשבילך נקודה.
אם יש לך חולשה בקוואדס אז תעשה סקוואט עם משקל נמוך (אפילו מוט ריק) עם טכניקה טובה, וכשתעלה במשקלים הקוואדס יתחזקו ביחס מאוזן לשאר השרירים.
לכן לא צריך לאמן קוואדס חלשים, הם יעבדו מספיק בסקוואט, אבל חשוב לשמור על טכניקה טובה (עם משקל שהקוואדס יעמדו בו)

אני נרשם סוף כל סוף לחדר כושר וברצוני לדעת מה אני אמור לחפש בו כדי לדעת שהוא מתאים ומקצועי.

אני נרשם סוף כל סוף לחדר כושר וברצוני לדעת מה אני אמור לחפש בו כדי לדעת שהוא מתאים ומקצועי.
מוט, פלטות, ספת בנץ' ומקום ראוי לעשות סקוואט בטוח (ראק או כלוב עם מוטות ביטחון) אם אין ברירה אז תאלץ להתפשר אבל בגדול מקום ראוי לעשות סקוואט.

אני גר באיזור גוש עציון מאוד קר פה בלילות נע בין 16-18 מעלות בערך לפעמים גם פחות.. בזמן שאני כותב שאלה זאת.
אני אסמתי בפעילות ניסיתי אתמול לרוץ פה ולקראת ה2 קילומטר כבר לא יכולתי האם זה קשור לקור פה?

אני גר באיזור גוש עציון מאוד קר פה בלילות נע בין 16-18 מעלות בערך לפעמים גם פחות.. בזמן שאני כותב שאלה זאת.
אני אסמתי בפעילות ניסיתי אתמול לרוץ פה ולקראת ה2 קילומטר כבר לא יכולתי האם זה קשור לקור פה?
תרוץ עם שכבות, שיהיה לך קצת חם (אף פעם לא טוב שקר לך בשיא הריצה) ותזהר מהזיעה הקרה. אם חמים לך תוך כדי הריצה ועדיין נתקעת ב2 קמ" אז זה לא בגלל הקור. אם תצליח יותר אז זה בגלל הקור ופשוט תתלבש ארוך

לא יודע בכלל לגבי אסמטי, אני יודע שאני מתקשה לרוץ כשהאוויר ממש קר (לא חושב ש-18 מעלות נופל בקטגוריה הזאת).
@talp אני חושב שהוא דיבר מבחינת האוויר שנכנס לריאות, לא הקור שהוא מרגיש בגוף.

יכול להיות ששאלו פה כבר, אבל בכל זאת אשאל שוב..
מי זה הדוקטור? אפשר פירוט עליו? (למה הוא כזה מסתורי? הוא מתחרה? מה המשקלים שלו?)

לא מדברים על ה-דוקטור.

לא יודע בכלל לגבי אסמטי, אני יודע שאני מתקשה לרוץ כשהאוויר ממש קר (לא חושב ש-18 מעלות נופל בקטגוריה הזאת).
@talp אני חושב שהוא דיבר מבחינת האוויר שנכנס לריאות, לא הקור שהוא מרגיש בגוף.
אותו הרעיון, אין מה לעשות עם אוויר קר שנכנס לריאות חוץ מלהתלבש טוב ואז שיהיה לך חם ואז האוויר הקר יהיה פחות מורגש.
וכן אוויר קר מקשה על הריצה משמעותית.
בגלל זה אני רוב הזמן רץ בהליכון, כי אני יכול לרוץ בערב, ובערב קר מידי

יצא לי לשמוע לאחרונה על סוגי כיווצים של השריר כמו הכיווץ הקונצנטרי או האקסצנטרי.
והאמת לא כל כך הבנתי את זה.יש למישהו הסבר קצת יותר מפורט איזה תנועה נגיד זה הכיווץ האקסצנטרי? או הקונצנטרי?
אני מתאר לעצמי שיש עוד סוגים של כיווצים כאלה

מתי הזמן הכי טוב לעשות צ'יט?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית