הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי חוקיות היהומבין

• פותח/ת השרשור tick
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

tick

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
קיבלתי לאחרונה את הפורמולה לפני אימון "jack3d" ועוד לא השתמשתי בה
ראיתי ברשימת מרכיבים שהוא מכיל יהומבין yohimbine.
אני אמור לעבור בדיקת פוליגרף בקרוב ואחת מהשאלות
היא "האם השתמשתה בשנה האחרונה בסמים או חומרים אסורים אחרים"
שמעתי בכל מיני מקומות שבארץ הוא לא חוקי אז ניסיתי לחפש מידע מדויק לגבי היהמובין
ומצד אחד לא מצאתי אזכור שלו ברשימה של החומרים האסורים http://www.nevo.co.il/law_html/law01/P170_001.htm
אך מצד שני במסמך שמצאתי על רשימת צמחים שאסורים לשיווק הוא דווקא כן מופיע http://www.naturemed.co.il/hlist.html
חוץ מזה ברשת לא מסתובב מסמך מדויק שמפרט לגבי השימוש בו
אני כבר שומר על עצמי תקופה מאוד גדולה מחומרים אסורים ולא רוצה ליפול על זה
אפשר בבקשה לתת לי מידע לגבי זה או לינק למקור מידע אמין ?
jack3d-advanced-ingredients.jpg

ומצד אחד לא מצאתי אזכור שלו ברשימה של החומרים האסורים http://www.nevo.co.il/law_html/law01/P170_001.htm
אך מצד שני במסמך שמצאתי על רשימת צמחים שאסורים לשיווק הוא דווקא כן מופיע http://www.naturemed.co.il/hlist.html
תמצית יהומבין אינה נמצאת בפקודת הרוקחות, לא כל שכן בפקודת הסמים. הסיבה היחידה שלא תעבור עקב השימוש בתוסף פוליגרף היא אם תאמין מספיק חזק בשטויות.

העניין לא קשור לחוקיות המוצר.
זה תלוי במה תשאל בפוליגרף. המוצר עצמו לא מאושר לשימוש במדינת ישראל ע"י משרד הבריאות כמו-גם בFDA.
כך שאם תשאל האם אתה צורך משהו שלא אושר- התשובה לשאלה היא כן!

אני לא התייחסתי לגירסת המוצר שהוזכרה פה אלא לתגובה של אביעד. אני הנחתי שהוא התכוון לג׳אק הישן

לא מדויק ואני אחדד. DMAA נאסר לשימוש שזה דבר אחד.
כלומר מוצר המכיל את החומר הנ"ל נחשב כלא חוקי ועובר על חוקי המדינה. לעומת-זאת ישנם מוצרים שלא קיבלו אישור הפצה מאחר ולא נשלחו לקבלת אישור ע"י הFDA מסיבות ברורות לנו...

הרי כאשר אני מבקש להכניס מוצר מסויים אני צריך להגיש בקשה ולציין את מרכיביו ואת הניסויים שערכתי שמוכיחים כי הוא בטוח לשימוש
ובנוסף, לשלוח את המוצר לבדיקה במעבדות הממשלה.

חשוב לציין, לאחר שמוצר מסויים קיבל אישור מה-FDA אין זה אומר שהוא בהכרח בטוח לשימוש, כי אנחנו כבר מכירים מקרים של תרופות ותוספי מזון שנתגלו עם פגמים ונאסרו לאחר אישור. מוצר שקיבל אישור, נמצא על תנאי למשך כמה שנים ובו נאספים דיווחים של משתמשים על תופעות לוואי ממנו.

זה עניין מורכב. רוב מוצרי הבילדינג אינם מאושרים לשימוש רשמי גם אם מרכיביהם חוקיים מאחר ולא הגישו או עמדו בקריטריונים המתבקשים.
ואם קצת נחשוב למה לא לקבל את אישור הFDA למוצרים הללו - ניתן להבין כי בתור מוצר סופי הוא ככל הנראה לא יאושר לשימוש.

כלומר מוצר המכיל את החומר הנ"ל נחשב כלא חוקי ועובר על חוקי המדינה. לעומת-זאת ישנם מוצרים שלא קיבלו אישור הפצה מאחר ולא נשלחו לקבלת אישור ע"י הFDA מסיבות ברורות לנו...

הרי כאשר אני מבקש להכניס מוצר מסויים אני צריך להגיש בקשה ולציין את מרכיביו ואת הניסויים שערכתי שמוכיחים כי הוא בטוח לשימוש

חשוב לציין, לאחר שמוצר מסויים קיבל אישור מה-FDA אין זה אומר שהוא בהכרח בטוח לשימוש, כי אנחנו כבר מכירים מקרים של תרופות ותוספי מזון שנתגלו עם פגמים ונאסרו לאחר אישור. מוצר שקיבל אישור, נמצא על תנאי למשך כמה שנים ובו נאספים דיווחים של משתמשים על תופעות לוואי ממנו.

זה עניין מורכב. רוב מוצרי הבילדינג אינם מאושרים לשימוש רשמי גם אם מרכיביהם חוקיים מאחר ולא הגישו או עמדו בקריטריונים המתבקשים.
ואם קצת נחשוב למה לא לקבל את אישור הFDA למוצרים הללו - ניתן להבין כי בתור מוצר סופי הוא ככל הנראה לא יאושר לשימוש.
אני אקשה עליך מאחר ואתה מומחה לנושא.
מה לגבי מוצרים שאינם מאושרים ע"י ה-FDA אך חוקיים לסחר בארה"ב כמו PH ו-DS. האם יבוא של חומרים אלה שחלקם אינם בפקודת הרוקחות (וכמובן לא בפקודת הסמים) מהווה עבירה כלשהי על החוק מצד הצורך לשימושו העצמי?
(מניח אפשרות לתקדים בצד)

• פותח/ת השרשור
תודה רבה עניתם לי על התשובה .
אני יודע שאני נשמע פרנואיד ותכלס אם לא ההיתי בודק את המרכיבים לא ההיתי מודע לזה שזה בעייתי , אבל כן יש לזה חשיבות בשבילי מבחינת קבלה למקום עבודה ואני לא רוצה ליפול בפוליגרף ,
את הפורמולה אשמור עד אחרי שאראה איזה שאלות אשאל בפוליגרף במדויק,
לגבי הפורמולות המומלצות האחרות
נו אקספלוד וc4 האם הן מאושרות בארץ ?

תודה רבה עניתם לי על התשובה .
אני יודע שאני נשמע פרנואיד ותכלס אם לא ההיתי בודק את המרכיבים לא ההיתי מודע לזה שזה בעייתי , אבל כן יש לזה חשיבות בשבילי מבחינת קבלה למקום עבודה ואני לא רוצה ליפול בפוליגרף ,
את הפורמולה אשמור עד אחרי שאראה איזה שאלות אשאל בפוליגרף במדויק,
לגבי הפורמולות המומלצות האחרות
נו אקספלוד וc4 האם הן מאושרות בארץ ?
זה שהפורמולה לא מאושרת לא אומר שקיימת סיבה שתיכשל בפוליגרף.
משרד הביטחון לא שואל: "האם השתמשת בתוסף שאינו מאושר ע"י משרד הבריאות".

• פותח/ת השרשור
טוב אני רואה שהצגנו את הנקודה ואני כמובן לא רוצה לחפור יותר מדי
אבל האם בשאלה כמו "האם הנך משתמש בסמים (כולל סמים קלים)?"
בנאדם שצורך יהומבין יכול להגיד "לא"

ה FDA זה לא משרד הבריאות כמו בישראל. אתה יכול בעיקרון לשים איזה תוסף תזונה שאתה רוצה על המדף, ה FDA לא חייב לתת לך אישור.
אישורי FDA בד״כ מתבצעים על תרופות וזה יכול לקחת עשרות שנים. תוספי תזונה לא יקבלו בחיים אישורי FDA כי הם טוענים קישקושים על התווית, מה שה FDA לא יאשר בחיים (וזו אחת הסיבות שתמיד יש כוכבית והערה ליד משפטים כמו ״תורם לירידה בשומן, העלאה במסת השריר, סיבולת של סופרמן וכוח של בטמן״. בהערה כתוב ש ״המשפט לא אושר ע״י ה FDA בלה בלה בלה״. עד שה FDA לא מוצא שהמוצר שלך מזיק, אתה יכול למכור קוק במסווה של אבקת כביסה בארה״ב.

ה FDA זה לא משרד הבריאות כמו בישראל. אתה יכול בעיקרון לשים איזה תוסף תזונה שאתה רוצה על המדף, ה FDA לא חייב לתת לך אישור.
אישורי FDA בד״כ מתבצעים על תרופות וזה יכול לקחת עשרות שנים. תוספי תזונה לא יקבלו בחיים אישורי FDA כי הם טוענים קישקושים על התווית, מה שה FDA לא יאשר בחיים (וזו אחת הסיבות שתמיד יש כוכבית והערה ליד משפטים כמו ״תורם לירידה בשומן, העלאה במסת השריר, סיבולת של סופרמן וכוח של בטמן״. בהערה כתוב ש ״המשפט לא אושר ע״י ה FDA בלה בלה בלה״. עד שה FDA לא מוצא שהמוצר שלך מזיק, אתה יכול למכור קוק במסווה של אבקת כביסה בארה״ב.

למעשה אתה אומר בדיוק את מה שאמרתי. רק תיקון קל.
גם בארץ אתה יכול למכור המון דברים ללא מפריע וללא צורך באישור רשמי של משרד הבריאות בדיוק כמו הFDA.
הבעיה היא מה קורה כשנוצרת בעיה.

שהרי הסיפור עם JACK3D והDMAA לא נגמר בעניין שהFDA אמר לחברה המייצרת רק "נו נו נו אסור יותר"
ישנה תביעה כספית בעניין, כך שלהגיד של-FDA לא אכפת זה חצי נכון.
זה יותר מדויק להגיד אנחנו לא נתערב כל עוד לא קורה שום דבר לאף אחד.

נ.ב.
אני שזו רק מטאפורה אבל אני חייב - קוק נמצא בפקודת הסמים ולכן גם שיווק שלו תחת אבקת כביסה הוא אסור.😛

אני אקשה עליך מאחר ואתה מומחה לנושא.
מה לגבי מוצרים שאינם מאושרים ע"י ה-FDA אך חוקיים לסחר בארה"ב כמו PH ו-DS. האם יבוא של חומרים אלה שחלקם אינם בפקודת הרוקחות (וכמובן לא בפקודת הסמים) מהווה עבירה כלשהי על החוק מצד הצורך לשימושו העצמי?
(מניח אפשרות לתקדים בצד)

חח תודה על החיים הקשים.

א. הלוואי והייתי מומחה בדינים של ארה"ב - כל דבר בעתו.
ב. צריך להבין, הFDA כמו-גם משרד הבריאות מעלימים עין ממוצרי מדף עד שלא הוכח סיכון מסוים - זו גישה שיש בה בעיות מבחינה משפטית, אבל אני בטוח שאתם לא רוצים להיות מפוהקים למה.

אי אפשר לומר שמדובר בעבירה על החוק כל עוד אין חוק קוגנטי אוסר. מצד שני אין גם חוק דיספוזטיבי הנותן שיקול דעת בעניין.
ולכן אנו קוראים לזה תחום אפור משפטית, בגדול לשאלתך התשובה היא לא! לא מדובר במוצר אסור.

בהתייחס לפוליגרף שלו אני רק ציינתי שצריך לשים לב למהות השאלה - כמובן שמבחן הסבירות אומר שלא ישאלו אם השתמשת בחומרים שלא אושרו לשימוש. אבל סתם למהות, צריך להבין את ההבדל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית