ריטלין

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
מישהו יודע מה הסיפור עם זה? זה עוזר לכל אחד? לקחתי כמה פעמים 40 מ"ג ולא הרגשתי כלום. זה אומר שזה לא פועל עליי? או שפשוט יכול להיות שזה משפר לי את הריכוז והיכולת למרות שאני לא מרגיש כלום.

אני צריך את זה בעיקר כי אני עושה טעויות ממש ממש מפגרות במבחנים וחברים שלי אמרו לי שריטלין יכול להעלים אותן. איך אני יכול לדעת אם זה באמת נכון?

לעשות מבחן טוב״ה.. 40 מג ריטלין זה ממש מוגזם

מניסיון אישי, גם אני הייתי בטוח שריטלין לא עוזר עד שעשיתי מבחן טוב״ה וזה הראה תוצאות ברורות מאוד לטובת הריטלין

ריטלין לא עוזר לכולם, יש תרופות עם חומרים פעילים אחרים שעוזרים

נערך לאחרונה:
לגבי השאלה הראשונה אני לא יכול לענות.
איזה סוג ריטלין לקחת?
קשה לי להאמין שלר הרגשת כלום לאחר שלקחת 40 מ"ג.
לא הרגשת :אובדן תיאבון או עצבנות?
אתה אמור להרגיש הבדל גדול בלמידה עם ריטלין לעומת בלי ריטלין.אתה מרוכז,אתה לא חוזר על כל שורה 5 פעמים וגם אז לא מבין ואתה יותר ממוקד המחשבות לא "גולשות" לנושאים אחרים. במידה והטעויות הטיפשיות של הן מחוסר תשומת לב אז לפחות מהניסיון שלי ריטלין עוזר אולי לך לא יעזור.
דעתי האישיתי,אם אתה לא מרגיש חוסר ריכוז גדול/אתה מצליח מעולה לשבת על התחת ולשנן אז תמנע מריטלין.התופעות לוואי לא נעימות ולאורך זמן יכולים לפתח תלות בריטלין.שימוש בריטלין צריך להיות תחת השגחה רפואית.זה ממש לא ממתק.

• פותח/ת השרשור
הרגשתי חוסר תיאבון אבל לא הרגשתי חכם יותר\מפוקס יותר.
זה היה כדור אחד של 30 ואחד של 10

איזה עוד תרופות יש?

ריטלין לא לוקחים כי עושים טעויות במבחנים, ריטלין לוקחים כשצריך לקרוא כל שורה 5 פעמים כדי להבין אותה.

הרגשתי חוסר תיאבון אבל לא הרגשתי חכם יותר\מפוקס יותר.
זה היה כדור אחד של 30 ואחד של 10

איזה עוד תרופות יש?

כנראה ה30 הוא LA וה10 רגיל(יש עוד סוגים של ריטלין).אני מניח שהוא התכוון לתוספים כמו ZOOM ודברים בסגנון המכילים אומגה 3.

אל תקח ריטלין סתם!! ריטלין נועד בשביל אנשים שבאמת צריכים אותו, אם אתה בא לפורום כושר בשביל לשאול על ריטלין אני מניח שלא התייעצת עם רופא..

מניסיון אישי, גם אני הייתי בטוח שריטלין לא עוזר עד שעשיתי מבחן טוב״ה וזה הראה תוצאות ברורות מאוד לטובת הריטלין

40 מג זה צ'יפס בישבילי, נגיד.
זה אינדיבידואלי, ידידה שלי אמרה שזה ממש חזק וגורם לא לרצות לאכול.
בולשיט, כי אני לקחתי 40 והרגשתי מרוכז יותר, אבל גם רעב וצמא כמו משוגע. 😃

40 מג זה צ'יפס בישבילי, נגיד.
זה אינדיבידואלי, ידידה שלי אמרה שזה ממש חזק וגורם לא לרצות לאכול.
בולשיט, כי אני לקחתי 40 והרגשתי מרוכז יותר, אבל גם רעב וצמא כמו משוגע. 😃
איזה כיף לך.. לי זה מחסל את הרעב. אני בקושי מגיע ל2000 קל׳ על ריטלין. שלא נדבר על 40 מג חחח

אני לוקח 72 מ"ג קונצטרה ...

אני לוקח 72 מ"ג קונצטרה ...
יש הבדל... החומר עצמו מתחלק ל3 פרקים עם זמנים שווים ב12 שעות.
ב36 מג קונצרטה יש 30 מג חומר פעיל, תחלק ב3 זה 10 מג חומר פעיל לכל 4 שעות. כאשר ה6 מג הנותרים זה המנגנון שאחראי על השחרור בזמן של החומר הפעיל.

נ.ב. לא ידעתי שיש 72 מג קונצרטה. הייתי בטוח ש56 זה המקסימלי

יש הבדל... החומר עצמו מתחלק ל3 פרקים עם זמנים שווים ב12 שעות.
ב36 מג קונצרטה יש 30 מג חומר פעיל, תחלק ב3 זה 10 מג חומר פעיל לכל 4 שעות. כאשר ה6 מג הנותרים זה המנגנון שאחראי על השחרור בזמן של החומר הפעיל.

נ.ב. לא ידעתי שיש 72 מג קונצרטה. הייתי בטוח ש56 זה המקסימלי
36X2 ..

תשמע אני לוקח ריטלין כל הסוגים לקחתי LA הרגיל קונצרטה כל השנים האלה

LA השפיע עלי 8 שעות או 6
ריטלין רגיל 4
קונצרטה 12-10

36X2 ..

תשמע אני לוקח ריטלין כל הסוגים לקחתי LA הרגיל קונצרטה כל השנים האלה

LA השפיע עלי 8 שעות או 6
ריטלין רגיל 4
קונצרטה 12-10
18 mg Concerta = 4 mg Ritalin 3 times per day
27 mg Concerta = 6 mg Ritalin 3 times per day
36 mg Concerta = 8 mg Ritalin 3 times per day
54 mg Concerta = 12 mg Ritalin 3 times per day
72 mg Concerta = 16 mg 3 times per day
90 mg Concerta = 20 mg 3 times per day
108 mg Concerta = 24 mg 3 times per day

18 mg Concerta = 4 mg Ritalin 3 times per day
27 mg Concerta = 6 mg Ritalin 3 times per day
36 mg Concerta = 8 mg Ritalin 3 times per day
54 mg Concerta = 12 mg Ritalin 3 times per day
72 mg Concerta = 16 mg 3 times per day
90 mg Concerta = 20 mg 3 times per day
108 mg Concerta = 24 mg 3 times per day

מה? חח אני לוקח 2 בבוקר וזהו

כן הבנתי, רק פרסמתי את המנות של הקונצרטה. ואת הכמות החומר הפעיל בהם.

דרך אגב, לא ידעתי שאפשר לקחת שני כדורי קונצטרה. הנירולוג אמר לי שאסור.
הייתי אצל מלא רופאים מלא נוירלוגים חחח

אני לוקח כמה שנים שני כדורים של 36 וואללה מרגיש טוב ..

אני גם לוקח קונצטרה 72 מ"ג. המינון תלוי בגודל המוח ובחומרת הבעיה (ADHD/ADD), כנראה בעיקר גודל.
ריטלין פוגע בכבד, מאיץ את קצב הלב ויש לו עוד כל מיני תופעות לוואי פחות חמורות כמו רעב.
ריטלין עובד בצורה פשוטה- יש חומר שנקרא דופאמין, הוא נוירוטנסמיטר (מוליך עצבי, מאפשר לנוירונים לתקשר עם תאים אחרים/נוירונים אחרים). החומר הזה מצוי בריטלין. הריטלין נותן למוח את החומר הזה ומרגיע אותו בעצם- דופאמין זה כמו צ'ופר למוח- שמצליחים במבחן לדוג', מופרש דופאמין.
בן אדם עם בעיות קשב וריכוז ירגע מהחומר וזה ישפר אותו, בן אדם בריא ב-100% יקבל עודף דופאמין וזה דבר שיכול להיות מאד בעייתי- רוב הסמים מבוססים על הדופאמין והם גורמים או לעודף שגורם לאקסטזה ושמחה או לחוסר שגורם לדיכאון.
במידה ואתה בריא ב-100%, אני לא רואה סיבה הגיונית לקחת ריטלין, עודף לא יתרום לכלום ואם זה עזר כנראה שיש חוסר מסויים. אתה יכול לנסות שוקולד, יש בו גם רמות גבוהות יחסית של דופאמין, או שפשוט תלמד להכריח את עצמך לשבת על התחת ולא לזוז.

אני גם לוקח קונצטרה 72 מ"ג. המינון תלוי בגודל המוח ובחומרת הבעיה (ADHD/ADD), כנראה בעיקר גודל.
ריטלין פוגע בכבד, מאיץ את קצב הלב ויש לו עוד כל מיני תופעות לוואי פחות חמורות כמו רעב.
ריטלין עובד בצורה פשוטה- יש חומר שנקרא דופאמין, הוא נוירוטנסמיטר (מוליך עצבי, מאפשר לנוירונים לתקשר עם תאים אחרים/נוירונים אחרים). החומר הזה מצוי בריטלין. הריטלין נותן למוח את החומר הזה ומרגיע אותו בעצם- דופאמין זה כמו צ'ופר למוח- שמצליחים במבחן לדוג', מופרש דופאמין.
בן אדם עם בעיות קשב וריכוז ירגע מהחומר וזה ישפר אותו, בן אדם בריא ב-100% יקבל עודף דופאמין וזה דבר שיכול להיות מאד בעייתי- רוב הסמים מבוססים על הדופאמין והם גורמים או לעודף שגורם לאקסטזה ושמחה או לחוסר שגורם לדיכאון.
במידה ואתה בריא ב-100%, אני לא רואה סיבה הגיונית לקחת ריטלין, עודף לא יתרום לכלום ואם זה עזר כנראה שיש חוסר מסויים. אתה יכול לנסות שוקולד, יש בו גם רמות גבוהות יחסית של דופאמין, או שפשוט תלמד להכריח את עצמך לשבת על התחת ולא לזוז.
שמע זה טוב לחיטוב אני לוקח 72 מ"ג ואני מאושר

אני כנראה מאוד רגיש לריטלין, עלי זה עובד אבל זה חרא
כשלקחתי ריטלין 10 מג, לא הצלחתי לאכול עד 4 בצהריים (קם ב 8 בבוקר)
כל היום דיאכון, הז** לא עומד..
לא מרכז.. אותי לפחות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית