עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה זאת אומרת "מובטח לך תקן לוחם לכל השירות"? אני לוחם כרגע, נניח ואיך שהוא אני יורד לג'וב אני עדיין נחשב לוחם? אני אשמח אם תסביר טיפה למה הכוונה.בהשוואה לכל השירות בתור לוחם הקורס הזה תענוג ורק תורם. בתור התחלה בתור חובש מובטח לך תקן לוחם לאורך כל השירות (צריך אישור של סגן הרמטכ"ל או משהו כזה בשביל להוריד תקן של חובשים ומפקדים), יש לך גם אפשרות להתקדם ולהיות חופ"ל או בתאג"ד שזה חיים הרבה יותר טובים מלהיות חפ"ש מכל הבחינות. וגם באזרחות זה תורם לא מעט, ברוב העבודות שמחפשות לוחמים (אבטחה, שב"כ) יש עדיפות לחובשים, וזה תפקיד מאוד "נחשב" יחסית, שזה מצחיק כי רוב החובשים שהכרתי היו סמרטוטים (בטירונות הוציאו איזה 15 איש לחובשים, השתחררנו עם 2 חובשים במחלקה, שאחד מהם בכלל יצא בסוף מסלול).
בקיצור, אחד הקורסים, מתחרט שלא עשיתי בעצמי.
מה זאת אומרת "מובטח לך תקן לוחם לכל השירות"? אני לוחם כרגע, נניח ואיך שהוא אני יורד לג'וב אני עדיין נחשב לוחם? אני אשמח אם תסביר טיפה למה הכוונה.
איך זה עוזר לתפקידי אבטחה או למשהו בכלל באזרחות מבחינת תעסוקה?
אתה יודע גם פרטים על הקורס עצמו ועל מה אתה עושה אחריו?
החיים במפקדה יותר טובים מבחינת משימות ויציאות.
טבח שבוע שבוע, חמל תשע חמש, עובד רס"ר חמשושים, שקמיסט שבוע שבוע. כל מי שעל תקן 11-3 שיש קווים שזה הרבה יותר טוב מהלוחמים.
איך בדיוק המשימות במפקדה יותר טובות אתה יכול להסביר לי?
טבח שבוע שבוע, חמל תשע חמש, עובד רס"ר חמשושים, שקמיסט שבוע שבוע. כל מי שעל תקן 11-3 שיש קווים שזה הרבה יותר טוב מהלוחמים.
האוכל יותר טוב משמעותית מבמוצבים הפלוגתיים. יש לך תמיד אופציות יציאה הביתה יותר טובות במקום להיות תקוע באיזה מוצב שכוח אל.
זה חיים הרבה יותר קלים ללא ספק.
גבר אף אחד לא אמר שלוחם זה דבר קל. אני אומר את זה אחרי 3 שנים לוחם בצנחנים.
שידעו שזה לא פשוט, מציירים לך לפני הגיוס כאילו זה מדהים. זה לא זה חרא וזין. מי שגבר ורוצה לאתגר את עצמו יעשה את זה.
אני שירתתי בצבא בתור מ"כ בקורס חובשים בבה"ד 10(כל קורס מורכב ממפקד קורס קצין ועוד 4 מ"כים) אז אני יכול לתת לך חוות דעת ממקור ראשון בנושא 😃
למרות שאני כביכול משוחד, אני ממליץ לך בחום לצאת לקורס חובשים. אני התחלתי בתותחנים ויצאתי לחובשים ונהנתי בטירוף במהלך הקורס. השיפור בת"ש לעומת מה שהתרגלת הוא עצום ובגלל שבתור לוחם תאכל חרא ל3 שנים זה נחמד לתת לעצמך 3 חודשים קצת יותר רגועים פיזית עם יציאות יותר טובות(שו"שים קבוע, סוגרים בערך 3 שבתות בקורס ואחרי כל שבת חמשוש). מה שכן, תתכונן ללמוד שם המון. בערך החצי הראשון שלה קורס הוא בעיקר עיוני ולומדים דברים מאוד מעניינים. אתה לומד אנטומיה, פיזיולוגיה, פגיעות טראומה שונות וכמובן איך אתה בתור חובש מטפל בכל הפגיעות האלה, ועוד הרבה נושאים אחרים ומאוד מעניינים. אחר כך גם נוספים תכנים מעשיים ואתה מתרגל המון טיפולים ומחורר המון את חברים שלך. אתה תראה שתפתח פ'טיש לורידים שרק חובשים מבינים 😉
מבחינת תרומה לעצמך בצבא ובאזרחות די אמרו לך הכל, אני יכול להגיד לך מחוויות של חיילים שלי שהם מאוד נהנו בשירות בתור חובשים ויצא להם לטפל ולראות מקרים מדהימים. תחשוב שלמאגיסט יש את המאג שהוא סוחב וצלף גם יש תפקיד מגניב, אבל לך בתור חובש יש את הפק"ל הכי מעניין שייצא לך להפעיל בשירות ואם נדבר בקטע רציני גם הכי חשוב לחברים שלך למחלקה בסופו של דבר.
בקיצור אני באמת ממליץ לך ללכת על זה. אתה רק תהנה שם ותראה שיהיו לך חוויות מטורפות וחברים שתיקח איתך. קח בחשבון שבה"ד 10 זה לא מה שהתרגלת לראות עד עכשיו בצבא ויש שם אופי הרבה פחות קרבי וגם המפקדים(או מפקדות בהרבה מקרים) זה לא כמו המפקדים שלך מהבא"ח אבל זה פשוט כי זה אופי של קורס מקצועי שנועד להכשיר אותך כחובש ולא טירונות שנועדה להפוך אותה לחייל/לוחם. קח את הדברים שם באיזי, גם אם אתה נתקל בהנפצות מעצבנות שדורשים ממך לנקות דברים שנראים לך הזויים, והכי חשוב תהנה!
אהלן, אני אמורה להתגייס בקרוב לתותחנים בתור לוחמת, ואני מאוד רוצה לצאת לקורס חובשים. אבל ממה שהבנתי לא הרבה יוצאים מתותחנים לחובשים. זה נכון? ואיך אני בעצם מבקשת לצאת לקורס?
עזוב קלישאות,אז כל הכבוד אחי על השירות! באמת.
במיוחד אם היית לוחם אז אתה מבין את מה שרשמתי ולעודד אנשים ללכת לקרבי.
וכן זה חרא וקשה אבל תסכים איתי שנותן לך המון בתור בן אדם, בלי קשר אפילו לכמה שזה חשוב להתגייס לקרבי.