הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלוקת שרירים אופטימלית abc

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
מתאמנת abc שש פעמים בשבוע abcabcx ומתלבטת לגבי אופן חלוקת קבוצות השרירים שתהיה יעילה ביותר בעיקר מבינת זמן התאוששות.
מה עדיף: חזה יד אחורית, רגליים כתפיים, גב יד קדמית?
או
חזה יד אחורית, רגליים גב, כתפיים יד קדמית
או
חזה יד קדמית, רגליים גב, כתפיים יד אחורית
ובקיצור, מה החלוקה הטובה ביותר?

מבחינת זמן התאוששות החלוקה הכי חשובה לדעתי היא שהחזה עם יד אחורית וגב עם יד קידמית כמו שרשמת באופציה הראשונה.
אחרת ההתאוששות תהיה מאוד קשה כי בעבודה על שריר ראשי כמו חזה ברוב התרגילים יש גם הרבה עבודה של היד אחורית ואותו דבר עם גב ויד קידמית.
בהצלחה!

מתאמנת abc שש פעמים בשבוע abcabcx ומתלבטת לגבי אופן חלוקת קבוצות השרירים שתהיה יעילה ביותר בעיקר מבינת זמן התאוששות.
מה עדיף: חזה יד אחורית, רגליים כתפיים, גב יד קדמית?
או
חזה יד אחורית, רגליים גב, כתפיים יד קדמית
או
חזה יד קדמית, רגליים גב, כתפיים יד אחורית
ובקיצור, מה החלוקה הטובה ביותר?

המסומנת לדעתי היא האופטימלית.
בabc, כשעובדים חמישה/ שישה אימונים בשבוע עדיף לחלק את התכנית כך שתינתן מנוחה מיטבית לשריר.
לכן שילוב של חזה ויד אחורית, גב ויד קדמית יהיו טובים מכיוון שבשני האימונים הנותרים הם לא יעבדו (יעבדו במידה מזערית באופן יחסי).
בנוסף, שילוב של רגליים וגב באותו אימון לפי דעתי יעמיס יתר על המידה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה, הדילמה היחידה שלי היא האם ככה אוכל למצות את מלוא הפוטנציאל בעבודה על הידיים כי אגיע לידיים עייפה מהשריר הגדול שעבדתי עליו באותו אימון...

תודה, הדילמה היחידה שלי היא האם ככה אוכל למצות את מלוא הפוטנציאל בעבודה על הידיים כי אגיע לידיים עייפה מהשריר הגדול שעבדתי עליו באותו אימון...

אני מבין אותך, זה נושא ששנוי במחלוקת.
יש כאלה שמעדיפים ככה וכאלה שלא.
הכי טוב שתנסי בעצמך ותראי מה עובד לך הכי טוב.

שאני עושה abc אז זה ככה
abcxabc בצורה של שש פעמיים זה מחייב תוכנית שבנויה במצורה טובה ומתאימה למתאמן בדרך ככל שעושה ככה אז עושה כבד קל כבד ... כדי לא להגיע לאימון יתר כי נפח עבודה של abc למתאמן טבעי ועוד שש םעמיים זה לא אפשרי בלי לשלב כבד קל כבד
אפשרי גם לחלק abxcx או abcxab
אני אוהב לעשות חזה ידיים, רגליים, גב כתפיים!!! אבל שה מתאים לי אני לא עושה חזה יד אחורית גב יד קדמית רגליים כתפיים מסיבה אחד שאחרי רגלייםאני לא יכול לעשות כלום חחחחח!!! ולא שןקל בכלל לעשות כתפיים ואז רגליים

אין חלוקה הכי טובה !! יש חלוקה הגיונית ומתאימה למתאמן

בהצלחה

שאני עושה abc אז זה ככה
abcxabc בצורה של שש פעמיים זה מחייב תוכנית שבנויה במצורה טובה ומתאימה למתאמן בדרך ככל שעושה ככה אז עושה כבד קל כבד ... כדי לא להגיע לאימון יתר כי נפח עבודה של abc למתאמן טבעי ועוד שש םעמיים זה לא אפשרי בלי לשלב כבד קל כבד
אפשרי גם לחלק abxcx או abcxab
אני אוהב לעשות חזה ידיים, רגליים, גב כתפיים!!! אבל שה מתאים לי אני לא עושה חזה יד אחורית גב יד קדמית רגליים כתפיים מסיבה אחד שאחרי רגלייםאני לא יכול לעשות כלום חחחחח!!! ולא שןקל בכלל לעשות כתפיים ואז רגליים

אין חלוקה הכי טובה !! יש חלוקה הגיונית ומתאימה למתאמן

בהצלחה

אני חושב שזה הפוסט הכי לא ברור שנתקלתי בו אי פעם.
מה שהצלחתי להבין זה האימון גב- כתפיים שגם אני עושה אותו בabc, והשבוע משנה לרגליים- כתפיים במקום.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזה הפוסט הכי לא ברור שנתקלתי בו אי פעם.
מה שהצלחתי להבין זה האימון גב- כתפיים שגם אני עושה אותו בabc, והשבוע משנה לרגליים- כתפיים במקום.
גם אני משנה השבוע לרגליים-כתפיים. חפרתי על הנושא שבוע שלם במלא אתרים מקצועיים והמסקנה במרבית המחקרים שהכי טוב חזה-יד אחורית, רגליים-כתפיים, גב-יד קדמית. שיהיה לנו בהצלחה!!!!

עצם העובדה שאת מגיעה עייפה ומותשת לידיים אחרי שריר גדול, מראה לך כמה כבר עבדת עליו.
(בחזה, לבוא ליד אחורית מותש וכו' וכו')

• פותח/ת השרשור
עצם העובדה שאת מגיעה עייפה ומותשת לידיים אחרי שריר גדול, מראה לך כמה כבר עבדת עליו.
(בחזה, לבוא ליד אחורית מותש וכו' וכו')
נכון, בתור מסייע, אבל אז אני חוששת שנגיד באימון חזה+יד אחורית, היד האחורית תתעייף מהעבודה על החזה ואז כשאגיע לתרגילים של היד האחורית היא תהיה עייפה ולא אצליח להתקדם בהם. וכנל גב ויד קדמית

נכון, בתור מסייע, אבל אז אני חוששת שנגיד באימון חזה+יד אחורית, היד האחורית תתעייף מהעבודה על החזה ואז כשאגיע לתרגילים של היד האחורית היא תהיה עייפה ולא אצליח להתקדם בהם. וכנל גב ויד קדמית

בגלל זה הגישה של יד קדמית-אחורית-תאומים היא עזר, ולא אינדיקציה להתקדמות.
אני בתור מתאמן לא מתחיל, ב90% מהפעמים, לא יצליח לעשות את מה שהרבה חברה עושים ביד קדמית\אחורית.

וההיקפים שלי יותר גדולים.

הם באים על ההתחלה לידיים ו\או אחרי עבודה מרושלת על השרירים הגדולים,
ואני בא בסוף של הסוף של האימון שלי.

חפרתי קצת, אבל אינדיקציה להתקדמות אמורה להיות מהתגילים המרכזיים שלך, ולא עזרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית