הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה זה לא מתאים לצעיר?

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
למה אומרים שלא טוב להתחיל להשתמש בגיל צעיר? (נניח 16-17)
אם מישהו באמת מרגיש שהוא רוצה להשקיע בתחום ולהגיע רחוק...
אז למה לא?
מה ההשלכות?
כי יש המון בילדרים שהתחילו עם "ממתקים" בגיל צעיר וחיים טוב

אני לא באמת חושב על זה ולא יודע להתעסק בזה אני אפילו בקושי מכיר שמות של חומרים...
סתם מעניין אותי 😃

למה אומרים שלא טוב להתחיל להשתמש בגיל צעיר? (נניח 16-17)
אם מישהו באמת מרגיש שהוא רוצה להשקיע בתחום ולהגיע רחוק...
אז למה לא?
מה ההשלכות?
כי יש המון בילדרים שהתחילו עם "ממתקים" בגיל צעיר וחיים טוב

אני לא באמת חושב על זה ולא יודע להתעסק בזה אני אפילו בקושי מכיר שמות של חומרים...
סתם מעניין אותי 😃

בוא נפרוס את הקלפים על השולחן, בני נוער בגלאים הללו הם קלי דעת, הכל נראה להם מגניב וורוד וכנראה גם לא מודעים להשלכות של לקיחת חומרים בגיל כזה.

בממוצע אתה מתפתח עד גיל 20-21, בגלאים האלו אתה מתפתח מבחינה הורמונלית, ובמידה ואתה מזריק אתה יכול לשבש את כל המערכת ולעשות נזק בלתי הפיך.

קח לדוגמא תינוק שנולד, כל דבר מגיע בזמן שלו, בהתחלה הוא יונק, אחר כך אוכל דייסה(או שאר מזונות רכים) ולבסוף מתחיל לאכול אוכל קשה, (אורז,בטטה וכו׳).

לכן, להתחיל להשתמש בהורמונים בגלאים האלו הם מעשה חפוז, חסר אחריות ומראה על חוסר בגרות.

1796645_10151928973496339_1116619651_n.jpg

• פותח/ת השרשור
בוא נפרוס את הקלפים על השולחן, בני נוער בגלאים הללו הם קלי דעת, הכל נראה להם מגניב וורוד וכנראה גם לא מודעים להשלכות של לקיחת חומרים בגיל כזה.

בממוצע אתה מתפתח עד גיל 20-21, בגלאים האלו אתה מתפתח מבחינה הורמונלית, ובמידה ואתה מזריק אתה יכול לשבש את כל המערכת ולעשות נזק בלתי הפיך.

קח לדוגמא תינוק שנולד, כל דבר מגיע בזמן שלו, בהתחלה הוא יונק, אחר כך אוכל דייסה(או שאר מזונות רכים) ולבסוף מתחיל לאכול אוכל קשה, (אורז,בטטה וכו׳).

לכן, להתחיל להשתמש בהורמונים בגלאים האלו הם מעשה חפוז, חסר אחריות ומראה על חוסר בגרות.

1. במידה וזה מישהו שיודע מה הוא עושה?
כאילו לא סתם נער בא קנה הזריק לעצמו ומה שיהיה יהיה אלא הוא מודרך ע"י מישהו שמבין עניין?
זה עדיין סיכון? או שבמקרה כזה זה יותר טוב?

2. מה הסיכונים עצמם? כאילו זה לא אחראי כי מה זה גורם?
מה זה יכול לשבש?

תודה על התגובה 😃
סליחה על השאלות המציקות

1. במידה וזה מישהו שיודע מה הוא עושה?
כאילו לא סתם נער בא קנה הזריק לעצמו ומה שיהיה יהיה אלא הוא מודרך ע"י מישהו שמבין עניין?
זה עדיין סיכון? או שבמקרה כזה זה יותר טוב?

2. מה הסיכונים עצמם? כאילו זה לא אחראי כי מה זה גורם?
מה זה יכול לשבש?

תודה על התגובה 😃
סליחה על השאלות המציקות

בוא נחסוך במילים כיוון שאתה כנראה לא מבין עניין, אני כבר למדתי להכיר את הסגנון של הילדודס שבאים לפה ושואלים בגוף שני ושלישי. אתה בן 17 ורוצה להיות בטוח אם להזריק או לא, תעשה מה שהלב שלך אומר.

• פותח/ת השרשור
בוא נחסוך במילים כיוון שאתה כנראה לא מבין עניין, אני כבר למדתי להכיר את הסגנון של הילדודס שבאים לפה ושואלים בגוף שני ושלישי. אתה בן 17 ורוצה להיות בטוח אם להזריק או לא, תעשה מה שהלב שלך אומר.

כמו שאמרת אני לא מבין עניין
אני לא יזריק שאני לא מבין עניין
בטח שאני לא אכנס לזה לבד
אין לי אפילו קצה חוט מאיפה קונים כי לא בדקתי
אני שואל נטו מהתעניינות 😃

אני שואל בגוף שני ושלישי כי אני מתעניין וזה לא רלוונטי בגוף ראשון...
אני לא רוצה להיות בטוח אם להזריק או לא כי זה לא ריאלי אפילו מבחינתי...😉

זה שאני לא מבין עניין ושואל בשביל להבין קצת עניין זה שגוי??
לדעתי יותר שגוי זה המסקנה שהגעת אליה וחסכת במילים בגללה...🖕

מה הלב שלי אומר לי?
למה להתעקב כשאפשר להתחיל להתקדם ולעלות שלב... למה לא להזריק...
אם אני כל כך רוצה כבר להיות גדול ומתאמן חזק ומקפיד על תזונה אז למה ללכת בדרך האיטית ולא לעלות לדרך המהירה?
מצד שני אני כולה נער שכמו שאמרת לא מבין באמת אז זה יהיה דבילי ולא אחראי לעשות את זה...:nono:

כמו שאמרת אני לא מבין עניין
אני לא יזריק שאני לא מבין עניין
בטח שאני לא אכנס לזה לבד
אין לי אפילו קצה חוט מאיפה קונים כי לא בדקתי
אני שואל נטו מהתעניינות 😃

אני שואל בגוף שני ושלישי כי אני מתעניין וזה לא רלוונטי בגוף ראשון...
אני לא רוצה להיות בטוח אם להזריק או לא כי זה לא ריאלי אפילו מבחינתי...😉

זה שאני לא מבין עניין ושואל בשביל להבין קצת עניין זה שגוי??
לדעתי יותר שגוי זה המסקנה שהגעת אליה וחסכת במילים בגללה...🖕

מה הלב שלי אומר לי?
למה להתעקב כשאפשר להתחיל להתקדם ולעלות שלב... למה לא להזריק...
אם אני כל כך רוצה כבר להיות גדול ומתאמן חזק ומקפיד על תזונה אז למה ללכת בדרך האיטית ולא לעלות לדרך המהירה?
מצד שני אני כולה נער שכמו שאמרת לא מבין באמת אז זה יהיה דבילי ולא אחראי לעשות את זה...:nono:
לא חסרים מאמנים עם חומר טוב בישראל, לך על זה אבל לא לבד
(תתחיל בלדבר עם מאמנים, ותראה איך זה מסתדר)

גם אני איתך
ממה ששאלתי סה״כ קיבלתי תשובות כמו

״זה הורס את המאזן ההורמונלי״
מה הכוונה? הייצור הטבעי ייקטן? אם כן אז מה ההבדל מבגיר ככה זה גם אצלו , אם הסייקל טוב ובפי סי טי הכל טוב מה יקרה?

״זה הורס את הגדילה״
גיגלתיי כמה פעמים וראיתי שהסוף של הגדילה הוא יותר קרוב ל-17 וחצי בערך מ-21 (פורומים ולא מחקרים )

סה״כ אני רואה הרבה ״ספורטאים״ שמודים שהתחילו בגיל 15-16 והם בסדר גמור (לפי מה שהם אומרים)

גם אני איתך
ממה ששאלתי סה״כ קיבלתי תשובות כמו

״זה הורס את המאזן ההורמונלי״
מה הכוונה? הייצור הטבעי ייקטן? אם כן אז מה ההבדל מבגיר ככה זה גם אצלו , אם הסייקל טוב ובפי סי טי הכל טוב מה יקרה?

״זה הורס את הגדילה״
גיגלתיי כמה פעמים וראיתי שהסוף של הגדילה הוא יותר קרוב ל-17 וחצי בערך מ-21 (פורומים ולא מחקרים )

סה״כ אני רואה הרבה ״ספורטאים״ שמודים שהתחילו בגיל 15-16 והם בסדר גמור (לפי מה שהם אומרים)
אתה צודק במידה מסויימת. אבל מה יהיה אם דווקא אתה תיפול בצד השלילי של הסטטיסטיקה?
תסכים להישאר גמד אימפוטנט ולעבור ניתוח ג'ינו במקום להתגייס לגולני?
רוצה אינדיקטור לסבירות? באופן מפתיע כנראה עבורך היא אינה נמוכה בכלל ועולה ככל שהשינויים ההורמונליים המתאימים לגיל ההתבגרות עדיין בעיצומם.
אני פשןט נדהם כשאני מטיח בפניך שקיימת סבירות שעלולה לעבור את ה-50% שתישאר גמד אימפוטנט עם שד נשי שיסולק אך ורק בניתוח ובמקרה הרע תפגוש התקף לב (בסבירות פחותה) ואתה זורק לי על ספורטאים שאתה לא מכיר ואין שום יכולת להרכיב מהם סטטיסטיקה.

אתה צודק במידה מסויימת. אבל מה יהיה אם דווקא אתה תיפול בצד השלילי של הסטטיסטיקה?
רוצה אינדיקטור לסבירות? באופן מפתיע כנראה עבורך היא אינה נמוכה בכלל ועולה ככל שהשינויים ההורמונליים המתאימים לגיל ההתבגרות עדיין בעיצומם.
אני פשןט נדהם כשאני מטיח בפניך שקיימת סבירות שעלולה לעבור את ה-50% שתישאר גמד אימפוטנט עם שד נשי שיסולק אך ורק בניתוח ובמקרה הרע תפגוש התקף לב (בסבירות פחותה) ואתה זורק לי על ספורטאים שאתה לא מכיר ואין שום יכולת להרכיב מהם סטטיסטיקה.
לא הגזמת קצת עם ה-50%?

אז סייקל מתחת לגיל 21 55% ישאיר אותך גמד אימפוטנט עם ג׳נו.

לצורך הדיון לא דיברתי על גילי הצעיר שעדיין ת״ז אין לי אלא על 17.5 בערך אחרי אחלה ותק באימונים .

ושכל אחד יעשה מה שבא לו.
התכוונתי למה הפואנטה
תסביר את עצמך

זה שהוא עדיין לא התפתח הורמונלית (מה זה אומר מלכתחילה ?) בגיל 17.5 (יכול להיות אבל שכן יש ויש) והוא מתחיל סייקל מה הבעיה עם זה?

גמד אימפוטנט?
אם כן אז למה?

התכוונתי למה הפואנטה
תסביר את עצמך
מצטער,לא הבנתי למה התכוונת,

הסבר מחקרי/מדעי אין לי,אבל מקריאה מרובה בפורום הזה הבנתי שעדיף לחכות עד גיל 21 (ובאיזשהי הודעה אחד המנהלים כתב שאפילו יותר)

ציטוט נבחר מהנעוץ:
"אינני מנסה להתיפייף כאן, סטרואידים זה לא משחק ילדים, מי שלוקח צריך לדעת לאן הוא נכנס, זה משחק עם ההורמונים בגוף, החומרים האלו מסוכנים למי שלא יודע איך להשתמש בהם.
אנשים שמתחת לגיל 21, אין להם מה לחפש בסטרואידים, עד גיל זה הגוף אינו השלים את הגדילה ההורמונאלית, מה גם שבגיל זה רמות הטסטוסטרון הטבעי גבוהים מאוד.
שימוש של סטרואידים מתחת לגיל זה אינה מומלצת בכלל, ייתכן ותהיה פגיעה במערכת ההורמונאלית, החל מחוסר בתפקוד המיני ועד פגיעה בצמיחה.
קשה לי להבין את הילדים שחושבים ישר על סייקלים, קודם תתאמנו חזק, תגדלו טבעי, רק לאחר גיל 21 תחשבו על שימוש בסטרואידים.

במידה ועברת את גיל 21, אם הגעת למצב שאתה נקרע באימונים, התזונה שלך מאוד קפדנית ואתה ישן לפחות 8 שעות בלילה, אז במקרה זה כדאי לשקול שימוש בסטרואידים
."

וגם @Eyal כמה הודעות למעלה כתב משל נחמד על העניין.

כן אבל כל מה שהוא כתב
זה בול מה שקורא עם בגיר

מה שגם לחזור כמו תוכי 1,000,000 פעם ״עד גיל 21 לא מומלץ״ לא עושה לי משהו
אני אוהב ורוצה להבין למה?

התכוונתי למה הפואנטה
תסביר את עצמך

זה שהוא עדיין לא התפתח הורמונלית (מה זה אומר מלכתחילה ?) בגיל 17.5 (יכול להיות אבל שכן יש ויש) והוא מתחיל סייקל מה הבעיה עם זה?

גמד אימפוטנט?
אם כן אז למה?
המערכת האנדוקרינית היא מערכת של משובים, כלומר מעין מערכת בקרה. באופן מאוד פשטני ניתן לומר שהמערכת משתנה במשך כל ימי חיינו. צריכת הורמונים ממקור אקסוגני משבשת את מערכת הבקרה ובמקרים רבים משביתה אותה כך שהגוף מפסיק לייצרם. ז"א מחד הגוף הפסיק לייצר את אותם הורמונים ומאידך מערכת הבקרה שאמורה לאותת לו שימשיך לייצרם כאשר מתן ההורמונים מהמקור החיצוני יפסק מושבתת.
התהליך המתואר נכון לכל גיל, אלא שהגיל הקריטי ביותר הוא שלב ההתבגרות. בשלב זה אותה מערכת בקרה מאוד תונדת (לא הייתי משתמש ב"לא יציבה" מאחר ויש לכך משמעות אחרת) ובנוסף פעולת אותם ההורמונים קריטית. הדבר האחרון שכדאי לעולל הוא להשבית את המערכת ולבלבל את המצב ההורמונלי.
בהקשר של גביהה, נמצא שאגוניסטים ואנטגוניסטים שונים להורמוני המין משפיעים על ייצור הורמוני הגדילה השונים (מחקרים תומכים). לדוגמא טמוקסיפן כאנטאגוניסט לאסטרוגן בכבד משפיע לרעה על רמות IGF-1.
ההקשר לאימפוטנציה הוא בהשבתת ציר ה-HPTA ומידת שיקומו בשלב ההתבגרות, כמו גם משך הזמן ללא ייצור טסטוסטרון (מיותר לציין עד כמה הרגישות המנטלית לקושי בתפקוד המיני בגיל זה בעייתית). באותו הקשר בדיוק הסיכוי לג'ינו עולה עקב היחס הבעייתי בין אסטרוגן לטסטוסטרון כשהשיקום מתנהג בצורה בלתי צפויה.

(מדובר בקצה הקרחון ובפורום ולא בירחון גלילאו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית