הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עצימות האימונים בזמן PCT

Simon357

מושעה
1,230
649
נק' מוניטין:
1,414
1,230
649
היי,

מעניין אותי לשמוע דעות שונות מנסיונכם.
איך נכון להתאמן בתקופת PCT, מבחינת עצימות, דחיפות אימונים ותזונה...

מובן לי שהמטרה היא לשמר את תוצאות הסייקל, אבל מצד שני צריך לתת לגוף להתאושש (במיוחד אם מדובר בסייקל מסה \ כוח שכלל הרמה של משקלים גבוהים).

לי באופן אישי המטרה היא להתאושש מהסייקל כי אני שבור כולי 😃 - עבודה קשה עם משקלים גבוהים ואימונים עצימים (גם במשקלים וגם בתכניקות עצימות) השאירו אותי עם כאבי ברכיים ומרפקים... והרבה מסה 😃

בנוסף, כמובן לתת לקולטנים להתאושש.

* אולי כדאי לציין, שבמקרה שלי אני מתכנן כבר סייקל שני, אז ל PCT יש חשיבות גבוהה מבחינת הגדרת מטרות ואיך להשיג אותם, לפני שאכנס לסייקל הנוסף.

בזמן הפיסיטי אני באופן אישי , מתאמן בצורה בינונית מה שכן נשאר במאזן קלורי נטרלי ,
אחרי הפיסיטי אני לוקח ל ארגינין 2 גרם ליום עוזר לי מאוד .
זה מניסיוני האישי .
אני חושב שלכל אחד זה ממש אידניודואלי כל נושא האימונים בפיסיטי , כמובן שאסור לך לעשות מנוחה , רק אחרי הפיסיטי תעשה מנוחה של שבוע לערך לי אישית זה עוזר מאוד.

• פותח/ת השרשור
תודה... רק שאם לא לוקחים מנוחה אתה יכול למצוא את עצמך חצי שנה רצוף מתאמן...
אולי איזה מנוחת בניים של שלוש ימים.

ב-pct כדאי להוריד את הנפח הגבוה שהחזקת בסייקל ולשמור על העצימות ככל שניתן. אל תשכח שבמהלך ה-pct רמות הקורטיזול יזנקו ותהיה במצב של "more is less".
הורדת הנפח באה לידי ביטוי במספר סטים מופחת והתאוששות ארוכה יותר בין אימונים ובשמירה על העצימות הכוונה היא לניסיון לשמור על משקלים גבוהים בתרגילים המורכבים (סקוואט/פרס/בנץ'/דדליפט).
באופן כללי מאוד לא מומלץ להגזים במשקלים במהלך הסייקל בתרגילים המבודדים. צריך לזכור שבעוד השריר במהלך הסייקל מגיב די מהר לשינוי הגידים ושאר המחברים לא, היכולת להעלות משקלים בסייקל צריכה להישמר לתרגילים מורכבים. משקלים כבדים מדי בתרגילים מבודדים יביאו לדי הרבה פציעות.

• פותח/ת השרשור
אני בהחלט מרגיש את כל עניין הגידים שציינתם.
לגבי ההפסקה של שבוע, אני מניח שלא מייד לקחת אלה באמת עדיף לתזמן את זה עם ירידת הטסט בגוף. מניח ששבועים שלוש אחרי ההזרקה האחרונה, תלוי בחומרים כמובן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית