הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעת כתף.נואש כבר.

• פותח/ת השרשור aviram amrani
  • פורסם בתאריך
A

aviram amrani

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אני סובל מהפציעה הזאת כבר קרוב ל-4 חודשים.לקחתי אינספור כדורים ועשיתי צילומי רנטגן ואולטרסאונד(שהראו שאין לי שום דבר).
בנתיים נסעתי לטיול בדרום אמריקה והייתי במנוחה של כמה חודשים,הספקתי לחזור,ועדיין,בשעת מאמץ (תרגילי חזה,פרס ואפילו סקוואט) אני מרגיש דקירות חזקות בכתף.
הצילומים מראים שאין לי כלום,הרופא אומר שאין לי שום דבר ואני צריך לנוח(ראבאק 3 חודשים נחתי),ואני כבר על סף ייאוש.
מבקש אולי מכל מי שיודע שאולי ימליץ לי על משהו אחר שעוד לא ניסיתי(אולי פרופסורים פרטיים,אני מוכן לשלם),מהמנהלים שפה שיודעים אולי קצת יותר על פציעות מהסוג הזה,בינתיים את המנוי לחדר כושר כבר לא חידשתי,ואני חושש שהפציעה הזאת פשוט תימשך שנים.(זה ידוע שהכתף בעייתית מאוד).
עזרה,בבקשה ! :(

אני סובל מהפציעה הזאת כבר קרוב ל-4 חודשים.לקחתי אינספור כדורים ועשיתי צילומי רנטגן ואולטרסאונד(שהראו שאין לי שום דבר).
בנתיים נסעתי לטיול בדרום אמריקה והייתי במנוחה של כמה חודשים,הספקתי לחזור,ועדיין,בשעת מאמץ (תרגילי חזה,פרס ואפילו סקוואט) אני מרגיש דקירות חזקות בכתף.
הצילומים מראים שאין לי כלום,הרופא אומר שאין לי שום דבר ואני צריך לנוח(ראבאק 3 חודשים נחתי),ואני כבר על סף ייאוש.
מבקש אולי מכל מי שיודע שאולי ימליץ לי על משהו אחר שעוד לא ניסיתי(אולי פרופסורים פרטיים,אני מוכן לשלם),מהמנהלים שפה שיודעים אולי קצת יותר על פציעות מהסוג הזה,בינתיים את המנוי לחדר כושר כבר לא חידשתי,ואני חושש שהפציעה הזאת פשוט תימשך שנים.(זה ידוע שהכתף בעייתית מאוד).
עזרה,בבקשה ! 😭

ממה זה התחיל? מה קרה לפני 4 חודשים?
באילו תנועות בדיוק מופיע הכאב? האם הוא נעלם מיד ברגע שאתה מפסיק את התרגיל? יש כאב במנוחה?

תתחיל מלענות על זה , ואולי יהיה אפשר לעזור קצת יותר.

• פותח/ת השרשור
חנן אני מחולון,כששאלתי את הרופא שלי אם הוא יכול לשלוח אותי לפיזיותריסט דרך הקופה,הוא אמר שאין צורך,ושרק צריך לנוח.

היי יוני,הפציעה התחילה בבנץ' פרס,באמצע הדחיקה,שמעתי "קליק" חזק בכתף והרגשתי כאבים עזים,חשוב לציין שבימים הראשונים בקושי יכלתי להזיז אותה,עם הטיפול התרופתי והמנוחה הכאבים אכן פחתו,וכרגע לאחר כמה חודשים אני אומנם יכול לתפעל את הכתף כרגיל,אבל הכאב כן מורגש כאשר אני במכון ומפעיל לחץ על הכתף.הכאב מופיע בצורה הכי חדה בבנץ פרס.אבל אני מרגיש אותו גם בלחיצת כתפיים ובצורה מעטה אפילו בסקוואט כשאני נכנס לכלוב ומכוון את הידיים.
ואכן הכאב נעלם ברגע שאני מפסיק את התרגיל ואין כאב במנוחה,אך ורק כאשר אני מתחיל את התרגיל ומנסה לבצע דחיקה,סוג של דקירה חדה בכתף.

חנן אני מחולון,כששאלתי את הרופא שלי אם הוא יכול לשלוח אותי לפיזיותריסט דרך הקופה,הוא אמר שאין צורך,ושרק צריך לנוח.

היי יוני,הפציעה התחילה בבנץ' פרס,באמצע הדחיקה,שמעתי "קליק" חזק בכתף והרגשתי כאבים עזים,חשוב לציין שבימים הראשונים בקושי יכלתי להזיז אותה,עם הטיפול התרופתי והמנוחה הכאבים אכן פחתו,וכרגע לאחר כמה חודשים אני אומנם יכול לתפעל את הכתף כרגיל,אבל הכאב כן מורגש כאשר אני במכון ומפעיל לחץ על הכתף.הכאב מופיע בצורה הכי חדה בבנץ פרס.אבל אני מרגיש אותו גם בלחיצת כתפיים ובצורה מעטה אפילו בסקוואט כשאני נכנס לכלוב ומכוון את הידיים.
ואכן הכאב נעלם ברגע שאני מפסיק את התרגיל ואין כאב במנוחה,אך ורק כאשר אני מתחיל את התרגיל ומנסה לבצע דחיקה,סוג של דקירה חדה בכתף.

קודם כל אני חושב שהרופא טועה , וכן יש מקום לטיפול פיזיותרפי , כיוון שעבר הרבה זמן מהפציעה , ובהנחה שלא הייתה פגיעה נוספת ב 4 החודשים האחרונים , הכאב שלך הוא כבר יותר כרוני , וצריך לטפל בו.

נראה שמדובר במנח מסויים של הכתף שבו יש עמוס מכני על מבנה מסויים (יתכן מפרקי , ויתכן גם שמדובר ברקמה רכה כגון הגיד). כדי לאבחן בסבירות גבוהה יותר באיזה מבנה מדובר , צריך לבדוק אותך.

עד אז , הכי טוב זה להימנע מהמנח של הבנצ' שמכאיב לך. נסה לעבור לאחיזה אחרת/דאמבלים/ תרגול בשרשרת קינמטית סגורה וכו'.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני חושב שהרופא טועה , וכן יש מקום לטיפול פיזיותרפי , כיוון שעבר הרבה זמן מהפציעה , ובהנחה שלא הייתה פגיעה נוספת ב 4 החודשים האחרונים , הכאב שלך הוא כבר יותר כרוני , וצריך לטפל בו.

נראה שמדובר במנח מסויים של הכתף שבו יש עמוס מכני על מבנה מסויים (יתכן מפרקי , ויתכן גם שמדובר ברקמה רכה כגון הגיד). כדי לאבחן בסבירות גבוהה יותר באיזה מבנה מדובר , צריך לבדוק אותך.

עד אז , הכי טוב זה להימנע מהמנח של הבנצ' שמכאיב לך. נסה לעבור לאחיזה אחרת/דאמבלים/ תרגול בשרשרת קינמטית סגורה וכו'.

לך תתווכח עכשיו עם הרופא שלך שאומר שאתה לא צריך.אולי אפשר ללכת באופן פרטי ?
מה לגבי הפוסט הזה שנתקלתי בו עכשיו? http://www.lbs.co.il/threads/32314/
האם הוא רלוונטי לפציעה שלי והאם הוא יעיל כמו טיפול פיזיותרפי ?
והכאבים מורגשים בכל התרגילים שציינת,בכלל בכל תרגיל שמשלב את הכתפיים והחזה,אבל בבנץ פרס אני מרגיש את הכאב בצורה החדה ביותר,וגם בתרגיל הזה נפצעתי ככה שאני מאמין שיש קשר.
אולי לפי התרגיל הזה אפשר לדעת בדיוק באיזה נקודה הפציעה (גיד\מפרק) ולטפל בה איכשהו.את זה אתם תגידו לי.
תודה על התשובה.

לך תתווכח עכשיו עם הרופא שלך שאומר שאתה לא צריך.אולי אפשר ללכת באופן פרטי ?
מה לגבי הפוסט הזה שנתקלתי בו עכשיו? http://www.lbs.co.il/threads/32314/
האם הוא רלוונטי לפציעה שלי והאם הוא יעיל כמו טיפול פיזיותרפי ?
והכאבים מורגשים בכל התרגילים שציינת,בכלל בכל תרגיל שמשלב את הכתפיים והחזה,אבל בבנץ פרס אני מרגיש את הכאב בצורה החדה ביותר,וגם בתרגיל הזה נפצעתי ככה שאני מאמין שיש קשר.
אולי לפי התרגיל הזה אפשר לדעת בדיוק באיזה נקודה הפציעה (גיד\מפרק) ולטפל בה איכשהו.את זה אתם תגידו לי.
תודה על התשובה.

לא עברתי על הפרוטוקול הזה , ואני לא יודע מה מקורו ועל איזה מחקר הוא מתבסס.
בכל אופן , הפציעה שלך לא זהה לפציעה של אף אחד אחר , אז אני לא יודע איך פרוטוקול אחד אמור להתאים לסוגים שונים של פציעה.
זה מה שאני חושב על פרוטוקולים באופן כללי :
http://www.mikereinold.com/2014/02/use-rehabilitation-protocols-physical-therapy.html

אם אתה באמת רוצה לטפל בזה בצורה רצינית , אני ממליץ לך לגשת לפיזיותרפיסט טוב שיודע לעבוד עם ספורטאים/מתאמנים בחדר כושר. ברך כלל זה יהיה באופן פרטי. אתה יכול גם להגיע למפגש אחד לצורך אבחון וייעוץ ולבקש תרגילים שתוכל לבצע באופן עצמאי.
כל מה שאני אומר כאן הוא בהנחה שהצילומים וההדמיות שביצעת היו תקינים.

יכול מאוד להיות שיש לך דלקת באיזה גיד (בחיבור לסופרה/אינפרה ספינטוס) ולא תמיד רואים את זה ב US.
כפי שהמליצו לך אתה חייב להגיע לפיזיו' שמבין ענין ולקוות שהוא יידע לטפל בך.
לאחר מכן, ורק אם הפיזיו לא עזר, אפשר גם לנסות זריקה.

• פותח/ת השרשור
תודה חברים,ידעתי שפיזיותרפיה זה הכיוון,מקווה שזה יעזור.
עוד שאלה,מה לגבי דיקור סיני?הבנתי שבמצבים מסויימים זה גם עוזר.האם שווה לנסות ?

תודה חברים,ידעתי שפיזיותרפיה זה הכיוון,מקווה שזה יעזור.
עוד שאלה,מה לגבי דיקור סיני?הבנתי שבמצבים מסויימים זה גם עוזר.האם שווה לנסות ?

מההיבט המדעי , ההשפעה של דיקור סיני מבוססת בעיקר על אפקט פלסיבו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית