הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם בזמן trt

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
הרגע הגיעו בדיקות הדם. משתמש בטסטוג׳ל.
הכל תקין למעט test total המקסימום 28.1 יצא 29, לא קריטי מדי.
האסטרוגן פי 2 מהמקסימום (270 במקום 135).
התכוונתי להתחיל סייקל דיבול, אני חושב שלא כדאי?
מה עושים במצב כזה?

הרופא יוריד לך כניראה את המינון ל25מג. אתה באחוז שומן גבוה? כניראה שיש עודף טסט והגוף שלך ממיר אוטו לאסטרוגן. אתה מרגיש תסמינים של אסטרוגן גבוה? להבא אם אתה רוצה להציג לרופא תוצאה נמוכה של טסט בבוקר של הבדיקה אל תימרח בגי'ל. תעדכן מה קורה ולו ההיתי ניכנס לסיקל עכשיו.

• פותח/ת השרשור
מריחת הטסט האחרונה הייתה כ26 שעות לפני.
מהן התופעות של אסטרוגן גבוה?

אגב א.ש בסביבות 15

נערך לאחרונה:
הרגע הגיעו בדיקות הדם. משתמש בטסטוג׳ל.
הכל תקין למעט test total המקסימום 28.1 יצא 29, לא קריטי מדי.
האסטרוגן פי 2 מהמקסימום (270 במקום 135).
התכוונתי להתחיל סייקל דיבול, אני חושב שלא כדאי?
מה עושים במצב כזה?
עודף טסט שהוכנס במערכה הראשונה יומר לאסטרוגן במערכה השלישית...

אפשר הסבר קצת פשוט יותר?
קיימת המרה מתמדת של טסט לאסטרוגן באמצעות אנזים הארומטאז. ככל שרמות הטסט גבוהות יותר כך ההמרה רבה יותר וכך עולות גם רמות האסטרוגן (אלא אם נעשית פעילות יזומה להגבלת ההמרה).
השאיפה לטעמי ב-TRT צריכה להיות שמירה על רמות יציבות שיהיו ככל שניתן בנורמה (דאלת ה"נורמה" מעט מורכבת).

בשום אופן לא להשתמש בטמוקסיפן, הוא גם לא יוריד רמות אסטרוגן. דווקא הג'ל מאפשר שמירה על רמות יציבות יותר (למרות שלאורך זמן איכות הספיגה יורדת כך שתזדקק ליותר ויותר ממנו) אם אכן המתנת כ-26 שעות למעשה המתנת את הזמן הנדרש כדי לקבל רמות מקסימליות בדם. בכדי שהרמות ירדו לגמרי יש לחכות כארבעה ימים.
מאחר ואתה מתמיד להימרח כפעם ייתכן ותיאלץ להפחית מינון, מעניין לראות גם את ה-shbg שהתקבל בבדיקת הדם.

• פותח/ת השרשור
Shbg הוא לא בדק לי, אני אבקש לפעם הבאה.
במהלך הסייקל מה יהיה אופציה טובה בתור ai?

בואנה עלה לך ל29 טסט טוטאל מהטיפול? זה כמעט פי 3 ממה שהיה לך!! איך אתה מרגיש עכשיו? יש לך מוטיבציה מצבי רוח חרמנות וכו

• פותח/ת השרשור
יפה שאתה זוכר.
ההבדל הוא ברמה מטורפת, אני הפיראקטיבי בטירוף, עליתי בערך 10 קג שרובם שריר. טום? אתה יכול לעזור לגבי מניעת אסטרוגן במהלך הסייקל ואחריו?

10 קילו שרובם שריר ? קצת הזוי מה שאתה כותב , אתה מתבלבל בין שריר לנוזלים כתוצאה מאסטרוגן גבוהה ועלייה בא״ש

• פותח/ת השרשור
10 קילו שרובם שריר ? קצת הזוי מה שאתה כותב , אתה מתבלבל בין שריר לנוזלים כתוצאה מאסטרוגן גבוהה ועלייה בא״ש
יכול להיות, אני מאוד מרוצה מאז תחילת הטיפול, ההתאוששות והעלייה במשקלי עבודה ומשקל גוף מטורפת יחסית לפעם (מן הסתם). מישהו יכול לעזור לי בבקשה לגבי האסטרוגן במהלך הסייקל?

יכול להיות, אני מאוד מרוצה מאז תחילת הטיפול, ההתאוששות והעלייה במשקלי עבודה ומשקל גוף מטורפת יחסית לפעם (מן הסתם). מישהו יכול לעזור לי בבקשה לגבי האסטרוגן במהלך הסייקל?
שמע אם הוא לא כל כך גבוה אתה לא צריך להוריד אותו כי צריך קצת אסטרוגן , בכל מקרה תעשה בדיקות ותראה מה הרמות אסטרוגן שלך , בכללי לא הייתי צריך להיות מודאג וללכת לעשות בדיקות אם אין לך איזה שהם בעיות בריאותיות

• פותח/ת השרשור
הכוונה היא במהלך סייקל דיבול שאני מתכנן להיכנס אליו, לפי מה שטום אמר רמות האסטרוגן יעלו במהלך הסייקל והם גבוהות גם ככה לפני הכניסה לסייקל

מדובר כאן בטסט טוטאל שהוא מדד מוגבל לטסט החופשי. בהנחה שגם הטסט החופשי גבוה (אם הקורלציה טובה ואינה מושפעת מ-SHBG גבוה מדי למשל) לדעתי אין סיבה שתחזיק ברמות טסט גבוהות מדי במהלך TRT ולזמן ממושך. המטרה של TRT אינו סייקל אנבולי לתקופה ארוכה.
בנוגע לרמות האסטרוגן מדובר בהמרה של טסט ייתכן בתמיכת א"ש מעט גבוהים, שוב, תוצאה של טסט רב.

• פותח/ת השרשור
ברור שאני אלך לאנדוקרינולוג שלי שהוא יחליט מה לעשות, אבל בנתיים אני מתכנן להיכנס לסייקל, אז אני לא אוריד בנתיים את רמות הטסט.
השאלה הייתה מכוונת לסייקל עצמו ולרמות האסטרוגן שגם ככה גבוהות ויעלו עוד במהלך הסייקל ובסופו.
השאלה הייתה במה לתסף כדי למנוע את זה.

ברור שאני אלך לאנדוקרינולוג שלי שהוא יחליט מה לעשות, אבל בנתיים אני מתכנן להיכנס לסייקל, אז אני לא אוריד בנתיים את רמות הטסט.
השאלה הייתה מכוונת לסייקל עצמו ולרמות האסטרוגן שגם ככה גבוהות ויעלו עוד במהלך הסייקל ובסופו.
השאלה הייתה במה לתסף כדי למנוע את זה.
ניתן להוסיף ארימידקס במינון שאינו עולה על 0.25mg/eod.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית