היי לכולם,
רקע - כמה שנים בOn/off בחדר כושר, יש לי ניסיון בתרגילים מורכבים כמו סקוואט/דדליפט וכו'.
הרצתי כמה תוכניות SS והפסקתי להתאמן בגלל הקורונה.
לאורך השנים אני סוחב פציעת שכמה/כתף שבעצם מונעת ממני להעמיס משקלים בסקוואט.
אני עובד עם משקל נורא קל של 40 קילו וכבר מרגיש את הפציעה.
מה שקורה זה שכשאני נכנס לסקוואט אני שם לב שהידיים שלי לא באותה הזווית אפילו שאני מחזיק את המוט בדיוק באותו המקום - כלומר יש איזושהי אי סימטריה.
הדבר גם גורם לי לפעמים להישען יותר לצד אחד בסקוואט (ולא לרדת ישר למטה).
אחרי שאני מסיים סקוואט אני מרגיש עומס בשכמה עם זרמים לאורך היד לכיוון מפרק כף יד ימין.
חיצונית כשאני מסתכל במראה אני שם לב ממש להבדל זניח בין הכתפיים - כתף ימין קצת יותר נמוכה ומתעגלת קדימה מאשר כתף שמאל.
בעבר ביצעו לי כמה אבחונים ואין לי עקמת.
השאלה היא האם מדובר בחוסר איזון שרירי ומה אפשר לעשות?
בנוסף אם מישהו מכיר פיזיותרפיסט שיודע לעבוד עם powerlifters ופציעות חדר כושר באזור חיפה אז אשמח להפנייה.
תודה!
רקע - כמה שנים בOn/off בחדר כושר, יש לי ניסיון בתרגילים מורכבים כמו סקוואט/דדליפט וכו'.
הרצתי כמה תוכניות SS והפסקתי להתאמן בגלל הקורונה.
לאורך השנים אני סוחב פציעת שכמה/כתף שבעצם מונעת ממני להעמיס משקלים בסקוואט.
אני עובד עם משקל נורא קל של 40 קילו וכבר מרגיש את הפציעה.
מה שקורה זה שכשאני נכנס לסקוואט אני שם לב שהידיים שלי לא באותה הזווית אפילו שאני מחזיק את המוט בדיוק באותו המקום - כלומר יש איזושהי אי סימטריה.
הדבר גם גורם לי לפעמים להישען יותר לצד אחד בסקוואט (ולא לרדת ישר למטה).
אחרי שאני מסיים סקוואט אני מרגיש עומס בשכמה עם זרמים לאורך היד לכיוון מפרק כף יד ימין.
חיצונית כשאני מסתכל במראה אני שם לב ממש להבדל זניח בין הכתפיים - כתף ימין קצת יותר נמוכה ומתעגלת קדימה מאשר כתף שמאל.
בעבר ביצעו לי כמה אבחונים ואין לי עקמת.
השאלה היא האם מדובר בחוסר איזון שרירי ומה אפשר לעשות?
בנוסף אם מישהו מכיר פיזיותרפיסט שיודע לעבוד עם powerlifters ופציעות חדר כושר באזור חיפה אז אשמח להפנייה.
תודה!