הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגיד הפיקה

• פותח/ת השרשור ka4uk
  • פורסם בתאריך

ka4uk

מושעה
276
85
נק' מוניטין:
413
276
85
שלום לכולם,

קרוב לחודש אני רץ בין 3-4 בפעמים בשבוע מרחק של 5-10 ק' (לרוב באסבלט) משקל גופי הוא 91 , התחלתי להרגיש כאב באזור גיד של הפיקה השבוע,
הכאב מתחיל בהתחלת הפעילות ולאחר חימום הוא נעלם ובסוף הפעילות הוא חוזר או למתחרת. תמונה של האזור : http://img505.imageshack.us/img505/816/74952840.png
מה אתם ממליצים לי לעשות ? להפסיק את הריצות ? לעשות מנוחה של כמה שבועות בסקוואט אולי ?

תודה,

שלום לכולם,

קרוב לחודש אני רץ בין 3-4 בפעמים בשבוע מרחק של 5-10 ק' (לרוב באסבלט) משקל גופי הוא 91 , התחלתי להרגיש כאב באזור גיד של הפיקה השבוע,
הכאב מתחיל בהתחלת הפעילות ולאחר חימום הוא נעלם ובסוף הפעילות הוא חוזר או למתחרת. תמונה של האזור : http://img505.imageshack.us/img505/816/74952840.png
מה אתם ממליצים לי לעשות ? להפסיק את הריצות ? לעשות מנוחה של כמה שבועות בסקוואט אולי ?

תודה,
הייתי הולך לרופא, נשמע כמו אוסגוד שלטר.

שלום לכולם,

תודה,

הכי טוב יהיה לפנות לטיפול פיזיותרפיה על מנת לאבחן את הפציעה בדיוק ולוודא שהמקור הוא אכן הגיד.
אם אין לך אפשרות , הורדה הדרגתית של מרחקי הריצה , קרח על המקום מספר פעמים ביום , אימון אקצנטרי ספציפי , עיסוי DEEP FRICTION וחיזוק שרירים ללא עומס מוגבר על הגיד (לא לרדת עמוק בסקוואט למשל) יהיו התחלה טובה.

הייתי הולך לרופא, נשמע כמו אוסגוד שלטר.

זאת אפשרות , אך היא נפוצה בעיקר בנערים מתבגרים , והכאב הוא לרוב בנקודת האחז של הגיד בבליטה שעל הטיביה.

הכי טוב יהיה לפנות לטיפול פיזיותרפיה על מנת לאבחן את הפציעה בדיוק ולוודא שהמקור הוא אכן הגיד.
אם אין לך אפשרות , הורדה הדרגתית של מרחקי הריצה , קרח על המקום מספר פעמים ביום , אימון אקצנטרי ספציפי , עיסוי DEEP FRICTION וחיזוק שרירים ללא עומס מוגבר על הגיד (לא לרדת עמוק בסקוואט למשל) יהיו התחלה טובה.

זאת אפשרות , אך היא נפוצה בעיקר בנערים מתבגרים , והכאב הוא לרוב בנקודת האחז של הגיד בבליטה שעל הטיביה.
😭 צודק.
אם אני לא טועה אני בזמנו הרגשתי כאבים בפיקה ואז גילו לי בשני הרגליים. 🥷
😣
אבל לצורך העניין אני מכיר מישהו בן 18 שהתחיל לו רק בי"ב.

• פותח/ת השרשור
😭 צודק.
אם אני לא טועה אני בזמנו הרגשתי כאבים בפיקה ואז גילו לי בשני הרגליים. 🥷
😣
אבל לצורך העניין אני מכיר מישהו בן 18 שהתחיל לו רק בי"ב.
אני עכשיו ביא'

קרח ? לא עדיף משכה כמו בנגאי ? לבישת שרוול ברך יכול לעזור ?
תודה
אני עכשיו ביא'
קרח ? לא עדיף משכה כמו בנגאי ? לבישת שרוול ברך יכול לעזור ?
תודה
אגב החלתתי לרדת קצת במשקל גוף בכדי להוריד עומס על הברכיים..המעזן השללי יכול להשפיע על השתקמות של הפציעה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית