הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
ע"פ מה מגדירים מתאמן מתחיל ומתאמן בינוני ?
על פי כמה זמן לוקח לו להתאושש מאימונים. למשל למתאמן מתחיל לוקח משהו כמו 48 שעות להתאושש מהאימון, כך שאחרי זה הוא במצב שהוא התאושש והוא יותר חזק (בגלל זה נגיד SS זו תכנית למתחילים) ככל שהרמה עולה למתאמן לוקח יותר זמן להתאושש מאימונים. אם אני לא טועה יש גם את העניין של כמה גירוי מתאמן צריך, למשל למתחיל מספיק נגיד אימון יחיד של SS בשביל לגרות את המערכת, ומתאמן מתקדם צריך לעשות נגיד בלוק נפח של כמה שבועות שבמהלכו נצברת העייפות (או איך שזה נקרא) בשביל גירוי מספיק שיביא להתחזקות.
אם יש לי קופסה של 2 קילו קריאטין, זה בסדר להשאיר אותו באותה קופסה וכל פעם לקחת כפית משם, או שעדיף להעביר חלק לקופסה קטנה יותר ולהשאיר את השאר סגור עד שהקטנה תיגמר? מבחינת לחות, חשיפה לאוויר וכו'

על פי כמה זמן לוקח לו להתאושש מאימונים. למשל למתאמן מתחיל לוקח משהו כמו 48 שעות להתאושש מהאימון, כך שאחרי זה הוא במצב שהוא התאושש והוא יותר חזק (בגלל זה נגיד SS זו תכנית למתחילים) ככל שהרמה עולה למתאמן לוקח יותר זמן להתאושש מאימונים. אם אני לא טועה יש גם את העניין של כמה גירוי מתאמן צריך, למשל למתחיל מספיק נגיד אימון יחיד של SS בשביל לגרות את המערכת, ומתאמן מתקדם צריך לעשות נגיד בלוק נפח של כמה שבועות שבמהלכו נצברת העייפות (או איך שזה נקרא) בשביל גירוי מספיק שיביא להתחזקות.
אם יש לי קופסה של 2 קילו קריאטין, זה בסדר להשאיר אותו באותה קופסה וכל פעם לקחת כפית משם, או שעדיף להעביר חלק לקופסה קטנה יותר ולהשאיר את השאר סגור עד שהקטנה תיגמר? מבחינת לחות, חשיפה לאוויר וכו'
אם יש לך 2 קילו קריאטין עדיף לך לחלוק איתי.

אני קניתי 2 קילו והשארתי בקופסה המקורית. אחרי תקופה ארוכה הוא מתגבש מעט אך אני לא חושב שיש בעיה כל עוד לא עבר התוקף.

1.כמה זמן לוקחת תקופת החיטוב בהנחה שיש לי בסיס טוב?
2.יש דרך למדוד אחוזי שומן בלי לקנות שום דבר?
3.אני כבר כמה זמן מתאמן יומיים כן יום לא, אני הייתי מעדיף לעלות את כמות ימי האימון, איפה אני יכול למצוא תוכנית כזו?
4.דדליפט זה חלק מיום רגליים או יום גב (יעני באיזה קבוצת שרירים לכלול את זה)?
5.האם תוכנית כוח (הss שקראתי עליו פה) תעזור לי לבנות שריר בנוסף לכוח או שעדיף לי להשאר עם תוכנית רגילה, אם המטרה העיקרית שלי היא לבנות שריר?
6.מהם התוספים הכי חשובים חוץ מקריאטין ואבקת חלבון?
7.הבנץ' שלי יותר גבוה מהסקוואט שלי (אני מוריד את המוטות שמירה האלה בצדדים להכי נמוך ועושה סקוואט אליהם), זה בעייתי באיזושהי צורה?
8.כמה חלבון לאכול (בן 15 וארבע במבות, 60 קילו 1.70, לפי התמונות באתרי בודיבילדינג אני בערך 10% שומן)?

אם יש לי זקפה בזמן אימון מותר לי לעשות דד ליפט או שזה ייחשב להטרדה מינית?

1.כמה זמן לוקחת תקופת החיטוב בהנחה שיש לי בסיס טוב?
2.יש דרך למדוד אחוזי שומן בלי לקנות שום דבר?
3.אני כבר כמה זמן מתאמן יומיים כן יום לא, אני הייתי מעדיף לעלות את כמות ימי האימון, איפה אני יכול למצוא תוכנית כזו?
4.דדליפט זה חלק מיום רגליים או יום גב (יעני באיזה קבוצת שרירים לכלול את זה)?
5.האם תוכנית כוח (הss שקראתי עליו פה) תעזור לי לבנות שריר בנוסף לכוח או שעדיף לי להשאר עם תוכנית רגילה, אם המטרה העיקרית שלי היא לבנות שריר?
6.מהם התוספים הכי חשובים חוץ מקריאטין ואבקת חלבון?
7.הבנץ' שלי יותר גבוה מהסקוואט שלי (אני מוריד את המוטות שמירה האלה בצדדים להכי נמוך ועושה סקוואט אליהם), זה בעייתי באיזושהי צורה?
8.כמה חלבון לאכול (בן 15 וארבע במבות, 60 קילו 1.70, לפי התמונות באתרי בודיבילדינג אני בערך 10% שומן)?

1. אין דרך לדעת. תלוי בבסיס שאיתו אתה מתחיל ולאן אתה רוצה להגיע. בדרך כלל ב3\4 חודשים מגיעים לתוצאות יפות.
2. לא. אתה יכול להעלות תמונה ויעזרו לך להעריך.
3.אין צורך, רק תפגע בהתאוששות שלך ותיצור עומס יתר על השרירים.
4. התרגיל עובד על הרגליים. העבודה של הרחב-גבי היא כדי לשמור את המוט קרוב לגוף, אבל זה לא הופך את התרגיל לתרגיל לגב.
5. כן, ויש שאומרים שאף בצורה יעילה יותר, בטח כשמדובר במתאמן מתחיל.
6. מולטי ויטמין לדעתי.
7. לא הבנתי את השאלה.
8. ההנחיה הכללית היא לאכול 1.8-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. במשקל 60 קילו צריך לאכול 108-120 גרם. (לא להיות קטנוני מדי על המספרים, מה שיכתוב את התוצאה הוא המאזן הקלורי הכללי ולא רק צריכת החלבון)
אם יש לי זקפה בזמן אימון מותר לי לעשות דד ליפט או שזה ייחשב להטרדה מינית?
אין בעיה מבחינת החוק, רק תזהר לא להדק עליו את חגורת הגב.

אני מטר שמונים ו אני שוקל 73 קילו.
יש לי ביטנונה מעצבנת.

אני לא ממש צריך תקופת חיטוב אבל אין לי חדר כושר קרוב אלי.

איך אני מתאמן אם אין חדר כושר? אולי לעשות חיטוב בכול מיקרה?

אני בתהליך הרזיה כבר דיי המון זמן ירדתי משהו כמו 30 ק"ג והיד עוד נטויה בזמן האחרון אני משלב גם אימונים בחדר כושר
הגעתי למצב שאני מצליח לעשות הליכה מהירה / ריצה של 10 ק"מ
השאלה שלי היא האם מרחק ארוך כזה יכול ליגרום לפירוק של מסת שריר או שאין קשר בין מרחק הריצה לבין פירוק מסת השריר ?

זה מרחק גדול לטעמי, ואם אתה עושה את זה על בסיס קבוע, בהחלט יש מקום לחשש לפירוק שריר (בוודאי במצב של גירעון קלורי).
לא בצורה היסטרית, אבל בהחלט אפשר להסתפק בחצי מזה.

אני בתהליך הרזיה כבר דיי המון זמן ירדתי משהו כמו 30 ק"ג והיד עוד נטויה בזמן האחרון אני משלב גם אימונים בחדר כושר
הגעתי למצב שאני מצליח לעשות הליכה מהירה / ריצה של 10 ק"מ
השאלה שלי היא האם מרחק ארוך כזה יכול ליגרום לפירוק של מסת שריר או שאין קשר בין מרחק הריצה לבין פירוק מסת השריר ?
כל עוד אתה משלים את הקלוריות אין בעיה
עדיף שתצרוך את רוב הקלוריות לפני הריצה כדי שבזמן הריצה עצמו אתה שורף את מספר הקלוריות שאכלת
כלומר אם לא תאכל לפני אתה תהיה על לא הרבה אוכל ותוסיף לזה מה שאתה שורף מהריצה, פה יש חשש לפירוק שריר

אני חושב שאולי @talp יוכל לענות על זה טוב יותר מנסיון אישי

בנוסף אם אתה מתאמן במכון, למרות שאתה מחטב אתה יכול לגדול ולהתחזק (כיוון שאתה מתחיל) בניגוד למה שיגידו לך
נשמע ירידה די גדולה ודי מעניין, אם אתה צריך ייעוץ שלח אלי פרטית אשמח לעזור

כמה זמן מומלץ לנוח בין סט לסט?
מתי שאתה מרגיש שאתה יכול,או לפי זמן מסוים?

כל עוד אתה משלים את הקלוריות אין בעיה
עדיף שתצרוך את רוב הקלוריות לפני הריצה כדי שבזמן הריצה עצמו אתה שורף את מספר הקלוריות שאכלת
כלומר אם לא תאכל לפני אתה תהיה על לא הרבה אוכל ותוסיף לזה מה שאתה שורף מהריצה, פה יש חשש לפירוק שריר

אני חושב שאולי @talp יוכל לענות על זה טוב יותר מנסיון אישי

בנוסף אם אתה מתאמן במכון, למרות שאתה מחטב אתה יכול לגדול ולהתחזק (כיוון שאתה מתחיל) בניגוד למה שיגידו לך
נשמע ירידה די גדולה ודי מעניין, אם אתה צריך ייעוץ שלח אלי פרטית אשמח לעזור
חוץ מהמודגש אתה צודק...

אין חשיבות לתזמון הארוחות חוץ מאנרגיה לפני הריצה... ככה שאם תרוץ בלי לאכול הרבה זה אפשרי, רק שזה יקרה כמו אימון, לא לרוץ אחרי צום של 8 שעות, ואם כן אז לצרוך חלבון בסוף הריצה.

אם תאכל הרבה לפני הריצה (מבחינת תזמון) אתה תהיה יותר אנרגטי, אבל קח בחשבון שהרעב עולה אז תצטרך להתמודד עם מאנץ חחח

אם לא אכלתי טוב בכלל ביום אחד ולמחרת יש לי אימון שבו אני אוכל טוב האם בגלל היום שלפני זה יכול להשפיע על המשקלים באימון ?

כשמישהו אומר שהוא עושה נגיד 70 קילו בדדליפט/בנץ/סקוואט , הכוונה ל25+ 25+ מוט אולימפי? או ל35+35 ולא מחשיבים את המוט?

כשמישהו אומר שהוא עושה נגיד 70 קילו בדדליפט/בנץ/סקוואט , הכוונה ל25+ 25+ מוט אולימפי? או ל35+35 ולא מחשיבים את המוט?
מחשיבים את המוט כמובן, כלומר 70 קילו כולל הכל

אם לא אכלתי טוב בכלל ביום אחד ולמחרת יש לי אימון שבו אני אוכל טוב האם בגלל היום שלפני זה יכול להשפיע על המשקלים באימון ?
בהנחה שאתה לא בגירעון קלורי מתמשך זה לא יפריע.

עדיין לא הצלחתי להבין מה יותר טוב:
יותר חזרות עם פחות משקל VS פחות חזרות עם יותר משקל.

אני מניח שהאופציה השניה עדיפה לבניית שריר אך מה בעצם אני מקבל אם אני עושה יותר חזרות פחות משקל?

למה לדוגמא אנשים לא עושים בכל תרגיל נגיד 12 ובהדרגה עולים במשקל לאט?

האם באמת עדיף 8 חזרות של 45 ק"ג מאשר 12 חזרות של 40 ק"ג?

עדיין לא הצלחתי להבין מה יותר טוב:
יותר חזרות עם פחות משקל VS פחות חזרות עם יותר משקל.

אני מניח שהאופציה השניה עדיפה לבניית שריר אך מה בעצם אני מקבל אם אני עושה יותר חזרות פחות משקל?

למה לדוגמא אנשים לא עושים בכל תרגיל נגיד 12 ובהדרגה עולים במשקל לאט?

האם באמת עדיף 8 חזרות של 45 ק"ג מאשר 12 חזרות של 40 ק"ג?
אין עדיף, יש מטרה, כח - טווח חזרות נמוך , סיבולת שריר- טווח חזרות גבוה, אם אתה לא ספורטאי סיבולת אין טעם לעבוד בטווחי חזרות גבוהים.

כמה שומן רווי צריך לצרוך ביום? לדוגמא בתפריט אני אוכל 68 גרם שומן, מה המינימום של שומן רווי שעלי לאכול על מנת לשמור על תקינות הגוף?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית