הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האבולוציה נכנסת לתכנית הלימודים

נפלא ! אמנם מאוחר, אך מוטב כך ע"פ לעולם לא.
צריך ללמד לפי עובדות, ממצאים ומחקרים שנעשו ולא ע"ס סיפורי בדים ומעשיות שהחבר הדמיוני לכאורה רוצה להאכיל אתכם.

תודה למשרד החינוך. שקיבל מעט שכל בקדקוד.
ברוכים הבאים לעידן המודרני .
אך אל תטעו, ישראל רצה לעידן פאגניסטי שחור משחור הביטו רק בדמוגרפיה ועקומת יילודת הבורים והסיקו מסקנות.

נערך לאחרונה:
אל תתלהבו , הדתיים עדין שולטים פה בהכל .
לומדים רק על האבולציה של צמחים וחיות חחח .. שחס וחלילה ילדים לא ילמדו על אבולוציה של בני האדם ואז יבינו כמה שטויות לימדו אותם לבגרות בתנך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4526186,00.html
מצחיק אותי שמשרד החינוך טוען שזה נושא רגיש, ועדיין מלמדים תנ"ך בבתי הספר.
זה בסדר לשטוף את המוח של כל ילד באמונות דתיות, אבל זה לא בסדר להציג עובדות בשטח (עובדות שנכנסות לתאוריית האבולוציה, לכל תאוריה מדעית יש הוכחות למי שלא יודע).
אבל עצם העובדה שהולכים בכלל ללמד את תאוריית האבולוציה זו התקדמות משמעותית.

נערך לאחרונה:
זה באמת דפוק שמכניסים את תורת האבולוציה חלקית ולא במלואה בגלל פחד מדתיים וחרדים..ולמה שיעורי תנ''ך לאנשים לא מאמינים/מדת אחרת זה בסדר?
זה לא אמור לנגד אחד את השני, אפשר ללמד את שניהם ליידע הכללי ושכל אחד יילך במסלולו בהמשך.
הישג אדיר, חבל שסיימתי ללמוד. נקווה שזה מה שיחדיר עוד קצת שכל לדור האבוד של היום.

זה באמת דפוק שמכניסים את תורת האבולוציה חלקית ולא במלואה בגלל פחד מדתיים וחרדים..ולמה שיעורי תנ''ך לאנשים לא מאמינים/מדת אחרת זה בסדר?
זה לא אמור לנגד אחד את השני, אפשר ללמד את שניהם ליידע הכללי ושכל אחד יילך במסלולו בהמשך.
הישג אדיר, חבל שסיימתי ללמוד. נקווה שזה מה שיחדיר עוד קצת שכל לדור האבוד של היום.
תנ״ך זה לא שיעור דת יותר בכיוון של פולקלור...
לדעתי אסור לתמוך במורים דתיים אבל...
אחת משתי המורות לביולוגיה דתית, פעם אמרתי לה לפני תחילת השנה שדת זה תחביב וה׳ לא קיים והעלתי דברים כמו המפץ הגדול והאבולציה....
מיותר לציין שאני לומד אצל מורה אחרת עכשיו (לא יודע אם זה בגלל זה אבל חבל לי כי הייתי עושה לה את המוות כל פעם שהייתה מנסה לשטוף לחבריי לכיתה את המוח)

הלוואי וזה באמת יעזור לשנות קצת, זה כבר קצת מעודד, אבל עד ששיעורי התנ״ך והיהדות לא יתבטלו כמקצועות חובה מבחינתי זה לא שווה כלום.
כל עוד מלמדים בבתי הספר תנ״ך לצד התאוריה הזו, הדבר היחיד שהשילוב הזה יכול לגרום לו זה בלבול. לטוב ולרע

תנ״ך זה לא שיעור דת יותר בכיוון של פולקלור...
לדעתי אסור לתמוך במורים דתיים אבל...
אחת משתי המורות לביולוגיה דתית, פעם אמרתי לה לפני תחילת השנה שדת זה תחביב וה׳ לא קיים והעלתי דברים כמו המפץ הגדול והאבולציה....
מיותר לציין שאני לומד אצל מורה אחרת עכשיו (לא יודע אם זה בגלל זה אבל חבל לי כי הייתי עושה לה את המוות כל פעם שהייתה מנסה לשטוף לחבריי לכיתה את המוח)

רק שלא יבלבלו את הת"נך [ אלף לילה ולילה ] עם עובדות 🤦‍♂️

למי אכפת מכניסים את זה לכיתה ח ו ט הם לא עושים על זה בגרות ואף אחד לא ילמד את זה ברצינות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית