ייעוץ לגבי חומרים

BarnabyJones

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
שלום לכולם.
לאחרונה התחלתי להתעניין בחומרים, קראתי מאמרים פה באתר ובאתרים שונים.
אני בן 24 התחלתי להתאמן לפני כ4 חודשים.
מתאמן בתכנית AB. צורך 3500 קלוריות ביום של אימון, 2500קלוריות ביום ללא אימון.
נעזר ב- serious mass לאחר האימון ואם צריך גם כדי להשלים את צריכת הקלוריות היומית.
צורך קריאטין מונו של nature's best.
בתחילת האימונים (לפני 4 חודשים) שקלתי 64, היום אני על 72. אחוז שומן בין 10 ל11. היקף יד 38.
http://www.siz.co.il/my.php?i=dzhzmqnzzjzu.jpg
אין לי מושג מאיפה להתחיל. איפה שאני מתאמן כולם חובבנים ואין מי שידריך אותי בנושא.

אם התחלת להתאמן רק לפני 4 חודשים, אין למה לקפוץ מעל הפופיק, חומרים עדיין לא בשבילך.

כנ"ל, אין טעם לגעת כל עוד לא מיצית את ההתקדמות הטבעית.
אולי אחרי 2-3 שנות אימון, רק אז יהיה אפשר לחשוב על משהו, בהנחה וההתקדמות שלך נעצרה.

• פותח/ת השרשור
בהנחה וההתקדמות נעצרה?!
חומרים צורכים כדי להעלות מסת שריר בפרק זמן מהיר ולא כדי לרענן את תהליך הגדילה, לא ככה??

העיקרון הוא שבתור מתאמן מתחיל אתה יכול לעלות מסת שריר דיי מהר ודיי ביעילות במיוחד בשנה - שנתיים הראשונות לאימונים, לאחר מכן כבר מתמודדים על מספר קילוגרמים בודדים בשנה.
במצב שלך אם תעשה עכשיו סייקל של 10-12 שבועות תעלה מסת שריר לדוגמא שיכלת לעלות בחצי שנה לערך בצורה טבעית, אם היית מתאמן 2-3 שנים אז המסת שריר שהיית עולה מסייקל ראשון של 10-12 שבועות יכלה להתאפיין בעוד 2-3 שנות אימון כי המתאמן סביר להניח כבר לא מתחיל ומתקשה לעלות במסת השריר, לכן לא כדאי להתחיל עם חומרים כשאתה רק התחלת ללכת למכון כושר.

שלום לכולם.
לאחרונה התחלתי להתעניין בחומרים, קראתי מאמרים פה באתר ובאתרים שונים.
אני בן 24 התחלתי להתאמן לפני כ4 חודשים.
מתאמן בתכנית AB. צורך 3500 קלוריות ביום של אימון, 2500קלוריות ביום ללא אימון.
נעזר ב- serious mass לאחר האימון ואם צריך גם כדי להשלים את צריכת הקלוריות היומית.
צורך קריאטין מונו של nature's best.
בתחילת האימונים (לפני 4 חודשים) שקלתי 64, היום אני על 72. אחוז שומן בין 10 ל11. היקף יד 38.
http://www.siz.co.il/my.php?i=dzhzmqnzzjzu.jpg
אין לי מושג מאיפה להתחיל. איפה שאני מתאמן כולם חובבנים ואין מי שידריך אותי בנושא.

אתה לא 10-11% שומן
אתה יכול להתקדם באופן טבעי עוד הרבה
איזה תוכנית אימון אתה עושה ?

אתה עושה סקווט ? דד ליפט ? אם כן מה המשקלי עבודה שלך ?

• פותח/ת השרשור
A
חזה: 9X6-10
בייספס: 7X6-10
טרייספס: 7X6-10
בטן: 6X20

B
גב: 9X6-10
כתפיים: 7X6-10
רגליים: 9X6-10

AXBXAXBX

לא עושה סקוואט ודד ליפט, אני לא מכיר את הטכניקה ואיפה שאני מתאמן אין מישהו שאני סומך עליו כדי שיראה לי.
בין 10 ל-11 אחוז שומן זה מה שהמכשיר במכון הראה בפעם האחרונה שמדדתי...אז כמה אחוז שומן נראה שאני?

בערך 14%
אבל מה המשקלי עבודה ואיזה תרגילים אתה עושה ?
חבל שאתה לא עושה דד ליפט וסקווט

A
חזה: 9X6-10
בייספס: 7X6-10
טרייספס: 7X6-10
בטן: 6X20

B
גב: 9X6-10
כתפיים: 7X6-10
רגליים: 9X6-10

AXBXAXBX

לא עושה סקוואט ודד ליפט, אני לא מכיר את הטכניקה ואיפה שאני מתאמן אין מישהו שאני סומך עליו כדי שיראה לי.
בין 10 ל-11 אחוז שומן זה מה שהמכשיר במכון הראה בפעם האחרונה שמדדתי...אז כמה אחוז שומן נראה שאני?
יותר מדי סטים לשרירים קטנים, בטן 2 סטים, טרייספס, קידמית וכתפיים 5 סטים כל אחד.

• פותח/ת השרשור
הייתי עושה 5 סטים לקטנים אבל זה הרגיש לי קצת מידי.

חזה: בנץ' פרס 45קילו, 3X6-10.
לחיצת חזה במכונה 60קילו, 3X6-10.
פרפר 60קילו, 3X6-10.

בייספס: Wמוט 30קילו, 3X6-10.
משקולות חופשי בישיבה 17.5כל יד, 2X6-10.
פטישים 17.5כל יד, 2X6-10קילו .

טרייספס: משקולת בישיבה מאחורי הראש 25קילו, 3X6-10.
מקבילים ללא משקל 3X10.

גב: פולי עליון רחב מאחורי הראש 130קילו, 3X6-10.
פולי תחתון 110קילו, 3X6-10.
פולי עליון רחב מלפנים: 130קילו, 2X6-10.

כתפיים: לחצית כתפיים במכונה כל כתף נפרדת 60קילו (30 כל צד), 3X6-10.
פרפר הפוך 52קילו, 3X6-10.
טרפז משיכת משקולת לסנטר 60קילו, 2X6-10.
הרחקת כתפיים לצדדים 15קילו כל משקולת, 2X6-10 .

רגליים: לחיצת רגליים במכונה 60 קילו, 5X6-10.
פשיטת ברכיים במכונה 60קילו, 4X6-10.

זה פחות או יותר סדר העבודה, לפעמים מוריד סטים ולפעמים מוסיף תלוי בהרגשה. כמובן שאני עובד בפרמידה.

נערך לאחרונה:
א. מי אמר שפירמידה זה טוב?
ב. אם זה הרגיש לך מעט מדי זאת אומרת שלא עבדת בעצימות מספקת, תעלה משקל ותראה איך תצטרך התאוששות גבוה יותר בין סט לסט מה שאומר שהאימון יתארך ותאמין לי שלא תרצה בכלל להוסיף סטים.
אני עובד כיום FBW עם סה"כ 3 סטים לשריר גדול וסט אחד לשריר קטן יוצא לי באימון סה"כ 13-15 סטים והאימון שלי נמשך כשעה ורבע לערך (רק אימון משקולות), ומי שראה אותי באימון ראה גם את החולצה שלי, מינימום אחרי אירובי.
בכל מקרה תן דגש על עצימות על פני נפח ותחוש בשינויים.

• פותח/ת השרשור
אני נותן דגש על עצימות! אני מתאמץ ומזיע המון באימון. מרים משקלים כבדים, ביחס לכח שלי כמובן. משלב אימוני כח. אני לא מאלה שבאים למכון כדי להשתזף ולהסתכל על כוסיות 🚬🤪🚬, אני עובד קשה וחוזר מהאימון גמור מת!
ובנימה זו 😃 אני רוצה להתייעץ בקשר לתוסף שיעזור בהתאוששות בנוסף למונו...יש משהו ספציפי שמומלץ?

אני נותן דגש על עצימות! אני מתאמץ ומזיע המון באימון. מרים משקלים כבדים, ביחס לכח שלי כמובן. משלב אימוני כח. אני לא מאלה שבאים למכון כדי להשתזף ולהסתכל על כוסיות 🚬🤪🚬, אני עובד קשה וחוזר מהאימון גמור מת!
ובנימה זו 😃 אני רוצה להתייעץ בקשר לתוסף שיעזור בהתאוששות בנוסף למונו...יש משהו ספציפי שמומלץ?

אתה לא שם דגש על עצימות אלא על נפח, בדיוק הפוך מזה

אתה מתבלבל במושגים בסיסיים
זה שאתה מזיע ועובד קשה לא אומר שאתה עובד בעצימות גבוהה, זה אומר שאתה עובד.

עצימות גבוהה = מספר סטים וחזרות קטן ומשקל מאוד גבוהה
נפח גבוה = מספר סטיםXמספר חזרותXמשקל = זה אינדיקציה למדידת הנפח
(אם אתה עובד עם משקל בינוני הרבה פעמים תגיע לנפח גבוה, אם אתה עובד עם משקל כבד ותרים אותו מעט פעמים תגיע לנפח נמוך אבל בעצימות גבוהה)

בקיצור בלחיצות חזה למשל עדיף שתחלץ 90 ק"ג 5 חזרות ל 3 סטים
מאשר מה שאתה עושה עכשיו

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי אני משלב גם אימוני כח...יש אימונים בהם אני מעמיס משקלים ומצליח לעשות 1-3 חזרות בלבד. כל אימון צריך להיות כזה?
ולגבי הפרמידה?? עדיף להישאר על אותו משקל ולא לשחק עם המשקלים ומספר החזרות?

נערך לאחרונה:
אתה לא בא למדוד RM1-3 כל אימון
אתה צריך תוכנית שהטווח חזרות שלך יהיה 5 בחלק מהתרגילים (סקווט,דד ליפט, בנץ' מיליטרי...)
ותצליח לבצע את כל ה 5 למספר הסטים שקבעת לך (3-5) ללא כישלון
חוץ מזה אפשר לתת תרגילי עזר

או שפשוט תאמץ תוכנית מהאתר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית