הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אתם אומרים שווה להיות כבאי/שוטר היום?

מה עולה עשרות אלפי שקלים להשלים בגרות?
אתם עושים צחוק?
חסר לי כולה מתמטיקה תנך ועוד איזה 2יחידות של מגמה זה הכל לא שאן לי בגרות בכלל..
בגרות + תואר עולה כמה עשרות אלפי שקלים

עזוב שטויות גבר, קודם כל תשלים בגרויות (יש לך ממש קצת להשלים) משם תראה איך אתה מתקדם, בלי בגרות הרבה דלתות יסגרו לך, זה מה שאתה רוצה? לחפש באינטרנט עבודות שלא צריך בגרות? תעשה מה שצריך לעשות, תיתן לעצמך כאפה בכל פעם שאין לך כוח ותחשוב על זה שבעוד כמה שנים יהיה לך אישה וילדים שתרצה לפרנס בכבוד ולהביא להם כל מה שהם רוצים. תחשוב על זה קצת, אל תהיה ילד קטן ותפחד מעבודה קשה, גם אם אין כסף לזה אז תעשה משמרות בפיצה, תעבוד במלצרות תגייס כסף ותעשה הכל בשביל להגיע למטרה הזאת.
בהצלחה

למה אתה חושב ככה? המסלול שאתה מתאר לוקח כחמש שנים ויעלה כמה עשרות אלפי שקלים ואפילו הרבה יותר אם מתחשבים באובדן ההכנסה בזמן הלימודים.
יש לא מעט מקצועות שלא דורשים את המסלול הזה כתנאי לקבלה לעבודה, לדוגמא איש מכירות.
לכן חשוב שהוא ידע במה הוא טוב ומה מעניין אותו ואז לבחור איך.
אם הוא יחליט שהוא רוצה להיות עו'ד אז כמובן שמה שכתבת הוא הנכון.
מי ששאוף בינונות לא מגיע רחוק (=

טוב שלום חברה השתחררתי מהצבא לא מזמן עכשיו אני במצב שאני לא ממש יודע מה לעשות עם החיים שלי..

מצב ההשכלה שלי לא משהו(אן לי בגרות מלאה חסר לי מתמטיקה תנך ומגמה)

ואני לא ממש יודע מה לעשות עם עצמי.
הבנתי שהיום כבאי מתחיל מקבל משכורת של 8-9אלף שקל אז חשבתי אולי להתגייס לשם כי לא צריך השכלה ולא צריך בגרות בישביל זה..
או חשבתי על משטרת ישראל שגם התנאים דומים לפי מה שהבנתי שוטר מתחיל מקבל 7אלף ..

השאלה מה אתם ממליצים? לדעתכם היום כדי להתגייס למשטרת ישראל או לשירותי הכבאות?
או שלדעתכם עדיף לי להשלים תבגרות שחסרה לי במתמטיקה/תנך/מגמה ולחפש מקצוע רציני יותר וללמוד?

אני פשוט עובד עצות ולא ממש יודע מה לעשות עם עצמי כרגע אשמח לעצות מחברי הפורום הבוגרים שפה:).

מה הרובאי שלך ? מאיפה אתה בארץ ? יש לך תיקים כאלה ואחרים במשטרה ?

רובאי 02 מאזור המרכז מבשרת ליד ירושלים
ואן תיקים במשטרה
למה זה חשוב?

אם הייתה לך הכשרה קרבית הייתי אומר לך לנסות להגיע ליחידות המיוחדות של המשטרה כמו הגדעונים או ימ״מ..מרוויחים שם אחלה.

מי שאן לו הכשרה קרבית לא יכול להגיע ליחידות כאלו?
למה ?

עד לפני כמה שנים זה לא היה קיים, גם אני איך שהשתחררתי קיבלתי זימון לימ"מ כשבסוף לא הלכתי.

כיום צריך שיהיה לך מינימום רובאי 05.

שמע אחי כמו שחלק כבר רשמו פה, תנאים זה חשוב, שמתחילים עם משכנתה ומשפחה זה מאוד חשוב, אבל הכי חשוב זה שתחשוב עם עצמך מה מעניין אותך, איפה אתה רואה את עצמך מפתח קריירה ועובד, וברור שאפשר להחליף עבודות גם בגיל מאוחר היום עם שוק העבודה היום והגילאי פרישה אבל עדיין, שב עם עצמך תבדוק אופציות, גם אם זה אומר להשקיע עכשיו שנה מהחיים בשיפור בגרויות ופסיכומטרי (יש לי שני חברים שעשו בדיוק את זה) כדי להתקבל למסלול לימודים שנראה לך מעניין.
לגבי העניין של כבאות ומשטרה, מאוד תלוי לאיזה תפקיד אתה מתמיין וכמה זה מושך אותך, התנאים טובים זה נכון, זה אירגונים מאוד תומכים בוא נגיד (כמו כל אירגון ממשלתי) אבל לפחות על הכבאות שיוצא לי לראות אותם הרבה ( אני מתנדב במד"א ואנחנו יושבים לידם בתחנה), הרבה עבודה אין להם וממה שדיברתי עם חלק ברוב התחנות זה ככה , אז עם כל ההערכה לתפקיד שהם עושים תחשוב עם עצמך אם מתאים לך לשבת כצוות כוננות בתחנה יום שלם לפעמים בלי קריאה אחת ואח"כ להיות יומיים בבית וכו' וכו', נראלי שזה נמאס די מהר, כנראה שלפעמים הדברים נראים במחוץ יותר יפים ממה שהם באמת

גם לשב"ס וגם למשטרה (למעט תפקידים משרדיים) צריך רובאי 05

מי שאן לו הכשרה קרבית לא יכול להגיע ליחידות כאלו?
למה ?

למה ? אחת זאת היחידה המיוחדת ללוחמה בטרור שנחשבת ליחידה המובחרת ביותר שעובדת פנים- ארצי.
השניה היא יחידת המודיעין הבחירה ביותר שיש למשטרה להציע.
תעשה את החשבון לבד למה צריך הכשרה קרבית...אני יכול אפילו לומר יותר מזה- היום 90% אחוז אם לא יותר מגיעים רק מיחידות מובחרות (דובדבן, ימ״ס, שייטת 13. שלדג וכו׳...).

עד לפני כמה שנים זה לא היה קיים, גם אני איך שהשתחררתי קיבלתי זימון לימ"מ כשבסוף לא הלכתי.

כיום צריך שיהיה לך מינימום רובאי 05.

או שאתה מתבלבל או שאתה מדבר שטויות.
בחיים לא היה דבר כזה שלקחו אנשים עם רובאי מתחת ל05, ובטח ובטח שהם לא שולחים זימונים לאף אחד. מהיחידות שאתה פונה אליהם, לא הם אלייך.

או שאתה מתבלבל או שאתה מדבר שטויות.
בחיים לא היה דבר כזה שלקחו אנשים עם רובאי מתחת ל05, ובטח ובטח שהם לא שולחים זימונים לאף אחד. מהיחידות שאתה פונה אליהם, לא הם אלייך.

הדבר היחיד שהתבלבלתי בו זה שהציעו לי מהיס"מ ולא מהימ"מ. היה דבר כזה ולי שלחו "מכתב התעניינות", רשמו שאני מתאים לזה ובלה בלה בלה.

אם הייתה לך הכשרה קרבית הייתי אומר לך לנסות להגיע ליחידות המיוחדות של המשטרה כמו הגדעונים או ימ״מ..מרוויחים שם אחלה.
צודק...כי עושים את הדברים האלה בשביל כסף. אגב ביחס להקרבה, הכסף לא כזה בשמים.

כדי לדייק, לימ"מ צריך ליהיות בעל תעודת לוחם ובעל הכשרה פיקודית(קורס מ"כים). אחד הסיפורים המפורסמים זה המ"כ משריון שהפך ליהיות לוחם בימ"מ(לא זוכר פרטים אבל יש ספר על הבחור)

הדבר היחיד שהתבלבלתי בו זה שהציעו לי מהיס"מ ולא מהימ"מ. היה דבר כזה ולי שלחו "מכתב התעניינות", רשמו שאני מתאים לזה ובלה בלה בלה.

חח זה כבר נשמע הרבה יותר הגיוני...

צודק...כי עושים את הדברים האלה בשביל כסף. אגב ביחס להקרבה, הכסף לא כזה בשמים.

אתה יודע כמה הם מרווחים כשאתה אומר שהסחר לא גבוהה ?

כדי לדייק, לימ"מ צריך ליהיות בעל תעודת לוחם ובעל הכשרה פיקודית(קורס מ"כים). אחד הסיפורים המפורסמים זה המ"כ משריון שהפך ליהיות לוחם בימ"מ(לא זוכר פרטים אבל יש ספר על הבחור)

היום יש שם 3 לוחמים שהגיעו משריון והיו שם מ״כים..תמיד יש את החריגים שמצליחים איכשהו להגיע, אבל זה גם רק כי הם עשו קורס פיקודי..אם הם היו שריונרים רגילים ללא קורס מ״כים הם לא היו מצליחים להגיע ליחידה.
ודרך אגב- אם אתה באמת מכיר את הסיפור, אתה בטח יודע שלקח לכל אחד מהבחורים הרבה מאוד שנים עד שבכלל קיבלו זימון לוועדות קבלה (אחד חיכה בכלל 7 שנים).

לימ"מ לא צריך לקבל זימון, אם אתה עומד בתנאים אתה רשאי לגשת לגיבוש. מי שמקבל זימון זה כי בפוטנציאל הוא מתאים (יותר) ואולי הוא בעל הכשרה חיונית ליחידה כגון חבלן צה"לי(יהל"ם).

לימ"מ לא צריך לקבל זימון, אם אתה עומד בתנאים אתה רשאי לגשת לגיבוש. מי שמקבל זימון זה כי בפוטנציאל הוא מתאים (יותר) ואולי הוא בעל הכשרה חיונית ליחידה כגון חבלן צה"לי(יהל"ם).

לא בדיוק ככה...אחרי שאתה שולח את הפרטים האישיים, אתה מקבל (אולי) תשובה בדואר, שם מזמינים אותך לראיון ביטחוני לראות שמבחינת עבר אין לך שום דבר שעלול להפיל אותך. לאחר מכן אתה מקבל (במידה ועברת) זימון לראיון בוועדה פסיכולוגית, ואם עברת את זה- תקבל זימון לגיבוש.
דרך אגב, גם אחרי שקיבלת זימון לגיבוש, יש עוד 400 איש מתוך האלפים שהגישו בקשה להגיע לגיבוש שרוצים לעבור בדיוק כמוך, ומתוכם מתקבלים לא יותר מ10-15 (נראלי אלה האחוזים הכי נמוכים בכל צה״ל והמשטרה) למסלול של היחידה שעורכו הוא משהו כמו 8-10 חודש (שגם בו נושרים עוד 1-5 אנשים), ואחריו עוד שנה וחצי + - עד שאתה מסיים את ההכשרה הייעודית של התפקיד שלך ביחידה (יש כל מיני הכשרות כאלה ואחרות אחרי שסיימת את המסלול, כמו שייטת 13- משיט, פושט, צוללן וכו׳). לא צחוק.....
המשכורת של בנאדם ביחידה פחות או יותר לאחר שסיימת קורס לוחם נע בין 10-15 אלף לחודש (תלוי איפה אתה גר, תואר ראשון או שני, נשוי או רווק, ילדים וכו׳...), ברור שככול שהפז״מ עולה ככה גם המשכורת עולה, שלא נדבר גם על אם אתה קצין, מפק״צ, מפל״ג וכו׳..
לגביי ההכשרה הצבאית, גם אם בצבא הייתה חבלן, במשטרה אתה צריך לעשות קורס חבלן משטרתי, כי צבאי לא תופס במשטרה (אותו הדבר לקציני צהל, כשאתה מגיע למשטרה אתה מוותר על הדרגות הצבאיות שלך..)

יש להם משכורת של שוטר. לדעתי הם לא עוברים את ה15(ברוטו)וזה חתיכת עבודה עם סיכון וזה.
כמובן הכל תלוי בדרגה, פז"ם וכאלה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית