הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בדיקת דם לאחר חודש TRT תת עורי, (ESTRADIOL(E2 ו-HEMATOCRIT בשמיים.

dj spike

משתמש מתחיל
68
0
נק' מוניטין:
15
68
0
שלום לכולם,

קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם האחרונה ואשמח לייעוץ.

עברתי לאחרונה לפרוטוקול TRT חדש:

62.5mg sub-Q T enanthate 2 X week (total 125mg EW) + 250IU sub-Q HCG 2X week (total 500IU EW
את שניהם ביחד אני מזריק ביחד בערב פעמיים בשבוע, כל אחד בנפרד במקום שונה בבטן.

פרטים -
בן 23, בריא יחסית, משתדל לאכול בריא - מעט פחמימות, הרבה חלבון, כמות מספקת של שומן איכותי.
מקפיד לאכול 200 גרם של ירקות ממשפחת המצליבים כל יום (ברוקולי, כרוב...)

מתסף יומית ב:
fish oil, vit C, multivitamin (no iron), zinc, magnesium, TMG, creatine, MSM, & 5000IU vit-d.

וכמובן מתאמן קבוע במכון.

הנה תוצאות בדיקת הדם מה-10.2.14 לאחר חודש וקצת מתחילת הטיפול, בבוקר של יום הזרקה הראשון של השבוע (לפני ההזרקה כמובן):
  • DHEA SO4 7.78 UMOL/L ( 7.60- 17.40) (*........)
  • ESTRADIOL(E2) 196.42 PMOL/L ( 0.00- 146.10) (.........)*
  • FSH < 0.8 ( 1.40- 18.10)​
  • LH < 0.2 ( 1.50- 9.30)​
  • PROLACTIN 178.86 MU/L ( 45.00- 375.00) (...*.....)​
  • TESTOSTERONE 33.31 NMOL/L ( 8.40- 28.70) (.........)*
  • FREE ANDROGEN INDEX 86.20 ( 30.00- 150.00) (...*.....)
  • SHBG 41.10 NMOL/L ( 13.00- 71.00) (...*.....)
  • FREE T4 13.20 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....)
  • FREE T3 3.00 PMOL/L ( 2.66- 5.70) (*........)
  • TSH 2.03 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (..*......)
  • WBC 4.60 K/UL ( 4.00- 10.00) (*........)​
  • NEUTROPHILS 2.60 K/UL ( 1.80- 6.60) (.*.......)​
  • NEUTROPHILS % 57.30 % ( 46.00- 68.00) (....*....)​
  • LYMPHOCYTES 1.50 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)​
  • LYMPHOCYTES % 32.00 % ( 15.00- 45.00) (....*....)​
  • MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)​
  • MONOCYTES % 8.80 % ( 2.00- 9.00) (........*)​
  • EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)​
  • EOSINOPHILS % 1.50 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)​
  • BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)​
  • BASOPHILS % 0.40 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)​
  • RBC 5.38 MU/L ( 4.30- 6.00) (.....*...)​
  • HEMOGLOBIN 17.30 G/DL ( 13.50- 17.50) (........*)
  • HEMATOCRIT 49.90 % ( 38.00- 50.00) (........*)
  • MCV 92.80 FL ( 80.00- 98.00) (.....*...)​
  • MCH 32.10 PG ( 27.00- 33.00) (.......*.)​
  • MCHC 34.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)​
  • PLATELETS 161.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)​
  • MPV 7.80 FL ( 6.50- 11.50) (.*.......)​
  • RDW 13.80 % ( 11.00- 16.00) (....*....)​
ועכשיו לשאלות (הרבות):

1. (ESTRADIOL(E2 - רמה גבוהה מאוד מחוץ לטווח! מה לעשות עם זה?
האם כדאי לבקש מהרופא AI? ואם כן אז איזה ובאיזה מינון?

2. במידה ולא אצליח להשיג AI, מה עוד אפשר לעשות על מנת להוריד את הרמה?
לשקול לשנות את הפרוטוקול (תזמון/כמות HCG)?

3. אני צריך לחשוש מג'ינו? בינתיים לא מרגיש או רואה שום דבר בסגנון...מה צריך להכין מראש למקרה חירום במידה ויתפתח?

4. HEMATOCRIT - רמה גבוהה מאוד בקצה הטווח. לא היו לי מספרים כאלו אף פעם (ובפרט לא בשימוש בג'ל טסטוסטרון).
למה הוא גבוה? מהם הסיכונים ברמה הגבוהה הזו?
האם אני צריך לתרום דם באופן קבוע? איך זה עוזר?
והאם יש דרכים נוספות להוריד את הרמה?

5. HEMOGLOBIN - גם הוא בקצה הגבוהה של הסקאלה. האם יש קשר בינו לבין המטוקריט?
למה הוא גבוהה כל כך? מה הסיכונים ברמתו הגבוהה ואיך ניתן להוריד אותו?

6. DHEA SO4 - באופן קבוע בגבול התחתון ומתחתיו. מה זה אומר? האם לברר לעומק?

7. מה דעתכם על החשובים עצמם - T / FREE ANDROGEN INDEX / SHBG?
לא ברור לי מה האינדקס אומר ומה משמעותו (זה מה שבדקו כשביקשתי free T).

בעזרת מחשבון באינטרנט חישבתי מתוכם את הערכים הבאים (לא יודע אם זה מדויק):
free testosterone - 0.705 nmol/L = %2.12
bioavailable testosterone - 16.5 nmol/L = %49.6
8. מה אומרים הערכים של TSH/T3/T4 על מצב בלוטת התריס?
יצא לי לקרוא על הרבה מקרים של חוסר ביוד בתזונה המערבית, והשפעתו על בלוטת התריס...

9. ואחרון חביב - יש דרך לוודא שה-HCG (פעמיים בשבוע 250IU) אכן משפיע?
אני חושב שבכל זאת אני מרגיש הצטמקות של שק האשכים והפרינאום,
אם אני זוכר נכון קראתי פעם שאפשר לבדוק את ה-HCG בעזרת בדיקת הריון או משהו בסגנון...

סורי על כל השאלות, אני משקיע לא מעט זמן בלמידת הנושא.

אשמח לכל תגובה או עזרה.

שלום לכולם,

קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם האחרונה ואשמח לייעוץ.

עברתי לאחרונה לפרוטוקול TRT חדש:

62.5mg sub-Q T enanthate 2 X week (total 125mg EW) + 250IU sub-Q HCG 2X week (total 500IU EW
את שניהם ביחד אני מזריק ביחד בערב פעמיים בשבוע, כל אחד בנפרד במקום שונה בבטן.

פרטים -
בן 23, בריא יחסית, משתדל לאכול בריא - מעט פחמימות, הרבה חלבון, כמות מספקת של שומן איכותי.
מקפיד לאכול 200 גרם של ירקות ממשפחת המצליבים כל יום (ברוקולי, כרוב...)

מתסף יומית ב:
fish oil, vit C, multivitamin (no iron), zinc, magnesium, TMG, creatine, MSM, & 5000IU vit-d.

וכמובן מתאמן קבוע במכון.

הנה תוצאות בדיקת הדם מה-10.2.14 לאחר חודש וקצת מתחילת הטיפול, בבוקר של יום הזרקה הראשון של השבוע (לפני ההזרקה כמובן):
  • DHEA SO4 7.78 UMOL/L ( 7.60- 17.40) (*........)
  • ESTRADIOL(E2) 196.42 PMOL/L ( 0.00- 146.10) (.........)*
  • FSH < 0.8 ( 1.40- 18.10)​
  • LH < 0.2 ( 1.50- 9.30)​
  • PROLACTIN 178.86 MU/L ( 45.00- 375.00) (...*.....)​
  • TESTOSTERONE 33.31 NMOL/L ( 8.40- 28.70) (.........)*
  • FREE ANDROGEN INDEX 86.20 ( 30.00- 150.00) (...*.....)
  • SHBG 41.10 NMOL/L ( 13.00- 71.00) (...*.....)
  • FREE T4 13.20 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....)
  • FREE T3 3.00 PMOL/L ( 2.66- 5.70) (*........)
  • TSH 2.03 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (..*......)
  • WBC 4.60 K/UL ( 4.00- 10.00) (*........)​
  • NEUTROPHILS 2.60 K/UL ( 1.80- 6.60) (.*.......)​
  • NEUTROPHILS % 57.30 % ( 46.00- 68.00) (....*....)​
  • LYMPHOCYTES 1.50 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)​
  • LYMPHOCYTES % 32.00 % ( 15.00- 45.00) (....*....)​
  • MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)​
  • MONOCYTES % 8.80 % ( 2.00- 9.00) (........*)​
  • EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)​
  • EOSINOPHILS % 1.50 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)​
  • BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)​
  • BASOPHILS % 0.40 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)​
  • RBC 5.38 MU/L ( 4.30- 6.00) (.....*...)​
  • HEMOGLOBIN 17.30 G/DL ( 13.50- 17.50) (........*)
  • HEMATOCRIT 49.90 % ( 38.00- 50.00) (........*)
  • MCV 92.80 FL ( 80.00- 98.00) (.....*...)​
  • MCH 32.10 PG ( 27.00- 33.00) (.......*.)​
  • MCHC 34.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)​
  • PLATELETS 161.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)​
  • MPV 7.80 FL ( 6.50- 11.50) (.*.......)​
  • RDW 13.80 % ( 11.00- 16.00) (....*....)​
ועכשיו לשאלות (הרבות):

2. במידה ולא אצליח להשיג AI, מה עוד אפשר לעשות על מנת להוריד את הרמה?

3. אני צריך לחשוש מג'ינו? בינתיים לא מרגיש או רואה שום דבר בסגנון...מה צריך להכין מראש למקרה חירום במידה ויתפתח?

4. HEMATOCRIT - רמה גבוהה מאוד בקצה הטווח. לא היו לי מספרים כאלו אף פעם (ובפרט לא בשימוש בג'ל טסטוסטרון).

בעזרת מחשבון באינטרנט חישבתי מתוכם את הערכים הבאים (לא יודע אם זה מדויק):
free testosterone - 0.705 nmol/L = %2.12
bioavailable testosterone - 16.5 nmol/L = %49.6
8. מה אומרים הערכים של TSH/T3/T4 על מצב בלוטת התריס?
יצא לי לקרוא על הרבה מקרים של חוסר ביוד בתזונה המערבית, והשפעתו על בלוטת התריס...

אם אני זוכר נכון קראתי פעם שאפשר לבדוק את ה-HCG בעזרת בדיקת הריון או משהו בסגנון...

סורי על כל השאלות, אני משקיע לא מעט זמן בלמידת הנושא.

אשמח לכל תגובה או עזרה.
  1. בהחלט ייתכן שספייקים ברמות האסטרוגן קשורים ב-hcg. טיפול באמצעות AI המתאים ביותר (אך לא באופן עצמאי). הטיפול באמצעות AI צריך להיות מאוד עדין במקרה כזה מאחר והפוטנציאל לנזק כתוצאה מדיכוי יתר של רמות האסטרוגן גבוה מאוד.
  2. המינון לשימוש ב-HCG תקין על מנת להימנע מאטרופיה של האשך. גם אופן השימוש והתיזמון הוא כזה שאמור לצמצם מאוד ספייקים ברמות האסטרוגן. הייתי מבקש לחזור על הבדיקה בכדי לבחון אם אכן מדובר ברמות אסטרוגן גבוהות יציבות.
  3. אם לא ידועה לך רגישות מיוחדת לג'ינו אין צורך לחשוש. טמוקסיפן (SERM) הוא הטיפול העדיף לג'ינו מאחר והוא אנטאגוניסט לאסטרוגן בריקמה היעודית (השד). שוב, אני ממליץ בחום לא לנסות ולטפל בעצמך.
  4. באופן פשטני ניתן לתאר את ההמטוקריט כמדד לנפח כדוריות הדם האדומות בדם ואת ההמוגלובין כמולקולת חלבון בכדוריות הדם האדומות הנושאת חמצן מהריאות לרקמות שונות בגוף. ערכים גבוהים מקושרים לרוב בהתייבשות, תפקוד לקוי של הריאות ובספורט בשימוש ב-EPO.
  5. ראה 4.
  6. בקיצור רב הSHBG הוא חלבון הנקשר להורמוני המין. למעשה מתוך הטסטוסטרון הקיים בגוף רק כ-2% חופשיים לנוע בחופשיות בדם ואילו השאר נקשר ל-SHBG ברובו וחלבון אלבומין. חלק מהטסט הנקשר לאלבומין מוגדר עדיין BIOAVAILABLE. כך מהווים רמות הSHBG ביחד עם הטסט הכולל אומדן לרמות הטסט החופשי (ככל שגבוהות כך פחות טסט חופשי).
  7. ערכי DHEA-SO4 נמוכים עלולים להיות מקושרים לירידה באיכות המערכת החיסונית מסיבה הורמונלית.
  8. ערכי T3, T4 ו-TSH משמשים בבדיקה כאינדיקטור לפעילות בלוטת התריס כשערכים נמוכים של השניים הראשונים וערך גבוה של השלישי הם אינדיקטור לפעילות יתר של בלוטת התריס והפוך אינדקטור לתת פעילות של הבלוטה.
  9. מה שאתה אומר אינו סביר. שק האשכים אינו מתכווץ משמעותית ובצורה בולטת מבחינה ויזואלית גם במצב של אטרופיה מלאה כתוצאה מסייקל סטרואידים אנאבוליים לתקופה מכובדת על אחת כמה וכמה בטיפול TRT המלווה במתן זריקות HCG.

נערך לאחרונה:
לדעתי המילה "טעות" היא לא נכונה. למיטב הבנתי, מדובר באסכולות שונות. משיטוט בפורומים מארה"ב ראיתי ששם אמנם יותר מקובל לשלב HCG בפרוטוקול TRT, אך גם שם הדעות חלוקות. אני יכול לומר מהפן האישי, שאני מקבל TRT וכל ניסיון לדבר עם האנדוקרינולוג בנוגע לשילוב HCG בפרוטוקול ( כהמלצתו של תום) נכשל כישלון חרוץ (המקסימום שהוא הציע היה לעשות הפסקה עם הטסט ולנסות איקקלומין. מיותר לציין שסרבתי).
לאחר התלבטויות עם עצמי, הוחלט בשלב זה לא לשלב HCG באופן עצמאי, להמשיך כרגיל בפרוטוקול ולעקוב אחר בדיקות הדם.

בtrt ויתרת על האשכים כיצרן טסט ועברת להספקה חיצונית לכל החיים.אים כך מדוע צריך hcg והסיכונים והחישובים שנובעים מהשימוש בו?

לא הייתי קורא לזה ״רמה גבוהה מאוד מחוץ לטווח״. זה גבוה, אבל לא באופן מובהק. מאחר והטסט שלך עבר את הנורמה, הייתי קודם מוריד ל 100mg בשבוע את הטסט ואז חוזר על הבדיקות ורואה אם האסטרוגן ירד בהתאם. AI יהיה מיותר כאן לדעתי.

זו לא רמה גבוהה וזה בנורמה. אם זה יגיע ל 52-55% לך תתרום דם (בכללי אתה יכול ללכת כבר עכשיו. תרום כל 3 חודשים וזה ירד).

זה קשור, כי יש יותר כדוריות דם אדומות, אז יש יותר Heme.

לעשות בדיקת זרע.

ממתי צריך hcg במהלך trt. פה הטעות
מאותו היום שאתה לא רוצה אטרופיה באשך ועדיין רוצה להביא ילדים. אם שני הדברים הללו לא מעניינים אותך, אז כן, לא צריך.

המקסימום שהוא הציע היה לעשות הפסקה עם הטסט ולנסות איקקלומין. מיותר לציין שסרבתי
אני לא מרבה לומר את זה ואני יכול לספור על יד אחת כמה פעמים אמרתי את זה בפורום, אבל הרופא שמטפל בך צריך לפרוש. לא עושים הפסקות מטסט, בשום מקרה, בשום מצב, לא משנה כמה, למה ומתי כשאדם על trt. כל המלצה לעשות זאת ע״י אנדוקרינולוג היא תעודת עניות למקצוע וזו השעה שהגיע הזמן לפרוש או ללכת להשתלמות מאוד ארוכה בנושא.

כמו שנאמר. לא רמה גבוה ולא כלום. אל תייחס חשיבות יתרה לספקטרום - זה בסה"כ כלי שאמור להשתלב עם עוד כלים.
לא לקחת שום AI - אתה כן יכול לגרות את האשכים עם טיפה פחות פרגניל. שוב, זה בסדר גמור גם כך.

. במידה ולא אצליח להשיג AI, מה עוד אפשר לעשות על מנת להוריד את הרמה?

כלום. הרמות האלה לא מצריכות שום התערבות.

לא רואה סיבה שיתפתח לך ג'ינו סתם מהאוויר. סתם בשביל לסבר לך את האוזן - כשאנחנו מדברים על רמות E2 גבוהות זה בד"כ ערכים של 380+
וגם במצבים הללו, אם אין תגובה של רקמות החזה לכך, אין מה לגעת.

על שני אלה אענה בתשובה אחת. כל הסימנים מעידים שהדם שלך הופך צמיגי יותר. זה דבר נפוץ בשימוש בטסט' - כמו שאמר משה, גש לתרום דם פעם ברבעון.
קצת אספירין יכול לעזור. מה שכן, עליך לעקוב אחר הרמות ולוודא כי הדם לא הופך צמיגי יותר שהרי פה כבר מדובר על מצב דמוי פוליציטמיה ורה שהוא לא בריא עבור הלב, אשר זקוק להתאמץ יותר על מנת לשלוח את הדם.

זה בסדר. דונט טאץ' - אתה מייחס יותר מדיי חשיבות לכל סטיה מינורית מהסקאלה.

FAI - רמת האנדרוגנים החופשית בדם - זה בעצם חישוב של טסט' פרי או במילים אחרות TEST FREE= FREE ANDROGEN INDEX
הנוסחה לחישוב של טסט' חופשי היא די פשוטה בגדול והיא

(טסט כללי - לחלק ב - SHBG) כפול 100 = טסט חופשי.

FAI - רמת האנדרוגנים החופשית בדם - זה בעצם חישוב של טסט' פרי או במילים אחרות TEST FREE= FREE ANDROGEN INDEX
הנוסחה לחישוב של טסט' חופשי היא די פשוטה בגדול והיא
(טסט כללי - לחלק ב - SHBG) כפול 100 = טסט חופשי.
מה הקטע? למה פשוט לא לעשות בדיקת Test Free וזהו? לא מבין.

מה הקטע? למה פשוט לא לעשות בדיקת Test Free וזהו? לא מבין.
אני ביקשתי מספר פעמים מרופא המשפחה לתת לי test free. הוא מבחינתו אין שום בעיה, פשוט המחשב לא מאפשר לו את האופציה הזאת. אני ראיתי בעצמי (הוא סובב אלי את המסך), הבדיקה פשוט לא קיימת.
בקשר לאנדוקרינולוג דרק, מה שעוד יותר מתסכל, היא העובדה שמדובר בפרופסור ומנהל אנדוקרינולוגיה בבי"ח גדול.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות המהירות והמפורטות, אשתדל להגיב לכולכם:

אני חי בארץ ואכן קבעתי תור לבדיקה נוספת בקרוב, לאשש את הרמות.

לגבי ה-HCG - זאת המלצה גורפת בפורומים בחו"ל גם מסיבות של פוריות ואטרופיה, ואף מבחינה של הרגשה ואיכות הטיפול.

אני שוקל לבצע את הזריקות של ה-HCG ביום נפרד מהטסט (ביום שלפני הטסט) לאחר המלצה בפורומים בחו"ל, מהטענה שהזרקתם ביחד גורמת להמרה מוגברת לאסטרוגן ביחס לפיצולם (מאותה הסיבה שהחלוקה למס' הזרקות בשבוע מורידה את ההמרה לאסטרוגן).
האם לדעתכם זה ישפר את המצב?

וכנראה שנושא ההצטמקות הוא באמת רק הרגשה - לכן שאלתי האם אפשר בעזרת בדיקת הריון (או בדיקה אחרת שהיא לא בדיקת זרע) לוודא את השפעתו? ערכים בבדיקת דם?

לגבי האסטרוגן - מהו היחס שאני צריך לשאוף אליו במובן של T/E2? או free T/E2 או כל יחס אחר בסגנון..?
בפורומים בחול שואפים שהאסטרוגן יהיה בערך חצי מהערך שקיבלתי (25 pg/mL מול 53 בבדיקה שלי), ציטוט:

Elevated normal [30pg/ml and up] serum E2/estradiol can block many of the benefits of testosterone replacement and can affect libido, mood and energy. Serum E2=22pg/ml is near optimal and one should dose anastrozole to get close to this level. Many who start TRT have some good results that soon vanish as E2 levels increase. My recommendation is to start anastrozole at 1.0mg per week [in divided doses] starting the day of the first injection. The let the first follow up E2 lab drive any needed anastrozole dose adjustments. It is not a good idea to wait and see how high E2 levels go before taking action. Dose anastrozole EOD if possible.
אקבל את המלצותיכם לא להתחיל שום שימוש ב-AI,
אבל להבנתי כדאי שיהיה לי טמוקסיפן בהישג יד למענה מהיר למקרה שעלול להתפתח, נכון? יש חומר מומלץ אחר/מקביל?
ורק אוסיף שאיני בעל אחוז שומן גבוה (באזור 10), שכן זה רלוונטי.

לגבי ההמטוקריט - אני בהחלט בחור ששותה הרבה מים (לא אלכוהול 😃 ), אקבע תור לתרומת דם בקרוב, הייתי בטוח שהנושא דחוף והרמה מאוד חריגה אבל מדבריכם הבנתי שלא.
רק הערה נוספת - אני בעל לחץ דם נמוך ודופק נמוך באופן כללי (לחץ דם 95 על 60, דופק 65, היה גם נמוך יותר),
האם זה עלול להשפיע/להחמיר את חשיבות הנושא?

הבדיקה של האינדקס החופשי היא כנראה הבדיקה החדשה של קופת החולים, שכן בעבר עשיתי בדיקות ישירות ל-FREE T, והפעם זאת הבדיקה שהם ביצעו לאותה בקשה בבדיקת הדם (כנראה שהם החליטו לעבור לבדיקת אינקס במקום).

תוכלו לפרט לגבי ערכי ה הSHBG והאינדקס ביחס לטסט הכללי - לכמה אני צריך לשאוף בכל אחד מהם?
אני צריך לשאוף ל-SHBG נמוך על מנת שיהיה לי יותר טסט חופשי? איך אני משפיע עליהם?

ולגבי בלוטת התריס - רק לאשר, מדבריכם הערכים תקינים ואינם מצביעים על חשש לעודף או חוסר פעילות?
מבחינת סימפטומים זה משהו שחששתי ממנו לפני ביצוע הבדיקה...

שוב תודה על העזרה.

לא בהכרח מדובר באנדוקרינולוג רע או כזה שזקוק לרענון. העניין הוא שרק בשנים האחרונות מועבר מרכז הכובד ברפואה בישראל (יותר נכון במערכת הבריאות) מעט יותר בכיוון שיפור איכות החיים לעומת הצלת חיים. TRT נכנס ללא צל ספק תחת שיפור איכות החיים.
ישנם תחומים בהם קל יותר להבחין בכך, למשל ניתוחים באוכלוסייה זקנה, אם בעבר הנטייה היתה לדחות על הסף ניתוח עמוד שידרה לאוכלוסייה שעברה את גיל 80 מחשש לסיבוכים היום יותר ויותר מבינים שהשיפור באיכות חייו של הקשיש בעל חשיבות עליונה (לעומת אריכות חיים תחת סבל מתמשך).
ההבנה עד כמה TRT משמעותי ובייחוד באוכלוסיה צעירה עדיין לא חילחלה במערכת הבריאות בישראל למרות שהאנדוקרינולוגיה מכירה בכך מזמן.

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות המהירות והמפורטות, אשתדל להגיב לכולכם:

אני חי בארץ ואכן קבעתי תור לבדיקה נוספת בקרוב, לאשש את הרמות.

לגבי ה-HCG - זאת המלצה גורפת בפורומים בחו"ל גם מסיבות של פוריות ואטרופיה, ואף מבחינה של הרגשה ואיכות הטיפול.

אני שוקל לבצע את הזריקות של ה-HCG ביום נפרד מהטסט (ביום שלפני הטסט) לאחר המלצה בפורומים בחו"ל, מהטענה שהזרקתם ביחד גורמת להמרה מוגברת לאסטרוגן ביחס לפיצולם (מאותה הסיבה שהחלוקה למס' הזרקות בשבוע מורידה את ההמרה לאסטרוגן).
האם לדעתכם זה ישפר את המצב?

וכנראה שנושא ההצטמקות הוא באמת רק הרגשה - לכן שאלתי האם אפשר בעזרת בדיקת הריון (או בדיקה אחרת שהיא לא בדיקת זרע) לוודא את השפעתו? ערכים בבדיקת דם?

לגבי האסטרוגן - מהו היחס שאני צריך לשאוף אליו במובן של T/E2? או free T/E2 או כל יחס אחר בסגנון..?
בפורומים בחול שואפים שהאסטרוגן יהיה בערך חצי מהערך שקיבלתי (25 pg/mL מול 53 בבדיקה שלי), ציטוט:

Elevated normal [30pg/ml and up] serum E2/estradiol can block many of the benefits of testosterone replacement and can affect libido, mood and energy. Serum E2=22pg/ml is near optimal and one should dose anastrozole to get close to this level. Many who start TRT have some good results that soon vanish as E2 levels increase. My recommendation is to start anastrozole at 1.0mg per week [in divided doses] starting the day of the first injection. The let the first follow up E2 lab drive any needed anastrozole dose adjustments. It is not a good idea to wait and see how high E2 levels go before taking action. Dose anastrozole EOD if possible.
אקבל את המלצותיכם לא להתחיל שום שימוש ב-AI,
אבל להבנתי כדאי שיהיה לי טמוקסיפן בהישג יד למענה מהיר למקרה שעלול להתפתח, נכון? יש חומר מומלץ אחר/מקביל?
ורק אוסיף שאיני בעל אחוז שומן גבוה (באזור 10), שכן זה רלוונטי.

לגבי ההמטוקריט - אני בהחלט בחור ששותה הרבה מים (לא אלכוהול 😃 ), אקבע תור לתרומת דם בקרוב, הייתי בטוח שהנושא דחוף והרמה מאוד חריגה אבל מדבריכם הבנתי שלא.
רק הערה נוספת - אני בעל לחץ דם נמוך ודופק נמוך באופן כללי (לחץ דם 95 על 60, דופק 65, היה גם נמוך יותר),
האם זה עלול להשפיע/להחמיר את חשיבות הנושא?

הבדיקה של האינדקס החופשי היא כנראה הבדיקה החדשה של קופת החולים, שכן בעבר עשיתי בדיקות ישירות ל-FREE T, והפעם זאת הבדיקה שהם ביצעו לאותה בקשה בבדיקת הדם (כנראה שהם החליטו לעבור לבדיקת אינקס במקום).

תוכלו לפרט לגבי ערכי ה הSHBG והאינדקס ביחס לטסט הכללי - לכמה אני צריך לשאוף בכל אחד מהם?
אני צריך לשאוף ל-SHBG נמוך על מנת שיהיה לי יותר טסט חופשי? איך אני משפיע עליהם?

ולגבי בלוטת התריס - רק לאשר, מדבריכם הערכים תקינים ואינם מצביעים על חשש לעודף או חוסר פעילות?
מבחינת סימפטומים זה משהו שחששתי ממנו לפני ביצוע הבדיקה...

שוב תודה על העזרה.
בנוגע לאסטרוגן סביר שהרמות הגבוהות קשורות בHCG. אני דווקא סבור שמדובר בקפיצה ברמות האסטרוגן, תופעה נפוצה בשימוש בכוריגון. שימוש ב -AI יכול מאוד להזיק אם נעשה במינונים שאינם מתאימים כשדי קשה לדעת מהו המינון המתאים מראש. אסטרוגן במינון גבוה מדי יכול למסך את התמורות מ-TRT כפי שתיארת בציטוט (מפורום?...) אך גם רמות נמוכות מדי של אסטרוגן (AI יכול להביא למצב כזה בקלות) עלולות להביא לתוצאה דומה כמו גם בעיות נוספות (כאבי מפרקים, חשק מיני ירוד, אוסטורפורוזיס, לחץ דם גבוה ועוד...).
אין טעם להחזיק טמוקסיפן לכל מקרה; הוא אינו מתאים חשימוש בעת TRT, לא להורדת רמות אסטרוגן ואינך סובל מג'ינו. מעבר לכך ל-SERM תופעות לוואי לא רצויות וממש לא מדובר בתרופה שרצוי להשתמש בה לכל מקרה של דגדוג בפיטמה (אחת מתופעות הלוואי הקשורות והידועות בהחזקת טמוקסיפן במגירה היא דגדוג בפיטמה...).
רמות T3,T4 ו-TSH תקינות. מעבר לכך אינך מתלונן על סימפטומים כלשהם, מדוע החשש הרב?
לגבי SHBG קרא שוב את תגובתי ואת זו של אביעד.

• פותח/ת השרשור
היי תום תודה רבה שוב על המענה,
הציטוטים הם מפורומים של TRT - בין השאר T-nation ו allthingsmale.

החשש לגבי תפקוד הבלוטה היה מכיוון שקראתי שזו בעיה די נפוצה שעלולה להוביל למקרה של ED,
הרבה ממליצים לתסף ברמות גבוהות מאוד של יוד (50MG) בשביל לעבור detoxify ולגרום לבלוטה לעבוד בצורה אופטימלית.
תודה על הוידוא שהרמות סה"כ תקינות.

לאחרונה התחלתי לקחת תוסף "natural way's DIM plus" מדי ערב, כמובן שזה לא AI אבל מעניין אם זה יעזור קצת.
בנוסף העברתי את זריקת ה-HCG יום אחורה - כלומר יום לפני זריקת ה-T הדו שבועית,
כמו שהומלץ על מנת לאזן יותר את הקפיצות של ה-T וה-E בדם.
אבצע בדיקת דם נוספת בקרוב ונקווה שהשינויים הללו יעזרו.

בהתאם לבדיקה ולהרגשה הכללית אשקול האם לשנות את הפרוטוקול או להיעזר ב-AI ברמה מאוד מאוד נמוכה באופן קבוע - מה שמאוד נפוץ בחו"ל.

היו כמה שגם המליצו לי להקטין את כמות ה-T השבועית שאני מזריק בשביל להוריד את ה-E,
אבל השאלה העיקרית שלי -
כל עוד אני מצליח לשמור על יחס מסוים/תקין בינהם - מה הבעיה שגם ה-T וגם ה-E יהיו טיפה יותר גבוהים?
יהיו השפעות בריאותיות להישאר ברמות טיפה גבוהות לאורך שנים?
מאיזה רמה של E2 עלול להיווצר ג'ינו?
כי אני מאמין שאני מפיק תועלת מרמות ה-T הגבוהות במקצת מהמומלץ ל-TRT.

ובנושא אחר, האם יש דרך לוודא שה-HCG אכן משפיע והמנה שאני לוקח מספיקה?
אני שואל שוב כי הנושא חשוב לי ועברתי לא מעט תלאות בנושא, גם מהיבט של שימור פוריות.

שוב המון תודה.

רמות גבוהות של טסט לאורך זמן יכולות להוביל לבעיות שונות, כגון:
1. ירידה באיכות הזרע
2. ייצור מוגבר של כדוריות דם אדומות
3. השפעה נגדית על הערמונית

היי תום תודה רבה שוב על המענה,
הציטוטים הם מפורומים של TRT - בין השאר T-nation ו allthingsmale.

החשש לגבי תפקוד הבלוטה היה מכיוון שקראתי שזו בעיה די נפוצה שעלולה להוביל למקרה של ED,
הרבה ממליצים לתסף ברמות גבוהות מאוד של יוד (50MG) בשביל לעבור detoxify ולגרום לבלוטה לעבוד בצורה אופטימלית.
תודה על הוידוא שהרמות סה"כ תקינות.

לאחרונה התחלתי לקחת תוסף "natural way's DIM plus" מדי ערב, כמובן שזה לא AI אבל מעניין אם זה יעזור קצת.
בנוסף העברתי את זריקת ה-HCG יום אחורה - כלומר יום לפני זריקת ה-T הדו שבועית,
כמו שהומלץ על מנת לאזן יותר את הקפיצות של ה-T וה-E בדם.
אבצע בדיקת דם נוספת בקרוב ונקווה שהשינויים הללו יעזרו.

בהתאם לבדיקה ולהרגשה הכללית אשקול האם לשנות את הפרוטוקול או להיעזר ב-AI ברמה מאוד מאוד נמוכה באופן קבוע - מה שמאוד נפוץ בחו"ל.

היו כמה שגם המליצו לי להקטין את כמות ה-T השבועית שאני מזריק בשביל להוריד את ה-E,
אבל השאלה העיקרית שלי -
כל עוד אני מצליח לשמור על יחס מסוים/תקין בינהם - מה הבעיה שגם ה-T וגם ה-E יהיו טיפה יותר גבוהים?
יהיו השפעות בריאותיות להישאר ברמות טיפה גבוהות לאורך שנים?
מאיזה רמה של E2 עלול להיווצר ג'ינו?
כי אני מאמין שאני מפיק תועלת מרמות ה-T הגבוהות במקצת מהמומלץ ל-TRT.

ובנושא אחר, האם יש דרך לוודא שה-HCG אכן משפיע והמנה שאני לוקח מספיקה?
אני שואל שוב כי הנושא חשוב לי ועברתי לא מעט תלאות בנושא, גם מהיבט של שימור פוריות.

שוב המון תודה.
בנוגע ל-DIM, מדובר בתוסף המתיימר להוריד רמות אסטרוגן אך במציאות זה לא כ"כ קורה. אם רמות האסטרוגן גבוהות מדי ולאורך זמן זה יבוא לידי ביטוי בדמות סימפטומים של אסטרוגן גבוה. כמובן שרמות האסטרוגן קשורות בטסט באמצעות משוב וארומטיזציה אך ספייקים של אסטרוגן היא תופעה ידועה אצל חלק מהמשתמשים ב-HCG (אולם דווקא במינונים יותר גבוהים). אתה הרי לא תוריד את מינון הטסט אלא אם בבדיקות הוא מעל הנורמה בצורה משמעותית - מדובר בTRT!
הדרך הנפוצה והברורה להוריד רמות אסטרוגן היא שימוש ב-AI, אך נדרש למינון מתאים. מינון גבוה מדי והורדה ניכרת של רמות האסטרוגן מזיקים.
(לא ממליץ לך להשתכנע כ"כ מהר שאתה נדרש ל-AI).

• פותח/ת השרשור
שוב תודה על התגובות,

אכן הסימופטמים של T גבוה מוכרים וידועים (עד לחוסר פוריות).

אני מבין שנושא התיסוף המוגבר ביוד לא ממש מוכר/נפוץ בארץ, אבל כדאי לכם מאוד להתעניין בנושא.
בפורומים הרלוונטיים בחו"ל זה נושא מאוד חשוב ומתגלה שהמון אנשים היו במחסור ותת פעילות של הבלוטה,
ובהתאם ההמלצה היא לבצע מספר בדיקות ולחקור את הנושא לפני טיפול הורמונלי כלשהו, ורבים מדווחים שכל הסימפטומים נעלמו לאחר התיסוף,
ושבכך נמנעו מטיפול בתחליף הורמונלי לכל החיים.

מאז השינויים הקטנים האחרונים (שינוי יום הזרקת ה-HCG + תוסף ה-DIM) דווקא הורגש שיפור נוסף במצב הרוח והרגש.

אבצע בדיקת דם נוספת בקרוב ואחזור לעדכן ולהתייעץ לגבי גובה מינון ה-T או הוספת מנה קטנה של AI.

בכל מקרה שוב תודה, אשמח להארות/הערות נוספות.

• פותח/ת השרשור
שאלה קטנה - מחר בבוקר אני מתכנן לבצע בדיקת דם נוספת,
בעיקרון היום בערב זה יום שבו אני אמור להזריק HCG כחלק מהפרוטוקול השבועי (ומחר בערב את הטסט).

השאלה היא האם להזריק היום את ה-HCG או לא?

(להזכירכם הפרוטוקול הוא
62.5mg sub-Q T enanthate 2 X week (total 125mg EW)
250IU sub-Q HCG 2X week (total 500IU EW,
בימים נפרדים).

מצד אחד ברור שהוא ישפיע על תוצאות הבדיקה מחר בבוקר (שעיקרה היא לבחון שוב את רמת ה-E2 הגבוהות שהיו בבדיקה הקודמת),
אך מצד שני אם לא אזריק את המנה הקבועה היום בערב אז בעצם הבדיקה לא תיתן לי את הערכים האמיתיים אליהם ה-E2 מגיע במהלך הטיפול,
וזה מה שאני באמת רוצה לדעת...

מבחינת הטסט ההמלצה היא לעשות בדיקה ביום ההזרקה - לפני ההזרקה (כמו שאני באמת עושה),
השאלה היא האם להזריק את ה-HCG היום או לא? למישהו יש דעה בנושא? אשמח לייעוץ.

(סורי על ההקפצה, פשוט אני צריך להחליט).

• פותח/ת השרשור
עדכון קצר,

לאחר בדיקה נוספת רוב הערכים נשארו אותו הדבר,
כאשר - HEMATOCRIT , HEMOGLOBIN וגם (ESTRADIOL(E2 עלו מעט (עדיין לא תרמתי דם) ועל כן אמשיך לעקוב אחריהם.

אעקוב אחר סימפטומים של אסטרוגן גבוה,
אבל נראה לי שאתחיל בקרוב במינון נמוך מאוד של AI:

Anastrozole - בעצם Arimidex נוזלי, במינון של 0.75-1 מ"ג בשבוע, מחולק ל-3.
או
Exemestane - בעצם aromasin נוזלי, במינון 12.5-25mg בשבוע, מחולק ל-3.

בעזרת בדיקות דם אבצע fine-tuning בשאיפה להגיע לכך שהאסטרוגן יהיה בערך חצי מהערך שהוא כרגע (20-25 pg/mL מול 56 שבו הוא נמצא כרגע).

מספר שאלות בנושא:

יש בעיה או השפעה לכך שהתרופות הינן נוזליות ולא מקוריות? המינון שונה בין הכדורים לנוזל?
האם צריך לקחת אותן עם אוכל?

(את אותן השאלות אשמח לשאול גם על Tamoxifen/Toremifene Citrate נוזלי (למרות שאני לא מתכוון להשתמש בו אלא בשעת חירום) -
יש הבדל בינו לבין הכדורים? מינון שונה?)

ולגבי ה-AI, מי מומלצת יותר והאם המינונים מתאימים לדעתכם?

לפי מה שקראתי הם די דומים, כאשר ארומסין קצת יותר מועדף כי:
1. הוא פוגע פחות בפרופיל השומנים בדם ומעלה יותר IGF.
2. אחרי שימוש בארומסין אין צורך להוריד בהדרגה במינון עד להפסקה מוחלטת של החומר מאחר ואין "bouncing back" עם ארומסין. כי הוא הורס את הרצפטורים (ומכן מגיע הביטוי steroidal suisidal type l) ככה שלאחר הפסקה של החומר לא יהיה לאסטרוגן לאן להקשר גם אם הוא "ירצה" בכך. בניגוד לארימדקס (קרדיט לתום?).

יש סיבה להעדיף ארימדקס או לבחור מינון אחר? מי יותר נוח ל-fine-tuning?

שוב תודה על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית