הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתכננת ללמוד אימון כושר

• פותח/ת השרשור edenby
  • פורסם בתאריך

edenby

משתמש פעיל
313
290
נק' מוניטין:
721
313
290
אני לפני שירות תכף בת 18, אני מתכננת לפני שאני מתחילה לשרת לעבור קורס מדריכי חדרי כושר ככה שאני אוכל להכנס לחדר כושר כמדריכה.
בדקתי לגבי מכון ווינגייט ולגבי מכללת שיאים, והבנתי שיש עוד מקומות שיכולים להכשיר אותי, אבל אני רוצה לבחור במקום טוב שאני באמת אהנה בו ואשכיל ממנו ולא סתם יתן לי תעודה,
למישהו יש עצות/הצעות?

תודה 😃

לא הבנתי, את רוצה ללמוד הדרכת חדר כושר בוינגייט כדי שתוכלי לשרת בצבא כמדריכת כושר ? או כדי שיהיה לך תעודת מדריך לאחרי השירות ?

בכל מקרה גם המנהלים כאן יגידו לך(שחלקם בעלי תעודת מדריך) שהמוסדות הללו לא מלמדים חומר עדכני וטוב וה-so called מדריכים שיוצאים משם הם ילדים שאין להם מושג שמקבלים מידע שברובו הגדול מורכב ממיתוסים. כל מי שמגיע למקומות הללו מגיע בסופו של דבר כדי לקבל את התעודה המיוחלת לא מעבר לזה. עדיף לך כבר אם את באמת רוצה להמשיך עם הכיוון הזה - לעשות את התעודה ובמקביל להמשיך איתנו כאן ותקבלי מידע הרבה יותר נכון ועדכני ממה שתקבלי בכל מקום אחר.

כאן יש לך פוסט שנפתח ע"י @Strawberry http://www.lbs.co.il/threads/50491/ ככה שאת מוזמנת לשאול אותה איך היא התקדמה עם זה.

• פותח/ת השרשור
כדי שתהייה לי תעודה אחרי השירות
יש לי ידע ואני מתאמנת גם בעצמי,. שאלתי כי אני שמה לב שפשוט כמעט כל המדריכים בחדר הכושר שלי הם נעליים, אז אני מתארת לעצמי שמה שמלמדים שם זה לא מעט בולשיט... בגלל זה חשוב לי ללכת למקום הכי נורמלי, ואם אין כזה ובאמת זה לא משנה (בגלל שיטת הלימוד והתוכן)- אז לצערי הרב אני פשוט אלך לסתם קורס איפושהו, רק כדי להוציא תעודה.

חלק מהאשמה עליהם אבל הרוב על מכוני הלימוד.

כל מאמן שסיים קורס וקיבל ציון עובר 55 חושב שהוא מאמן על ואין לו מה ללמוד יותר ושהוא יודע הכל.

אותו דבר מקומות הלימוד - מלמדים אותו חומר ולא מחדשים אותו, מלמדים את אותם מיתוסים לא נכונים ומטעים את התלמידים.

אין היום הרבה מכוני לימודי למקצועות ספורט הרוב הם של ווינגייט ושלוחות של ווינגייט או שיאים - ובשניהם המחירים ממש לא זולים.

הדברים היחידים שאת יכולה לקחת מהקורס הם אנטומיה וקינזיולוגיה, השאר לא קשורים ולא מדוייקים. את כל החומר הזה אפשר ללמוד לבד במספר ימים בודדים ולהרחיב את הידע אפילו יותר מהקורס עמו. כל הקורסים פועלים ע"פ תוכנית לימוד של משרד החינוך(או הספורט? שיהיה) ולכן החומר זהה, רק השיטות לימוד אולי מעט שונות (עד כמה?). עושים את הקורס בשביל התעודה, לא בשביל הידע. בשביל זה יש את גוגל ויוטוב כיום.

• פותח/ת השרשור
חלק מהאשמה עליהם אבל הרוב על מכוני הלימוד.

כל מאמן שסיים קורס וקיבל ציון עובר 55 חושב שהוא מאמן על ואין לו מה ללמוד יותר ושהוא יודע הכל.

אותו דבר מקומות הלימוד - מלמדים אותו חומר ולא מחדשים אותו, מלמדים את אותם מיתוסים לא נכונים ומטעים את התלמידים.

אין היום הרבה מכוני לימודי למקצועות ספורט הרוב הם של ווינגייט ושלוחות של ווינגייט או שיאים - ובשניהם המחירים ממש לא זולים.

אז אם ככה- יש לך מושג מה איזה מכון לימוד כדאי יותר? שיאים או ווינגייט? או בכלל מכון כלשהו שאתה יודע עליו?

הדברים היחידים שאת יכולה לקחת מהקורס הם אנטומיה וקינזיולוגיה, השאר לא קשורים ולא מדוייקים. את כל החומר הזה אפשר ללמוד לבד במספר ימים בודדים ולהרחיב את הידע אפילו יותר מהקורס עמו. כל הקורסים פועלים ע"פ תוכנית לימוד של משרד החינוך(או הספורט? שיהיה) ולכן החומר זהה, רק השיטות לימוד אולי מעט שונות (עד כמה?). עושים את הקורס בשביל התעודה, לא בשביל הידע. בשביל זה יש את גוגל ויוטוב כיום.

עצוב :\
תודה רבה, נתן לי הרבה חומר למחשבה

אין שום הבדל, התוכנית לימודים היא אותו ''חרא'' ועם אותם מיתוסים. הרוב ממליצים ללכת לווינגייט רק בגלל השם של התעודה.
בצבא אגב, אם את מתקבלת למדריכת כושר את עושה לימודים ואימונים בווינגייט, זה תפקיד ממש מגניב - לכי עליו, רק תדעי שזה ממש קשה להתקבל..

לעניינו, אני החלטתי ללכת ללמוד בווינגיט רק כי יש להם שלוחה שקרובה לי לבית (ירושלים) וזהו. אקח משם את הדברים המועילים ואת שאר המיתוסים אוציא מהאוזן השנייה. מה שכן, בכל דבר בחיים - תמיד טוב ללמוד מעוד מקורות ולחקור.

שיהיה בהצלחה 😃

תגובה של אחד המנהלים :

אני אישית בדעה של ללכת למקום הכי זול והכי נגיש וקרוב ואסביר גם למה:
1. החומרים הכתובים שתלמידים מקבלים(פיזיולוגיה, אנטומיה, קינזיולוגיה, תזונה) זהים כמעט 1 ל1 בכל מקום בו לומדים היום, כל המכללות משלמות לשיאים או לוינגייט או לנציגים שלהם, משכתבות קצת את החומר ומוסרות לתלמידים.
2. ביצוע תרגילים נכון מיושם ע"י מתאמנים מנוסים שלומדים בעצמם ופחות מאופן הלמידה בקורס(לצערי)- מי שנכנס לקורס ולא ידע לבצע 80% מהתרגילים גם יצא ולא יודע לבצע 80% מהתרגילים.
3. תעודה ממוסד A לא מעניקה יתרון על פני מוסד B- אם את מכירה בעל מכון או מקום שרוצה לקבל אותך ומוכן לקבוע לך ראיון, ההתרשמות הראשונית הרבה יותר חשובה מהמוסד בו הקורס נלמד.
4. את כל הקורסים ניתן ללמוד בצורה עצמאית ברמה גבוהה בלי תלות למוסד בו לומדים(ראי ערך 1) פרט אולי לקינזיולוגיה/תורת הענף: זה משהו שניתן לסגור ב3-4 שעות למידה עם מדריך בשיעור פרטי אחד על אחד ברמה גבוהה בהרבה.

בסיכום של כל אלה אני לא רואה סיבה להוציא מחיר כפול לקבלת התעודה שמחירה גם ככה מופרך ולסוע במיוחד.

לצערי אני מוצא גם חלק גדול מאוד מהקורסי "המשך" מיותרים לחלוטין ומרוקנים מתוכן ממשי(עצם קיומם הוא לשם הכנסת כסף לבתי הספר ללימוד ולא נלמד בהם משהו קונקרטי, לדוג' "קורס מאמנים אישיים").
אני מכיר מספיק מדריכים בעלי 6-7 תעודות ש4-5 מהן לא מספקות להם שום יתרון בעבודה או ידע בעל ערך מוסף(יש את אלה שיאמרו שהם הוציאו 5 תעודות בשביל ידע נוסף ולא מפריע להם ה8000 שקל שהם הוציאו), התעודות היחידות שכן שוות משהו הן תעודות שניתן להעביר בעזרתן שיעורים מיוחדים בסטודיו למי שזה מתאים.

כשזה מגיע לתחום הזה למידה עצמאית ממחקרים/ספרים וכמובן מהתנסות עם מתאמנים חשובה עשרות מונים יותר מהתעודות

תגובה של משה :

חפשי קורסים שהרכז שלהם זה איתי הר-ניר או רן מגן.

לי ספציפית הדבר היחיד שהיה חיובי בווינגייט זה שעשיתי שם במסגרת הצבא קורס מפעילי/מדריכי חדר כושר של 3 שבועות ככה שזה נתן לי אחלה הפוגה מהשגרה הצבאית, נהניתי שם מכל רגע.

דווקא בקורסים של היום אין יותר מדי מיתוסים, זה כבר לא נכון ויש הרבה ילדים שנסחפים יותר מדי כי הם לא מבינים את התוכנית. החומר הוא בסדר גמור, לרוב תקין וכמעט ולא נתקלתי במיתוסים (אם בכלל, לומר את האמת) הרמה בסדר גמור, לפחות מהמרצים שאני עברתי איתם. הבעיה היא בחומר הדל שלומדים והבחירה עצמה, כולל הלימוד היחסית שגוי והתעסקות בקקה.

• פותח/ת השרשור
תגובה של אחד המנהלים :

תגובה של משה :

לי ספציפית הדבר היחיד שהיה חיובי בווינגייט זה שעשיתי שם במסגרת הצבא קורס מפעילי/מדריכי חדר כושר של 3 שבועות ככה שזה נתן לי אחלה הפוגה מהשגרה הצבאית, נהניתי שם מכל רגע.

תודה רבה, עזר לי מאוד!

דווקא בקורסים של היום אין יותר מדי מיתוסים, זה כבר לא נכון ויש הרבה ילדים שנסחפים יותר מדי כי הם לא מבינים את התוכנית. החומר הוא בסדר גמור, לרוב תקין וכמעט ולא נתקלתי במיתוסים (אם בכלל, לומר את האמת) הרמה בסדר גמור, לפחות מהמרצים שאני עברתי איתם. הבעיה היא בחומר הדל שלומדים והבחירה עצמה, כולל הלימוד היחסית שגוי והתעסקות בקקה.

חח מקווה שהמצב באמת טיפה יותר טוב ממה שתיארו לי

אין שום הבדל, התוכנית לימודים היא אותו ''חרא'' ועם אותם מיתוסים. הרוב ממליצים ללכת לווינגייט רק בגלל השם של התעודה.
בצבא אגב, אם את מתקבלת למדריכת כושר את עושה לימודים ואימונים בווינגייט, זה תפקיד ממש מגניב - לכי עליו, רק תדעי שזה ממש קשה להתקבל..

לעניינו, אני החלטתי ללכת ללמוד בווינגיט רק כי יש להם שלוחה שקרובה לי לבית (ירושלים) וזהו. אקח משם את הדברים המועילים ואת שאר המיתוסים אוציא מהאוזן השנייה. מה שכן, בכל דבר בחיים - תמיד טוב ללמוד מעוד מקורות ולחקור.

שיהיה בהצלחה 😃

תודה רבה!

כל התעודות אותו חרא, כל המקומות אותו חרא.
כמו שאמרו, הדבר היחיד שיש לך לקחת משם זה אנטומיה, קינזיולוגיה וביומכניקה (שבסוף גם אותם אפשר ללמוד לבד).

מצד שני, רמת החומר המקצועי תלויה במרצים עליהם תיפלי ואני יכול להגיד שבשיאים יש מרצים ממש טובים, אבל יש גם לא טובים וזה תלוי במזל (או בבדיקה שתעשי לפני).

מישהו יודע להגיד איפה מקבלים תעודה הכי מהר? ואיפה המחיר הכי זול?

בשיאים אם אני לא טועה המחיר הוא 9,000-9,500 משו כזה.

בכולם כמות השעות היא אותה הכמות והמחיר אותו מחיר, ההבדל הוא כמה ימי לימודים יהיו לך בשבוע.
את שלי עשיתי במתכונת הקודמת, ולקח ~חודשיים כשלמדתי 4 פעמים בשבוע.

יש מתכונת חדשה ומעכשיו זה לפחות 3.5 חודשים וצריך לחכות עוד כמה שבועות עד שמקבלים תעודה
אפשר גם חצי שנה
החודשיים וה-חודש בוטלו ולא קיימים יותר.

יש מתכונת חדשה ומעכשיו זה לפחות 3.5 חודשים וצריך לחכות עוד כמה שבועות עד שמקבלים תעודה
אפשר גם חצי שנה
החודשיים וה-חודש בוטלו ולא קיימים יותר.
אפשר לקבל אישור עבודה זמני עד שהתעודה מגיעה

אפשר לקבל אישור עבודה זמני עד שהתעודה מגיעה
גם לזה הם עושים המון בעיות וצריך להציק\לצעוק עליהם בשביל זה. אין לי אפילו תעודה ולא אישור עבודה כי פשוט אין לי כוח לזבל להם ת'שכל כל הזמן

גם לזה הם עושים המון בעיות וצריך להציק\לצעוק עליהם בשביל זה. אין לי אפילו תעודה ולא אישור עבודה כי פשוט אין לי כוח לזבל להם ת'שכל כל הזמן
תאמת שבכלל לא זכור לי שהראיתי תעודה או אישור עבודה לבעלים של המכון... פשוט אמרתי שסיימתי קורס בוינגייט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית