דיון לאחר שבוע וחצי -אני מפסיק עם הדיאטה דלת הפחמימה

• פותח/ת השרשור ExFat
  • פורסם בתאריך

ExFat

משתמש מתחיל
62
4
נק' מוניטין:
4
62
4
אוקיי אז למי שלא יודע הייתי על דל פחמימה (35 גרם) המשך שבוע וחצי. השבוע הראשון היה מאוד קשה - סחרחורות,יותר מידי עייפות...
ופתאום בשבוע השני בבום קיבלתי אנרגיה.נגמרו הסחרחורות,הרגשתי טוב מאוד נתתי אימון בחדר כושר הכי טוב שהיה לי אולי כבר כמה חודשים.
אבל היום הלכתי לדיאטנית והיא ממש ממש הייתה עצבנית עליי בגלל זה.היא אמרה שדל פחמימה מסוכן מאוד לכליות בעיקר ויכול לגרום לעוד כמה דברים. היא אמרה לי שאחד הלקוחותשלה היה על דל במשך חודש והיא שלחה אותו ישר לאישפוז עם נזק בכליות.
כאילו יש מצב שהוא לא עשה את זה נכון בכלל אבל כל עוד יש את האפשרות הזאת של נזק בכליות אז אני מוותר. לפי הניסיון שלי כליות זה איבר שאי אפשר לרפות אותו כאשר הוא נפגע וכשהוא נפגע סובלים כל החיים עד שמתים מזה (אלה אם כן עושים השתלה)
הקיצר לא בשבילי.
מה דעתכם על מה שאמרה הדיאטנית ובכללי על דל פחמימה?

מה דעתכם על מה שאמרה הדיאטנית ובכללי על דל פחמימה?
א) תחליף דיאטנית
ב) עבר לך החולשה כי הגוף התחיל להתרגל לייצר אנרגיה משומנים.

לגבי בטיחות של דל פחמימה קח כמה אנשים שיתמכו בלי סוף - @ארז @^pala

הכל פסיכולוגי.
ברור שנטול פחמימות לגמרי לחלוטין יכול לגרום נזק.
תחשוב סטאלונה לפני סט חי על 200 קלוריות ביום רק חלבונים...על סף עילפון יומיומי...והוא עדיין חי ובועט בגיל 70. נראה סוף.

חפש בגוגל.

בדיאטה דל פחמימות צריך לא לפחד לאכול שומן, ולצרוך שומנים רווים (חמאה, חיות) אחרת המקורות שומן היחידים שלך הם שמן זית, אבוקדו, אגוזים וכ' שהם מכילים רמות גבוהות של אומגה 6. אני לא חושב שיש דיאטנית בארץ שאי פעם תאמר לך לאכול שומן רווי, אני חושב שהסיכוי לכך הוא אפסי מכיוון שלומדים בתארים ששומן רווי הוא לא בריא, לכן יש סיכוי גבוהה שלקוח שלה לא אכל כמו שצריך.
מי שלא צורך כמות גבוהה מספיק וממקור נכון של שומנים, יעשה לעצמו נזק בסוף, כן.

• פותח/ת השרשור
בדיאטה דל פחמימות צריך לא לפחד לאכול שומן, ולצרוך שומנים רווים (חמאה, חיות) אחרת המקורות שומן היחידים שלך הם שמן זית, אבוקדו, אגוזים וכ' שהם מכילים רמות גבוהות של אומגה 6. אני לא חושב שיש דיאטנית בארץ שאי פעם תאמר לך לאכול שומן רווי, אני חושב שהסיכוי לכך הוא אפסי מכיוון שלומדים בתארים ששומן רווי הוא לא בריא, לכן יש סיכוי גבוהה שלקוח שלה לא אכל כמו שצריך.
מי שלא צורך כמות גבוהה מספיק וממקור נכון של שומנים, יעשה לעצמו נזק בסוף, כן.
אבל מה שמיוחד בשומן רווי זה שיש לו חומצות שומן שאין בשומן בלתי רוווי נכון? במה חומצות שומן אלה תורמות?

מה שמיוחד בשומן רווי זה השוני בקשרים בין המולקולות שלו. חומצות השומן זה דבר אחר.

כשאתה נמצא בקיטוזיס (מצב שבו מנצלים אנרגיה משומנים) הגוף הופך ליעיל מאוד מפירוק השומנים הרווים והם מהווים מקור אנרגיה מצויין, לכן כמו שנאמר מעלי חמאה\ביצים\בשר אדום\שמן קוקוס זה החברים הכי טובים שלך כשאתה בדל פחמימה

אני מציע לך אולי שיטה טובה שאני פיתחתי לעצמי:
צהריים תאכל רגיל הכל מהכל.
בבוקר דל פחמימות . קיצר רק חלבונים. בערב דל פחמימות.כנל רק חלבונים.
אצלי זה נותן גירעון של כ 1000 קלוריות ליום.עם תוצאות יפות.(מתאמן בבית.לא במכון).

אצלי זה נותן גירעון של כ 1000 קלוריות ליום.עם תוצאות יפות.(מתאמן בבית.לא במכון).

א) אתה עושה טעות
ב) אתה מדבר שטויות, תפסיק את זה
ג) השיטה שלך לא טובה ולא הגיונית
ד) גרעון של 1000 אתה תתקע מאוד מאוד \ תאבד המון שריר, לאור העובדה שאתה מתאמן בבית סביר להניח שייקרה לך שילוב של שני הדברים וחבל..

• פותח/ת השרשור
דווקא בבוקר ,לפני אימון ואחרי אימון כדאי לאכול פחמימה ובערב לא צריך פחמימה.
לדעתי אני פשוט יעלה ל-100 גרם פחמימה.
ודרך אגב סתם שתדעו אני לא לא 20% שומן,טעיתי. אני בסביבות ה-16 אז בזה לא היה בעיה אם זה מה שחשבתם. פשוט העודפי עור שיש לי הפריעו לי לראות את זה.
דווקא הדל הלך לי פשוט מעולה אבל לא בא לי ללכת נגד הדיאטנית ליתר ביטחון.
תקשיבו אם אני 16% שומן ויש לי עודפי עור כאילו אז אין ממש טעם להמשיך לרדת בשומן לא? כדאי לי להתחיל אז מסה נקייה?
אם כן אז תביאו אתר או משהו שמסביר הכל על מסה נקייה. אני יודע שבמסה נקייה שורפים קצת שומן ומרוויחים שריר טהור אז נראה לי שזה יעזור לי מאוד עם העודפי עור.

דווקא בבוקר ,לפני אימון ואחרי אימון כדאי לאכול פחמימה ובערב לא צריך פחמימה.
זה שטויות

לדעתי אני פשוט יעלה ל-100 גרם פחמימה.
מיותר לשחק עם הפחמימות ככה (דל\לא דל)

ודרך אגב סתם שתדעו אני לא לא 20% שומן,טעיתי. אני בסביבות ה-16 אז בזה לא היה בעיה אם זה מה שחשבתם. פשוט העודפי עור שיש לי הפריעו לי לראות את זה.
אני מניח שאתה אומר את זה לפי המשקל של הדיאטנית, אז אל תתיחס לזה זה לא שווה כלום - תעלה תמונה נגיד לך כמה א.ש אתה

דווקא הדל הלך לי פשוט מעולה אבל לא בא לי ללכת נגד הדיאטנית ליתר ביטחון.
טעות..לדיאטניות אין את הידע הנדרש לזה

תקשיבו אם אני 16% שומן ויש לי עודפי עור כאילו אז אין ממש טעם להמשיך לרדת בשומן לא? כדאי לי להתחיל אז מסה נקייה?
לא הייתי מתחיל מסה על 16% אבל זה החלטה שלך - ההחלטה היא בעיקר ויזואלית

אם כן אז תביאו אתר או משהו שמסביר הכל על מסה נקייה. אני יודע שבמסה נקייה שורפים קצת שומן ומרוויחים שריר טהור אז נראה לי שזה יעזור לי מאוד עם העודפי עור.
אתר....אממממ...www.kilogram.co.il - ביקרת שם?...
מסה "נקייה" = פלוס קלורי קטן

• פותח/ת השרשור
זה שטויות

מיותר לשחק עם הפחמימות ככה (דל\לא דל)

אני מניח שאתה אומר את זה לפי המשקל של הדיאטנית, אז אל תתיחס לזה זה לא שווה כלום - תעלה תמונה נגיד לך כמה א.ש אתה

טעות..לדיאטניות אין את הידע הנדרש לזה

לא הייתי מתחיל מסה על 16% אבל זה החלטה שלך - ההחלטה היא בעיקר ויזואלית

אתר....אממממ...www.kilogram.co.il - ביקרת שם?...
מסה "נקייה" = פלוס קלורי קטן
http://www.siz.co.il/my.php?i=ymm22wy241oe.jpg
http://www.siz.co.il/my.php?i=yd1dq2yynmmm.jpg
יש מכשיר קטן כזה בחדר כושר שלי שמודד אחוז שומן. הוא רשם לי שאני אחוז שומן 15.4.
אז אין מצב שאני 20% שומן אז אני בטח בקירוב ל-16.
כמו שאתה רואה יש לי עודפי עור בצידי הבטן,בבטן התחתונה, וקצת בחזה. אם אני ירד עכשיו 4 אחוז שומן אז כן אני אראה רזה יותר אבל פשוט יראו נפילה חדה בעור ואני לא רוצה שזה ייקרה.

יש לי המון נסיון עם דיאטות דלות פחמימות ובמקרה אני על אחת כזאת עכשיו. קודם כל מסוכן זה ממש לא, זה קשקוש מקושקש, היא חושבת שאתה צורך עודף חלבון שמסכן את הכליות וזה נכון רק לכמויות בלתי סבירות בעליל של 400+ גר' ליום. מכל החברים ומתאמנים בחיים לא שמעתי על מישהו שנגרם לו נזק לכליות עקב עודף חלבון. אני אקח את זה יותר קיצוני- יש קבוצה בפייסבוק בשם "אפס פחמימות" שמגיעים לרמות ממש אפסיות של פחמימה (חלקם נמנעים אפילו מגבינות שמנות עקב הכמות האפסית שיש שם, כמעט לא נוגעים בדברים כמו בצל) כולם שם בריאים, ירדו במשקל והמצב הבריאותי השתפר פלאים. הדיאטנית שלך נשענת על מיתוסים כמו שהמאמנים במכון נשענים על מיתוסים. ממליץ לך לקרוא את הספר CARB NITE, אם אתה רוצה אשמח לשלוח לך.

הבעיה שדיאטה דלת פחמימות היא לא רק הפחמימה עצמה, אלא בשביל להשאר על קיטוזיס צריך לשמור על רמות אינסולין נמוכות, מה שיוצר בעיה קלה מכיוון שהרגישות האינסולינית משתנה בקרב האנשים ולכן יש אנשים שעדיין יכולים להרשות לעצמם לאכול ירקות וכאלה שלא יכולים, אבל בעיה נוספת היא שגם חלבון יכול ליצור תגובה אינסולינית ובעצם להוציא את הגוף מקיטוזיס
דיאטה לא קלה להתמודד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית