הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קורטיזול גבוה

• פותח/ת השרשור Prime
  • פורסם בתאריך

Prime

משתמש פעיל
471
130
נק' מוניטין:
291
471
130
היי, לפני מספר חודשים פניתי לאנדוקרינולוג במטרה לעשות בדיקות הורמונליות שגרתיות בגלל
שאני מתאמן ונחשפתי להרבה מידע, אז רציתי לראות מה מצב ההורמונים. בנוסף, אני מרגיש כבר תקופה
ארוכה שאני פשוט לא מתפקד מינית, זקפה חלשה וחוסר בחשק מיני זה דבר שלא אופייני לבן 16.
עשיתי את הבדיקות והתוצאות מוזרות, יצא לי קורטיזול גבוה מאוד, ואני פשוט סובל כבר מעל לשנה
בלי שום פתרון. יש לי סוג של עייפות כרונית, הרגשה כזו לפעמים של בלבול וניתוק מהסביבה, החשק המיני שלי
ברצפה ולמרות שאני מתאמן כמו שצריך - תרגילים מורכבים בדגש על טכניקה טובה ומכניס אוכל איכותי, אני מרגיש
שאני דורך במקום כבר יותר מדי זמן.

כרגע אני מחטב בדל פחמימה אחרי מסה, התוצאות לא רעות, אני 1.70 וירדתי מ-74 ק"ג ל-67 במספר חודשים, למרות שכל הגוף
התחטב יפה, משום מה אני תקוע עם שומן בטני, לאו דווקא החלק העיקש בבטן התחתונה, אלא בבטן ובחזה באופן כללי.
איך שאני רואה את עצמי במראה, מתוך 7 ק"ג ההרגשה היא ש-0 ירדו מהבטן, וכל זאת למרות תפריט טוב, עם משקולות
ואינטרוולים.
האנדוקרינולוגית שפניתי אליה לא עוזרת לי כל כך והיא על תקן "עציץ עם סטטוסקופ", חוץ מהפניות לפה ולשם היא לא נותנת
לי שום פתרונות ואין לה איך לעזור. רק כל מיני תשובות כמו : תאכל נכון, תישן טוב ועוד בלבולי מוח.

איך אני ממשיך מכאן?
תודה רבה מראש.

קבצים מצורפים

• BT.png
    BT.png
    KB 10.4 · צפיות: 948
  • פותח/ת השרשור
118 בשתן = 130% מהנורמה.
ככה שלפחות אתה לא מעל 150% שהיה מחייב בירור מקיף, וכולל גם סיכוי לגידול מוחי.

גש לרופא המשפחה שלך ובקש להתחיל ב-SSRI.

קח בחשבון שלוקח לתרופות הללו שבועיים-שלושה להתחיל להשפיע, ולרוב צריך לנסות כל מיני סוגים עד שמוצאים את הסוג שמשפיע עליך הכי טוב.
אני מניח שהיום זה גם קצת פחות בגלל שהפחתתי באימונים ואני יותר רגוע, אבל עדיין מעל הנורמה.

יש משהו שיכול להחליף SSRI? חייבת להיות דרך לפתור את הבעיה בלי להכניס כימיקלים לגוף...
ואני לא מדוכא, אני פשוט ממש מתוח ביום יום שלי. בכל זאת יש צורך ב-SSRI או שיש משהו אחר?

והקריאטינין הנה:
AA.png

שכן קורטיזול גבוה מעל 150% מכניס אותך לרשימה שחורה של כל כך הרבה מחלות מסוכנות, כמו: התקפי לב,אירועיים מוחיים, השמנה, אוסטיאופירוזיס, תחושת דחק נשפית, קשיי שינה, סכרת, יתר לחץ דם, אי ספיקת כליות....
הצלחת להפחיד אותי .....(באמת)
האם יש סימפטומים ספציפים לקורטיזול גבוה ?

אני מניח שהיום זה גם קצת פחות בגלל שהפחתתי באימונים ואני יותר רגוע, אבל עדיין מעל הנורמה.

יש משהו שיכול להחליף SSRI? חייבת להיות דרך לפתור את הבעיה בלי להכניס כימיקלים לגוף...
ואני לא מדוכא, אני פשוט ממש מתוח ביום יום שלי. בכל זאת יש צורך ב-SSRI או שיש משהו אחר?

והקריאטינין הנה:
צפה בקובץ המצורף 26397

חשוב להפריד בין דכאון לדחק (סטרס/עצבנות/חרדה)

דכאון מתבטא בסימנים הבאים:

1-חוסר חשק לבצע מטלות רגילות (לשלוח מכתב,לענות לטלפון,לעשות כלים)
2-ירידה ברצון להיות סביב אנשים.
3-איבוד הנאה מדברים שבעבר נהנת לעשות אותם (ספורט,לצייר,לכתוב,לדוג,לשוט).
4-רק בקצה הסקאלה מופיעים נטיות אובדניות, הרוב סובל מהשלבים הרשונים בלבד.

חרדה/סטרס/דחק:

1- מחשבות "רצות בראש" שמקשות או מאריכות את זמן ההרדמות.
2-דפיקות לב מהירות בלי סיבה נראית לעין.
3-קושי פתאומי בנשימה, כאילו "אין אוויר" בלי פעילות או מאמץ שלוו לתחושה.
4-כאבים או לחצים בחזה.
5-נטיה לכעס/עצבנות

בדכאון תטפל ב-SSRI, מה הבעיה להכניס "כימקלים"? המוח הוא כמו כל איבר בגוף, וכמו שהריאות חולות בדלקת תקח אנטיביוטיקה, ככה אם המוח חולה ולא מייצר מספיק ניורוטרנסמיטורים ואתה מסתחרר לדכאון, תקח SSRI.
טמבל מי שחושב שזה בושה/פיסוכטי או מעיד על האדם הלוקה בדכאון כי אינו אדם יציב או טוב.

בחרדה: נסה לבברר קודם כל איכות שינה, האם יש בעיות שינה-אם כן בצע מעבדת שינה.
אם אין בעיות שינה, אז אתה יכול לתקופה קצרה לעבור לתרופות כמו חצי כדור ואבן, לוריוון וישעוד רשימה ארוכה, הכל תלוי בכמה עמוק הדחק.

ואז הטיפול יוריד את רמות הקורטיזול, ותוכל בהדרגה להפסיק ליטול אותן, הקורטיזול לא אמור לעלות בחזרה.

חפש את הגורמים שגורמים לך לבעיה:

1-חוסר הערכה עצמית.
2-בעיות בעבודה.
3-אי השלמה עם המצב הסוציו-אקונומי שלך (כמה אתה מרוויח, כמה פעמים אתה מקיים יחסי מין, כמה אתה מושך-או חושב שאתה מושך, מה המדרג החברתי שלך /כמה אתה חשוב בעיני אחרים).
4-אידופטי-ללא סיבה ברורה
הצלחת להפחיד אותי .....(באמת)
האם יש סימפטומים ספציפים לקורטיזול גבוה ?
הסימפטומיים כללים:

1-נטיה להשמנה, ופיזור שומן בעיקר בבטן.
2-צבירת נוזלים בפנים.
3-צבירת שומן בכתפיים במקרי קיצון ממושכים.
4-כאבי שרירים/עצמות מתגברים.
5-עליה ברמת הסוכר בדם ובהמוגלובין A1C.
6-עליה בלחצי דם.
7-עליה בשומנים בדם.
8-עליה בתפקודי כבד.
9-קושי בשינה/יקיצות מרובות
10-תחשוה של כעס מרובה/עצבנות יתר/פרצי זעם.

• פותח/ת השרשור
חשוב להפריד בין דכאון לדחק (סטרס/עצבנות/חרדה)

דכאון מתבטא בסימנים הבאים:

חרדה/סטרס/דחק:

1- מחשבות "רצות בראש" שמקשות או מאריכות את זמן ההרדמות.
2-דפיקות לב מהירות בלי סיבה נראית לעין.
3-קושי פתאומי בנשימה, כאילו "אין אוויר" בלי פעילות או מאמץ שלוו לתחושה.
4-כאבים או לחצים בחזה.
5-נטיה לכעס/עצבנות

בדכאון תטפל ב-SSRI, מה הבעיה להכניס "כימקלים"? המוח הוא כמו כל איבר בגוף, וכמו שהריאות חולות בדלקת תקח אנטיביוטיקה, ככה אם המוח חולה ולא מייצר מספיק ניורוטרנסמיטורים ואתה מסתחרר לדכאון, תקח SSRI.
טמבל מי שחושב שזה בושה/פיסוכטי או מעיד על האדם הלוקה בדכאון כי אינו אדם יציב או טוב.

בחרדה: נסה לבברר קודם כל איכות שינה, האם יש בעיות שינה-אם כן בצע מעבדת שינה.
אם אין בעיות שינה, אז אתה יכול לתקופה קצרה לעבור לתרופות כמו חצי כדור ואבן, לוריוון וישעוד רשימה ארוכה, הכל תלוי בכמה עמוק הדחק.

ואז הטיפול יוריד את רמות הקורטיזול, ותוכל בהדרגה להפסיק ליטול אותן, הקורטיזול לא אמור לעלות בחזרה.

חפש את הגורמים שגורמים לך לבעיה:

1-חוסר הערכה עצמית.
2-בעיות בעבודה.
3-אי השלמה עם המצב הסוציו-אקונומי שלך (כמה אתה מרוויח, כמה פעמים אתה מקיים יחסי מין, כמה אתה מושך-או חושב שאתה מושך, מה המדרג החברתי שלך /כמה אתה חשוב בעיני אחרים).
4-אידופטי-ללא סיבה ברורה

הסימפטומיים כללים:

1-נטיה להשמנה, ופיזור שומן בעיקר בבטן.
2-צבירת נוזלים בפנים.
3-צבירת שומן בכתפיים במקרי קיצון ממושכים.
4-כאבי שרירים/עצמות מתגברים.
5-עליה ברמת הסוכר בדם ובהמוגלובין A1C.
6-עליה בלחצי דם.
7-עליה בשומנים בדם.
8-עליה בתפקודי כבד.
9-קושי בשינה/יקיצות מרובות
10-תחשוה של כעס מרובה/עצבנות יתר/פרצי זעם.

זה בהחלט חרדה... לא דיכאון. בעיות שינה אין לי, כי אני יושן טוב.
אבל כן יש לי מחשבות שרצות בראש הרבה פעמים בלי הפסקה וזה נותן תחושה שהראש לא נח לרגע.

כשאמרתי שאני לא רוצה להכניס כימיקלים זה לא בא ממקום של "מי שלוקח SSRI הוא פסיכוטי" אלא פשוט
כי יש לכדורים המון תופעות לוואי ואני לא רוצה להכניס את זה לגוף שלי. אם אתה אומר שזה לתקופה קצרה אני בהחלט
יכול לקבל את זה ולבצע טיפול, אני פשוט לא רוצה שזה יהיה משהו קבוע ואני לא אוכל להסתדר בחיים בלי זה.

בקשר לוואבן\לוריוון, למי אני פונה עם בקשה למרשם? והרופאים לא משחררים מרשמים בקלות בכלל... מה תהיה סיבה מוצדקת לטיפול בכדורים האלה?

זה בהחלט חרדה... לא דיכאון. בעיות שינה אין לי, כי אני יושן טוב.
אבל כן יש לי מחשבות שרצות בראש הרבה פעמים בלי הפסקה וזה נותן תחושה שהראש לא נח לרגע.

כשאמרתי שאני לא רוצה להכניס כימיקלים זה לא בא ממקום של "מי שלוקח SSRI הוא פסיכוטי" אלא פשוט
כי יש לכדורים המון תופעות לוואי ואני לא רוצה להכניס את זה לגוף שלי. אם אתה אומר שזה לתקופה קצרה אני בהחלט
יכול לקבל את זה ולבצע טיפול, אני פשוט לא רוצה שזה יהיה משהו קבוע ואני לא אוכל להסתדר בחיים בלי זה.

בקשר לוואבן\לוריוון, למי אני פונה עם בקשה למרשם? והרופאים לא משחררים מרשמים בקלות בכלל... מה תהיה סיבה מוצדקת לטיפול בכדורים האלה?

הקורטיזול בשתן אמור לשכנעאת הרופאים שאתה תחת תקופת דחק, ולתת לך מרשם. אם תהיה לך בעיה תפנה אלי במסר.

לא יודע לגבי השאר אבל תיארת פה את ההרגשה של חיטוב דל פחמימה.

המליצו לך פה על "רמוטיב" (St Johns Wort למעשה) מדובר בתרופת מרשם (SSRI לכל דבר) בארץ. בחו"ל אתה יכול לקנות את זה כמו אבץ. זה פשוט מדהים איך שמסחרו את זה בארץ. ה-"תרופה" הזאת כמעט ולא קיימת בשום מקום אחר בעולם בתור תרופת מרשם.

ההצעה שלי, מאחר שאתה בן 16 ולפני גיוס, אין לי מושג מה התכנונים שלך שכן אם אתה לא מצוי בדיכאון רציני לא הייתי ממליץ להכניס את ההתוויה הזאת לתיק הרפואי שלך, זה עלול לפגוע בך אחר כך. הייתי ממליץ להזמין St Johns Wort מחו"ל כי כך זה תוסף תזונה לכל דבר.
אם לא בא לך לחכות עד שזה יגיע אליך אז תשלח לי ה"פ, אומר לך באיזו חנות ספציפית ניתן להשיג גם בארץ.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המליצו לך פה על "רמוטיב" (St Johns Wort למעשה) מדובר בתרופת מרשם (SSRI לכל דבר) בארץ. בחו"ל אתה יכול לקנות את זה כמו אבץ. זה פשוט מדהים איך שמסחרו את זה בארץ. ה-"תרופה" הזאת כמעט ולא קיימת בשום מקום אחר בעולם בתור תרופת מרשם.

ההצעה שלי, מאחר שאתה בן 16 ולפני גיוס, אין לי מושג מה התכנונים שלך שכן אם אתה לא מצוי בדיכאון רציני לא הייתי ממליץ להכניס את ההתוויה הזאת לתיק הרפואי שלך, זה עלול לפגוע בך אחר כך. הייתי ממליץ להזמין St Johns Wort מחו"ל כי כך זה תוסף תזונה לכל דבר.
אם לא בא לך לחכות עד שזה יגיע אליך אז תשלח לי ה"פ, אומר לך באיזו חנות ספציפית ניתן להשיג גם בארץ.
התנסית בזה? איך ההרגשה?

@יניב ריז מה אתה אומר על רמוטיב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית