הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דם במזרק

• פותח/ת השרשור Asi30
  • פורסם בתאריך
A

Asi30

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אהלן חברים,
אם אני מכניס את המחט ושואב ויוצא טיפה דם למזרק אז אני צריך לשפוך את כל החומר שבמזרק או שאפשר עם הדם להזריק למקום חדש?

• פותח/ת השרשור
גם עכשיו הזרקתי ויש לי תחושה מוזרה בישבן של לחץ דבר שעוד לא קרה לי

זה אומר שפגעת בכלי דם תוציא תמזרק ותזריק במקום אחר , אתה תצטרך להחליף מחט כי בפעם השניה שתדחוף תמזרק יהיה קצת קשה וכואב להכניס אותו

• פותח/ת השרשור
זה אומר שפגעת בכלי דם תוציא תמזרק ותזריק במקום אחר , אתה תצטרך להחליף מחט כי בפעם השניה שתדחוף תמזרק יהיה קצת קשה וכואב להכניס אותו
פגעתי בכלי דם? כבר עברו שעתיים מהזריקה ואני בסדר, כנראה אני סתם היפוכונדר

אם פגעת בכלי דם, נתת משיכה ראית דם והוצאת, לא קרה שום דבר.. בשביל זה בדיוק מושכים, נתנו לך טיפ להזריק במקום אחר כי באמת יהיה קצת קשה להכניס מחט נוספת באותו אזור פעם שניה, זה הכל גבר תהיה רגוע

אם שאבת דם פגעת בכלי דם. זה לא אומר שאם תזריק תמות (אם תזריק 1cc אויר ישירות לוריד אולי כן) אלא שלא רצוי להזריק לתוך כלי דם. כשזה יקרה תרגיש מיד.
הפעולה היא פשוטה'
  • שאיבה במזרק 19-21G.
  • החלפת מזרק ל-23G.
  • ניקוי האזור (רבע עליון חיצוני) באלכוהול.
  • הוצאת אויר מהמזרק.
  • החדרת המחט וביצוע שאיבה.
  • הזרקה אם מדובר במעין בועות נקיות והפסקה , הוצאה והחלפת מזרק אם נראית טיפת דם.
בישבן אזור גדול להזרקה ושריר גדול לספוג כך שלא אמורה להיות בעיה ורצוי להישאר איתו כל הסייקל.

בגדול אתה לא תמות אבל באיזור הכתפיים יש יותר כלי דם וורידים ועצבים מאשר בישבן , כשאני מזריק לישבן אני לא מבצע שאיבה לבדיקה אבל זה רק אני אל תיקח דוגמא

• פותח/ת השרשור
תודה חבר׳ס אני בצעתי שאיבה אבל אני לא בטוח אם בצעתי כמו שצריך.
דרך אגב אם יש בועות ממש קטנטנות במזרק טרם החדרתו ואני דופק עליו והם לא עולות זה משמעותי? אסור להזריק? היום זה קרה ולקחתי החלטה במקום והזרקתי, מקווה שלא יקרה לי כלום.

תודה חבר׳ס אני בצעתי שאיבה אבל אני לא בטוח אם בצעתי כמו שצריך.
דרך אגב אם יש בועות ממש קטנטנות במזרק טרם החדרתו ואני דופק עליו והם לא עולות זה משמעותי? אסור להזריק? היום זה קרה ולקחתי החלטה במקום והזרקתי, מקווה שלא יקרה לי כלום.
חסר משמעות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות של שניכם.
דרך אגב מתי להעלות את המינון של הדיבול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית