הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה ab כזה יעיל?

Daniel83

משתמש פעיל
546
14
נק' מוניטין:
38
546
14
מישהו יכול להסביר לי למה ab כזה יעיל מabc או מתוכניות אחרות ?
אני על abc כבר שנה.
לעבור לab זה להפחית את התרגילים לכל שריר. ואת הסטים נכון ?
למשל ביום של חזה רגליים יד אחורית
אני אתן 3 תרגילים לחזה. 3 סטים. נכון ?

לא חושב שמישהו אמר ש- AB היא התוכנית המושלמת, היא פשוט פיתרון טוב לחלק גדול המתאמנים.
אם ניקח תוכנית של ABC אומנם כל שריר יקבל יותר סטים, אבל העבודה על השריר בשבוע מסויים תהיה פעמיים ובחלק מהצורות חלוקה של התוכנית גם פעם בשבוע, לעומת AB ששם יהיו לפחות שני אימונים על שריר בשבוע ולפעמים גם 3.
תוכניות כמו ABC או ABCD מתאימות בדר"כ למתאמנים מאוד מנוסים שהגדילה במסת שריר שלהם בתקופת המסה היא קטנה והם חייבים הרבה תרגילים כדי לתת לשריר גירוי מקסימלי, או מתאמנים לא טבעיים ששם הרבה תהליכים ביולוגיים לא קורים באופן הכי טבעי בוא נגידo_O
למתאמן חדש לדעתי בכלל שווה להתחיל עם FBW או SS ועבודה נכונה מבחינת טכניקה, אח"כ לשקול תוכניות אחרות של AB ועוד.

• פותח/ת השרשור
אני למשל מתאמן כשנה על abc שינוי לא רע של 12 קילו בערך
אני לא יודע איך לחלק את הab
ואני לא יודע כמה תרגילים. וכמה סטים

גם ABC יעילה כמובן ורואים איתה תוצאות, השאלה אם התוצאות הכי אפקטיביות.
יש הרבה דרכים לחלק תוכנית של AB, השאלה כמה אימונים בשבוע מתאפשרים, אפשר ABXABXAB....אפשר AXBXAXB ועוד כמה אופציות.
לגבי הסטים, ברוב התוכניות החלוקה תהיה 6-8 סטים לשריר גדול ו 2-4 סטים לשריר קטן, טווחי חזרות כמו ABC.

• פותח/ת השרשור
חזה רגליים,יד אחורית.
גב כתפיים יד קידמית ככה ?
7 סטים כל שריר גדול.
4 סטים שריר קטן
חלוקה סבבה ?

לפי דעתי עדיף
חזה, כתפיים ויד אחורית
רגליים, גב ויד קדמית

לשריר גדול אפשר לתת אפילו 12 סטים
לך אולי יתאים פחות
שריר קטן 2-4

פיצול של A פלג גוף תחתון, ו-B פלג גוף עליון לא יותר אופטימלי להתאוששות (אימון 4 פעמים בשבוע)?
לדוגמה הרוטינה של Lyle Macdonald? קראתי שהתכנית שלו די טובה.

פיצול של A פלג גוף תחתון, ו-B פלג גוף עליון לא יותר אופטימלי להתאוששות (אימון 4 פעמים בשבוע)?

לא מומלץ כי אז יש לך אימון אחד של תרגילי רגליים שכולל בערך שליש מהתרגילים שיהיה לך באימון גוף עליון ( חזה+גב+יד קידמית+יד אחורית+כתפיים).
12 סטים לשריר גדולה זה המון ל-AB, זה אימונים שיקחו לך לפחות שעה, יותר מתאים חלוקה של ABC.
תיעזר בזה:http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

לא מומלץ כי אז יש לך אימון אחד של תרגילי רגליים שכולל בערך שליש מהתרגילים שיהיה לך באימון גוף עליון ( חזה+גב+יד קידמית+יד אחורית+כתפיים).
12 סטים לשריר גדולה זה המון ל-AB, זה אימונים שיקחו לך לפחות שעה, יותר מתאים חלוקה של ABC.
תיעזר בזה:http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

הבעיה עם התכנית של 3-4 פעמים בשבוע זה שב-A אני עושה סקוואט, ויום אחרי ב-B אני עושה דדליפט.
יש התנגשויות בין האימונים, לדוגמה גם שיום אחרי חזה אני עושה כתפיים. האם זה בסדר?
זה לא דופק את ההתאוששות בין האימונים? כי אני מתאמן 4 פעמים בשבוע, מה שאומר ABXABXX.
יש לציין שיש עוד תכנית של מסה 4 פעמים בשבוע, אבל היא די עלובה (לא כוללת דדליפט, התרגיל האהוב עליי שעשה את ההבדל במסה).

נערך לאחרונה:
הבעיה עם התכנית של 3-4 פעמים בשבוע זה שב-A אני עושה סקוואט, ויום אחרי ב-B אני עושה דדליפט.
יש התנגשויות בין האימונים, לדוגמה גם שיום אחרי חזה אני עושה כתפיים. האם זה בסדר?
זה לא דופק את ההתאוששות בין האימונים? כי אני מתאמן 4 פעמים בשבוע, מה שאומר ABXABXX.
יש לציין שיש עוד תכנית של מסה 4 פעמים בשבוע, אבל היא די עלובה (לא כוללת דדליפט, התרגיל האהוב עליי שעשה את ההבדל במסה).

השרירים העיקריים שמתנגשים הם שרירי עזר שעובדים בתרגילים של שרירים גדולים, לדוגמא בתרגילי חזה יד אחורית היא שריר תומך, בתרגילי גב בדר"כ יד קידמית/ כתפיים תומכות (כמובן שזה מאוד תלוי בתרגילים זה באופן כללי), ככה שחשוב שבפיצול לא יהיה אימון יום אחרי יום של שריר גדול ויום אחריו שריר עזר של אותו שריר גדול (חח בקיצור לא חזה ויום אח"כ יד אחורית או גב ויום אח"כ כתפיים/ יד קידמית).
כמובן שגם בדדליפט רגליים עובדות, ובסקוואט גב עובד אבל זה משמעותי כמו בשאר השרירים שרשמתי כאן.
ודרך אגב אם יותר לך אתה יכול גם לחלק את ה-AB ככה: AXBXAXB

אני הייתי גם בabc תקופה לא קצרה, ואז הבנתי שמוטב שאעבור לab, תוך חודש אני רואה תוצאות.
הסיבה פשוטה מאוד- יש יותר אימונים פר שריר.
גם ההתקדמות במשקלי העבודה יעילה יותר כיוון שאין נפח מוגזם.

• פותח/ת השרשור
כן אבל איך אתה יודע איזה תרגילים לבחור כי בכל זאת ב ab צריכים להוריד בתרגילים.
זה לא 4 תרגילים. ו3 סטים.
זה 3 תרגילים. 3 סטים

כן אבל איך אתה יודע איזה תרגילים לבחור כי בכל זאת ב ab צריכים להוריד בתרגילים.
זה לא 4 תרגילים. ו3 סטים.
זה 3 תרגילים. 3 סטים

זה תלוי, בדרך מומלץ תרגיל מורכב ולשלב איתו עוד תרגילים במידת הצורך.
זה עניין מאוד אינדיוידואלי, עניין של נסיון וטעייה.

• פותח/ת השרשור
מנסה להבין. באמת כי מצד אחד צריך להפחית תרגילים וסטים
ומצד שני להספיק הכל באימון. 2 שרירים גדולים. ויד אחורית או קידמית

מנסה להבין. באמת כי מצד אחד צריך להפחית תרגילים וסטים
ומצד שני להספיק הכל באימון. 2 שרירים גדולים. ויד אחורית או קידמית

אתה צריך להבין שהכל סובב סביב התזונה.
באימון ABC יהיה יותר מדי נפח, שלא יועיל יותר מדי. אמנם יהיו שיפורים אך לא בצורה מיטבית.
אימוני ABC נועדו למתאמנים מתקדמים אשר לא משתפרים מאימון לאימון.
עיקר הAB זה העלאת משקלים באופן סדיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית