הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורס חובש קרבי בצבא - מה דעתכם?

Questions

משתמש מתחיל
102
1
נק' מוניטין:
1
102
1
אני אמור לצאת עוד כשבוע לקורס חובשים קרביים. מישהו פה עשה את הקורס ויכול לספר עליו? (יציאות, ת"ש, תכנים, תרומה לעצמך ולאחרים, מה תורם באזרחות וכו')

בהשוואה לכל השירות בתור לוחם הקורס הזה תענוג ורק תורם. בתור התחלה בתור חובש מובטח לך תקן לוחם לאורך כל השירות (צריך אישור של סגן הרמטכ"ל או משהו כזה בשביל להוריד תקן של חובשים ומפקדים), יש לך גם אפשרות להתקדם ולהיות חופ"ל או בתאג"ד שזה חיים הרבה יותר טובים מלהיות חפ"ש מכל הבחינות. וגם באזרחות זה תורם לא מעט, ברוב העבודות שמחפשות לוחמים (אבטחה, שב"כ) יש עדיפות לחובשים, וזה תפקיד מאוד "נחשב" יחסית, שזה מצחיק כי רוב החובשים שהכרתי היו סמרטוטים (בטירונות הוציאו איזה 15 איש לחובשים, השתחררנו עם 2 חובשים במחלקה, שאחד מהם בכלל יצא בסוף מסלול).

בקיצור, אחד הקורסים, מתחרט שלא עשיתי בעצמי.

• פותח/ת השרשור
בהשוואה לכל השירות בתור לוחם הקורס הזה תענוג ורק תורם. בתור התחלה בתור חובש מובטח לך תקן לוחם לאורך כל השירות (צריך אישור של סגן הרמטכ"ל או משהו כזה בשביל להוריד תקן של חובשים ומפקדים), יש לך גם אפשרות להתקדם ולהיות חופ"ל או בתאג"ד שזה חיים הרבה יותר טובים מלהיות חפ"ש מכל הבחינות. וגם באזרחות זה תורם לא מעט, ברוב העבודות שמחפשות לוחמים (אבטחה, שב"כ) יש עדיפות לחובשים, וזה תפקיד מאוד "נחשב" יחסית, שזה מצחיק כי רוב החובשים שהכרתי היו סמרטוטים (בטירונות הוציאו איזה 15 איש לחובשים, השתחררנו עם 2 חובשים במחלקה, שאחד מהם בכלל יצא בסוף מסלול).

בקיצור, אחד הקורסים, מתחרט שלא עשיתי בעצמי.
מה זאת אומרת "מובטח לך תקן לוחם לכל השירות"? אני לוחם כרגע, נניח ואיך שהוא אני יורד לג'וב אני עדיין נחשב לוחם? אני אשמח אם תסביר טיפה למה הכוונה.

איך זה עוזר לתפקידי אבטחה או למשהו בכלל באזרחות מבחינת תעסוקה?
אתה יודע גם פרטים על הקורס עצמו ועל מה אתה עושה אחריו?

תקן לוחם זה אמור לרדת למפקדה של הגדוד ולהשאר על תקן לוחם, רוב המפקדה תומכי לחימה. החיים במפקדה יותר טובים מבחינת משימות ויציאות.

מה זאת אומרת "מובטח לך תקן לוחם לכל השירות"? אני לוחם כרגע, נניח ואיך שהוא אני יורד לג'וב אני עדיין נחשב לוחם? אני אשמח אם תסביר טיפה למה הכוונה.

איך זה עוזר לתפקידי אבטחה או למשהו בכלל באזרחות מבחינת תעסוקה?
אתה יודע גם פרטים על הקורס עצמו ועל מה אתה עושה אחריו?

כן זה מה שזה אומר, שגם אם תהיה בג'וב, על הנייר עדיין תיחשב לוחם ותקבל תעודת לוחם ותשתחרר כלוחם. עוד משהו גם זה שאם תרד לג'וב לא יתקעו אותך בחימוש או חרא כזה (אולי ינסו, אבל בעיקרון אסור) אלא ישלחו אותך לתפקיד של חובשים (תאג"ד), ואם בתאג"ד אין מקום אז ישלחו לתאג"ד אחר, בחטיבה או ביחידה אחרת אפילו. ועוד משהו - בתור חובש יש לך פטור מתורנות מטבח. כמובן שבתור לוחם אתה עדיין תעשה מטבח אבל זה שימושי אם אי פעם תרד למפקדה.

בנוגע לאזרחות - זה עוזר לתפקידי אבטחה בעיקר כי זה נראה טוב בקורות חיים. יש גם תפקידי אבטחה כמו אבטחת טיולים שלהם יש עדיפות ברורה לחובשים שזה נחמד אבל לא כסף כזה טוב.

בנוגע לקורס עצמו, אני יכול רק להגיד לך שלומדים שם מלא, כל יום מהבוקר עד הערב לימודים. שאתה הולך לחורר את הורידים שלך הרבה. תנאים טובים, במיוחד ביחס לטירונות, רק על האוכל לא שמעתי דברים טובים, אבל יכול להיות שזה השתנה, וגם ככה זה צריפין אפשר פשוט ללכת לאכול שווארמה או משהו. בגדול אחרי הקורס או שמחזירים אותך לפלוגה שלך או שאם ממש אהבו אותך משאירים אותך שם להיות מדריך בקורס. לא מכיר עוד אפשרויות.

החיים במפקדה יותר טובים מבחינת משימות ויציאות.

איך בדיוק המשימות במפקדה יותר טובות אתה יכול להסביר לי?

לגבי השאלה שלך, כמו רוב הדברים בחיים יש לזה יתרונות וחסרונות (חשוב רק להדגיש שאני לא עשיתי קורס חובשים בצבא אלא במד"א אחרי שיחרור, אבל בצבא הוצאתי הרבה חיילים לקורס ואני מכיר את התהליך די טוב).
יתרונות ממש בכללי לדעתי- קורס מעניין מאוד, ידע שתמיד טוב לדעת, ת"ש די גבוה בזמן הקורס, והכי חשוב- פותח הרבה אופציות עבודה אחרי צבא (למרות שללכת עם תיק חובש באבטחת טיולים זה באסה רצינית...🙁)
חסרונות- ברוב המקומות זה מוריד קצת את הסיכויי שלך לצאת לקורס מ"כים אם אתה רוצה (בסוף השקיעו בך 4 חודשים- הצבא רוצה תמורה) אבל לא מונע, אחרי הקורס סיכוי לקבל תפקיד לא קרבי (מרפאות בבא"חים, מפקדות), בחלק מהחילות שאתה יוצא לקורס חובשים אתה יורד מחזור.

תחשוב קודם כל אם זה מעניין אותך זה הכי חשוב- שיהיה בהצלחה גבר

אני שירתתי בצבא בתור מ"כ בקורס חובשים בבה"ד 10(כל קורס מורכב ממפקד קורס קצין ועוד 4 מ"כים) אז אני יכול לתת לך חוות דעת ממקור ראשון בנושא 😃
למרות שאני כביכול משוחד, אני ממליץ לך בחום לצאת לקורס חובשים. אני התחלתי בתותחנים ויצאתי לחובשים ונהנתי בטירוף במהלך הקורס. השיפור בת"ש לעומת מה שהתרגלת הוא עצום ובגלל שבתור לוחם תאכל חרא ל3 שנים זה נחמד לתת לעצמך 3 חודשים קצת יותר רגועים פיזית עם יציאות יותר טובות(שו"שים קבוע, סוגרים בערך 3 שבתות בקורס ואחרי כל שבת חמשוש). מה שכן, תתכונן ללמוד שם המון. בערך החצי הראשון שלה קורס הוא בעיקר עיוני ולומדים דברים מאוד מעניינים. אתה לומד אנטומיה, פיזיולוגיה, פגיעות טראומה שונות וכמובן איך אתה בתור חובש מטפל בכל הפגיעות האלה, ועוד הרבה נושאים אחרים ומאוד מעניינים. אחר כך גם נוספים תכנים מעשיים ואתה מתרגל המון טיפולים ומחורר המון את חברים שלך. אתה תראה שתפתח פ'טיש לורידים שרק חובשים מבינים 😉
מבחינת תרומה לעצמך בצבא ובאזרחות די אמרו לך הכל, אני יכול להגיד לך מחוויות של חיילים שלי שהם מאוד נהנו בשירות בתור חובשים ויצא להם לטפל ולראות מקרים מדהימים. תחשוב שלמאגיסט יש את המאג שהוא סוחב וצלף גם יש תפקיד מגניב, אבל לך בתור חובש יש את הפק"ל הכי מעניין שייצא לך להפעיל בשירות ואם נדבר בקטע רציני גם הכי חשוב לחברים שלך למחלקה בסופו של דבר.
בקיצור אני באמת ממליץ לך ללכת על זה. אתה רק תהנה שם ותראה שיהיו לך חוויות מטורפות וחברים שתיקח איתך. קח בחשבון שבה"ד 10 זה לא מה שהתרגלת לראות עד עכשיו בצבא ויש שם אופי הרבה פחות קרבי וגם המפקדים(או מפקדות בהרבה מקרים) זה לא כמו המפקדים שלך מהבא"ח אבל זה פשוט כי זה אופי של קורס מקצועי שנועד להכשיר אותך כחובש ולא טירונות שנועדה להפוך אותה לחייל/לוחם. קח את הדברים שם באיזי, גם אם אתה נתקל בהנפצות מעצבנות שדורשים ממך לנקות דברים שנראים לך הזויים, והכי חשוב תהנה!

מוזמן לפנות אליי אם יש לך עוד שאלות

תנאים טובים, אווירה מקצועית, יחס הרבה יותר טוב מאשר בטירונות או הכשרה, והרבה חמשושים.
אחלה חברה בדר"כ, והרבה חובשות, סייעות שיניים, ומפקדות 😉
החומר מעניין ומגוון והתרגולים טובים. אני מאד נהנתי וגם אהבתי את האוכל (התלונות על עידית מוגזמות).
קח את זה בכיף ובראש מקצועי ויעבור לך מצויין.

באזרחות עד כמה שאני יודע ההכשרה הצבאית לא תופסת בלי השלמה של מד"א. אבל בצבא זה שיפור תנאים משמעותי אם אתה עובר לתאג"ד או להיות חופ"ל, שלא נדבר על נשאר להדרכה בבה"ד 10 או בחו"פ.

איך בדיוק המשימות במפקדה יותר טובות אתה יכול להסביר לי?
טבח שבוע שבוע, חמל תשע חמש, עובד רס"ר חמשושים, שקמיסט שבוע שבוע. כל מי שעל תקן 11-3 שיש קווים שזה הרבה יותר טוב מהלוחמים.
האוכל יותר טוב משמעותית מבמוצבים הפלוגתיים. יש לך תמיד אופציות יציאה הביתה יותר טובות במקום להיות תקוע באיזה מוצב שכוח אל.
זה חיים הרבה יותר קלים ללא ספק.

טבח שבוע שבוע, חמל תשע חמש, עובד רס"ר חמשושים, שקמיסט שבוע שבוע. כל מי שעל תקן 11-3 שיש קווים שזה הרבה יותר טוב מהלוחמים.
האוכל יותר טוב משמעותית מבמוצבים הפלוגתיים. יש לך תמיד אופציות יציאה הביתה יותר טובות במקום להיות תקוע באיזה מוצב שכוח אל.
זה חיים הרבה יותר קלים ללא ספק.

כל הכבוד לך! באמת אחי אם הייתי יכול הייתי נותן לך צל"ש על עידוד חיילים להיות לוחמים!
תלא חושב שאתה צריך בכלל להתבייש שזה מה שרשמת?
זה השאיפה שלך בשירות לראות כמה שיותר את הבית ולהעביר אותו בצורה הכי קלה?
לכו לקרבי, אל תחשבו רק על מה קל ואיך אני יוצא יותר הביתה, וכן...זה חרא וזה קשה להיות לוחם, וזה לא שבוע שבוע של טבח, אבל החוויות שאתה מקבל משירות כזה, הקשיים שאתה מתמודד איתם והאנשים שאתה מכיר שווים הכל! בלי ציונות ובלה בלה ולמען המדינה, זה ברור שזה חשוב, אבל מה לעשות שזה ממש לא המניע העיקרי של חיילים ללכת להיות לוחמים ומשם לצאת למ"כים וקצונה, אז לפחות בתור אחד שעבר את זה אני יכול בוודאות להמליץ- לכו לקרבי, זה אומנם קשה אבל בסופו של דבר שווה הכל.

גבר אף אחד לא אמר שלוחם זה דבר קל. אני אומר את זה אחרי 3 שנים לוחם בצנחנים.
שידעו שזה לא פשוט, מציירים לך לפני הגיוס כאילו זה מדהים. זה לא זה חרא וזין. מי שגבר ורוצה לאתגר את עצמו יעשה את זה.

מישהו יכול להסביר קצת על ההבדל בין חובש כללי לקרבי ומה עדיף יותר, ובנוסף איך אני משיג זימון לזה (עדיין מלשב ביב') @paz vurzel @Clop

נערך לאחרונה:
גבר אף אחד לא אמר שלוחם זה דבר קל. אני אומר את זה אחרי 3 שנים לוחם בצנחנים.
שידעו שזה לא פשוט, מציירים לך לפני הגיוס כאילו זה מדהים. זה לא זה חרא וזין. מי שגבר ורוצה לאתגר את עצמו יעשה את זה.

אז כל הכבוד אחי על השירות! באמת.
במיוחד אם היית לוחם אז אתה מבין את מה שרשמתי ולעודד אנשים ללכת לקרבי.
וכן זה חרא וקשה אבל תסכים איתי שנותן לך המון בתור בן אדם, בלי קשר אפילו לכמה שזה חשוב להתגייס לקרבי.

אני שירתתי בצבא בתור מ"כ בקורס חובשים בבה"ד 10(כל קורס מורכב ממפקד קורס קצין ועוד 4 מ"כים) אז אני יכול לתת לך חוות דעת ממקור ראשון בנושא 😃
למרות שאני כביכול משוחד, אני ממליץ לך בחום לצאת לקורס חובשים. אני התחלתי בתותחנים ויצאתי לחובשים ונהנתי בטירוף במהלך הקורס. השיפור בת"ש לעומת מה שהתרגלת הוא עצום ובגלל שבתור לוחם תאכל חרא ל3 שנים זה נחמד לתת לעצמך 3 חודשים קצת יותר רגועים פיזית עם יציאות יותר טובות(שו"שים קבוע, סוגרים בערך 3 שבתות בקורס ואחרי כל שבת חמשוש). מה שכן, תתכונן ללמוד שם המון. בערך החצי הראשון שלה קורס הוא בעיקר עיוני ולומדים דברים מאוד מעניינים. אתה לומד אנטומיה, פיזיולוגיה, פגיעות טראומה שונות וכמובן איך אתה בתור חובש מטפל בכל הפגיעות האלה, ועוד הרבה נושאים אחרים ומאוד מעניינים. אחר כך גם נוספים תכנים מעשיים ואתה מתרגל המון טיפולים ומחורר המון את חברים שלך. אתה תראה שתפתח פ'טיש לורידים שרק חובשים מבינים 😉
מבחינת תרומה לעצמך בצבא ובאזרחות די אמרו לך הכל, אני יכול להגיד לך מחוויות של חיילים שלי שהם מאוד נהנו בשירות בתור חובשים ויצא להם לטפל ולראות מקרים מדהימים. תחשוב שלמאגיסט יש את המאג שהוא סוחב וצלף גם יש תפקיד מגניב, אבל לך בתור חובש יש את הפק"ל הכי מעניין שייצא לך להפעיל בשירות ואם נדבר בקטע רציני גם הכי חשוב לחברים שלך למחלקה בסופו של דבר.
בקיצור אני באמת ממליץ לך ללכת על זה. אתה רק תהנה שם ותראה שיהיו לך חוויות מטורפות וחברים שתיקח איתך. קח בחשבון שבה"ד 10 זה לא מה שהתרגלת לראות עד עכשיו בצבא ויש שם אופי הרבה פחות קרבי וגם המפקדים(או מפקדות בהרבה מקרים) זה לא כמו המפקדים שלך מהבא"ח אבל זה פשוט כי זה אופי של קורס מקצועי שנועד להכשיר אותך כחובש ולא טירונות שנועדה להפוך אותה לחייל/לוחם. קח את הדברים שם באיזי, גם אם אתה נתקל בהנפצות מעצבנות שדורשים ממך לנקות דברים שנראים לך הזויים, והכי חשוב תהנה!

אהלן, אני אמורה להתגייס בקרוב לתותחנים בתור לוחמת, ואני מאוד רוצה לצאת לקורס חובשים. אבל ממה שהבנתי לא הרבה יוצאים מתותחנים לחובשים. זה נכון? ואיך אני בעצם מבקשת לצאת לקורס?

אם תצאי לקורס חובשים בשלב הטירונות לא תחזרי להיות לוחמת בגדוד. כנראה ישבצו אותך אחר כך להיות חובשת בתאג"ד כלשהו(לא של גדודי תותחנים) או חטמ"ר או במרפאה של שבטה. או כמובן יש את האופציה לצאת להדרכה אבל זה מאוד נדיר. אם את רוצה להיות לוחמת בתותחנים, עדיף שתחכי עד שתסיימי את ההכשרה כולל אימון מתקדם ואז תבקשי לצאת. אם תהיי חיילת טובה אין סיבה שלא יתנו לך בשלב כלשהו.

אם את לא רוצה להיות לוחמת תבקשי לצאת כמה שיותר מוקדם. כעיקרון יוצאים 2 מכל פלוגת טירונים אם אני זוכר נכון. לא קל כי הם לא רוצים לוותר על חיילים עם נתונים טובים, אבל מצד שני זה הקצאות שחייבים לממש אז 2 חייבים לצאת. את יכולה להיות אחת מהשניים האלה. מה שאת צריכה לעשות זה לבקש מהמפקדים שלך.

קחי בחשבון שעברו כמה שנים מאז שהשתחררתי אז אני לא יודע כמה המידע שאני מוסר לך מדויק ב100%, נטו לפי זיכרון. בהצלחה!

אז כל הכבוד אחי על השירות! באמת.
במיוחד אם היית לוחם אז אתה מבין את מה שרשמתי ולעודד אנשים ללכת לקרבי.
וכן זה חרא וקשה אבל תסכים איתי שנותן לך המון בתור בן אדם, בלי קשר אפילו לכמה שזה חשוב להתגייס לקרבי.
עזוב קלישאות,
מה זה נתן לך באופן אישי?

מתוך כל ה3 שנים זו התקופה הכי כיפית ללא ספק, שירתתי במג"ב ועשיתי קורס עם כל הסיירות "עילית" של צה"ל ויש המון קורסים של בנות שם וכולן חרמניות במיוחד זה פשוט בית זונות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית