הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקלים תקועים+ גמישות

• פותח/ת השרשור natasha
  • פורסם בתאריך

natasha

משתמש מתחיל
21
1
נק' מוניטין:
1
21
1
שלום לכולם,
שתי שאלות לא קשורות אחת לשנייה (נראה לי לפחות).
אני תקועה על אותם משקלים (בנץ',סקוואט ודדליפט) כבר בערך 3 חודשים.
זה תקין? כאילו זה תקופה או שיש איזושהי בעיה?

ורציתי לשאול גם בקשר לגמישות , אני תמיד הייתי ממש גמישה(עבר של מתעמלת אומנותית בילדות ואחר כך רקדנית)
בעיקרון בממוצע עד עכשיו אני יחסית גמישה ,כמובן מתיחות לפני ואחרי אימון אבל ממש מרגיש לי מיום ליום שאני כבר לא כל כך.
אני מנסה כל הזמן לעשות מתיחות ולחזור למצב שבו היו לי את שלושת השפגטים וכרגע אני רחוקה מזה . חחח באלי לחזור לעשות שפגט השאלה אם זה כבר לא מאוחר מדיי?

נ.ב- אם יש למישהו עצה איך לעבור את תקופת המבחנים ולהישאר שפוי מבחינת אוכל אני אשמח(אוף סיוט, המקרר וכל דבר כרגע יותר אטרקטיבי מתקופת חז"ל והמקרא)

היי נטשה וברוכה הבאה לפורום

תלוי באיזה תקופה את נמצאת - מסה או חיטוב.

אם את בחיטוב זה יחסית מובן שאת לא מצליחה לעלות במשקלים כי הגוף חלש ואת נמצאת במאזן קלורי שלילי.

כמו כן את יכולה בבקשה לרשום את תכנית האימונים שלך ? או שלפחות תרשמי את החלק של התרגילים המורכבים(סקוואט, דדליפט ובנץ')

לא צריכה להיות לך בעיה לחזור לשפגאט, תני 15-20 דקות מתיחות (עבודה ספציפית) על השפגאט שלך וזה יחזור תוך כמה חודשים לדעתי.
לגביי התקיעה במשקלים, זה כנראה משהו בהתאוששות שלך, או שאת לא אוכלת מספיק\לא ישנה מספיק עובדת הרבה במהלך היום או כל סיבה שפוגעת בך להתאושש ולהתקדם לאימון הבא

• פותח/ת השרשור
היי נטשה וברוכה הבאה לפורום
תלוי באיזה תקופה את נמצאת - מסה או חיטוב.
אם את בחיטוב זה יחסית מובן שאת לא מצליחה לעלות במשקלים כי הגוף חלש ואת נמצאת במאזן קלורי שלילי.
כמו כן את יכולה בבקשה לרשום את תכנית האימונים שלך ? או שלפחות תרשמי את החלק של התרגילים המורכבים(סקוואט, דדליפט ובנץ')

בעיקרון בחיטוב אבל בחודש האחרון קצת מתקשה לשמור על התפריט בעיקר בגלל תקופת המבחנים והלחץ אז הרבה פעמים נשברת. יכול להיות זה מחוסר שינה ולחץ נפשי? כי אני מתרוצצת מלימודים מבחנים ועבודה ומנסה לשמור על לפחות 3 פעמים להגיע למכון(לא תמיד מסתדר לצערי הרב)

דדליפט אני עושה סט חימום +4 סטים(8-10) , באחרון-משקל מקסימלי 65 ק"ג חמש חזרות
בנץ' גם סט חימום עם מוט +4 סטים(8-10) ,באחרון -משקל מקסימלי 30ק"ג 6 חזרות
סקוואט סט חימום +4 סטים(8-10), באחרון-משקל מקסימלי 60 ק"ג 4-6 חזרות

כשיוצא לי לבוא יותר אז אני עושה אימון אחד כוח והמשקלים בערך אותו דבר חוץ מדדליפט שעשיתי פעם אחרונה 70 שלוש חזרות

נערך לאחרונה:
כפי שנדב ציין זה בהחלט יכול להיות מאורח החיים שלך.

1. התזונה שלך ביומיום אינה מסופקת ואת מתקשה בצריכת הערכים היומיים(חלבון-פחמימות-שומן)
2. את לא ישנה מספיק ולא מצליחה להתאושש מאימון לאימון.
3. כפי שכבר ציינתי את נמצאת במאזן קלורי שלילי שמקשה עלייך לעלות במשקלים. ז"א שאת גם "מרעיבה" (אני בכוונה לוקח זאת לקיצון כדי להמחיש לך את הסיטואציה) את הגוף שלך, וגם מבקשת ממנו לעמוד כל פעם במשקלים חדשים כשהוא לא מצליח להתאושש מכל אימון שאת עושה.

• פותח/ת השרשור
כפי שנדב ציין זה בהחלט יכול להיות מאורח החיים שלך.

1. התזונה שלך ביומיום אינה מסופקת ואת מתקשה בצריכת הערכים היומיים(חלבון-פחמימות-שומן)
2. את לא ישנה מספיק ולא מצליחה להתאושש מאימון לאימון.
3. כפי שכבר ציינתי את נמצאת במאזן קלורי שלילי שמקשה עלייך לעלות במשקלים. ז"א שאת גם "מרעיבה" (אני בכוונה לוקח זאת לקיצון כדי להמחיש לך את הסיטואציה) את הגוף שלך, וגם מבקשת ממנו לעמוד כל פעם במשקלים חדשים כשהוא לא מצליח להתאושש מכל אימון שאת עושה.

תודה רבה על התגובה המהירה, אשתדל לחזור בקרוב לאורח חיים נורמאלי ומקווה שאתקדם משם.

רק התמדה..אין ספק שבתקופת מבחנים הלחץ השינה הלא טובה והבלאגן באוכל עושה את שלו...אבל אל תסתכלי על התקופה הזאת כאילו שזה מייצג..יש שבועות כאלה ולימודים יותר חשוב ממשקלים על המוט.
תמשיכיהכמה שיכולה וכשתסיימי תמשיכי בכל הכוח!
בהצלחה!

גובה, משקל, גיל?

בלי תכנית אימונים מסודרת ההתקדמות לא תהיה אידיאלית ואפילו איטית עד לא קיימת..

בת 22, גובה 164 , משקל 55
המשקלים יפים מאוד ביחס למשקל גוף הנמוך, שכחתי רק לשאול כמה זמן את מתאמנת בחדר כושר והאם ביצעת תכנית כוח לפי הספר? Starting Strength / הלניארית של ביל סטאר

בגדול, אני מאמין בתכניות מסודרות עם התקדמות מתכוננת מראש ושווה לתת לזה ניסיון רציני, האימונים גם הרבה יותר מהנים (וקצרים) כי אתה בא כל פעם עם מטרה.

טיפים לרעב בחיטוב.. הדיאטה הכי משביעה שניסיתי היא דיאטת דלת פחמימות. AD ודומיה
אוכלים המון ביצים, בשר, חזה עוף, שמן זית, חמאה, שקדים ואגוזים.. לא צריך להיות פאנט על הגרם של הפחמימה אבל מניסיון את לא תחשקי בפחמימות..

טוב חפרתי 😄

• פותח/ת השרשור
המשקלים יפים מאוד ביחס למשקל גוף הנמוך, שכחתי רק לשאול כמה זמן את מתאמנת בחדר כושר והאם ביצעת תכנית כוח לפי הספר? Starting Strength / הלניארית של ביל סטאר

בגדול, אני מאמין בתכניות מסודרות עם התקדמות מתכוננת מראש ושווה לתת לזה ניסיון רציני, האימונים גם הרבה יותר מהנים (וקצרים) כי אתה בא כל פעם עם מטרה.

טיפים לרעב בחיטוב.. הדיאטה הכי משביעה שניסיתי היא דיאטת דלת פחמימות. AD ודומיה
אוכלים המון ביצים, בשר, חזה עוף, שמן זית, חמאה, שקדים ואגוזים.. לא צריך להיות פאנט על הגרם של הפחמימה אבל מניסיון את לא תחשקי בפחמימות..

טוב חפרתי 😄

אממ מתאמנת עם משקולות בערך שנה (עם עצירה של כמה חודשים באמצע בגלל תאונת דרכים) , אבל תכלס רציני בערך חצי שנה .ולא לא ביצעתי את התוכנית - יודעת על מה מדובר אבל זה בעייתי מבחינת הימים הלא סדירים שאני באה למכון (תלוי בלימודים ועבודה ) זאת אומרת שלפעמים כדי לעשות 3 -4 אימונים בשבוע יוצא לי להגיע לחדר כושר יומיים ברצף או לפעמים אפילו 3(אני יודעת שזה לא הכי טוב) בנוסף לזה הקאנטרי סגור אצלנו ביום ראשון .

תוכניות אלו רלוונטיות גם לנשים?
מאוד
אמנם הן לא יגיעו לתוצאות כמו הגברים מסיבות גנטיות והורמונליות ברורות אך התכנית מתאימה ועובדת מעולה לנשים שמשקיעות.
@מרטין אם אני לא טועה יכולה להעיד על כך

הי נטשה,
את כותבת שאת תקועה במשקלים האלה כבר שלושה חודשים. תקופת המבחנים התחילה רק עכשיו...
אז מעבר לעומס והתזונה ושעות השינה, אני מניחה שאפשר בעזרת תכנית מסודרת ובדיקת טכניקה לחזור להתקדמות
אבל זה בהחלט לא זמן טוב.
תמשיכי בשגרה שלך עד אחרי המבחנים ואז תבחרי לך תכנית ותשקיעי בה כמו שצריך.
לבינתיים אם את זקוקה להפוגה בין תקופת המקרא לחז"ל מציעה את תקופת פוסט נציונאל-סוציאליזם או בשמה המוכר SS (מה לעשות חרא של ראשי תיבות יש לתכנית הזו 😕)
http://www.kilogram.co.il/cat/תוכניות-אימונים
אמנם הן לא יגיעו לתוצאות כמו הגברים
אני מכירה כמה גברים שלא הגיעו עדיין לתוצאות שלי אז בלי הכללות...😆

• פותח/ת השרשור
הי נטשה,
את כותבת שאת תקועה במשקלים האלה כבר שלושה חודשים. תקופת המבחנים התחילה רק עכשיו...
אז מעבר לעומס והתזונה ושעות השינה, אני מניחה שאפשר בעזרת תכנית מסודרת ובדיקת טכניקה לחזור להתקדמות
אבל זה בהחלט לא זמן טוב.
תמשיכי בשגרה שלך עד אחרי המבחנים ואז תבחרי לך תכנית ותשקיעי בה כמו שצריך.
לבינתיים אם את זקוקה להפוגה בין תקופת המקרא לחז"ל מציעה את תקופת פוסט נציונאל-סוציאליזם או בשמה המוכר SS (מה לעשות חרא של ראשי תיבות יש לתכנית הזו 😕)
http://www.kilogram.co.il/cat/תוכניות-אימונים
אני מכירה כמה גברים שלא הגיעו עדיין לתוצאות שלי אז בלי הכללות...😆

תקופת מבחנים כבר לקראת סיום, העניין הוא שהלחץ ,השינה והחוסר זמן זה כל תקופת הלימודים(מהלימודים לעבודה ובלילה מכינה עבודות וכאלה). דווקא במבחנים אני לפעמים מוצאת יותר זמן ללכת להתאמן .ואני לא מפילה הכל על התקופה אחרת לא הייתי כותבת כאן, למשקלים האלה הגעתי דיי מהר ומשם ממש קשה זה מה שמבאס, באמת אולי מאוגוסט שהשגרה שלי קצת תסתדר (לכמה חודשים לפחות) אבחר לי תוכנית מסודרת יותר. תודה:)

למשקלים האלה הגעתי דיי מהר ומשם ממש קשה
את חייבת לקחת בחשבון שכל עוד את במאזן קלורי שלילי (ואפילו אם היית בנייטרלי) היכולת שלך לשפר מוגבלת.
יתכן שעם תכנית מסודרת ואולי תיקוני טכניקה תשפרי עוד קצת אבל בלי להעלות משקל גוף האופק לא רחוק בהרבה...
בהצלחה בבחינות 😃
מקווה שאת לא בטווח הטילים, לחץ הבחינה מספיק קשה גם כך!

את חייבת לקחת בחשבון שכל עוד את במאזן קלורי שלילי (ואפילו אם היית בנייטרלי) היכולת שלך לשפר מוגבלת.
יתכן שעם תכנית מסודרת ואולי תיקוני טכניקה תשפרי עוד קצת אבל בלי להעלות משקל גוף האופק לא רחוק בהרבה...
בהצלחה בבחינות 😃

"להעלות משקל גוף"!? 🤒
מה זה המושג הזה? הוא לא בלקסיקון....

• פותח/ת השרשור
בהצלחה בבחינות 😃

צפונית, במקרה הזה טוב שכך חח.
תודה רבה לך!!

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית