הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסאי או מהנדס???

• פותח/ת השרשור Star
  • פורסם בתאריך

Star

משתמש פעיל
404
2
נק' מוניטין:
67
404
2
אני כרגע ב-יב' בבית ספר תעשייתי שבמקצועות מסויימים ממשיכים ישר ליג -יד (הנדסאי חשמל) ,השאלה אם כדאי להמשיך ליג-יד ולעשות הנדסאי או להתגייס ואחרי הצבא/בזמן הצבא ללמוד הנדסה ,מה כדאי?

חד משמעית עדיף להיות מהנדס.
הנדסאים לא זוכים לתנאים טובים וההשלמה מהנדסאי למהנדס היא כמעט כמו לבצע תואר שלם.

מהנדס, חד משמעית - התנאים טובים יותר בכל היבט אפשרי.

מה ההבדלים ?
בתיאוריה הנדסאי הוא תפקיד טכני ומהנדס מבצע תכנון. בפועל היום תפקידים שבעבר היו מבוצעים ע'י הנדסאים כמו הפעלת מכונות ייצור כמו באינטל, מבוצעים ע'י מהנדסים.

הבדלים מבחינות רבות
הדבר הכי קרוב אולי שהנדסאי דומה למהנדס זו ההתעמקות במקצוע (שים לב-לא המקצועיות), בעיקר בידע הטכני.

אני עכשיו בהנסדאי מכונה מאווד קל ולדעתי בזבוז של שנתיים של להעביר בסבבה לפני הצבא \
לך על מהנדס ואם אתה יכול לך לעתודה אקדמית -צריך פסיכומטרי מעל 620 אני חושב זה לא בשמיים
קיצר אל תחזור על הטעות שאני עשיתי .
בהצלחה

בתור הנדסאי אלקטרוניקה לשעבר (זמנים עברו) ובתור אחד ששירת עם זה בחיל האוויר עם אלפי הנדסאים כמוני, מהנדס.
הנדסאי זה בזבוז זמן אמיתי ומוחלט כפי שציינו.
אם תבחר לעשות את הטעות אתה תזכר בתגובה שלי בעוד מספר שנים ותסטור לעצמך על הבחירה הזו.
אל תכנע ללחץ חברתי מאנשים אחרים שיתמכו בהנדסאי.
פשוט לא!

• פותח/ת השרשור
הבעיה שכבר נרשמתי למכללה מבחירה מסוימת אחרת , פשוט רציתי לשאול על ההבדל בין הנדסאי חשמל למהנדס חשמל ......
רק עוד שאלה ,מה זה כזה גרוע הנדסאי חשמל לפני צבא?זה לא מקצוע שכדי לבחור לעתיד?

הבעיה שכבר נרשמתי למכללה מבחירה מסוימת אחרת , פשוט רציתי לשאול על ההבדל בין הנדסאי חשמל למהנדס חשמל ......

לא אומרים שזה "גרוע".
גרוע זה בטוח לא, אבל אם כבר בחרת בענף הזה אז שווה להשקיע יותר, בסופו של דבר זה ישתלם.

כמו שאומרים אין דבר העומד בפני הרצון 😃 אם תירצה להיות מהנדס תמיד תוכל להשלים זאת

אני הנדסאי ועובד בתפקיד של מהנדס וכל החברים שלי לצוות מהנדסים (חשמל/אלקטרוניקה/מכונות).
להגיד שאני נופל מהם - ממש לא
הנדסאי זה בזבוז זמן, מצד שני אתה כנראה תלך לתפקיד טכני בצבא שיתן לך ניסיון ומשם תצא לאזרחות עם ניסיון.זה היה בערך המסלול שלי, אבל לא ממליץ על זה 100% כי יש הרבה ויתורים.
היום אני משלים לתואר בניהול רק כדי לא להעצר בהמשך. זה נכון שהיום תנאי סף לקבלת תפקיד זה מהנדס אבל הכל יכול להשתנות.

בתור מישהו שעוד 10 ימים מסיים תואר מהנדס אני יכול להגיד לך שרק הנדסה מהסיבה הפשוטה - התקדמות בעבודה + כסף. אין מה לעשות תואר עושה את זה. מה גם שההבדל בידע הוא עצום. מהנדס תוכנה למשל הוא לא בהכרח מתכנת טוב (ב99% מהמקרים הוא כן) אבל הוא מהנדס - שזה אומר שהוא אחראי על תכנון המערכת בשלמותה ואם משהו לא יעבוד זה בגללו. הוא אמור לדעת לדבר (ולהבין) את המתמטיקאי שיגיד לו איזה נוסחאות צריך עם הפיזיקאי שיגיד לו משהו עם המהנדס מכונות\ביניין\חשמל וכו'.

ההנדסאי יודע להוציא לפועל, זאת אומרת שההנדסאי יראה תוכנית עבודה ויעשה אותו על הצד הטוב.
המהנדס הוא זה שכותב את התוכנית, הוא יוצר יש מאין (קצת גאוות יחידה מה קרה? חחח)

הנדסאי טוב במקרה מאוד ספציפי, אם היכולות הלימודיות של אותו אדם לא ברמה גבוהה אבל כן יש לו מוטיבציה גדולה ללמוד והוא מחפש לעבוד במקצוע אז אולי שווה לשקול הנדסאי כי הנדסה זה מקצוע מאוד קשה והתואר לא פשוט בכלל, אבל בשום אופן לא ללכת לזה כי זה מהיר וקל.

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר שכדאי להשלים ל21 יחידות לימוד? אני יסיים עם 14 יחידות לימוד ואני מיועד להיות הנדסאי חשמל. הא אגב אפשר בזמן הצבא להשלים למהנדס...? כמה אני יצטרך ללמוד עוד אחרי סיום לימודי הנדסאי למהנדס למהנדס.?

כמה אני יצטרך ללמוד עוד אחרי סיום לימודי הנדסאי למהנדס למהנדס.?
כולם יגידו לך שנתיים וזה נגמר, בפועל צריך 3 וחצי שנים (היה איתי הנדסאי בתואר..ויש עוד הנדסאים שלא קיבלו אף אחד מהקורסים שעשו אז הם עשו 4 שנים מלאות)

אתה יכול לעשות עתודה אקדמאית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית