נק' מוניטין:
24
- 610
- 8
הרי הם לא ממש עובדים על השרירים אלא יותר על מערכת העצבים אז למה בעצם בתכנית כוח כדאי לאכול הרבה חלבון ? השרירים גם ככה לא יבנו בצורה אידיאלית
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התיכנון לא טוב למה?אפשר אבל התדירות הרבה יותר נמוכה ולרוב התיכנון לא טוב . (לפחות ממה שראיתי).
שכחתי לציין גם חתירה/משיכה
ובדיוק על זה דיברתי
להוסיף סנטימטר לבייספ לא יוסיף לך קילוגרמים של מסת שריר כמו לחזק את התחת והזוקפים אבל אתה כן תראה יותר טוב וגדול.
מה זה ״יחסית״ מבודד בשבילך?התיכנון לא טוב למה?
קיימת הנחה סמוייה בגישה שלך שאימוני מפוצלים הם בהכרח לעיצוב התחת השמאלי. זה כמובן לא נכון. בנוסף קיימת הנחה סמוייה נוספת הטוענת שביצוע אימונים ל-RM5/3/1 היפרטרופי יותר ושהשקעת 100% מהמאמץ בתרגיל מורכב בלבד עדיף מהשקעת 80% בתרגיל מורכב (בנץ'/סקוואט/דדליפט/פרס) ו-20% מהמאמץ בתרגיל יחסית מבודד.
מה זה ״יחסית״ מבודד בשבילך?התיכנון לא טוב למה?
קיימת הנחה סמוייה בגישה שלך שאימוני מפוצלים הם בהכרח לעיצוב התחת השמאלי. זה כמובן לא נכון. בנוסף קיימת הנחה סמוייה נוספת הטוענת שביצוע אימונים ל-RM5/3/1 היפרטרופי יותר ושהשקעת 100% מהמאמץ בתרגיל מורכב בלבד עדיף מהשקעת 80% בתרגיל מורכב (בנץ'/סקוואט/דדליפט/פרס) ו-20% מהמאמץ בתרגיל יחסית מבודד.
מאוד קשה לי להגיד לך... מכריח אותי להיזכר בשם של תרגיל. אני מרים כבד בתרגילים, לא משנן את השמות שלהם... נניח שמשלב עבודה של שני מפרקים.מה זה ״יחסית״ מבודד בשבילך?
מה זה ״יחסית״ מבודד בשבילך?
לילה טוב ריפטו... 😉אוקיי אני הולך לישון
בוא נגיד שלתת 80% בחתירה נגיד ואז להשקיע בכפיפות מרפקים
ייתן לך יותר מסה בבייספ
מאשר שהיית מקבל מרק עבודה על החתירה אבל יותר מסה בבייספ לעומת בגב שמבחינת משקל בקילוגרמים (אני מדבר נטו על מספרים ולא על גודל, נפח או מראה) זה לא הרבה.
מה שגם יש אזורים שהם עם יותר פוטניצאל לגדילה שבמורכבים עובדים ב-100% לעומת המבודדים.
=
יותר משקל בקילוגרמים (שוב אני מדבר נטו על מספרים, לא גודל , לא מראה ולא כלום).
איך אפשר להפריד בין מערכת העצבים לשרירים?הרי הם לא ממש עובדים על השרירים אלא יותר על מערכת העצבים אז למה בעצם בתכנית כוח כדאי לאכול הרבה חלבון ? השרירים גם ככה לא יבנו בצורה אידיאלית
חלבון זו אבן הבנין, אנחנו בנויים מחלבון, גם האיברים הפנימיים שלך(לרבות הלב, הכבד וכו') עור האדם, השיער והשלד שלנו בנויים מחלבון.הרי הם לא ממש עובדים על השרירים אלא יותר על מערכת העצבים אז למה בעצם בתכנית כוח כדאי לאכול הרבה חלבון ? השרירים גם ככה לא יבנו בצורה אידיאלית
זה שמתאמן כוח יעלה יותר מסת שריר.
לגבי מי יראה יותר טוב או יראה יותר גדול זה כבר שאלה שונה.
אוקיי אני הולך לישון
בוא נגיד שלתת 80% בחתירה נגיד ואז להשקיע בכפיפות מרפקים
ייתן לך יותר מסה בבייספ
מאשר שהיית מקבל מרק עבודה על החתירה אבל יותר מסה בבייספ לעומת בגב שמבחינת משקל בקילוגרמים (אני מדבר נטו על מספרים ולא על גודל, נפח או מראה) זה לא הרבה.
מה שגם יש אזורים שהם עם יותר פוטניצאל לגדילה שבמורכבים עובדים ב-100% לעומת המבודדים.
=
יותר משקל בקילוגרמים (שוב אני מדבר נטו על מספרים, לא גודל , לא מראה ולא כלום).
מה זה קשור? אמרת שמי שמתאמן כח לא יעלה שריר בצורה אידאליתקח שתי אנשים תן לאחד תכנית כוח לאחר פיצולים שתיהם משקיעים בתזונה גנטיקה זהה , מי לדעתך יעלה יותר מסת שריר ?
"יש מתאמנים"... השאלה היא אם סטטיסטית (אם ניקח 1000 מתאמנים דומים באופיים) בכדי להשיג ידיים גדולות (למשל... מאחר והידיים מוזכרות כאן לרוב) עדיף להתאמן 100% על בנץ'/פרס/סקוואט/דדליפט או להשקיע 20% מהנפחחלבון זו אבן הבנין, אנחנו בנויים מחלבון, גם האיברים הפנימיים שלך(לרבות הלב, הכבד וכו') עור האדם, השיער והשלד שלנו בנויים מחלבון.
נשאים בדם(המוגלובין, מיוגלבין) כמו גם המערכת החיסונית(תאי דם לבנים)= חלבון
חילוף חומרים, ויסות מאזן מים, חלק נכבד מהתהליכים ההורמונליים(יחד עם חומצות שומן)= חלבון
להמשך הרשימה קפוץ לספריה הנורמלית הקרובה לביתך וקח ספר על חומצות אמיניות וחלבון.
לאכול "הרבה" חלבון(600-700 קלוריות מתוך 2500-3000 זה לא הרבה) מומלץ לכל אדם באשר הוא אדם כי זה דבר חיוני(בניגוד לפחמימה)
למזלנו גוף האדם הוא מערכת מופלאה ומאפשר לאנשים על "דיאטות חסה" ו"דיאטות כרוב" לחיות(זה לא אומר שזה אידיאלי)
"ייראה יותר טוב"= סובייקטיבי, לדעתי גבר בוגר ששוקל 70 קילו "חתוך ומוכן על הבמה" עם מכנס גלישה כדי שלא יראו שהוא מידה 30 במכנס זה לא מראה טוב, כל אחד וההגדרה שלו.
"ייראה יותר גדול"= כל המטרה של בילדר תחרותי ברמה עולמית/מקומית+ היא מראה חיצוני(ובהתאם החומרים שייקח והפוקוס שלו יהיו על גודל/מראה): אבל מדובר באחוז קטן מהאוכלוסיה ששנים רבות מתמחה למטרה מאוד ספציפית.
בפועל ברוב אוכלוסית המתאמנים בעולם החברי'ה שמתאמנים ב"פיצולים" כמו שוינגייט אומרים שצריך(כולל אבי יד 41 בישראל) לא ייראו יותר גדולים מאף אחד מקביל להם שמתאמן כח כמו שצריך(כי אין שם שום ביסוס על פיזיולוגיה בצורה תקינה ואדפטיבית, לתת סטים של 12 "רק בתור פאמפ" במשך שליש או חצי או כל הזמן שאתה במכון=בזבוז זמן במקרה הרע או התעמלות גופנית במקרה הטוב, אימון זה לא)
חשוב להבהיר שבקרב האוכלוסיה הרצינית(ולא המתיימרים או בשם שאני אוהב לקרוא להם "קאקרים") בילדרים עושים תנועות של פאוורליפטינג ופאוורליפטרים עושים תרגילים מבודדים של בילדרים
לא...
יש פה בפורום מנהלים וגם משתמשים ותיקים עם יד 45-47 שעושים בייספס אחת לשבועיים-שלוש(משקיעים "100% במורכבים"), כשמתאמנים(=על סמך פיזיולוגיית גוף האדם והשימוש האמיתי של השרירים) ולא עוסקים בפעילות גופנית("לתת פאמפ", "לנפח", "לעורר את השריר" כל הגדרה הזויה שלא קשורה למשהו מדעי/רציני) אפשר להתקדם.
אני מכיר אינסוף מתאמנים טבעיים שקונים בערך כל תוסף שקיים באתרים בחו"ל(=רציניים, מידת השקעה גבוהה לרוב יותר מ"ליפטר", תפריט תזונה) ותתפלא, לעבוד על ידיים "20%" לא נותן להם כלום חוץ מתוספת 2 ס"מ ליד שמחזיקה 40 דקות עד שהם מגיעים הביתה.
לרוב הבלבול נובע מהשוואה בין אדם טבעי שמתאמן כח מול בילדר "טבעי אחי" שלוקח חומרים שכל המטרה שלהם זה להוסיף מאסת שריר(השוואה כמובן מפגרת, אבל רוב המתאמנים במכונים עושים אותה ביודעין או לא שביודעין)
היד כחלק מגוף האדם תגדל בהתאם לגנטיקה ולפרופורציות האנטומיות המתאימות לכל אינדיבידואל בקרב אוכלוסיה שיודעת מה זה אימון ומה זו פריודיזצייה(לצערי אוכלוסיה מאוד קטנה)
האם לא ניתן לבצע סקוואט/דדליפט/בנץ'/פרס באימונים שאינם תכניות כח?
האם צריך או לא צריך לבצע תרגילי מבודדים על-מנת להגיע לבייספס מאסיבי או שניתן להסתפק בסקוואט?
בעבר חשבתי שאני מאוד מסכים. אח"כ שיניתי את דעתי שוב ושוב...
קח שתי אנשים תן לאחד תכנית כוח לאחר פיצולים שתיהם משקיעים בתזונה גנטיקה זהה , מי לדעתך יעלה יותר מסת שריר ?
היד שלך שמנה ונוזלית לפי מה שאני רואה בתמונה (אשמח אם תגדיל אותה) זה ההבדל שאתה לא מבין , זה שהידיים גדלו זה לא אומר שעלית בהן הרבה מסת שריר , ואין לך שום אינדיקציה לדעת אם עקפת את החבר שלך במסת שריר - והוא כנראה לא אוכל נכון אם עקפת אותו.עבדתי כוח.... לא פימפמתי ידיים במסה בכלל.. אולי פעם בחודש...
במקום זה שילבתי בSS מתח בנות במקום PC ...
אני יכול להגיד לך שהידיים שלי זה אחד החלקים הדומיננטים אצלי ולא בודדתי אותם כמעט אפעם במסה...
אז אולי סקוואט כבד או מורכבים זה אכן מספיק לבייספס מאסיבי?
צפה בקובץ המצורף 17797
אני יכול להגיד לך שהתחלתי להתאמן שנה וחצי אחרי חבר "בילדר" ועקפתי אותו במסת שריר....
הוא יותר חטוב ממני והוא מזומורף אז הוא נראה פי 800 יותר טוב כי אצלו הכל משורטט...
אבל במסת שריר עקפתי אותו... כרגע אני בחיטוב אוטוטו מסיים ועדיין יותר גדול ממנו...
התכוונתי שבתכנית עם נפח יותר גבוהה הוא יעלה יותר שריר לכן זה לא אידיאלי למסת שרירמה זה קשור? אמרת שמי שמתאמן כח לא יעלה שריר בצורה אידאלית
היד שלך שמנה ונוזלית לפי מה שאני רואה בתמונה (אשמח אם תגדיל אותה) זה ההבדל שאתה לא מבין , זה שהידיים גדלו זה לא אומר שעלית בהן הרבה מסת שריר , ואין לך שום אינדיקציה לדעת אם עקפת את החבר שלך במסת שריר - והוא כנראה לא אוכל נכון אם עקפת אותו
מהסובבים אותך כי הם לא יודעים להבדיל בין מסת שריר לשומן ... עלית במסת שריר אבל לא בהרבה כמו שאתה חושב וכשתעשה חיטוב רציני שיתחילו לראות הפרדות ביד תראה כמה באמת מסת שריר יש לך שם (היד תרד מלא תיהיה בטוח)לא יודע למה התמונה יצאה קטנה 🤭
היד שלי לא כזאת שומנית חחחח לא כמו שיצא בתמונה כנראה...👎 (יאמר לזכותי שגם שאני חטוב הם נראות שמנות:secret: גנטיקה?)
אז ממה הידיים גדלו אם לא במסת שריר??
שמע אני לא מתכחש לזה שעולים בשומן במסה... אבל לא צריך להגזים חחחח
הידיים גדלו בצורה ניקרת לעין... גם מהסובבים אותי וגם מחברים לאימונים מפורומים וכו'...
ועקפתי אותו לדעתי כי הוא במסה נקייה ואיטית ואני במסה ארוכה ו"מלוכלכת" (לא אוכל מלוכלך פשוט הרבה קלוריות יחסית) ואז חיטוב
מהסובבים אותך כי הם לא יודעים להבדיל בין מסת שריר לשומן ... עלית במסת שריר אבל לא בהרבה כמו שאתה חושב וכשתעשה חיטוב רציני שיתחילו לראות הפרדות ביד תראה כמה באמת מסת שריר יש לך שם (היד תרד מלא תיהיה בטוח)
ולא ענית לי לגבי המשקל במתח ...
סתם מתעניין כמה משקל נחשב לטוב חחח 22.5 קג ל 3X5 זה טוב ?לא ראיתי את השאלה...
השיא היה עם 15 קילו לדעתי ומשקל גוף 80+
יש סיכוי שאתה צודק בנושא של היד וההפרדות...
אם יצא לי אני יצלם לך הבדל בין הגודל של היד שלי לחבר הבילדר...
ואז תראה ששלו יותר חטובה אבל שלי יותר גדולה בכמה מידות...
ואז לדעתי זה כע מראה על יותר מסה... נראה שגם אחרי חיטוב ישאר שם יותר...
אבל עד שאני לא יעשה חיטוב עד המוות לא נדע 😛 (לא מתכוון לעשות אחד כזה בשנים הקרובות...)
למה שאלת לגבי המתח?
סתם מתעניין כמה משקל נחשב לטוב חחח 22.5 קג ל 3X5 זה טוב ?
"יש מתאמנים"... השאלה היא אם סטטיסטית (אם ניקח 1000 מתאמנים דומים באופיים) בכדי להשיג ידיים גדולות (למשל... מאחר והידיים מוזכרות כאן לרוב) עדיף להתאמן 100% על בנץ'/פרס/סקוואט/דדליפט או להשקיע 20% מהנפח
בתרגילים נוספים (בהחלט לא מדובר ב"לעבוד על
ידיים 20%").
צריך לזכור שמרבית הליפטרים, גם כאשר הם משתמשים בחומרים (זה נפוץ לא פחות מאשר בקרבמפתחי גוף) לרוב אינם מעוניינים בגדילה לשם גדילה.
מעבר לכך, הקושי בהשוואה הוא אדיר. לרוב ליפטרים/בילדרים שמגיעים לרמה גבוהה מאוד עושים שימוש בחומרים משפרי ביצועים ומאיצי גדילה והחומרים כמו גם אופיים שונים מאוד בהתאם למטרה ולכן שונים גם בהיבטים של צורת האימון והתזונה הנדרשת. כשמתאמן מתחיל מנסה להגיע לקביעה בנוגע למה עדיף ועושה זאת ע"י תצפית הוא מקבל מושג שגוי מאוד.