תזונה ותוספים Systems-Based Discovery of Tomatidine as a Natural Small Molecule Inhibitor of Skeletal Muscle Atrop

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
J Biol Chem. 2014 Apr 9. [Epub ahead of print]

Systems-Based Discovery of Tomatidine as a Natural Small Molecule Inhibitor of Skeletal Muscle Atrophy.

Dyle MC1, Ebert SM, Cook DP, Kunkel SD, Fox DK, Bongers KS, Bullard SA, Dierdorff JM, Adams CM.
Author information

Abstract
Skeletal muscle atrophy is a common and debilitating condition that lacks an effective therapy. To address this problem, we used a systems-based discovery strategy to search for a small molecule whose mRNA expression signature negatively correlates to mRNA expression signatures of human skeletal muscle atrophy. This strategy identified a natural small molecule from tomato plants, tomatidine. Using cultured skeletal myotubes from both humans and mice, we found that tomatidine stimulated mTORC1 signaling and anabolism, leading to accumulation of protein and mitochondria, and ultimately, cell growth. Furthermore, in mice, tomatidine increased skeletal muscle mTORC1 signaling, reduced skeletal muscle atrophy, enhanced recovery from skeletal muscle atrophy, stimulated skeletal muscle hypertrophy, and increased strength and exercise capacity. Collectively, these results identify tomatidine as a novel small molecule inhibitor of muscle atrophy. Tomatidine may have utility as a therapeutic agent or lead compound for skeletal muscle atrophy.

המלא:
http://www.jbc.org/content/early/2014/04/09/jbc.M114.556241.full.pdf

• פותח/ת השרשור
וואלה? המחקר אמין?
כל המחקרים שאני מפרסם אמינים, כי הם עברו peer-review. מה שיש במחקרים זה כבר סיפור אחר. מאחר ורוב ההשפעות ה״טובות״ שהוזכרו כאן מתייחסות לעכברים, צריך עוד מחקר על בני אדם כדי לראות מה ההשפעה האמיתית על המרכיב הזה שנמצא בעגבניות.
לא הייתי ממהר לאכול 20 עגבניות ביום, גם הערך הקלורי לא בדיוק אופטימלי (20-30 קל׳ לעגבניה בינונית).

גם אם נניח שזה רלוונטי לסיבי שריר בוגרים בבני אדם המולקולה עדיין צריכה לעבור את מערכת העיכול והכבד. השאלה כמה ממנה ישאר אם בכלל כשהיא תתפזר בכל הגוף.

בכל אופן אני בטוח שכבר יש מישהו שחושב איך להתגבר על הבעיות הללו ולהכניס את המולקולה לתוסף...

עם איך שהתחום של תוספי המזון עובד ,אני בטוח שתוספים שלא עושים כלום יופיעו הרבה לפני. אבל אולי באמת עוד 7-10 שנים יתחילו להבין איך אפשר להכניס את המולקולה לשרירים כך שיש סיכוי לא רע שתספיק.

• פותח/ת השרשור
ד״א, המרכיב הזה נמצא בד״כ בעגבניות ירוקות, ככה שאכילת ליטרים של קטשופ לא יעזור 😃

אני כבר כמה שנים טוען שעגבניות זה מוצר פלא..
(אשתי חיה רק על עוגות/לחם+שוקולד ועגבניות והלוואי על כולנו תמונת הדם שלה והבריאות באופן כללי)

• פותח/ת השרשור
אני כבר כמה שנים טוען שעגבניות זה מוצר פלא..
(אשתי חיה רק על עוגות/לחם+שוקולד ועגבניות והלוואי על כולנו תמונת הדם שלה והבריאות באופן כללי)
משום מה יש לי דה ז'ה וו איתך ועם עגבניות. תזכיר לי?

וואלה לא זוכר. אבל אולי כי אני בעצמי בקושי אוכל עגבניות...😃

נזכרתי. אמרת פעם שהיית אוכל הרבה עגבניות והחלפת את זה בצריכה של ויטמין C, משהו כזה.
לא אני. אם בכלל אז בדיוק בכיוון ההפוך. פעם בזמנו הייתי מחסידי הויטמין C הזה עד שהבנתי שתועלת אין לי ממנו
(כך שיתכן שפעם ציינתי, כאמור, שאשתי כמעט "חיה" על עגבניות ולעולם לא חולה. בין אם יש קורלציה בין הדברים או לא)

• פותח/ת השרשור
לא אני. אם בכלל אז בדיוק בכיוון ההפוך. פעם בזמנו הייתי מחסידי הויטמין C הזה עד שהבנתי שתועלת אין לי ממנו
(כך שיתכן שפעם ציינתי, כאמור, שאשתי כמעט "חיה" על עגבניות ולעולם לא חולה. בין אם יש קורלציה בין הדברים או לא)
הזיכרון שלי עדיין לא בגד בי:
http://www.lbs.co.il/threads/14039/#post-195806

• פותח/ת השרשור
ה אתה גנוב? הבאת לינק שמראה בדיוק את מה שאמרתי, כלומר מ C ----> עגבניות (שזה הפוך ממה שזכרת)
: )))

אני התכוונתי שכתבת את זה, אז:
אישית, כבר שלוש שנים בערך שאני מקבל תיסוף ויטמין C רק דרך המולטי ודואג לאכול המון עגבניות.

ואת זה עכשיו:

זו לא אישתך, זה אתה (פעם, לא יודע מה היום). לזה התכוונתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית