הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע king kong

coldfire

מושעה
19,371
6,911
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
62,133
19,371
6,911
מרים משקולות לשעבר, David Morgan, קובע שיא חדש ב king kong בגיל 44 ועושה את זה עם משקלים יותר גדולים ממה שנדרש באימון.

למי שלא יודע, קינג קונג זה שלושה סיבובים של:

דדליפט: 455lbs x 1
מאסלאפ 2x
קלין: 255lbs x 3
HSPU x 4

עדיין מישהו לא מסכים שכוח זה המרכיב הכי חשוב של קרוספיט?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אחי הוא צריך לרוץ 10ק"מ אחרת זה לא נחשב

אחלה סרטון, הוא כזה hardcore.

מה שיותר הדהים אותי מהאימון זה השפם הסקסי!!!!!!
תודה לאל הוא שהוריד אותו... :D

חזרתי. בוא נריב. 😃

לגבי הקינגקונג - הבנאדם חזק ואין ספק שהוא בליגה הגבוהה ביותר. אבל! אם מדברים על שיאים אז צריך להקפיד על סטנדרטים והוא לא עומד בהם. הקלינים שלו לא מספיק נמוכים בחלק מהחזרות וכמעט באף אחד מהם הוא לא מגיע לאקסטנשין מלא עם המשקל על הכתפיים (הוא מפיל את המוט מוקדם מדי עוד בדרך למעלה). הוא לא מסיים את הכפיפות מרפקים עד למעלה בחלק מהחזרות. והכי בולט זה המאסל-אפ שלא מתקרב לפול אקסטנשיין בתחתית. הוא בכלל לא מבצע משיכה - אין שינוי בכלל בזוית של המרפק בין התחתית ועד לשלב של הדיפ.
אני לא בא בטענות ועל תבואו ותגידו לי "תעשה חצי מזה". אם מדברים על שיא אז צריך להקפיד. ל"ראבדו" עשו את המוות על הפראן המהיר שלו בגלל שחלק מהתרסטרים לא היו מספיק נמוכים וחלק מהמתח שלו אולי לא עברו את המתח בחצי מילימטר. זה יותר גרוע מהבחינה הזאת.

2. לגבי מרכיב הכח - אני מסכים שכח זה חשוב. אני חושב שמסגרת התוכנית המקורית יש מספיק דגש על כח. אם רוצים עוד דגש אז אפשר לעשות תוכניות קרוספיט עם דגש כח. אני רק לא מבין איך הקינגקונג הזה (או אחר) מוכיח את הטענה הזאת. אם אתה רוצה להגיד שכח הוא המרכיב הכי חשוב בקרוספיט אז דרכים יותר טובות לעשות את זה. (לדוגמה, קורלציה טובה יותר מכל מרכיב אחר עם תוצאות הגיימס).

באיזה מהקלינים הוא לא יורד "מספיק"? נכון שכולם פאוורקלינים ואז FS (תופס גבוה ויורד) אבל ממה שראיתי בכולם הוא יורד די נמוך. מסכים איתך שהוא לא קם עד הסוף בחלק מהחזרות. מבחינת מאמץ זה זניח, אבל אני מקבל את זה שאם התחרות היא על זמן אז קיצורי דרך הם לא לעניין.
בחור חזק מאוד, בכל מקרה.

למה לריב? במקום לריב, ואז אולי יש סיכוי שיהיה פה דיון מעניין, בוא נפתח את הקהילה שלנו....

ולעינייננו:
בנוגע לטכניקה של הקלינים, קטונתי, וגם אתה, מלהעביר עליו ביקורת. הוא לא בליגה של אף אחד פה. המסאל-אפ, אכן תמונות קשות, אבל אני בספק אם זה היה משנה משהו מהתוצאה שלו.

אף אחד לא מדבר על "דגש על כח", בתוכנית הרגילה יש מספיק אימוני כח. הבעיה היא שברגע שיש אימון כזה כל מי שעושה crossfit בפורום מתנדף. על זה התלונות. "לא עושה מנוי לחד"כ כי יעירו לי" זה לא קביל. המרכיב של הכח ב- WOD הוא קריטי לתוכנית, וזוכה להתעלמות טוטאלית כאן.

בנוגע לטכניקה של הקלינים - לא קטונתי. אני אומר מה שאני רואה. אולי אני צודק, אולי לא. אין לזה קשר לזה שהוא התחרה באולימפיאדה. על התחתית עוד אפשר להתווכח (זה תלוי בזוית של המצלמה, ומדובר במרחקים קטנים מאוד) אז אני לא יכול להיות בטוח, זה די ברור שהוא לא עולה למעלה עם המשקל. זה לא משהו שצריך ניסיון או הבנה עמוקה של הקלין כדי לראות. זאת פשוט עובדה. כמה זה משנה את הזמן שלו אני לא יודע להעריך. לא יותר מדי, אבל זה אימון של שתי דקות, כך שכל הבדל הוא משמעותי.

את הויכוח על הכח אין לי כח להתחיל שוב. הבעיה היחידה שלי היא עם ההכללות האלה "כל מי שעושה בפורום". מדובר בשני אנשים וחצי בדיוק שדיווחו אולי תוצאות של שלושה אימונים במשך חודש. להסיק מזה אם הם עושים או לא עושים זה אקסטרפולציה חסרת שחר. הסיבות של אנשים לעשות או לא לעשות מנוי בחד"כ הם תמיד יותר מסובכות מ"לא עושה מנוי כי יעירו לי".

נכון, יש עוד סיבות נהדרות ל"לא לעשות מנוי לחדר הכושר".
לדוגמה: עלות / יכולת להגיע / חוסר בזמן (נסיעות לחד"כ וכד'..) ועוד ועוד...

• פותח/ת השרשור
רואים שהיית בפורום של קרוספיט וראית את הביקורות 😛

מה זה משנה איך הוא עושה את הקלינים? מצידי שיעשה reverse curls. המשקל הזה כל כך קל לו שהוא לא צריך אפילו להגיע ל triple extensions. ב FS הוא יורד עד הסוף.

ראיתי קלינים הרבה יותר מכוערים אצל קרוספיטרים. לא רואה עם זה בעיה.

נכון, יש עוד סיבות נהדרות ל"לא לעשות מנוי לחדר הכושר".
לדוגמה: עלות / יכולת להגיע / חוסר בזמן (נסיעות לחד"כ וכד'..) ועוד ועוד...

מכון בייתי זה חלום אבל אנחנו לא בארצות הברית שהציוד שם יותר זול ולכל אחד יש מוסך או מקום למקם את הציוד .

מכון בייתי זה לא כזה חלום אם יש לך חצר.
בסופו של דבר את רוב הציוד אפשר לאלתר חוץ ממשקולות.150 ק"ג של משקולות יעלו לך באיזור ה100 ש"ח (בחישוב של 7 שקל לק"ג), כלומר, פחות מעלות שנתית לחדר כושר. אפשר לסגור את רוב הציוד בעלות כספית יחסית נמוכה.

בכל אופן, אני רוצה להתייחס גם לאימון.
נתחיל מזה שהביצוע מאוד מאוד מרשים אבל כמו שמורן ציין מאוד לוקה בחסר. המאסלאפס היו מזעזעים וכנ"ל ה HSPU, ואיך שלא תהפכו את זה גם הקלינים לקו בחסר. אם משווים את הביצוע של אוורט לביצוע הזה אין מה לדבר, של אוורט הרבה יותר יפה (השיא של אוורט עומד על 2:31, 26 שניות איטי יותר).
עכשיו נשאר לחכות לביצוע חוזר של מורגן, כי ברור שהביצוע הנוכחי לא מתאים לסטנדרטים של שיא.

אני בכל אופן לא רואה את מרכיב הכח כמרכיב החשוב ביותר בקרוספיט, נכון יש לו חשיבות עצומה (כמו שמורן אמר וכמו שציינתי בפוסט של הקרוספיט גיימס) אבל לדעתי הוא לא החשוב ביותר. ישנם הרבה מאוד אימונים בהם הוא לא בא לידי ביטוי, ומנגד הרבה אימונים שבהם הוא כן בא לידי ביטוי. כמו כל דבר בקרוספיט, גם הוא טוב במינון הנכון.

• פותח/ת השרשור
אני מצטער, אבל כל מי שמבקר פה את הקלינים שלו הוא ליצן. אין לי תיאור אחר.

הביצוע שלו פחות יפה זה בטוח , אבל זה לא ריקוד אומנותי לא מקבלים ניקוד על יופי .
השאלה אם זה חוקי או לא, זה כבר סיפור אחר .

בקשר למכון בייתי במידה ויש לך מקום , אני רואה הוצאה הרבה יותר גדולה .
יש פה לדעתי אנשים שרוצים לפתוח מכון אתה יכול לשאול אותם על העלות של כלובים , משקולות ,מוטות וכו....

בקשר למרכיבים , כל אחד יכול לסיים את האימונים של הסיבולת או ריצה של 10K (גם עם זה יקח שמונה שעות ) כמה אנשים יכולים להגיד שהם יכולים לעשות את קינג קונג .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גם הדדליפט של אברט פחות יפה. אף אחד לא אומר על זה כלום, כי זה פאקינג לא משנה!

בגלל זה כתבתי לאלתר מכון. יש לי דיי הרבה ציוד בבית (מאפשר לי לעשות כל אימון במגבלות המשקל שיש לי בבית) ותאמין לי, לא הוצאתי יותר מ-50 שקלים, וגם כאן אני בספק.
צריך לקנות רק מוט ומשקולות. את כל השאר אפשר להכין לבד. למשל כלוב: קונים ברזל (זה באמת קצת יקר) ומרתכים לבד.

אגב, אני לא יכול לסיים ריצה של 10 ק"מ בלי להיפצע בדרך. 7 ק"מ כן, אולי אפילו 8. אבל ריצה היא לא אחד ממרכיבי הכושר הגופני. על אותו משקל של השאלה שלך אתה יכול להגיד: כל אחד יכול לסיים אימון סיבולת, אבל כמה אנשים יכולים להגיד שהם יכולים לעשות באק לוור? פלאנצ'? 50 דאבל אנדרס ברצף?

כח זה דבר חשוב באמת, אם הייתי קצת יותר חזק אולי הייתי יכול לעשות פראן מתחת לחמש דקות, אבל אי אפשר להתעלם ממרכיבים אחרים כמו סיבולת, קוארדינציה, גמישות, זריזות ומובן המרכיב המנטלי - שעליו עובדים הכי קשה בקרוספיט 😃

בגלל זה כתבתי לאלתר מכון. יש לי דיי הרבה ציוד בבית (מאפשר לי לעשות כל אימון במגבלות המשקל שיש לי בבית) ותאמין לי, לא הוצאתי יותר מ-50 שקלים, וגם כאן אני בספק.
צריך לקנות רק מוט ומשקולות. את כל השאר אפשר להכין לבד. למשל כלוב: קונים ברזל (זה באמת קצת יקר) ומרתכים לבד.

אגב, אני לא יכול לסיים ריצה של 10 ק"מ בלי להיפצע בדרך. 7 ק"מ כן, אולי אפילו 8. אבל ריצה היא לא אחד ממרכיבי הכושר הגופני. על אותו משקל של השאלה שלך אתה יכול להגיד: כל אחד יכול לסיים אימון סיבולת, אבל כמה אנשים יכולים להגיד שהם יכולים לעשות באק לוור? פלאנצ'? 50 דאבל אנדרס ברצף?

כח זה דבר חשוב באמת, אם הייתי קצת יותר חזק אולי הייתי יכול לעשות פראן מתחת לחמש דקות, אבל אי אפשר להתעלם ממרכיבים אחרים כמו סיבולת, קוארדינציה, גמישות, זריזות ומובן המרכיב המנטלי - שעליו עובדים הכי קשה בקרוספיט 😃

הכל חשוב , אין ספק .
לא ראיתי אגב אימוני גמישות קורדינציה או זריזות (או לפחות כמו שאני מכיר אותם ) בקרוספיט.

• פותח/ת השרשור

אלה דברים שאפשר להגיע אליהם בשבועיים-חודש, לעומת אימון קינג קונג שאני בספק אם אתה תעשה אותו בשנתיים הקרובות.

אני מצטער, אבל כל מי שמבקר פה את הקלינים שלו הוא ליצן. אין לי תיאור אחר.

לא ראיתי את הת'רד לגבי הסירטון הזה בפורום של קרוספיט. עוד לא יצא לבקר שם מאז שחזרתי (אני מעדיף את lbs). 😃
אני לא מתפלא אם כתבו שם את כל מה שכתבתי כי זה בולט וברור.

לגבי הקלינים. אתה ליצן. אין לי שום בעיה שיעשה את הקלין עם האוזן. אבל אם אתה מנסה לעשות שיא אז יש סטנדרטים והם: הקלין מתחיל מהרצפה. הקלין מסתיים כשהמשקל על הכתפיים ואתה עומד בפול אקסטנשין (גב, מותן וברכיים ישרות). לא אכפת לי או לאף אחד אחר עם עשית טריפל אקסטנשין בשביל להגיע לשם או שמשכת עם הידיים. זאת לא הנקודה. אם אתה משחרר את המוט לפני שהגעת לסיום אז עשית פחות עבודה ואז אי אפשר להשוות. כנ"ל לגבי המאסל אפ.

• פותח/ת השרשור
סבבה, אם אתה מתעקש על זה, אז גם השיא של אברט לא נחשב. גם אצלו לא הכל ב ROM מלא. יותר מזה, זה היה במשקלים נמוכים משל מורגן.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית