הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר איזון בין שרירים מוביל לפציעות

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אני זוכר שקראתי שאם קיים חוסר איזון בין שריר אגוניסט לאנתגוניסט במשקלים כבדים הסכנה לפציעה גדלה.

נניח בנץ' אצל מתאמן שלא מבצע פרס בעמידה - סכנת הפציעה גדולה יותר.
השאלה שלי היא כזו - נניח שמתאמן מגיע למשקל כבד (שוקל מעל 95 קילו) עם לחיצות חזקות (טרייספס) אבל לא ביצע צ'ינאפס (עבודה של הבייספס) - האם הוא עלול להפצע בבייספס?

אני רק שואל מסקרנות, בנתיים אני מבצע פעם צ'ינס ופעם פולאפס (נו בטח, על מי אני עובד בדר"כ בסוף האימון כבר אין לי כוח לא לזה ולא לזה)

חוסר איזון בבייספס?
אם כבר יותר מעניין זה עד כמה עבודה מאסיבית על הפוסטריור צ''ין יכולה לגרום לחסור איזון עם האנטריור צ''ין.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חוסר איזון בבייספס?
אם כבר יותר מעניין זה עד כמה עבודה מאסיבית על הפוסטריור צ''ין יכולה לגרום לחסור איזון עם האנטריור צ''ין.

לגבי הפוסטריור\אנטריור (בפלג גוף התחתון) סקוואט מלא נותן את האיזון הנדרש, ויש גם דדליפט להשלמה.

בכוונה שאלתי על בייספס\טרייספס כי אף פעם לא נוגעים בנקודה הזאת אלא ישר רצים לדבר על הכתפיים ועל החזה\גב.

בייספס טרייספס לא כל כך חשובים...
מעבר לכך, סקוואט מלא\דדליפט נותנים את האיזון? לי נראה שהפוסטריור עובד הרבה יותר חזק עם סקוואט מלא ודדליפט. אולי בעצם הסיט-אפס נועדו לפתור את הבעיה הזו.

• פותח/ת השרשור
לאיזה שרירים אתה מתייחס באנטריור צ'יין לעומת הפוסטריור? אתה מכליל רק פלג גוף תחתון או גם עליון?

בפלג גוף תחתון לדעתי כן יש חשיבות כי יש שם עבודה של אנטגוניסט ואגוניסט יחד (כדוגמא סקוואט, דדליפט, לאנג' וכו' - פרדוקס לומבר).
בפלג גוף עליון האנטגוניסטים רובם לא ממש נחוצים לתנועה כי הם מלכתחילה מאורכים מה שמוביל אותם לקושי רב בפיתוח כוח.

איזה איזון צריך להיות בין שרירים? מי מגדיר כמה הארבע ראשי צריך להיות חזק ביחס להאמסטרינג? מה עם הגלוטס?

כל ספורטאי יפתח את השרירים שהספורט שלו דורש יותר משרירים אחרים. אצנים יהיו עם posterior chain חזק, ומרימי משקולות יהיו עם anterior chain חזק. לא רואה מה הקשר לאיזון ולפציעות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית