הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע 5X5 הליניארית של ביל סטאר MADCOW – תוכנית אימונים

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
5X5 הליניארית של ביל סטאר MADCOW – תוכנית אימונים

קובץ אקסל של התוכנית בעיברית בהמשך הכתבה !

במסגרת האתר שלי החלטתי שאני הולך לכתוב מאמרים וחומר על אימונים שקשה להגיע אליו במיוחד בעברית. המטרה שלי היא להקנות ידע כללי ובסיסי באימונים במאמרים כמו המדריך למתחיל, דיאטה חיטוב ולמה נשאר לי שומן בבטן. מעגלי אנרגיה ועוד נושאים שאפשר לעיין בארכיון. בנוסף רשמתי מדריכים מעשיים לביצוע תרגילים ועדיין אני עובד להשלים אותם ולהוסיף עוד תרגילים, בנתיים רשמתי מדריך ללחיצת חזה, דדליפט וסקוואט. כמו כן מדריך לבוקס סקוואט עם משקולת בתוך המאמר על הכנת גופך לריצה ללא פציעות, שכל מתאמן יכול להעזר בו ללמוד את התרגיל.
bench-press-girl.jpg
חלק נוסף שרציתי לעסוק בו הוא תוכניות אימון בכלל ותוכניות אימון למטרות שיפור ביצועים בפרט. רוב תוכניות האימון שתתקלו בהן הן בדרך כלל רשימת מכולת. לא יהיה בהן איזון בעקרונות אימון, לרוב יהיה בהם נפח מסויים ותדירות מסויימת אך הדגש על התקדמות במשקלי עבודה ומתי יש צורך לשנות משהו יזנח. המתאמן הממוצע גם יתחיל עם משקלים כבדים מדי ולא תתאפשר התקדמות. מנגד מתאמן מתחיל כן יראה התקדמות לא רעה כיוון שכמתחיל כל דבר יעבוד עליו עד שלב מסויים. למתאמן המתחיל אחרי שלמד את תרגילי הבסיס אמליץ לבצע את התוכנית של מארק ריפטו Starting Strength. אני לא מאמין גדול בתוכנית ומשתמש בה להעלאת משקלי עבודה בד"כ אחרי תקופה של חיטוב או בשביל להניע את העיניינים. התוכנית שאני חושב שמתאימה להתקדמות מהירה לאחר השלב הראשון של למידת התרגילים היא 5X5 הליניארית של ביל סטאר. התוכנית במקור שימשה שחקני פוטבול בתקופת האוף סיזן שלהם לפני תחילת האימונים עם הקבוצה כהכנה לעונה הבאה. השם השני שלה הוא Madcow על שם כינוי של גולש בפורום EliteFTS שפשוט רשם אותה באתר שלו ופישט אותה . התוכנית במקור מופיעה כאחת הוריאציות השונות של תוכניות האימון של ביל סטאר בספרו החזק שורד.

המשך קריאה בלינק http://rancohenpt.wordpress.com/2014/03/04/5x5-הליניארית-של-ביל-סטאר-madcow-תוכנית-אימוני/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יצא הרבה דברים, מעדיף לכתוב על מה שיש לי ולמתאמנים שלי נסיון איתו
מתמקד כרגע בתוכניות בסיסיות יותר ואחר כך תוכניות מתקדמות

לדעתי התוכנית של אד טובה למתקדם
אם אתה לא מצליח להתקדם בתוכניות בסיסיות כנראה או שההתאוששות שלך לא טובה או שאתה לא עובד נכון
ממליץ לקרוא את זה http://rancohenpt.wordpress.com/2014/02/19/כשל-למה-אני-נכשל-בתרגיל-מסוים/

יצא הרבה דברים, מעדיף לכתוב על מה שיש לי ולמתאמנים שלי נסיון איתו
מתמקד כרגע בתוכניות בסיסיות יותר ואחר כך תוכניות מתקדמות

לדעתי התוכנית של אד טובה למתקדם
אם אתה לא מצליח להתקדם בתוכניות בסיסיות כנראה או שההתאוששות שלך לא טובה או שאתה לא עובד נכון
ממליץ לקרוא את זה http://rancohenpt.wordpress.com/2014/02/19/כשל-למה-אני-נכשל-בתרגיל-מסוים/
תודה, אבל אין לי בעיה של התקדמות. אבל בעתיד אי אפשר יהיה לעשות טקסס, 5\3\1 למשך כל החיים, ומכאן בה הגיוון

• פותח/ת השרשור
עדיף לעשות תוכניות של בלוק נפח להתחיל מגלן פנדלי ובשלבים מאוחרים יותר יש הרבה אופציות כמו סמולוב, קורטה, שייקו

דבר ראשון שאפו על ההשקעה!
דבר שני אני ממש לא אוהב את ה5X5...הבנץ' נתקע מהר מאוד ולדעתי בדדליפט יש יותר מדי נפח.

• פותח/ת השרשור
אתן דרך להתמודד עם הבנצ'
בנצ' דורש יותר נפח באמת

לגבי הדדליפט גם נכון ואתן דרך לסדר את זה, אבל בהתחלה צריך ללכת לפי התוכנית רק אחר כך להוריד נפח

אתן דרך להתמודד עם הבנצ'
בנצ' דורש יותר נפח באמת

לגבי הדדליפט גם נכון ואתן דרך לסדר את זה, אבל בהתחלה צריך ללכת לפי התוכנית רק אחר כך להוריד נפח
אני עושה כבר דיי הרבה זמן לינארית רק בלי הסט האחרון של ה8 חזרות, שווה לי להוסיף את זה? מה זה יתן לי?
אני גם לא עושה BOR אלא עושה פאוור קלין במקום ומוסיף יום ראשון וחמישי מתח.
הוספתי גם עבודה על יד אחורית ביום חמישי בסוף האימון 3 סטים 10 חזרות. מה אתה אומר על השינויים שלי?

• פותח/ת השרשור
במקור עושים פאוורקלין והייפולס
אם אתה רוצה מאסה וכוח ולא חשוב לך הפאוורלין תעשה חתירה עם מוט
הבאק אוף סט יעיל וכדאי הוא מוסיף מעט נפח לתוכנית
אין בעיה להוסיף באימון האחרון של השבוע תרגיל לכופפי ופושטי מרפק (יד קידמית/אחורית)

במקור עושים פאוורקלין והייפולס
אם אתה רוצה מאסה וכוח ולא חשוב לך הפאוורלין תעשה חתירה עם מוט
הבאק אוף סט יעיל וכדאי הוא מוסיף מעט נפח לתוכנית
אין בעיה להוסיף באימון האחרון של השבוע תרגיל לכופפי ופושטי מרפק (יד קידמית/אחורית)
שכחתי לשאול, יש צורך להוסיף קצת עבודה על הבטן? ואני לא מתכוון ל"הרגשה הטובה" אלא נטו לפתח אותה קצת יותר, אם כן איזה תרגיל עדיף וכמה סטים\חזרות?

יש לי שאלה רן, כבר הרבה מאוד זמן שאני פצוע, עכשיו אני בשלבי התאוששות, כרגע אני לא מסוגל לבצע סקוואט מבלי להחמיר את הפציעה אז אני עושה סקוואט קל.
כמה זה אמור להשפיע על המשקלים שלי בדדליפט? אני עושה רק פעם בשבוע דדליפט.
ואם כרגע אני נתקע על המשקל שיא שלי בבנץ אבל שוקל 6-7 קילו פחות משקל גוף, אתה קורא לזה התקדמות? אני מרגיש שזה לא יעיל בשבילי מבחינת הבנץ.

תודה, אבל אין לי בעיה של התקדמות. אבל בעתיד אי אפשר יהיה לעשות טקסס, 5\3\1 למשך כל החיים, ומכאן בה הגיוון
לא מסכים איתך , אני כן חושב שאפשר למשוך תוכניות כמו 5\3\1 \ הקוביה לנצח הכול תלוי איך ומה אתה עושה

• פותח/ת השרשור
שכחתי לשאול, יש צורך להוסיף קצת עבודה על הבטן? ואני לא מתכוון ל"הרגשה הטובה" אלא נטו לפתח אותה קצת יותר, אם כן איזה תרגיל עדיף וכמה סטים\חזרות?

אפשר להוסיף לבטן פלאנק או גלגל לא יותר מדי היא גם ככה עובדת בתרגילי בסיס

יש לי שאלה רן, כבר הרבה מאוד זמן שאני פצוע, עכשיו אני בשלבי התאוששות, כרגע אני לא מסוגל לבצע סקוואט מבלי להחמיר את הפציעה אז אני עושה סקוואט קל.
כמה זה אמור להשפיע על המשקלים שלי בדדליפט? אני עושה רק פעם בשבוע דדליפט.
ואם כרגע אני נתקע על המשקל שיא שלי בבנץ אבל שוקל 6-7 קילו פחות משקל גוף, אתה קורא לזה התקדמות? אני מרגיש שזה לא יעיל בשבילי מבחינת הבנץ.

אם אתה מוריד נפח מעבודה על פלג גוף תחתון יותר מדי אז יהיה ירידה בביצועים בתרגילי פלג גוף תחתון
מצד שני יכול להיות שמעט נפח כמו ביצוע דדליפט וסקוואט קל דווקא יסייע להתאוששות שלך ולשיפור הדדליפט, ככה שאתה צריך לבדוק, אם אתה לא מתקדם בדדליפט בגלל שאין לך מספיק נפח לפלג גוף תחתון אתה צריך להוסיף נפח בדרכים אחרות (לעשות יותר דדליפט, יותר פשיטות גו/לחיצות רגליים אם צריך/וGHR...)

לגבי ההתקדמות בבנצ' זה לא התקדמות אבל בגלל שאתה שומר על המשקלי עבודה ומחטב אתה תראה התקדמות שתצא לניטראלי/חיובי. יכול להיות שהלחצות בתוכנית כבר עם נפח קטן מדי בשבילך ושווה לעבור למתכונת מתקדמת יותר בלחיצות

בנוסף היתרון בתוכניות כמו 5/3/1 שהן יותר שיטה/תבנית עבודה, מתוכנית סטנדרטית זה בא לוונדלר מWS.
אתה יכול לבנות את תרגילי העזר בהתאם למטרה/נק' חולשה. אבל מומלץ להעזר במישהו מנוסה בכלל ובתוכנית בפרט כיוון שמתאמנים נוטים לעשות סלט לבד

לא מסכים איתך , אני כן חושב שאפשר למשוך תוכניות כמו 5\3\1 \ הקוביה לנצח הכול תלוי איך ומה אתה עושה

אני מניח שבגילך "נצח" זה גיל 30+- 😃
(אבל ברצינות, יש גבול לכמה שניתן למשוך דברים ובגיל/שלב מסוים פשוט נתקעים. סה לה וי)

כמה זה אמור להשפיע על
אפשר להוסיף לבטן פלאנק או גלגל לא יותר מדי היא גם ככה עובדת בתרגילי בסיס

אם אתה מוריד נפח מעבודה על פלג גוף תחתון יותר מדי אז יהיה ירידה בביצועים בתרגילי פלג גוף תחתון
מצד שני יכול להיות שמעט נפח כמו ביצוע דדליפט וסקוואט קל דווקא יסייע להתאוששות שלך ולשיפור הדדליפט, ככה שאתה צריך לבדוק, אם אתה לא מתקדם בדדליפט בגלל שאין לך מספיק נפח לפלג גוף תחתון אתה צריך להוסיף נפח בדרכים אחרות (לעשות יותר דדליפט, יותר פשיטות גו/לחיצות רגליים אם צריך/וGHR...)

לגבי ההתקדמות בבנצ' זה לא התקדמות אבל בגלל שאתה שומר על המשקלי עבודה ומחטב אתה תראה התקדמות שתצא לניטראלי/חיובי. יכול להיות שהלחצות בתוכנית כבר עם נפח קטן מדי בשבילך ושווה לעבור למתכונת מתקדמת יותר בלחיצות

בנוסף היתרון בתוכניות כמו 5/3/1 שהן יותר שיטה/תבנית עבודה, מתוכנית סטנדרטית זה בא לוונדלר מWS.
אתה יכול לבנות את תרגילי העזר בהתאם למטרה/נק' חולשה. אבל מומלץ להעזר במישהו מנוסה בכלל ובתוכנית בפרט כיוון שמתאמנים נוטים לעשות סלט לבד
אני במסה, ירדתי 13 קילו מאז השיא שלי בבנץ, והמשקל עבודה ירד ב5 קילו.
הוספתי 6-7 קילו משקל גוף והוספתי את ה5 קילו שאיבדתי בחיטוב.
ככה ששיפרתי רטיו.

מבחינת הדדליפט אני עדיין מתקדם והתאוששות שלי מהפציעה היא מאוד טובה. אני אמשיך כרגיל כרגע מבחינת הדדליפט, השאלה אם בבנץ להמשיך או לנסות לשנות מתכונת/תוכנית.

• פותח/ת השרשור
@talp פשוט תמשוך כמה שאתה יכול במתכונת הרגילה אם אתה נתקע תעשה ריסט ואם זה עדיין לא עובד תשנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית