הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרום טכנולוגי - תעודת הנדסאי

Kofiko-PL

משתמש מתחיל
198
9
נק' מוניטין:
21
198
9
קודם כול אני יודע שנפתח לאחרונה נושא על הנדסאי אבל זה קצת שונה.

התקבלתי למסלול בצבא שבו אני ממשיך לי"ג י"ד ולומד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ולאחר מכן אני ישובץ באחת מיחידות המודיעין(השיבוץ בטוח כיוון שזה מסלול של חמ"ן), ואז כמובן קבע של שנה שנתיים בערך. הצבא מממן כ80% מהלימודים.והלימודים באורט נתניה

כמה שאלות:
1.האם תואר הנדסאי אלקטרוניקה+יוצא חמ"ן יתן לי משו אחרי הצבא.?
2.אני דיי בטוח שאני ארצה להמשיך לתואר (לא בטוח אלקטרוניקה וחשמל..אולי תוכנה) לכן איך התואר הנדסאי יעזור לי בקבלה לתואר מהנדס,האם לומדים פחות שנים?איך זה הולך?
3.ובכללי איך נשמע לכם המסלול בתור אנשים (אני מניח אחרי צבא) בוגרים שלומדים עכשיו תואר? האם כדאי ללכת למסלול הזה, או להתגייס ליחידה קרבית(אופציה לצוללות)?

1. זה תלוי איפה בחמ"ן ומה תעשה. בעקרון כן.
2. אם תמשיך להנדסת חשמל זה יתן לך פטור מכמה קורסים, אבל אלו עדין 4 שנים, פשוט יהיה לך טיפה פחות לחוץ. נראה לי שגם בהנדסת תוכנה (מכיוון שיש קורסים של חשמל בתואר)
3. אני באופן אישי סולד מכל העניין של עתודה, יג-יד וכל המשפחה ואם כבר משהו מבניהם אז עתודה.
דעתי האישית היא לעשות צבא כרגיל ואם אתה יכול אז בתפקיד שיהיה משמעותי ואחר כך תלמד מה שבא לך (סיכויים טובים שגם תשנה תעדופים וכו')

• פותח/ת השרשור
1. זה תלוי איפה בחמ"ן ומה תעשה. בעקרון כן.
2. אם תמשיך להנדסת חשמל זה יתן לך פטור מכמה קורסים, אבל אלו עדין 4 שנים, פשוט יהיה לך טיפה פחות לחוץ. נראה לי שגם בהנדסת תוכנה (מכיוון שיש קורסים של חשמל בתואר)
3. אני באופן אישי סולד מכל העניין של עתודה, יג-יד וכל המשפחה ואם כבר משהו מבניהם אז עתודה.
דעתי האישית היא לעשות צבא כרגיל ואם אתה יכול אז בתפקיד שיהיה משמעותי ואחר כך תלמד מה שבא לך (סיכויים טובים שגם תשנה תעדופים וכו')
תודה.

@hanan
מה אתה אומר על המסלול?

אני לא מכיר את המסלולים בחמ'ן, אבל בפועל אתה צריך לבחור בין המסלול הזה ללימודי הנדסה.
אתה תסיים ללמוד בגיל 20, עוד 5 שנים צבא. כלומר תתחיל ללמוד בגיל 25-26 תואר של 4 שנים שקשה מאוד לעבוד במקביל (לפחות בשנתיים הראשונות)
כך שלדעתי אם הציונים שלך אמורים להספיק ללימודי הנדסה, לדעתי כקריירה לחיים זה עדיף.

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר את המסלולים בחמ'ן, אבל בפועל אתה צריך לבחור בין המסלול הזה ללימודי הנדסה.
אתה תסיים ללמוד בגיל 20, עוד 5 שנים צבא. כלומר תתחיל ללמוד בגיל 25-26 תואר של 4 שנים שקשה מאוד לעבוד במקביל (לפחות בשנתיים הראשונות)
כך שלדעתי אם הציונים שלך אמורים להספיק ללימודי הנדסה, לדעתי כקריירה לחיים זה עדיף.
זה יהיה 4 שנים של לימודים?לא 3 או משו כזה?
אני בטוח ארצה להשלים למהנדס ובגלל זה אני יודע שלימודים להנדסאי הם בזבוז זמן אבל השאלה שלי כעיקרון זה האם כדאי להשקיע כמעט 7 שנים בשביל להיות בעל שם של " יוצא חמ'ן "?

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאני מבין זה יכול לחסוך לך סמסטר
https://www.eng.tau.ac.il/index.php?option=com_content&view=article&id=519&Itemid=145
לא הייתי נכנס להרפתקאה כזאת רק בשביל הטייטל 'יוצא חמ'ן ' אחי הקטן מהנדס תוכנה, בוגר תותחנים ויושב היום באחלה ג'וב.

וואי עזרת לי מאוד עם הלינק הזה.
יוצא שיש לי פטור רק מ35 שעות! לעומת שנתיים לימודים.
ניראלי שאני אוותר על המסלול ואלך לצוללות.
תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית