ידני או אוטומט?

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
מצד אחד ידני זול יותר, חסכוני יותר, אמין יותר, יש לו ביצועים טובים יותר [כמובן שזה לא ממש משנה בתקציבים מסויימים] ואם יודעים לנהוג אז גם כיף יותר.
מצד שני, כולנו חווים יום יום את הפקקים בכבישים ו-וואלה לנסוע עם ידני בפקקים זה סבל מטורף.

מה דעתכם? מה עדיף?

ידני במידה ונוסעים הרבה
אוטומט במידה ונוסעים בעיקר בעיר או לא נוסעים יחסית הרבה
(הרבה = יותר מ 17-20 אלף ק"מ בשנה)

אם יש כסף אז אוטומט.
כמה שידני לא יהיה "כיף" זה נמאס בסופו של דבר.
אוטומט זה גז ברקס,זהו.

המכונית הראשונה שלי היתה ידנית. השניה אחרי כמעט עשר שנים היא אוטומטית. אני לא חוזר לידני.
(בערך 12 אלף קילומטר בשנה, חצי חצי עיר ומחוץ לעיר)

• פותח/ת השרשור
מה זה אם יש כסף.. כמובן שאין, אבל זה תלוי בכמה יש הבדל..
אני אשמח אם תרחיבו יותר את התגובות שלכם.

אוטומט עדיף וגם נוח יותר לנהיגה
אלה אם כן אתה רוצה לחוש את האוטו,

ידני.

היתרון היחיד של אוטומט זה שהוא חוסך לך קצת עבודה בפקקים.

• פותח/ת השרשור
זה לא קצת.. לנסוע בפקק עם ידני זה סיוט, הרגל מתעייפת מהקאלצ' ונשבר הזין באיזשהו שלב מהראשון-שני-ניוטרל.

אני לא בטוח לגבי זה אבל אני מעריך שידני גם מצמצם את האפשרויות קניה ומכירה שלך. רוב האנשים קונים אוטומטי ככה שהשוק לקניה ומכירה יותר גדול.

כמו שמשה אמר..
אני אישית נוסע ביום באזור ה-30 ק"מ אז העדפתי לקנות אוטומטי, הרבה יותר נוח.

בתור אחד שנוהג על ידני, אין כמו ידני.

אין שום יתרון לאוטומט חוץ מהנוחות, מבזבז יותר דלק עקב ממיר מומנט, יותר משקל על הרכב עקב מבנה הגיר, תגובות יותר איטיות, נטייה מהירה לתקלות ועלויות גבוהות במידה ויש תקלה בגיר.

שלא נדבר על שליטה ברכב, שיש יתרון ברור לידני.

בגיר ידני, אם נוסעים כמו שצריך, רק מה שיש להחליף זה את המצמד עקב בלאי וזאת לאחר כמה שנים טובות, אם נוסעים כמו מטורפים וזורקים את המצמד, אז הגלגלי שיניים יהרסו.
אותו דבר באוטומט אם לוחצים גז ב N ומעבירים ישר ל D, או אם עושים רוורס וישר מעבירים ל D מבלי לעצור את הרכב בעצירה מוחלטת.

הגיר שיותר טוב מידני זה הגיר DSG של VAG (קונצרן פולקסווואגן), שהוא גיר רובוטי כפול מצמדים, כיום נחשב לגיר הכי טוב, עם צריכת דלק ותאוצה יותר טובה מידני.

לדעתי הכל שאלה של איזה אוטו,אם זה משהו ספורטיבי לחלוטין אז ברור שידני,אם זה אוטו אנמי ופשוט אז עדיף אוטומט.

ידני יותר קשה למכור, אבל יותר "כיף" יש יותר שליטה ביצועים טובים יותר וכו'
אם אתה מתעצל ואו לא אוהב לנהוג, שזה לא נראה לי קח אוטומט.

• פותח/ת השרשור
הרכב המדובר הוא פונטו ספייס ELX [אין תקציב למשהו יותר טוב].
הקטע שאני כן אצטרך להתמודד עם פקקים, בגלל זה הדילמה.

בתור אחד שנוהג על ידני, אין כמו ידני.

אין שום יתרון לאוטומט חוץ מהנוחות, מבזבז יותר דלק עקב ממיר מומנט, יותר משקל על הרכב עקב מבנה הגיר, תגובות יותר איטיות, נטייה מהירה לתקלות ועלויות גבוהות במידה ויש תקלה בגיר.

שלא נדבר על שליטה ברכב, שיש יתרון ברור לידני.

בגיר ידני, אם נוסעים כמו שצריך, רק מה שיש להחליף זה את המצמד עקב בלאי וזאת לאחר כמה שנים טובות, אם נוסעים כמו מטורפים וזורקים את המצמד, אז הגלגלי שיניים יהרסו.
אותו דבר באוטומט אם לוחצים גז ב N ומעבירים ישר ל D, או אם עושים רוורס וישר מעבירים ל D מבלי לעצור את הרכב בעצירה מוחלטת.

הגיר שיותר טוב מידני זה הגיר DSG של VAG (קונצרן פולקסווואגן), שהוא גיר רובוטי כפול מצמדים, כיום נחשב לגיר הכי טוב, עם צריכת דלק ותאוצה יותר טובה מידני.

מחזק.

השחיקה קיימת בכל סוגי הרכבים, בין אם מדובר בשחיקה פיזית של הרגליים והסבלנות שלך, ובין אם מדובר בשחיקה של חלקי הרכב. המצב נכון כפליים כשמדובר בפקקים ובדרכים ארוכות.
הדברים שציטטתי בתגובתי נכונים אם אתה יודע לשמור על הרכב ועל עצמך.

• פותח/ת השרשור
דווקא הבנתי שבפונטו ELX הצריכת דלק היא כמעט אותו דבר בין ידני לאוטומט, 1:14-15~ במשולב. הבעיה היא שהאוטומט עולה ב3000 ש"ח יותר, וכמובן הבלאי שלו מהיר יותר. מה שכן הנוחות היא באמת בהבדל של שמיים וארץ.
אני אצטרך לחשוב על זה לעומק.

סתם מתוך סקרנות (אני לא מבין ברכבים), כמה עולה לך כל הסיפור של הרכב (איזה יד? ואיזה שנה?) כולל טסט, תיקונים וביטוח? וכמה יעלה לך בערך דלק?

על איזה שנתון מדובר ומה הקילומטראז'? קח בחשבון שגיר אוטומטי צריך להחליף מתישהו וזה סיפור יקר מאוד. יש גם הרבה יותר פונטו ידניות, ככה שיהיה יותר קל משמעותית למצוא רכב במצב טוב.

• פותח/ת השרשור
דווקא בדגם שאני מחפש אין הרבה ידניות.
אני מחפש 2001, מקווה למצוא משהו באיזור ה110K ק"מ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית