ייעוץ מגרד את הגבול הגנטי שלי.

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
אני פאוורליפטר בן 21, שוקל 81 על 1.65.
אני בתחום כבר 4 שנים. הספקתי לעשות את התוכניות SS, ליניארית, טקסס ו-5/3/1 אינספור פעמים.
לצערי אני מרגיש שאני מגרד את הגבול הגנטי שלי. יש לי רטיו מכובד מאוד בכל התרגילים: רטיו של פי 2.8 בדדליפט [והיה לי בעבר 3.2, על משקל גוף נמוך יותר], רטיו של פי קצת יותר מ-2 בסקוואט, ובנצ' זה התרגיל היחידי שאני ממשיך להתחזק בו, אבל גם פה הסוף מגיע.
אני אוכל מספיק, אני ישן מספיק, אבל אין, אני מרגיש שאין לי עוד מה לתת. אני גם לא יכול לשאוף למשקל גוף גבוה יותר כי אני נמוך, ואני מן הסתם לא יכול להגיע ל-95 ק"ג באופן טבעי על הגובה הזה, אלא אם כן אני אכניס 5000 קלוריות ביום וזה לא ריאלי. משקלים שהיו לי משחק ילדים פעם היום הם שואה בשבילי. אני מגיע למצב שכל הנימים בפרצוף מתפוצצים לי תוך כדי סטים, השאגות נוראיות, הכל קשה. באמת שאין לי יותר מה לתת, וניסיתי לסחוב טבעי כמה שאפשר.. התחריתי ב-5 תחרויות טבעי, אבל אני לא מפלצת גנטית ואני רוצה לעמוד על במה בחו"ל וטבעי פשוט אי אפשר לעשות את זה. לא אני לפחות.

אז כמה שאלות: אילו חומרים ליפטרים לוקחים? כמה זה מזיק? כמה זה עולה? מאיפה משיגים? השאלות הרגילות..
תודה! @Tom

• פותח/ת השרשור
עושה רושם שכבר החלטת (אע"פ שיתכן ואתה עדיין אינך מודע לכך), והמחט תמצא בסופו של דבר את דרכה אל ישבנך.
אני רק יכול להציע, במידה ואתה רוצה למקסם תוצאות, להוציא מהלקסיקון התזונתי שלך מילים כמו "קורנפלקס עם חלב", "כוס שוקו", "לחמניה", "חצי צלחת אורז". זה מתאים לילד בן 10 שהולך לקייטנת רננים, ולא לפאוורליפטר רציני שנמצא בסייקל, ושואף (כפי שהצהרת) לעמוד על במה בחו"ל.
יודע שזה נשמע ילדותי אבל זה כרגע מה שיש. אולי בהמשך כשאתרגל לכמויות זה ישתנה.

עכשיו תכלס, נגיד ולא הגעתי לערכים בסייקל, מה קורה? הסייקל פשוט לא עובד, או שיש נזק? ואגב, כן החלטתי כבר. אני רק מתייעץ לגבי הדרך. מרגיש שאין לי עוד מה לתת יותר, וניסיתי. המון.

אני פאוורליפטר בן 21, שוקל 81 על 1.65.
1.אני בתחום כבר 4 שנים. הספקתי לעשות את התוכניות SS, ליניארית, טקסס ו-5/3/1 אינספור פעמים.
לצערי אני מרגיש שאני מגרד את הגבול הגנטי שלי. יש לי רטיו מכובד מאוד בכל התרגילים: רטיו של פי 2.8 בדדליפט [והיה לי בעבר 3.2, על משקל גוף נמוך יותר], רטיו של פי קצת יותר מ-2 בסקוואט, ובנצ' זה התרגיל היחידי שאני ממשיך להתחזק בו, אבל גם פה הסוף מגיע.
אני אוכל מספיק, אני ישן מספיק, אבל אין, אני מרגיש שאין לי עוד מה לתת. אני גם לא יכול לשאוף למשקל גוף גבוה יותר כי אני נמוך, ואני מן הסתם לא יכול להגיע ל-95 ק"ג באופן טבעי על הגובה הזה, אלא אם כן אני אכניס 5000 קלוריות ביום וזה לא ריאלי.2. משקלים שהיו לי משחק ילדים פעם היום הם שואה בשבילי. אני מגיע למצב שכל הנימים בפרצוף מתפוצצים לי תוך כדי סטים, השאגות נוראיות, הכל קשה. באמת שאין לי יותר מה לתת, וניסיתי לסחוב טבעי כמה שאפשר.. התחריתי ב-5 תחרויות טבעי, אבל אני לא מפלצת גנטית ואני רוצה לעמוד על במה בחו"ל וטבעי פשוט אי אפשר לעשות את זה. לא אני לפחות.

אז כמה שאלות: אילו חומרים ליפטרים לוקחים? כמה זה מזיק? כמה זה עולה? מאיפה משיגים? השאלות הרגילות..
תודה! @Tom

כמובן שאתה לא חייב להקשיב למה שיש לי לומר כי מן הסתם שאני לא מנוסה כמוך אבל אולי בכל זאת

1.יכול להיות שאתה פשוט צריך למצוא תוכנית שתעבוד ? אולי משהו אחר ממה שעשית עד עכשיו כמו השיטה הבולגרית או אד קואן או אולי הקובייה או גלן או כל דבר אחר ?
יכול להיות אתה עברת את השלב של התקדמות שבועית ו1/3/5 הוא לא בשבילך.
אם אתה ממש רוצה אתה יכול לקנות אולי יעוץ אישי אצל ג'ורג' ליימך או ברנדון לילי או בריאן קרול או בוריס שייקו שהם הטובים ביותר שזה אולי יקר אבל זה הרבה יותר טוב מלדחוף לתחת מזרק עם הורמונים סינטטיים שיחרבנו לך את הגוף.
חוץ מזה אם לא הטובים ביותר יש גם מאמנים טובים מאוד אפילו בארץ כמו רן כהן,יוסי קלמנוביץ' שאני בטוח יוכלו לעוזר לך ותוכל לרכוש אצלם ייעוץ.

2.יכול להיות שאתה פשוט שרוף ? אם משקלים שהיו לך פעם משחק ילדים והיום הם שואה זה כנראה סימן לזה, שקלת את האפשרות הזו ?

סדר את האוכל, ותעבור לתוכניות מתקדמות יותר, תעשה סבבים של גלו פנדלי/סמולוב/שייקו/קורטה עם אחוזים מתואמים

כרגע אתה לא מתקדם כי אתה אוכל לא טוב
לא מספיק חלבון, בעיקר מהחי
יותר מדי זבל בתפריט

בנוסף הטכניקה שלך ברוב התרגילים והעבודה די גרועה לליפטר (למתאמן חובבן אתה מתאמן נהדר)
הרבה מהמשקל שעל המוט שאין לך זה מטכניקה לקויה, ובחירת משקלי עבודה גבוהים מדי, וחוסר הצמדות לתוכנית אימון
אתה עושה יותר מדי סינגלים כבדים ובטכניקה לא טובה

מספיק להעיף מבט בסרטונים שלך ביוטיוב לראות איך נראים הדדליפטים שלך מעל 90%
תשווה לליפטרים טובים ותראה שמעל 90% שלהם הטכניקה נשמרת והם מרימים כמעט באותה צורה

• פותח/ת השרשור
סדר את האוכל, ותעבור לתוכניות מתקדמות יותר, תעשה סבבים של גלו פנדלי/סמולוב/שייקו/קורטה עם אחוזים מתואמים

כרגע אתה לא מתקדם כי אתה אוכל לא טוב
לא מספיק חלבון, בעיקר מהחי
יותר מדי זבל בתפריט

בנוסף הטכניקה שלך ברוב התרגילים והעבודה די גרועה לליפטר (למתאמן חובבן אתה מתאמן נהדר)
הרבה מהמשקל שעל המוט שאין לך זה מטכניקה לקויה, ובחירת משקלי עבודה גבוהים מדי, וחוסר הצמדות לתוכנית אימון
אתה עושה יותר מדי סינגלים כבדים ובטכניקה לא טובה

מספיק להעיף מבט בסרטונים שלך ביוטיוב לראות איך נראים הדדליפטים שלך מעל 90%
תשווה לליפטרים טובים ותראה שמעל 90% שלהם הטכניקה נשמרת והם מרימים כמעט באותה צורה
יש כמה נקודות טובות במה שאתה אומר אבל אני חייב לא להסכים איתך לגבי כמה דברים:
טכניקה - אתה מגזים. לגמרי. הטכניקה שלי בסקוואט נהדרת. חזה מורם, גב מכווץ, עומק, מנח צוואר תקין, היפ דרייב כשהמוט נמוך מבדר"כ. אומנם לא אמרתי מושלמת, אבל נהדרת, גם לליפטר חובבן וגם למקצועי. כנ"ל לגבי הבנצ'. בקשר לדדליפט, אני שומר על הדגשים של חזה מורם, תחת למטה, מנח צוואר תקין - אבל הטעות היחידה שלי היא שאני לא מצליח להחזיק גב במשקלים הכבדים. מפה ועד טכניקה גרועה יש דרך ארוכה. אין צורך להספיד לי את הטכניקה.

בקשר לאוכל - אני שוקל 81, או 76-77 בלי נוזלים. אני אוכל 3000 קלוריות ביום ו-150 גרם חלבון ביום, להגיד שזה מעט לאדם במשקל שלי זה לא ריאלי. מסכים שזה לא מספיק לליפטר עילית ששוקל 100 אבל לומר שאני לא מתקדם בגלל התזונה זה פשוט לא נכון. מעבר לזה, פעם הייתי אוכל הרבה יותר (4000, 250) ועובדה שאז לא התקדמתי במשקלים בקצב שאני מתקדם עכשיו, עם תזונה לקויה, איך אתה מסביר את זה? והייתה תקופה שבכלל הייתי מגרד את ה-1500 ביום ולא ישנתי כמעט וטסתי במשקלים.

אני חושב שחלק חשוב מוותק של ליפטר זה לא כמה תוכניות הוא עבר, אלא היכולת להעיד על עצמו מה עובד לו ומה לא ולדעת לומר כמה יש עוד במחסנית. תסכים איתי שהרבה אנשים שיאכלו טוב וישנו טוב לא יגיעו למשקלים שלי ושלך כי גנטית לא שפר עליהם מזלם. מסכים? כי יש לא מעט כאלה. אני מרשה לקרוא לעצמי מפלצת גנטית כי יש לי רטיו מאוד מכובד, אך לצערי פה זה נגמר, הגעתי לגבול שאני מסוגל לגרד, ואני מרגיש שאין יותר כלום במחסנית. אני קובע את זה לא כי אני לא מתקדם במשקלים, אלא לפי איך שהאימונים מאז התחרות האחרונה הרגישו לי. אני ממצה את עצמי, זה לא קשור לאכילה או לטכניקה. אני יודע בוודאות שאני מגרד כרגע את הגבול שלי, אני מרגיש את זה.

יכול להיות שאתה גם בלחץ נפשי מהחיים/עבודה/חברה/משפחה
וזה מפריע לך להתקדם באימונים

יכול להיות שאתה עובד כבד מדי ויותר מדי ולא מאפשר לגוף ולנפש שלך להתאושש

הטכניקה בבנצ' האחרון שראיתי יפה, אבל היו לך לא מעט סירטונים עם הקפצות הזויות על החזה
הסקוואט שלך אולי טוב אבל הוא לא אחיד, אצלי 3 שנים הוא אותו סקוואט בדיוק לא משנה אם יש 240 קילו על המוט או 150 קילו
אתה החלפת כמה זוגות נעליים ושינית צורה בסקוואט (גבהים שונים ועוד)

עד שלא טחנת את אותו סקוואט הרבה זמן אתה בבעיה

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאתה גם בלחץ נפשי מהחיים/עבודה/חברה/משפחה
וזה מפריע לך להתקדם באימונים

יכול להיות שאתה עובד כבד מדי ויותר מדי ולא מאפשר לגוף ולנפש שלך להתאושש

הטכניקה בבנצ' האחרון שראיתי יפה, אבל היו לך לא מעט סירטונים עם הקפצות הזויות על החזה
הסקוואט שלך אולי טוב אבל הוא לא אחיד, אצלי 3 שנים הוא אותו סקוואט בדיוק לא משנה אם יש 240 קילו על המוט או 150 קילו
אתה החלפת כמה זוגות נעליים ושינית צורה בסקוואט (גבהים שונים ועוד)

עד שלא טחנת את אותו סקוואט הרבה זמן אתה בבעיה
ההקפצות בבנצ' נבעו מעבודה בנפח גבוה, כך שעניין אותי לסגור חזרות ותו לא. מאז התחרות אני עובד אך ורק עם עצירות, אפילו בסמולוב (דבר שלא מומלץ).

בקשר לסקוואט, כבר מצאתי את רוחב העמידה, הנעליים ומיקום המוט שאני בטוח לגביהם. לא תראה את זה משתנה יותר.

מה שאמרת נכון. אל תשכח שיש לי עבר פסיכיאטרי "מפואר" ואינספור הפרעות ובעיות נפשיות שמקשות עליי, ובנוסף אני על מינון גבוה של כדורים שמסממים אותי ומטשטשים אותי, ועובד בעבודה פיזית לא קלה 6 ימים בשבוע. יש הרבה גורמים לחוסר ההתקדמות שלי, אבל בשורה התחתונה אני לא יכול להתקדם יותר באופן טבעי. לא במצב הנוכחי, לא עם הגורמים שציינתי. אני חייב פוש, חייב.

אל תשכח שיש לי עבר פסיכיאטרי "מפואר" ואינספור הפרעות ובעיות נפשיות שמקשות עליי, ובנוסף אני על מינון גבוה של כדורים שמסממים אותי ומטשטשים אותי,
בהתחשב במה שאמרת פה ( בגילוי לב מעורר כבוד יש לומר), אני באמת חושב שאתה צריך לשקול שוב את השימוש בAAS. אני באמת חושב שיש לזה פוטנציאל להחריף משמעותית את הבעיות שכבר קיימות, ולא חשוב מה מקורן.

• פותח/ת השרשור
בהתחשב במה שאמרת פה ( בגילוי לב מעורר כבוד יש לומר), אני באמת חושב שאתה צריך לשקול שוב את השימוש בAAS. אני באמת חושב שיש לזה פוטנציאל להחריף משמעותית את הבעיות שכבר קיימות, ולא חשוב מה מקורן.
ידוע וכבר דיברו איתי על זה. לצערי זה סיכון שאצטרך לקחת.

משקל גוף 81
230 ק"ג דדליפט
170 ק"ג סקוואט
110 ק"ג בנצ'

@Tom אוקיי, תודה רבה. מה לגבי מינונים וכל זה? כל כמה זמן לוקחים? איך בעצם אמור להיראות הסייקל.. אשמח אם תרשום לי. תודה!
בלי קשר לנושא, נתת כבר 230 אחרי התחרות?

כן אבל לא חוקי (הקפצות וזה)
הבנתי, יפה. בקשר לנושא, גם אני לא חושב שאתה קרוב למיצוי הפוטנציאל הגנטי שלך.
יש לך הרבה יותר לתת מעצמך ויש משהו שאתה לא עושה נכון.
אחרי הכל, שיקולים אישיים שלך, שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, יפה. בקשר לנושא, גם אני לא חושב שאתה קרוב למיצוי הפוטנציאל הגנטי שלך.
יש לך הרבה יותר לתת מעצמך ויש משהו שאתה לא עושה נכון.
אחרי הכל, שיקולים אישיים שלך, שיהיה בהצלחה.
שמע, יכול מאוד להיות שאתם צודקים, כנראה אני עושה משהו לא נכון. אבל נכון לעכשיו ולתקופה הקרובה-רחוקה לא אוכל לשנות את התנאים (העבודה, הכדורים, התזונה, הבעיות הנפשיות) ואני כן רוצה להתקדם. ועם התנאים האלה הדרך היחידה להתקדם היא לעבור לצד האפל... אני לא גאה בזה ולא מרוצה מזה, לעזאזל, אני 4 שנים טבעי, אבל זו החלטה ששקלתי בכבדות ראש ולקחתי בלב שלם.

תודה רבה בכל אופן, מעריך את זה אחי!

אחי, לא מנסה להתנשאות או משהו, אבל אחד שבא ואומר שמגרד את הגבול הגנטי שלו זה אחד שניסה הכל, אבל הכל על עצמו (כמובן לפני שימוש באנאבוליים).

לפי דעתי אם אתה רוצה להתחיל בשימוש באנבאוליים רק מאחר שאתה תקוע במשקלים אז זו טעות כי לפי דעתי יש לך לאן עוד להגיע כשזה מגיע לתפריט ומגוון אימונים כאלו או אחרים שיכולים לקדם אותך.

שמע, יכול מאוד להיות שאתם צודקים, כנראה אני עושה משהו לא נכון. אבל נכון לעכשיו ולתקופה הקרובה-רחוקה לא אוכל לשנות את התנאים (העבודה, הכדורים, התזונה, הבעיות הנפשיות) ואני כן רוצה להתקדם. ועם התנאים האלה הדרך היחידה להתקדם היא לעבור לצד האפל... אני לא גאה בזה ולא מרוצה מזה, לעזאזל, אני 4 שנים טבעי, אבל זו החלטה ששקלתי בכבדות ראש ולקחתי בלב שלם.

תודה רבה בכל אופן, מעריך את זה אחי!
תשמע, ממליץ לך לבדוק טוב טוב איך החומרים משתלבים עם השיט שאתה גם ככה לוקח כבר, כדאי שתציין גם את זה כשאתה פונה לייעוץ בנושא החומרים.

• פותח/ת השרשור
תשמע, ממליץ לך לבדוק טוב טוב איך החומרים משתלבים עם השיט שאתה גם ככה לוקח כבר, כדאי שתציין גם את זה כשאתה פונה לייעוץ בנושא החומרים.
אני פחות חושב שהבעיה היא איך זה משתלב עם מה שאני לוקח, הבעיה היא יותר כמה הטסט יחריף לי את ההפרעות הנפשיות (אני אומנם מאוד פתוח לגבי הנושא הזה אבל לא ארחיב, פשוט אומר בקצרה שיש לי "דחפים" שנכון להיום אני משתלט עליהם, מי שראה דקסטר יבין), והטסט עלול להחריף את האגרסיביות שלי עד מצב בו לא אוכל להתמודד עם הדחפים הללו. זה סיכון שאני מודע אליו מאוד ואצטרך לקחת. אני כמובן אלחם מעל ומעבר בכל תגובה שתהיה לי כתוצאה מהטסט, על מנת לנהל חיים תקינים ולא לגרום לנזק בלתי הפיך.

הייתי ממליץ לחקור את הנושא מעבר לדפי הפורום ולפנות למומחה, זה לא צחוק ואתה לא מתאמן ממוצע ובריא כמו חבר'ה אחרים שמחליטים להתחיל להזריק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית