הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אישה בהריון בדיאטה ללא פחמימות

• פותח/ת השרשור edenby
  • פורסם בתאריך

edenby

משתמש פעיל
313
290
נק' מוניטין:
721
313
290
סתם עלתה לי השאלה הזו לראש
נגיד אישה שדוגלת בדיאטה עם 0 גרם פחמימה, וכבר עברה את שלב ההסתגלות והעניין הפך לשגרה - נכנסת להריון, מה קורה עם העובר? הוא הרי לא יקבל סוכרים כי אין לאמא בדם סוכרים, הוא יקבל חומצות שומן להפקת אנרגיה וגופי קטון שהרי נמצאים לה בדם, זה אומר שהתינוק גם הוא יהייה במצב קיטוזיס? רגיל לאספקת אנרגיה למוח מגופי קטון ולהפקת אנרגיה מחומצות שומן חופשיות בדם?

את תמותי אם בגוף לא יהיו רמות סוכר בדם, גם בדיאטה שטוגנית יש סוכר בדם, ולפעמים אפשר להגיע לרמות מאוד גבוהות אם לא משחקים עם הקיטוזיס כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
את תמותי אם בגוף לא יהיו רמות סוכר בדם, גם בדיאטה שטוגנית יש סוכר בדם, ולפעמים אפשר להגיע לרמות מאוד גבוהות אם לא משחקים עם הקיטוזיס כמו שצריך
בסדר אבל כל עוד האמא במצב קיטוזיס, גם העובר יהייה? והוא גם יוולד במצב קיטוזיס?
והכוונה ל"אין לה סוכרים" זה רמות מאוד מאוד נמוכות, כמו במצב קיטוזיס, הכוונה היא כללית

בסדר אבל כל עוד האמא במצב קיטוזיס, גם העובר יהייה? והוא גם יוולד במצב קיטוזיס?
והכוונה ל"אין לה סוכרים" זה רמות מאוד מאוד נמוכות, כמו במצב קיטוזיס, הכוונה היא כללית
הרמות סוכר מאוד לא נמוכות בקיטוזיס, הםא בדר"כ אותו דבר רק יותר מאוזנות
לגבי העובר אני באמת לא חושב שמשהוא יכול לענות לך על זה

עדן תריצי חיפוש. עקרונית לפי מה שזכור לי רוב תקופת הינקות אנחנו למעשה בקתוזיס, כי חלב האם מכיל אחוז מאוד גדול של שומן. מעבר לכך מן הסתם יש תמיד גלוקוז זמין בדם. יש גם מקרים לא מעטים של משפחות שלמות שחיות על אפס"פ שנים וגם מגדלות את הילדים מגיל אפס ככה.

האמת שאלה מאוד מעניינת, @Moshe אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

ההגיון שלי אומר שאין בעיה אמיתי, לגבי האם הילד נמצא בקיטוזיס מלידה זה מעניין ומעניין איך זה משפיע על קצב ההתפתחות. למרות שכמו שנאמר, גלוקוז בגוף תמיד יש לנו, הגוף מייצר לעצמו את הגלוקוז הדרוש לתפעול חלק מהתאים שאינם יכולים להתקיים מחומצות שומן. (מערכת חיסונית כדוריות דם אדומות ונראלי שגם מערכת העצבים, לא זוכר בידיוק)

האמת שאלה מאוד מעניינת, @Moshe אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

ההגיון שלי אומר שאין בעיה אמיתי, לגבי האם הילד נמצא בקיטוזיס מלידה זה מעניין ומעניין איך זה משפיע על קצב ההתפתחות. למרות שכמו שנאמר, גלוקוז בגוף תמיד יש לנו, הגוף מייצר לעצמו את הגלוקוז הדרוש לתפעול חלק מהתאים שאינם יכולים להתקיים מחומצות שומן. (מערכת חיסונית כדוריות דם אדומות ונראלי שגם מערכת העצבים, לא זוכר בידיוק)

המערכת עצבים יכולה להשתמש בגופי קטון ועקרונית בעיקר בגללה הגוף מייצר אותם.

תמיד יהיה לך סוכר בדם.
פלה יש לך טעות,לאנשים עם סכרת יכולות להיות בעיות,לי יש סוכר 70 קבוע.
והגוף מייצר גלוקוז בתהליך גלוקונאוגנזה,המוח צורך בערך 20% גלוקוז והשאר מקטונים,דרך אגב,אצל קטוגנים התהליך הזה מתרחש בצורה נמוכה יותר מאשר אצל אדם שאוכל פחמימה.
תינוק נולד קטוגני.
סתם לדוגמה,מה אתם חושבים שקורה אצל האסקימואים? אני לא מדבר על התקופה הנוכחית,אלא לפני 100 שנים בערך שהאדם המערבי לא הגיע לשם.
אין צמחיה,אין פחמימה,נטו חיות.

תמיד יהיה לך סוכר בדם.
פלה יש לך טעות,לאנשים עם סכרת יכולות להיות בעיות,לי יש סוכר 70 קבוע.
והגוף מייצר גלוקוז בתהליך גלוקונאוגנזה,המוח צורך בערך 20% גלוקוז והשאר מקטונים,דרך אגב,אצל קטוגנים התהליך הזה מתרחש בצורה נמוכה יותר מאשר אצל אדם שאוכל פחמימה.
תינוק נולד קטוגני.
סתם לדוגמה,מה אתם חושבים שקורה אצל האסקימואים? אני לא מדבר על התקופה הנוכחית,אלא לפני 100 שנים בערך שהאדם המערבי לא הגיע לשם.
אין צמחיה,אין פחמימה,נטו חיות.

אני רואה שלאט לאט הפליאו והאפס"פ תופס תאוצה פה!🙄

אז החברס שהם על קיטוזיס קצת פחות חסינית?
לא, כמו שאמרתי, הגוף מייצר לעצמו גלוקוז, דיברתי על זה בעבר עם מישהו בפורום לא זוכר כבר מתי ועם מי.
אם אין גלוקוז -> אין חיים.
זה שהמוח וחלקים גדולים בגוף יודעים לחיות על גופי קיטון זה טוב אבל חלקים משמעותיים לא יודעים ולשם כך הגוף מייצר למענם את הכמות הרצויה. לא זוכר את השם של התהליך, גליקו-שקרכלשהו שבו הגוף מייצר לעצמו גלוקוז (מהחלבון). שזה תהליך יקר באנרגיה

לא, כמו שאמרתי, הגוף מייצר לעצמו גלוקוז, דיברתי על זה בעבר עם מישהו בפורום לא זוכר כבר מתי ועם מי.
אם אין גלוקוז -> אין חיים.
זה שהמוח וחלקים גדולים בגוף יודעים לחיות על גופי קיטון זה טוב אבל חלקים משמעותיים לא יודעים ולשם כך הגוף מייצר למענם את הכמות הרצויה. לא זוכר את השם של התהליך, גליקו-שקרכלשהו שבו הגוף מייצר לעצמו גלוקוז (מהחלבון). שזה תהליך יקר באנרגיה

דיברת על זה איתי:P גלוקונאוגנזה.

צריך לבדוק את זה לעומק, אבל אני בספק אם יש על כך מחקרים. הבעיה העיקרית שאני יכול לראות כאן זה שגופי הקטון יכולים להשפיע על רמות ה pH בדם ובכך להזיק לעובר (בדומה לחולי סכרת).

אני סתם זורק את זה לאוויר..
אבל אני חושב שזה מהשאלות שכדאי לשאול רופאים ודיאטנים..

צריך לבדוק את זה לעומק, אבל אני בספק אם יש על כך מחקרים. הבעיה העיקרית שאני יכול לראות כאן זה שגופי הקטון יכולים להשפיע על רמות ה pH בדם ובכך להזיק לעובר (בדומה לחולי סכרת).

אבל יש הבדל של שמים וארץ בין קתוזיס לקתואצידוסיס מבחינת הPH לא?

אבל יש הבדל של שמים וארץ בין קתוזיס לקתואצידוסיס מבחינת הPH לא?
ההבדל גדול מאוד, אבל בעיה עם ה pH בדם עדיין יכולה להיות בעיה.
בוא נגיד ככה, צא מנקודת הנחה שאתה אמא לתינוק עתידי. האם תרצה באמת לעשות ניסויים על גופך בזמן ההריון? אז תאכל 9 חודשים פחמימות - תמות אתה בטוח לא. אין מחקרים על הנושא וקשה עד בלתי אפשרי להאמין שגם יהיו (אולי על חיות, מה שלא בדיוק מחייב להיות תקף על בני אדם).
כשזה נוגע לדבר כל כך רגיש כמו הריון, אני אומר אם יש חשש, אין חשש - פשוט תאכל רגיל (או תאכלי, יותר נכון - אבל הכוונה מובנת).
עוד משהו שעלה לי לראש זה חוסר היכולת של העובר להשתמש בגופי קטון למען אנרגיה (משהו שנצפה אצל עכברים). משהו שצריך לבדוק לעומק אם תקף על בני אדם כי אני לא בדיוק יודע איך זה עובד שם (הריון זה נושא בפני עצמו ולעולם לא עניין אותי כדי להתעמק בכך לעומק).
אז התשובה בגדול היא, אין מחקרים, לא ידוע, אולי טוב, אולי לא - עדיף ללכת על בטוח.

ההבדל גדול מאוד, אבל בעיה עם ה pH בדם עדיין יכולה להיות בעיה.
בוא נגיד ככה, צא מנקודת הנחה שאתה אמא לתינוק עתידי. האם תרצה באמת לעשות ניסויים על גופך בזמן ההריון? אז תאכל 9 חודשים פחמימות - תמות אתה בטוח לא. אין מחקרים על הנושא וקשה עד בלתי אפשרי להאמין שגם יהיו (אולי על חיות, מה שלא בדיוק מחייב להיות תקף על בני אדם).
כשזה נוגע לדבר כל כך רגיש כמו הריון, אני אומר אם יש חשש, אין חשש - פשוט תאכל רגיל (או תאכלי, יותר נכון - אבל הכוונה מובנת).
עוד משהו שעלה לי לראש זה חוסר היכולת של העובר להשתמש בגופי קטון למען אנרגיה (משהו שנצפה אצל עכברים). משהו שצריך לבדוק לעומק אם תקף על בני אדם כי אני לא בדיוק יודע איך זה עובד שם (הריון זה נושא בפני עצמו ולעולם לא עניין אותי כדי להתעמק בכך לעומק).
אז התשובה בגדול היא, אין מחקרים, לא ידוע, אולי טוב, אולי לא - עדיף ללכת על בטוח.

אוקי, אז דבר אחד, למה העובר לא יכול להשתמש בקטונים? ברמה תאית הוא לא מסוגל? (ואם כן אז באיזה שלב? תאים ממוינים או תאי גזע?) או ברמה של אי אפשרות לספוג אותם?
ודבר שני, אנשים כמו אנשים, לפעמים פנאטים. ככה שאני בטוח שהיו אנשים שניסו זאת. אריץ חיפוש(: תודה על התשובה המעמיקה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית