הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בטן מכווצת

• פותח/ת השרשור xytkhi
  • פורסם בתאריך

xytkhi

משתמש פעיל
568
253
נק' מוניטין:
651
568
253
שלום רב.
נשאלתי לא פעם האם ללכת עם בטן מכווצת באופן קבוע מהווה בעיה כל שהיא
לעניות דעתי אין בעיה בריאותית או מניעה אחרת וניתן לכווץ את הבטן במהלך היום.
האם נכון הדבר ?

למה אתה צריך ללכת עם בטן מכווצת כל היום 🤣 ?
בשביל הכוסיות:whacky095:
שלום רב.
נשאלתי לא פעם האם ללכת עם בטן מכווצת באופן קבוע מהווה בעיה כל שהיא
לעניות דעתי אין בעיה בריאותית או מניעה אחרת וניתן לכווץ את הבטן במהלך היום.
האם נכון הדבר ?
אין לי איזה מחקר או משהו על זה אבל ההיגיון אומר שזה יכול לפגוע ביציבה כי אתה מפעיל רק את הבטן ופחות את הגב

לא ולא.
רק כדי להבין שמדברים על אותו דבר - בטן מכווצת זה אומר שהאגן מסובב לפנים (או לאחור, קיצר הפוך ממנח של דדליפט לדוגמה)

אז חוץ מללכת כמו דביל אתה פוגע ביציבה שלך וגם באיכות הנשימה שלך.
בנשימה מלאה אתה צריך לאפשר למקסימום שרירים למצב של רפיון וככה אתה רק פוגע בעצמך. פשוט לך זקוף ורגיל

מה ז"א אגן מסובב לפנים?
נראה לי שהוא מדבר על זה שהבטן פנימה ושאתה מכווץ קצת את השריר
אני מכיר שככה מומלץ ללכת, זה פשוט גורם לך ללכת זקוף

מה ז"א אגן מסובב לפנים?
נראה לי שהוא מדבר על זה שהבטן פנימה ושאתה מכווץ קצת את השריר
אני מכיר שככה מומלץ ללכת, זה פשוט גורם לך ללכת זקוף
אגן מסובב לפנים זה כשהאגן שטוח במקום בולט(תדמיין את כל הפרחות שהולכות עם תחת בחוץ, אז בדיוק להפך). הדבר הזה לרוב יגרום לעיגול הגב התחתון ולכן בדדליפט למשל נמנעים מהמצב הזה ולדעתי גם ללכת ככה לאורך זמן זה לא טוב לגב

ממה שאני מרגיש\רואה - כל ה"לדחוף"\להוציא\לסובב את האגן פנימה זה הורס את הקשת הטבעית של הגב, זה כופה כזה על היישור שלו
אם אתה סתם מכניס את הבטן זה סוג של נותן קונטרה לגב מבלי ליישר אותו (תנועה שונה ממה שאתם אומרים), זה מרגיש כמו תמיכה
לא יודע תאכלס, התגובות שלכן קצת בלבלו אותי, אני תמיד לפני תרגילים מורכבים שדורשים ייצוב בגב התחתון מכניס את הבטן ו"נועל" אותה בכיווץ של השריר, וכל מיני אנשים מתחום הרפואה זרקו לי בלי שום קשר שזה בריא ללכת ככה כי זה מייצב את האיזור של הגב התחתון

אגן מסובב לפנים זה כשהאגן שטוח במקום בולט(תדמיין את כל הפרחות שהולכות עם תחת בחוץ, אז בדיוק להפך). הדבר הזה לרוב יגרום לעיגול הגב התחתון ולכן בדדליפט למשל נמנעים מהמצב הזה ולדעתי גם ללכת ככה לאורך זמן זה לא טוב לגב
ההפך.. המנח בדדליפט זה סיבוב אגן לפנים, כמו הפריחות גם. כמו שכל הערסים הליצנים הולכים מכופפים עם בטן מכווצת זה סיבוב אגב לאחור.

• פותח/ת השרשור
נראה שהלכתם רחוק מידי, התכוונתי לבטן מכווצות פנימה, זהו. ללא סיבובי אגן, או תנועה אחרת.

נראה שהלכתם רחוק מידי, התכוונתי לבטן מכווצות פנימה, זהו. ללא סיבובי אגן, או תנועה אחרת.
כמו שוורצנגר וכל הבודיבילדרים הקלאסים.. לא רואה בזה בעיה מלבד שזה דבילי וחסר תועלת. כמו שאמרו כבר בנוגע לנשימה גם כן.
אבל זה לא באמת מזיק..

ההפך.. המנח בדדליפט זה סיבוב אגן לפנים, כמו הפריחות גם. כמו שכל הערסים הליצנים הולכים מכופפים עם בטן מכווצת זה סיבוב אגב לאחור.
זה מה שרשמתי:"בדדליפט למשל נמנעים מהמצב"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית