הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ידני או אוטומט?

• פותח/ת השרשור
אתה תביא לי את הכסף?
חוץ מזה שאני לא רוצה אחת כזאת, אם כבר הייתי הולך על הקולט.

אני כנראה עוד בראש של הדור הקודם של הפונטו. אם אין הרבה ידניות אז השיקול הוא הפוך כמובן. ברוב האוטומטיות שהיו לנו היה צריך להחליף גיר לפני (לפעמים משמעותית לפני) 200 אלף ק"מ. זה סיפור של +- 6000 ש"ח, מה שבאופן כללי הופך אותי די אנטי לקניית אוטומטית ישנה.

הגיר שיותר טוב מידני זה הגיר DSG של VAG (קונצרן פולקסווואגן), שהוא גיר רובוטי כפול מצמדים, כיום נחשב לגיר הכי טוב, עם צריכת דלק ותאוצה יותר טובה מידני.

בפאסאט של אבא שלי היה גיר כזה. פשוט תענוג.

נכון, אין ספק שהגיר הזה פשוט ליגה, נסעתי עם מישהו שיש לו גולף TSI 140 כ"ס עם גיר DSG, הפעולה שלו כ"כ חלקה.
הרכב הבא שיהיה לי, הוא יהיה ידני או גיר DSG בלבד.

לגבי הפונטו, תבדוק אם הגיר הוא במקרה גיר רציף או רובוטי, אם הוא רובוטי מציע לך לא להתקרב, כי מדובר על רובוטי עם מצמד אחד ולא גיר בסגנון DSG.

אם זה רציף, הגיר עצמו יחסית חסכוני מול אוטומט קונבנציונלי, אבל אם אתה מחפש ללחוץ, אז תתכונן לרעש מהמנוע, עקב פעולת הגיר.
זה גיר שמתאים לנסיעות רגועות.

שוק? לפונטו כן יש שוק בגיר ידני, תתפלאו אנשים, אבל בזמן האחרון מכוניות סופרמיני נמכרות יותר עם גיר ידני מאשר גיר אוטומט, דוגמאות לכך: יונדאי I20, סקודה פאביה(כמו שיש לי), פג'ו 207, איביזה פחות בגלל שהיא משווקת עם גיר DSG - אחותה - הפאביה הרבה יותר זולה ונותנת אותה תמורה.
גם פיאט פונטו נמכרת בגיר ידני לרב בגלל הרובוטי המזעזע.

אבל בעיקר יונדאי I20 והגטס - הגטס בעיקר לליסינג.

אני קניתי פונטו ELX שנתון 2003 ידני ואני לא מתחרט.. אחלה אוטו שבעולם.
חסכוני, מאובזר (יחסית למחיר) ונוח *

• פותח/ת השרשור
דרופדד ספר קצת על האוטו, ובכמה קנית? איזו יד וכמה ק"מ. כמה היא עושה לק"מ? קראתי ש1:15 במשולב, זה נכון? כמה עלה לך הביטוח?
ולפונטו גיר רציף באוטומט

דרופדד ספר קצת על האוטו, ובכמה קנית? איזו יד וכמה ק"מ.
ולפונטו גיר רציף באוטומט

המחיר 24K מאה אלף ק"מ. הקטע במכונית הזאת שצריך לחפש ממש טוב כדי למצוא אחת ידנית עם ק"מ נורמלי, הם נחטפות כמו לחמניות.
ממה שהבנתי הגיר רציף בכלל לא רע גם ואין איתו יותר מדי בעיות.. רק צריך לדעת לא להרוס תאוטו כמו חורני.
אני הייתי נעול על ידני ..

• פותח/ת השרשור
כמה עולה לך הביטוח?
כמה היא עושה לק"מ? קראתי ש1:15 במשולב, זה נכון?

סתם מתוך סקרנות (אני לא מבין ברכבים), כמה עולה לך כל הסיפור של הרכב (איזה יד? ואיזה שנה?) כולל טסט, תיקונים וביטוח? וכמה יעלה לך בערך דלק?

יש לי רנו קליאו96 מנוע 1400. דלק הולך לי באזור 600 ש"ח בחודש, ביטוח יקר כי רק עוד חודש נגמר הנהג חדש אז כל חודש בממוצע עם הטיפולים ההחזקה שלו עולה 1400~ ש"ח בחודש.

אני מעדיף ידני.
מעבר לכך, אני לא חושב שבמכוניות חדשות יש כזה הבדל בין אוטומט לידני בעניין צריכת דלק והעברת כוח.
יש הרבה מכוניות חדשות המצויידות בטיפטרוניק אם רוצים קצת לשחק עם האוטו.

אם המכונית לא חדשה, אז ידני עדיף לחסכון.

אם אתה מתכנן לקנות אוטו משנת 2001, אז אל תתקרב לאוטומט, כי אין ספק שאחרי חודש/חודשיים את תצטרך להחליף את הגיר, קנינו פעם רנו מגאן 2001 ואחרי חודשיים החלפנו גיר, אחרי זה קנינו גולף v5 2001, אחלה אוטו אבל גם החלפנו גיר.

בכל מקרה, אני ממליץ לך לקנות ידני, ובנוסף לזה אני חושב שתוכל לקנות סיאט איביזה שהמודל שלה 2001 +-, אח שלי כבר קנה 4 מכוניות וכולן סיאט איביזה, אחלה אוטו.

נערך לאחרונה:
אני עם ידני. הבעיה שלי עם זה שבאמפרים יכולים לשגע אותך, להחליף הילוך שני-שלישי כול כמה דקות. פקקים גם יכול לעצבן. לפי דעתי עדיף אוטומט.

אני מעדיף ידני.
מעבר לכך, אני לא חושב שבמכוניות חדשות יש כזה הבדל בין אוטומט לידני בעניין צריכת דלק והעברת כוח.
יש הרבה מכוניות חדשות המצויידות בטיפטרוניק אם רוצים קצת לשחק עם האוטו.

אם המכונית לא חדשה, אז ידני עדיף לחסכון.

אין קשר אם זה טיפטרוניק או לא, טיפטרוניק זו צורת תפעול ידנית של ההילוכים האוטומטים, בכל מקרה לכל גיר אוט' קונבנציונלי יש ממיר מומנט, זו הסיבה שהצריכת דלק גבוהה יותר, בנוסף בגלל המשקל של הגיר.

כמו שציינתי, הגיר הרובוטי DSG ודומיו (רובוטי כפול מצמדים), זה הגיר היחידי שיותר טוב מגיר ידני בביצועים וצריכת דלק.
שום גיר אחר לא מצליח להשתוות לגיר ידני, לא משנה כמה יחסי העברה יש לו או הטכנולוגיה.*

מצד אחד ידני זול יותר, חסכוני יותר, אמין יותר, יש לו ביצועים טובים יותר [כמובן שזה לא ממש משנה בתקציבים מסויימים] ואם יודעים לנהוג אז גם כיף יותר.
מצד שני, כולנו חווים יום יום את הפקקים בכבישים ו-וואלה לנסוע עם ידני בפקקים זה סבל מטורף.

מה דעתכם? מה עדיף?

איפה אתה גר, ולאן אתה נוסע? אם זה לרוב בתוך העיר, אין ספק שעדיף אוטומאטי. הרכבים הראשונים שלי היו ידניים, אבל אז נסעתי בעיקר מחוץ לעיר.
לעדיפות הזו יש מחיר, כפי שכבר כתבו לפני. פקקים גוש-דנים עם קלאץ' ב 8 בבוקר ו 5 אחה"צ זו לא חוויה חיובית..

אין ספק אוטומטי.. כשאתה עייף (במידה ואתה נוסע הרבה) אין לך כוח לעביר הילוכים כל שניה, בעיקר בפקקים..
אין על אוטומטי..

אוטומטי עדיף רק בעיר וגם זה אך ורק בגלל שצריך כל כמה דקות להעביר הילוך "וזה מעצבן".
לא רואה שום סיבה לאוטומט, יותר יקר ואם הולך הגיר אתה משלם פי 3, יש שליטה פחותה ברכב והרגשה כאילו אתה נוסע ברכבת שיש רק ברקס וגז.

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת:
איפה אתם ממליצים לבטח את הרכב? חברות קטנות או גדולות?
התקשרתי לביטוח ישיר ו9 מיליון וההצעות שהציעו לי על חובה + צד ג' היו בסביבות ה4400, כאשר על מקיף אין על מה לדבר כי זו תוספת של עוד 4000 ש"ח. אולי עדיף לעשות אצל סוכן פרטי? או שאולי זה קצת מסוכן?

תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית