הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם חריגות פעם שניה.

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
שלום. הייתי אצל אנדוקרינולוגית עקב טסט נמוך אבל משום שזה היה מעל המינימום לא קיבלתי יחס רציני. בכל זאת היא נתנה לי שורה של בדיקות הורמונים הקשורים ליצור טסט. אני מאוד מודאג ואשמח לייעוץ בדחיפות. תודה לכם.
נב - חודשיים אחרונים מאז הבדיקות הקודמות הורדתי כמות אימונים דרסטית מ6 אימוני משקולות בשבוע ל2-3.
עוד דבר גם לא לקחתי הורמונים בשום צורה אף פעם.

הנה לינק לבדיקות הקודמות:
http://www.lbs.co.il/threads/48626/#post-612950

והנה תמונות מהבדיקות העדכניות:
Screenshot_2014-04-09-16-18-30.png
Screenshot_2014-04-09-16-18-26.png
Screenshot_2014-04-09-16-18-30.png Screenshot_2014-04-09-16-18-26.png Screenshot_2014-04-09-16-18-20.png

קבצים מצורפים

• Screenshot_2014-04-09-16-18-11.png
    Screenshot_2014-04-09-16-18-11.png
    KB 26.1 · צפיות: 254
  • Screenshot_2014-04-09-16-18-04.png
    Screenshot_2014-04-09-16-18-04.png
    KB 25.9 · צפיות: 262
נערך לאחרונה:
I Know That Feel Bro
גם אני הייתי אצל אנדרולוגית של הקופה וגם אני קיבלתי יחס מזלזל. היא שלחה אותי לסתם בדיקות ולא הייתה שום כוונה לטפל בי בעצם.
אם אתה מחליט שאתה רוצה באמת תשלם פרטי, אני שילמתי 1100₪ לרבע שעה של ייעוץ שבהם הרופא שלח אותי לבדיקות מסוימות (אולסטרסאונד אשכים, free testosterone בקופה פרטית ועוד שאני לא זוכר) אחרי שאני מביא את התוצאות (במייל) הוא יחליט אם יש טעם שאני אבוא לפגישה נוספת, אגב הוא אמר לי שיש לו מטופלים עם רמות טסט' כמו שלי, אז ככה זה הסיפור שלי סתם שתדע.

בסופו של דבר אם זה חשוב לך אולי כדי שתבחר להזריק בינתיים לעצמך כמו שאני עושה (אני חושב שיש כאן עוד בחור אחד @dj spike )
בקבוק רגיל של 250 מ"ג טסט' בתיאוריה יספיק לך ל5 חודשים שזה תקופה בלתי מבוטלת.
כמובן זה אחרי מחשבה עצמית, שהגעת להחלטה עם עצמך שאתה לא מסוגל לחכות יותר ולנסות עוד רופאים בקופה או שאתה לא יכול להשיג סכום כסף שכזה בשביל לשלם על הפרטי.

• פותח/ת השרשור
I Know That Feel Bro
גם אני הייתי אצל אנדרולוגית של הקופה וגם אני קיבלתי יחס מזלזל. היא שלחה אותי לסתם בדיקות ולא הייתה שום כוונה לטפל בי בעצם.
אם אתה מחליט שאתה רוצה באמת תשלם פרטי, אני שילמתי 1100₪ לרבע שעה של ייעוץ שבהם הרופא שלח אותי לבדיקות מסוימות (אולסטרסאונד אשכים, free testosterone בקופה פרטית ועוד שאני לא זוכר) אחרי שאני מביא את התוצאות (במייל) הוא יחליט אם יש טעם שאני אבוא לפגישה נוספת, אגב הוא אמר לי שיש לו מטופלים עם רמות טסט' כמו שלי, אז ככה זה הסיפור שלי סתם שתדע.

בסופו של דבר אם זה חשוב לך אולי כדי שתבחר להזריק בינתיים לעצמך כמו שאני עושה (אני חושב שיש כאן עוד בחור אחד @dj spike )
בקבוק רגיל של 250 מ"ג טסט' בתיאוריה יספיק לך ל5 חודשים שזה תקופה בלתי מבוטלת.
כמובן זה אחרי מחשבה עצמית, שהגעת להחלטה עם עצמך שאתה לא מסוגל לחכות יותר ולנסות עוד רופאים בקופה או שאתה לא יכול להשיג סכום כסף שכזה בשביל לשלם על הפרטי.
הבעיה היא שכל המערכת ברצפה. רמת הקורטיזול, רמת הפרולקטין בשמים ועוד. נראה לי שאתה מסתכל רק על הטסט. איך שאני רואה את זה יש פה חשש רציני להיפופיזה. זריקת טסט חודשית תתקן את כל זה ?? אני חייב גם לציין שרואים פה מגמת ירידה בטסט טוטאל. החלק שהכי הפחיד אותי זה הפרולקטין שפי 2 מהגבול העליון לדבר כזה יש תופעות לוואי חמורות. שאני לא יתחיל להוציא חלב מהחזה... כמה שזה נשמע מצחיק

ערכי פרולקטין גבוהים עלולים להיות קשורים במספר גורמים החל מבעיה בהיפותלמוס, תת-פעילות של בלוטת יותרת המח, פעילות אוטונומית של תאים מפרישי פרולקטין ועוד.
ניתן לבצע סדרת בדיקות משלימות לבדיקת הימצאותם של אחד הגורמים שצוינו לעיל.
מה הסימפטומים שהביאו אותך לפניה לאנדוקרינולוג?

• פותח/ת השרשור
ערכי פרולקטין גבוהים עלולים להיות קשורים במספר גורמים החל מבעיה בהיפותלמוס, תת-פעילות של בלוטת יותרת המח, פעילות אוטונומית של תאים מפרישי פרולקטין ועוד.
ניתן לבצע סדרת בדיקות משלימות לבדיקת הימצאותם של אחד הגורמים שצוינו לעיל.
מה הסימפטומים שהביאו אותך לפניה לאנדוקרינולוג?
עייפות כרונית, לא ברמה קשה אבל אני תמיד מרגיש אנרגי פחות מאחרים, חוסר חשק אם זה במובן מיני ואם זה במובן יותר כללי, לא בא לי לעשות כלום וזה כבר תקופה ארוכה של שנים ככה. גם כן באימונים אני תקוע לא משנה כמה אני אוכל וכמה ישן והטכניקה טובה. 120 סקוואט אולימפי 170 דדליפט 100 פאור קלין 70 פרס 90 פאור ג'רק. אלה המספרים שלי בשיא לrm1 יש כאן עוד מלא בעיות, מלא הורמונים בתחתית, טסט הורמון גדילה. ולמה יש רמה מטורפת כזאת של קורטיזול? עם תוצאות כאלו יתייחסו למצבי ברצינות סוף כל סוף?

עייפות כרונית, לא ברמה קשה אבל אני תמיד מרגיש אנרגי פחות מאחרים, חוסר חשק אם זה במובן מיני ואם זה במובן יותר כללי, לא בא לי לעשות כלום וזה כבר תקופה ארוכה של שנים ככה. גם כן באימונים אני תקוע לא משנה כמה אני אוכל וכמה ישן והטכניקה טובה. 120 סקוואט אולימפי 170 דדליפט 100 פאור קלין 70 פרס 90 פאור ג'רק. אלה המספרים שלי בשיא לrm1 יש כאן עוד מלא בעיות, מלא הורמונים בתחתית, טסט הורמון גדילה. ולמה יש רמה מטורפת כזאת של קורטיזול? עם תוצאות כאלו יתייחסו למצבי ברצינות סוף כל סוף?
אין לי ספק שיתייחסו לכך ברצינות. בכל אופן, עם כל כך הרבה סימפטומים, דווקא נראה שחלק מהמדדים מצביעים על תפקוד תקין של ההיפופיזה ובלוטת התריס. רמות קורטיזול יחסית גבוהות בשילוב עם פרולקטין גבוה יכולים להיות קשורים גם באותו חוסר מצב רוח ומתח שאתה שרוי בו (כלומר ייתכן שמה שנראה כסימפטום הוא הגורם).
המשך טיפול נוכחי ואם אינך מסופק פנה באופן פרטי(לעיתים יש כיסוי חלקי ע"י הביטוח המשלים של הקופה).

• פותח/ת השרשור
אין לי ספק שיתייחסו לכך ברצינות. בכל אופן, עם כל כך הרבה סימפטומים, דווקא נראה שחלק מהמדדים מצביעים על תפקוד תקין של ההיפופיזה ובלוטת התריס. רמות קורטיזול יחסית גבוהות בשילוב עם פרולקטין גבוה יכולים להיות קשורים גם באותו חוסר מצב רוח ומתח שאתה שרוי בו (כלומר ייתכן שמה שנראה כסימפטום הוא הגורם).
המשך טיפול נוכחי ואם אינך מסופק פנה באופן פרטי(לעיתים יש כיסוי חלקי ע"י הביטוח המשלים של הקופה).
נראה לי לא הגיוני שהמצב שאני שרוי בו גורם להדרדרית עד כדי כך חמורה ברמות ההורמונים.. מצד שני זה דבר כרוני שהתחיל לי מהצבא.
תודה על הייעוץ מחר אני אצל הרופא משפח אשמע מה יש לו להגיד. שבועיים אחרונים הרגשתי יותר טוב מבדרך כלל ועכשיו ראיתי את הבדיקות וזה מיד הפיל לי את המורל.. מה אני יכול להגיד על דבר כזה...

אם הערכים החריגים הופיעו רק בבדיקה האחרונה - מומלץ לבדוק אותם שוב ליתר בטחון.
איך התזונה שלך? כמה שומן אתה אוכל ביום?
אתה מקפיד על שינה מסודרת? כמה שעות בלילה?
האם אתה בלחץ ומתח כל היום?

לגבי הבדיקה עצמה:
כמה זמן היית ער לפני הבדיקה? והאם ישנת כמו שצריך לפני?
מתי היה האימון האחרון לפני הבדיקה?
האם היית בצום? של כמה זמן?

בשביל לקבל בדיקה מהימנה של רמת הפרולקטין אתה חייב להיות ער לפחות שעתיים-שלוש לפני הבדיקה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם הערכים החריגים הופיעו רק בבדיקה האחרונה - מומלץ לבדוק אותם שוב ליתר בטחון.
איך התזונה שלך? כמה שומן אתה אוכל ביום?
אתה מקפיד על שינה מסודרת? כמה שעות בלילה?
האם אתה בלחץ ומתח כל היום?

לגבי הבדיקה עצמה:
כמה זמן היית ער לפני הבדיקה? והאם ישנת כמו שצריך לפני?
מתי היה האימון האחרון לפני הבדיקה?
האם היית בצום? של כמה זמן?

בשביל לקבל בדיקה מהימנה של רמת הפרולקטין אתה חייב להיות ער לפחות שעתיים-שלוש לפני הבדיקה.
הייתי ער רק שעה לפני הבדיקה, אני ישן שינה מלאה בכל לילה מתעורר הרבה פעמים יקיצה טבעית (8-9 שעות שינה), אני לא מקפיד על קלוריות בזמן האחרון, אני פשוט אוכל 4 ארוחות ביום של חזה עוף/סטייק ופחמימה בצד כמו פסטה אורז כוסמת, לא אוכל הרבה ג'אנק ושבועות אחרונים מתאמן רק פעמיים בשבוע מפאת חוסר זמן, אבל אני כן אוכל לא מעט שומן, חמאה וסטייקים כמו שציינתי, בכל מקרה אני לא רואה את הבעיה עם זה, לפני זה בבדיקה הקודמת שיצא לי טסט טוטאל 10.1 הייתי מתאמן 3 פעמים בשבוע אם אני זוכר נכון בלינארית 5*5, הייתי אפילו עוד יותר מקפיד על תזונה ברמה ממש גבוהה וישן גם כמו היום שינה מלאה, לא הייתי שותה גם או מעשן.
כל הערכים הגרועים האלה שיצאו לי בבדיקה לא בגלל אורח החיים שאני חיי, פשוט גנטיקה אני חושב.. מישהו יכול לומר לי על מה ערך גבוה של IGF-1 מעיד?

נערך לאחרונה:
הייתי ער רק שעה לפני הבדיקה, אני ישן שינה מלאה בכל לילה מתעורר הרבה פעמים יקיצה טבעית (8-9 שעות שינה), אני לא מקפיד על קלוריות בזמן האחרון, אני פשוט אוכל 4 ארוחות ביום של חזה עוף/סטייק ופחמימה בצד כמו פסטה אורז כוסמת, לא אוכל הרבה ג'אנק ושבועות אחרונים מתאמן רק פעמיים בשבוע מפאת חוסר זמן, אבל אני כן אוכל לא מעט שומן, חמאה וסטייקים כמו שציינתי, בכל מקרה אני לא רואה את הבעיה עם זה, לפני זה בבדיקה הקודמת שיצא לי טסט טוטאל 10.1 הייתי מתאמן 3 פעמים בשבוע אם אני זוכר נכון בלינארית 5*5, הייתי אפילו עוד יותר מקפיד על תזונה ברמה ממש גבוהה וישן גם כמו היום שינה מלאה, לא הייתי שותה גם או מעשן.
כל הערכים הגרועים האלה שיצאו לי בבדיקה לא בגלל אורח החיים שאני חיי, פשוט גנטיקה אני חושב.. מישהו יכול לומר לי על מה ערך גבוה של IGF-1 מעיד?
יכול להיות קשור בהרבה מאוד גורמים. המבנה המולקולרי של IGF-1 דומה מאוד לזה של אינסולין ולכן יכול להיקשר לרצפטור המתאים לאינסולין ולהיפך. מספיק לציין את זה בכדי להבין שהגורמים יכולים להיות שונים ומגוונים.
ראוי גם לציין שטווח IGF-1 גס מאוד ולכן קשה מאוד להסיק מהערכים מסקנה מיידית. מעבר לכך, צום משפיע מאוד על הערכים הנמדדים.

ממליץ לך בכל מקרה לחזור על הבדיקה לאחר מנוחה של יומיים מהאימון האחרון, וצום מאוכל של 12 שעות מהערב שלפני.
תישן טוב, תקום בבוקר, תשתה מים חופשי אבל תישאר בצום מאוכל, ותעשה את הבדיקה לאחר שעתיים וחצי-שלוש של ערות.

• פותח/ת השרשור
ממליץ לך בכל מקרה לחזור על הבדיקה לאחר מנוחה של יומיים מהאימון האחרון, וצום מאוכל של 12 שעות מהערב שלפני.
תישן טוב, תקום בבוקר, תשתה מים חופשי אבל תישאר בצום מאוכל, ותעשה את הבדיקה לאחר שעתיים וחצי-שלוש של ערות.
לא התאמנתי איזה יומיים לפני, לא אכלתי לפחות 10 שעות כשכתוב שצריך רק 8, ישנתי בערך 7 שעות באותו בוקר נידמה לי זה מספיק, ואף אחד לא ציין שאני צריך להיות ער כמה שעות לפני הבדיקה... אני לא חושב שפה הבעיה, אני די בטוח שהבדיקה מהימנה. איזה *****, אני צריך לחכות עכשיו 4 חודשים עד לתור עם האנדוקרינולוגית, הרופא שלי אמר שהיא הטובה בתחום. וכבר הייתי אצלה פגישה ראשונה, לא חושב שכדאי לי לקבוע תור במקום אחר.

• פותח/ת השרשור
ככה זה אנדוקרינולגים , 4 חודש זה עוד טוב יש כאלה חצי שנה מחכים
זה אבסורד. גם מי שבמעקב ומקבל טיפול כלשהו עמו trt מחכה ככה? לא הגיוני.. איזה מן מענה רפואי זה. ללכת לרופא ספורט אולי? שווה את המחיר?

זה אבסורד. גם מי שבמעקב ומקבל טיפול כלשהו עמו trt מחכה ככה? לא הגיוני.. איזה מן מענה רפואי זה. ללכת לרופא ספורט אולי? שווה את המחיר?
אחי ראית משהו הגיוני בכלל במדינת ישראל ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית