הנדסאי או מהנדס???

• פותח/ת השרשור Star
  • פורסם בתאריך
תעשה את ההנדסאי, אף פעם לא יזיק,
תנסה לשמור על ציונים טובים ואז תשלים את זה לתואר.

גם בצבא זה יקדם אותך יותר מהר בשלבים,
התגייסתי הנדסאי מכונות, השתחררתי עם עוד תעודת
מכונאות רכב סוג 2.
עובד כהנדסאי מכונות במייקרון.

תעשה את ההנדסאי, אף פעם לא יזיק,
תנסה לשמור על ציונים טובים ואז תשלים את זה לתואר.

גם בצבא זה יקדם אותך יותר מהר בשלבים,
התגייסתי הנדסאי מכונות, השתחררתי עם עוד תעודת
מכונאות רכב סוג 2.
עובד כהנדסאי מכונות במייקרון.
איך אתה יכול להגיד על לימודים של שנתיים, אף פעם לא יזיק? זה המון זמן לבזבז

איך אתה יכול להגיד על לימודים של שנתיים, אף פעם לא יזיק? זה המון זמן לבזבז
לאיפה אתה רץ ?הבחור עדיין לא התגייס מזה משנה אם יתגייס שנתיים לפני אוו שנתיים אחרי זה לא עד כדי כך יעקב אותו בחיים

לאיפה אתה רץ ?הבחור עדיין לא התגייס מזה משנה אם יתגייס שנתיים לפני אוו שנתיים אחרי זה לא עד כדי כך יעקב אותו בחיים
לדעתי זה הבדל משמעותי דווקא בגיל צעיר. כשאתה רוצה להשיג כמה שיותר.

תחשוב על זה כשאתה יוצא מהצבא רוב הסיכויים יש לך כבר עבודה עם שכר לא רע לילד בן 23-24 .
1. שכר לא רע, שלא צפוי לגדול משמעותית
2. שכר לא רע, יהווה פיתוי לא לוותר עליו ולהשלים לימודים.

כתכנון קריירה, מהנדס עדיף על הנדסאי בכל פרמטר
לימודי הנדסאי לא תורמים כמעט כלום ללימודי הנדסה

אם אתה מיתגבר על הפיתוי וכן ממשיך את הלימודים אז הנדסאי זה תחנת ביניים לא רעה אבל זה כבר תלוי בבנאדם וברצון שלו להצליח לדעתי

אם אתה מיתגבר על הפיתוי וכן ממשיך את הלימודים אז הנדסאי זה תחנת ביניים לא רעה אבל זה כבר תלוי בבנאדם וברצון שלו להצליח לדעתי
הנדסאים שלמדו איתי לתואר B.Sc עשו 4 שנים כמו כולם וקיבלו פטורים מ 3 קורסים לכל היותר.
לכן כתבתי שתואר ההנדסאי לא תורם וזה בזבוז של שנתיים שאפשר לעשות בהן דברים מועילים יותר

הכפתור של "אהבתי" לא עושה צדק עם ההודעה שלך, אני מסכים עם כל מילה.

לפני שאתה הולך ללמוד מקצוע במשך שנתיים כדאי שתברר לאיזה שוק תעסוקה אתה מיועד ואיזה תחרות קיימת שם. רוב המהנדסים יודעים לתכנת היום (כולל הכוסיות מתעשייה וניהול, כן?), מה שאומר שההנדסאים למיניהם מיועדים לתפקידים שוליים, כולל עבודות סבלות. אם הקטע שלך זה עבודה פיזית בשכר נמוך, אני יכול להבין. אבל אחרת אין טעם לבזבז שנתיים מהחיים בשביל זה (מה גם שהלימודים עצמם לא קלים, בניגוד לדעה הרווחת). זה סיכון די גדול ביחס לכמות הכסף שאתה יכול להרוויח כעובד סתמי בחברת תקשורת + ניסיון תעסוקתי. והנקודות זכות הבודדות לא באמת עוזרות בלימודי תואר (צריך 160 נק' לפחות). מה גם שאחרי 3 שנים אתה לא תזכור כלום.

עדיף שתתגייס בגיל 18, ותלמד בנתיים קצת מהקורסים שעלו ליוטוב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התגובות ,עזרתם לי מאוד להבין ...
לזה שמעליי אני מיועד להיות הנדסאי חשמל ,זה שוק תעסוקה טוב?
אם אני כבר רשום למכללה אפשר לוותר על זה ולהתגייס?

הא עריכה:
ועוד משהו עם אני רוצה אפשר ללמוד הנדסת חשמל על חשבון הצבא בזמן הצבא?

הא עריכה:
1. לא ממש, גם מהנדסי חשמל למצוא עבודה כיום
2. לא יודע
3. כמעט בטוח שלא

הא עריכה:
א) כל מקצועות ההנדסאים למיניהם מיותרים לגמרי וכבר לא רלבנטים לשוק התעסוקה של ישראל. המקסימום שהדיפלומה בת שנתיים הזו תעניק לך היא לרוב עבודת סבלות בשכר נמוך. חבל''ז. אם אתה בעל אוריינטציה לחשמל, עדיף שתעשה קורס קצר כלשהו ותתחיל לצבור נסיון תעסוקתי.
ב) אם אתה רשום למכללה, אתה יכול לדבר עם היועצים ולבקש לשנות מסלול לימודים לתואר. במידה ומסרבים, תגיד שאתה לא מעוניין ללמוד ורוצה להתגייס.
ג) כמובן שכן, תפנה ללשכת הגיוס ותברר. מה שבטוח זה שזה כרוך בהתחייבות לשירות קבע למס' שנים. לדעתי זה נורא משתלם, ממליץ לכל מלש''ב.

נערך לאחרונה:

הא עריכה:

יש מסלול שנקרא מרום טכנולוגי- עתודה טכנולוגית, יוצאים עם תואר הנדסאי והצבא מממן כ80%..

אני כרגע ב-יב' בבית ספר תעשייתי שבמקצועות מסויימים ממשיכים ישר ליג -יד (הנדסאי חשמל) ,השאלה אם כדאי להמשיך ליג-יד ולעשות הנדסאי או להתגייס ואחרי הצבא/בזמן הצבא ללמוד הנדסה ,מה כדאי?
בתור אחד שעשה הנדסאי אלק' וכבר שנה בצבא, היתרון הגדול של ההנדסאי זה שאתה יכול ללכת לעבוד בעבודה בחוץ ולעשות 7-8 אלף שקל בחודש בזמן שחברים שלך קורעים את התחת וממלצרים בשביל 4 אלף שקל. אתה מפסיד שנתיים ועוד שנה וחצי קבע על תנאי (שהקבע הזה זה בעצם לא דבר רע בכלל, אתה עושה אחלה כסף), מצד שני אני לא מכיר מישהו שהשתחרר מהצבא וישר הלך ללמוד מהנדס. בדרך כלל רוצים לנצל את האזרחות אז עובדים חצי שנה, יוצאים לטיול, עובדים שוב, חורשים לפסיכומטרי וככה הם שורפים את את אותם השנתיים שלמדת ושלמת 2000 שקל במקום 10000.
בקיצור שורה תחתונה, אם אתה בטוח במאה אחוז שאתה תתחיל ללמוד את התואר בחצי שנה שבאה אחרי השחרור (זה אומר שיש לך גם מימון ללימודים) אז לך על מהנדס. אם אתה רוצה לעשות כסף קל יותר ולהתבסס כמו שצריך לפני התואר אז לך על הנדסאי. עוד פלוס זה שאתה בעצם מנסה את המקצוע לפני שאתה לומד מהנדס. זה הדבר הכי חשוב בכל הסיפור הזה , אתה צריך לדעת אם אתה אוהב את המקצוע כי אני כבר את הטעות הזאת עשיתי, הייתי אדיש. למדתי, הוצאתי ציונים סבירים ואז שהגעתי לצבא והתעסקתי בתכלס של המקצוע הבנתי כמה שזה משעמם ושזה בכלל לא מה שאני רוצה לעשות בחיים. תחשוב על זה טוב טוב

חד משמעית עדיף להיות מהנדס.
הנדסאים לא זוכים לתנאים טובים וההשלמה מהנדסאי למהנדס היא כמעט כמו לבצע תואר שלם.
בתור הנדסאי לא מסכים איתך
לחסוך פסיכומטרי ועוד כמה קורסים על הדרך זה אחלה

כהנדסאי, הוא יתחיל לצבור נסיון בצבא,
זה מאוד נחשב בחוץ ובמפעלים בטחוניים,

כמובן אם יש לך מימון מלא ללימודי המהנדס זה כבר שיחה לגמרי אחרת,

אחרת כבר בזמן הצבא/ מפעלי הייטק/ מפעלים בטחוניים ידחפו אותך אותך ללימודי מהנדס או תואר.

אינטל שולחת עכשיו 150 אנשים ללימודי הנדסאי על חשבונה על מנת לשלב אותם בעבודה,
העבודה מאוד מתגמלת, תמיד (כל שנה בכל צוות) יש גם מישהו שנבחר ללימודי תואר, ממשיך לקבל משכורת תוך כדי הלימודים,

אבל בלי ההנדסאי אפילו לא תכנס לאינטל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית