שלום לכולם,
הייתי רוצה לקבל עצה לגבי תוכנית האימונים שלי.
העניין הוא כזה, אני מתאמן כבר קרוב לעשרה חודשים, ובזמן האחרון (אפשר להגיד שבחודש וחצי חודשיים האחרונים) אני לא רואה ממש שיפור באימונים, ואפילו נתקע ולא מצליח להתקדם. לאחר קריאה מעמיקה בכל רחבי האינטרנט של חומרים לגבי תוכניות אימונים (הן בעברית והן באנגלית) הגעתי למסקנה שהעמסתי יותר מדי באימונים שלי (עם 4 תרגילי חזה ו6 תרגילי גב לצורך העניין). לכן, החלטתי לבנות תוכנית אימונם חדשה ורציתי להתיעץ איתכם עד כמה היא טובה. חשוב לי לציין שמטרת האימונים היא עליה במסה. אני בגובה של 1.83 מטר ושוקל 75 קילוגרם. לגבי אחוזי השומן אני לא בטוח כמה הם אבל אני יודע שהם יחסית נמוכים (באזור ה10%) ואני רוצה לעלות עוד כ10 קילו. כמו כן חשוב לי לצין שאני חייל ואת רוב האימונים שאני עושה אני מבצע במכון של הבסיס, כאשר יש לי גם אופציה של אימון שבועי אחד במכון ליד הבית, ככה שאני מגיע לארבעה אימונים בשבוע.
אז אחרי החפירה המפגרת הזאת, הרי התוכנית:
אימון A:
בנצ'פרס 4x5-6 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
לחיצת חזה כנגד DB בשיפוע חיובי 2x8
פרפר כנגד DB 2x10
פולי עליון 4x6 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
חתירה ביד אחת כנגד DB 2x10
דד-ליפט 3x8
לחיצת טרפזים עם DB 2x12
כפיפת זוטמן (לינק) דרופסט 3x 6,max
אימון B:
סקוואט 4x6-8 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
מכרעים עם מוט W 3x8
לחיצת תאומים 3x12
פרס 4x6 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
הרחקת כתפים עם DB 3x8
פשיטת מרפקים בעמידה כנגד מכונה בדרופסט 3x6,max
כפיפות בטן עם משקולת בשיפוע שלילי 2x12
הנפת רגליים 3x10
אשמח לחוות דעת על תוכנית האימונים הזאת, אם צריך להוסיף, להוריד או לשנות תרגילים.
בתודה מראש, שניר 😃
הייתי רוצה לקבל עצה לגבי תוכנית האימונים שלי.
העניין הוא כזה, אני מתאמן כבר קרוב לעשרה חודשים, ובזמן האחרון (אפשר להגיד שבחודש וחצי חודשיים האחרונים) אני לא רואה ממש שיפור באימונים, ואפילו נתקע ולא מצליח להתקדם. לאחר קריאה מעמיקה בכל רחבי האינטרנט של חומרים לגבי תוכניות אימונים (הן בעברית והן באנגלית) הגעתי למסקנה שהעמסתי יותר מדי באימונים שלי (עם 4 תרגילי חזה ו6 תרגילי גב לצורך העניין). לכן, החלטתי לבנות תוכנית אימונם חדשה ורציתי להתיעץ איתכם עד כמה היא טובה. חשוב לי לציין שמטרת האימונים היא עליה במסה. אני בגובה של 1.83 מטר ושוקל 75 קילוגרם. לגבי אחוזי השומן אני לא בטוח כמה הם אבל אני יודע שהם יחסית נמוכים (באזור ה10%) ואני רוצה לעלות עוד כ10 קילו. כמו כן חשוב לי לצין שאני חייל ואת רוב האימונים שאני עושה אני מבצע במכון של הבסיס, כאשר יש לי גם אופציה של אימון שבועי אחד במכון ליד הבית, ככה שאני מגיע לארבעה אימונים בשבוע.
אז אחרי החפירה המפגרת הזאת, הרי התוכנית:
אימון A:
בנצ'פרס 4x5-6 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
לחיצת חזה כנגד DB בשיפוע חיובי 2x8
פרפר כנגד DB 2x10
פולי עליון 4x6 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
חתירה ביד אחת כנגד DB 2x10
דד-ליפט 3x8
לחיצת טרפזים עם DB 2x12
כפיפת זוטמן (לינק) דרופסט 3x 6,max
אימון B:
סקוואט 4x6-8 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
מכרעים עם מוט W 3x8
לחיצת תאומים 3x12
פרס 4x6 כאשר אחרי הסט האחרון אני מבצע דרופ ל70% ונותן עוד סט.
הרחקת כתפים עם DB 3x8
פשיטת מרפקים בעמידה כנגד מכונה בדרופסט 3x6,max
כפיפות בטן עם משקולת בשיפוע שלילי 2x12
הנפת רגליים 3x10
אשמח לחוות דעת על תוכנית האימונים הזאת, אם צריך להוסיף, להוריד או לשנות תרגילים.
בתודה מראש, שניר 😃