הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לסוף החיטוב

• פותח/ת השרשור ExFat
  • פורסם בתאריך

ExFat

משתמש מתחיל
62
4
נק' מוניטין:
4
62
4
טוב אז הורדתי 21 קילו במשך 9 חודשים. במשך ה-9 חודשים האלה עשיתי מגוון רחב של דיאטות ואף פעם לא שמרתי אליהן כמו שצריך אבל תמיד הייתי בירידה ב-9 חודשים האלה.
במשך 9 חודשים אני רצתי והתאמנתי גג פעמים בשבוע במכון כושר. עשיתי אימון AB פשוט כי הייתי בן אדם שמן אז ולא ממש המטרה שלי הייתה להגיע לנפח שריר גבוה. אז פשוט זרמתי עם התוכנית הזאתי.
טוב אז היום אני שוקל 76 על גובה 73 יש לי בטן רופפת, שומנים בצידי הבטן,קצת בחזה וביריכיים ואני כנראה באזור ה-16% שומן. כלומר סוף חיטוב.
מה שמפתיע אותי זה שלא התאמנתי כל כך הרבה,והורדתי הרבה מהמשקל שלי ובכל זה נשארה לי מסת שריר מכובדת שאני מכבד אותה.

הקיצר עכשיו אני מחפש תוכנית במכון כושר שהיא גג 4 פעמים בשבוע ושתיהיה כמה שיותר מגוונת כי אני משתעמם נורא מהר מדברים.
אני צריך גם להתרכז הרבה יותר על המסה בבטן שתיהיה המרכז בתוכנית הזאתי.
המטרה שלי עכשיו זה להמשיך לרדת עד איזה 11% שומן, ולעבוד יותר על השרירים.

קודם כל סחתיין על הירידה במשקל! זה שרשמת שזה יחסית היה קל ו"זרם" זה עניין הגיוני, היית על א.ש גבוה ואפשר לומר שעד נקודה מסויימת הירידה יחסית קלה ומספיק גירעון קלורי כדי לרדת במשקל.
לגבי מה ששאלת, המטרה כרגע היא להמשיך חיטוב? תשקול אולי לתת תקופה של מסה אם אתה יודע שאתה על מסת שריר נמוכה, ויעזור אם תוכל לתת תמונות כדי להעריך את המצב.
בכל מקרה אם המטרה כרגע חיטוב- http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/ המדריך הזה יעזור מאוד.

• פותח/ת השרשור
קודם כל סחתיין על הירידה במשקל! זה שרשמת שזה יחסית היה קל ו"זרם" זה עניין הגיוני, היית על א.ש גבוה ואפשר לומר שעד נקודה מסויימת הירידה יחסית קלה ומספיק גירעון קלורי כדי לרדת במשקל.
לגבי מה ששאלת, המטרה כרגע היא להמשיך חיטוב? תשקול אולי לתת תקופה של מסה אם אתה יודע שאתה על מסת שריר נמוכה, ויעזור אם תוכל לתת תמונות כדי להעריך את המצב.
בכל מקרה אם המטרה כרגע חיטוב- http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/ המדריך הזה יעזור מאוד.
הייתי רוצה קודם כל תוכנית אימונים שהיא תעזור לי לעיצוב הגוף עד לסיום החיטוב שלי.
דבר שני אני רוצה ממש להעלות בהרבה את המסת שריר בבטן שלי. עשיתי במשך 4 חודשים 12 תרגילים שונים ורציפים לבטן 3 פעמים בשבוע ואני לא רואה ממש שינוי במסת שריר בבטן שלי...
אז אני צריך גם תוכנית אימונים לבטן.
ולבי תפריט להמשך החיטוב כרגע זה דיי בעייתי בשבילי וייקח לי זמן לחשוב על איזה תפריט ליצור. בינתיים אני רוצה להתרכז באימונים.

הייתי רוצה קודם כל תוכנית אימונים שהיא תעזור לי לעיצוב הגוף עד לסיום החיטוב שלי.
דבר שני אני רוצה ממש להעלות בהרבה את המסת שריר בבטן שלי. עשיתי במשך 4 חודשים 12 תרגילים שונים ורציפים לבטן 3 פעמים בשבוע ואני לא רואה ממש שינוי במסת שריר בבטן שלי...
אז אני צריך גם תוכנית אימונים לבטן.
ולבי תפריט להמשך החיטוב כרגע זה דיי בעייתי בשבילי וייקח לי זמן לחשוב על איזה תפריט ליצור. בינתיים אני רוצה להתרכז באימונים.

ככה, קצת סדר.
דבר ראשון לעשות תוכנית לעלייה במסת שריר בבטן בזמן חיטוב זה בלתי אפשרי, באופן כללי לא בונים תוכנית לשריר ספציפי ולא עולים/יורדים במסת שריר במקום ספציפי למרות שכמובן אם תתאמן רק על חזה לדוגמא המסת שריר תעלה בעיקר שם ובשרירי עזר, אבל בכללי חיטוב ועלייה במסת שריר הם שני דברים מנוגדים, צריך להחליט או שמחטבים ומבינים שבתקופה הזאת לא תהיה עלייה במסת שריר אלא שימור כמה שאפשר של המסה הקיימת או שעושים תוכנית לעלייה במסת שריר שכוללת (בדר"כ) את כל הגוף.
דבר שני, חיטוב זה בעיקר בעיקר עניין של תזונה, חיטוב הוא הרבה פחות באימונים והרבה יותר בתזונה מתאימה, אם אתה רוצה לרדת בשומן ולהמשיך לחטב אתה ח-י-י-ב ליצור תפריט שיהיה בגירעון קלורי ועם מספיק חלבון כדי למנוע פירוק שריר.
ממליץ לך לקרוא את המדריך ולעבוד לפי מה שרשום שם, ולעבור גם פה בפורום קצת על דיונים שקשורים לחיטוב, בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
ככה, קצת סדר.
דבר ראשון לעשות תוכנית לעלייה במסת שריר בבטן בזמן חיטוב זה בלתי אפשרי, באופן כללי לא בונים תוכנית לשריר ספציפי ולא עולים/יורדים במסת שריר במקום ספציפי למרות שכמובן אם תתאמן רק על חזה לדוגמא המסת שריר תעלה בעיקר שם ובשרירי עזר, אבל בכללי חיטוב ועלייה במסת שריר הם שני דברים מנוגדים, צריך להחליט או שמחטבים ומבינים שבתקופה הזאת לא תהיה עלייה במסת שריר אלא שימור כמה שאפשר של המסה הקיימת או שעושים תוכנית לעלייה במסת שריר שכוללת (בדר"כ) את כל הגוף.
דבר שני, חיטוב זה בעיקר בעיקר עניין של תזונה, חיטוב הוא הרבה פחות באימונים והרבה יותר בתזונה מתאימה, אם אתה רוצה לרדת בשומן ולהמשיך לחטב אתה ח-י-י-ב ליצור תפריט שיהיה בגירעון קלורי ועם מספיק חלבון כדי למנוע פירוק שריר.
ממליץ לך לקרוא את המדריך ולעבוד לפי מה שרשום שם, ולעבור גם פה בפורום קצת על דיונים שקשורים לחיטוב, בהצלחה!
אם אני יעשה תפריט עם 600-700 גרעון קלורי,הכל יהיה בסדר מבחינת חלבונים ושומנים אבל פחמימות אני אוכל 150 גרם פחמימה. אני עדיין אמשיך להוריד באחוזי השומן?כי הייתי על דל פחמימה במשך שבוע וחצי פשוט הדיאטנית לא נותנת לי יותר לעשות את הדיאטה הזאתי וגם ההורים שלי לא נותנים לי וכל עוד אני גר איתם אז יהיה לי קשה לעשות את הדל...

מה גם שאני רוצה ירידה כמה שיותר מהירה בשומן כי אני מת כבר לסיים עם הדיאטה.9 חודשים זה כבר יותר מידי בשביל דיאטה של 20 קילו. קצב החילוף חומרים שלי בטח יורד מהר מאוד ועדיף שאני אסיים עם החיטוב הזה כבר.

אם אני יעשה תפריט עם 600-700 גרעון קלורי,הכל יהיה בסדר מבחינת חלבונים ושומנים אבל פחמימות אני אוכל 150 גרם פחמימה. אני עדיין אמשיך להוריד באחוזי השומן?כי הייתי על דל פחמימה במשך שבוע וחצי פשוט הדיאטנית לא נותנת לי יותר לעשות את הדיאטה הזאתי וגם ההורים שלי לא נותנים לי וכל עוד אני גר איתם אז יהיה לי קשה לעשות את הדל...
מה גם שאני רוצה ירידה כמה שיותר מהירה בשומן כי אני מת כבר לסיים עם הדיאטה.9 חודשים זה כבר יותר מידי בשביל דיאטה של 20 קילו. קצב החילוף חומרים שלי בטח יורד מהר מאוד ועדיף שאני אסיים עם החיטוב הזה כבר.

שוב, כנס למדריך אחי ושם יש דרכים לחשב בדיוק כמה גירעון אתה צריך, וכמה ערכים בחלבון+פחמימות+שומן.
לגבי דל פחמימה, עזוב מה שהדיאטנית אומרת היא כנראה אומרת את זה לכל אחד בלי קשר למצב שלו, דיאטה דלת פחמימה (אני מתכוון לפחות מ-100 גרם פחמימה ליום) נותנת תוצאות טובות אבל לא תמיד מומלצת אם אתה לא בא.ש שומן יחסית נמוך פשוט כי הגוף ירד בשומן גם אם אתה רק בגירעון קלורי, ולפעמים חלק מהאנשים לא מסתדרים הכי טוב עם העניין של החוסר בפחמימה וסרוטונין (מוליץ עצבי במוח שהכמות שלו יורדת במהלך דיאטה דלת פחמימות).
באופן כללי, חובה לבצע הפסקה בדיאטה ולעבור למאזן נייטרלי/ חיובי קל כל 2-3 חודשים למשך שבועיים כדי לאזן הורמונים מסויימים ולהגביר את חילוף החומרים חזרה, אם לא עשית שום הפסקה ממליץ לך מאוד לעשות ורק אז להמשיך עם הדיאטה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית