הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט 130x5- כאב מרפק ממשיך

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
בהמשך לפוסט שלי מלפני כמה ימים, יש כאב במרפק ימין, מתחיל בזמן סקוואט וממשיך כל האימון ועכשיו גם אחרי. מישהו יכול לראות מה לא בסדר מבחינת האחיזה שיכול לגרום לזה? אם יש הערות נוספות על הסקוואט גם אשמח לקבל ביקורת (אני יודע שחסר עומק בחזרה הראשונה, הרגשתי את זה גם בזמן הסט)

תבדוק את התנועה של השכמות שלך, ותנסה לבצע רוטאציות של היד ולראות אם הכאבים באים מרוטרציות, ותשווה את הטווחי תנועה שלך בין הידיים

• פותח/ת השרשור
אתה לא ממש מחזיק עם כפות הידיים אלא יותר עם פרק כף היד, שמת לב לזה?
כן, פשוט ניסיתי לאחוז בכל מיני צורות, לאחרונה ניסיתי כי חשבתי אולי כשאני מחזיק עם כפות ידיים אז אני מפעיל עומס עם היד.

אגב, ברכיים קורסות פנימה.
כן, שמתי לב, בסרטונים לפני זה שצילמתי נראה לי אין את זה, היה בכללי אימון חרא היום (עייפות, בקושי 3 שעות שינה בלילה לא טוב...), אבל אני אשים לב להבא, תודה
תבדוק את התנועה של השכמות שלך, ותנסה לבצע רוטאציות של היד ולראות אם הכאבים באים מרוטרציות, ותשווה את הטווחי תנועה שלך בין הידיים
רוטציות של היד הכוונה לסיבובי מרפקים או משהו אחר? לגבי שאר הדברים לא ממש הבנתי

כן, פשוט ניסיתי לאחוז בכל מיני צורות, לאחרונה ניסיתי כי חשבתי אולי כשאני מחזיק עם כפות ידיים אז אני מפעיל עומס עם היד.

כן, שמתי לב, בסרטונים לפני זה שצילמתי נראה לי אין את זה, היה בכללי אימון חרא היום (עייפות, בקושי 3 שעות שינה בלילה לא טוב...), אבל אני אשים לב להבא, תודה
רוטציות של היד הכוונה לסיבובי מרפקים או משהו אחר? לגבי שאר הדברים לא ממש הבנתי
תעמוד הכי זקוף וצמוד לקיר, תרים את הידיים עד שהן ישרות ברוחב כתפיים ותנסה להוריד אותן כמו תנועה הפוכה של לחיצת כתפיים כשהן צמודות לקיר.

לגבי רוטאציה זה לא סיבוב, זה תנועה של מפרק היד( לא הכתף) פנימה והחוצה

• פותח/ת השרשור
תעמוד הכי זקוף וצמוד לקיר, תרים את הידיים עד שהן ישרות ברוחב כתפיים ותנסה להוריד אותן כמו תנועה הפוכה של לחיצת כתפיים כשהן צמודות לקיר.
עשיתי עכשיו, לא מרגיש משהו חריג

לגבי רוטאציה זה לא סיבוב, זה תנועה של מפרק היד( לא הכתף) פנימה והחוצה
עשיתי עכשיו גם, הכאב לא בא מזה (אני מרגיש את המרפק עדיין מהאימון אבל ברוטציות אני לא מרגיש אותו)

לא ראיתי שום דבר בסט המצולם שיכול לגרום לזה, היתה לי את אותה הבעיה לפני כמה שנים במרפק ימין.
אין מחקרים בבני אדם שמאששים את מה שאני עומד לומר לך (bro science במיטבו), אבל כורכום העביר לי את זה לגמרי תוך שבועיים.

• פותח/ת השרשור
האמת הזמנתי לפני איזה שבוע (אתה מדבר על הכדורים אני מקווה, ולא על להוסיף את התבלין לכל דבר שאני אוכל), ראיתי כאן בפורום שאנשים המליצו על זה מנסיון שלהם (גם בשביל דלקת בכתף שאני סוחב כבר כמה זמן כנראה מבנץ' לא טוב, וארקוקסיה עזרה אבל נראה לי לא עד הסוף). וואלה מקווה שיעזור.
לא ראיתי שום דבר בסט המצולם שיכול לגרום לזה
יש סיכוי שזה נגרם בכלל ממשהו אחר? התחלתי להרגיש את זה בזמן סקוואטים ואז זה נמשך גם אחרי, אבל עכשיו חשבתי שכל אימון אני מתחיל מסקוואט.

היתה לי את אותה הבעיה לפני כמה שנים במרפק ימין.
ממה זה נגרם אצלך?

האמת הזמנתי לפני איזה שבוע (אתה מדבר על הכדורים אני מקווה, ולא על להוסיף את התבלין לכל דבר שאני אוכל), ראיתי כאן בפורום שאנשים המליצו על זה מנסיון שלהם (גם בשביל דלקת בכתף שאני סוחב כבר כמה זמן כנראה מבנץ' לא טוב, וארקוקסיה עזרה אבל נראה לי לא עד הסוף). וואלה מקווה שיעזור.
יש סיכוי שזה נגרם בכלל ממשהו אחר? התחלתי להרגיש את זה בזמן סקוואטים ואז זה נמשך גם אחרי, אבל עכשיו חשבתי שכל אימון אני מתחיל מסקוואט.

ממה זה נגרם אצלך?

כן, כמובן שדיברתי על הכדורים - בתבלין כורכום יש מעט מאוד חומר פעיל לעומת הכדורים.
אם הייתי צריך לנחש, זה נגרם אצלך מסקוואט, אבל לא מהסט המצולם, אולי מכמה סטים/חזרות שהתפקששו.
אצלי זה נגרם בסקוואט כי בעבר הרחוק כשהסט היה כבד והייתי בבור באופן לא מודע הייתי מאמץ מאוד את הידיים ודוחף את המוט לכיוון הגב, אחרי שפתרתי את הבעיה הדלקת עדיין לא עברה - ואז הכורכום עשה את שלו (מעולם לא לקחתי ארקוקסיה).

אגב, אני לא אוהב לתפוס את המוט כל כך רחב כמו שאתה אוחז בוידאו, אבל זה עניין של העדפה.

• פותח/ת השרשור
כן, כמובן שדיברתי על הכדורים - בתבלין כורכום יש מעט מאוד חומר פעיל לעומת הכדורים.
אם הייתי צריך לנחש, זה נגרם אצלך מסקוואט, אבל לא מהסט המצולם, אולי מכמה סטים/חזרות שהתפקששו.
אצלי זה נגרם בסקוואט כי בעבר הרחוק כשהסט היה כבד והייתי בבור באופן לא מודע הייתי מאמץ מאוד את הידיים ודוחף את המוט לכיוון הגב, אחרי שפתרתי את הבעיה הדלקת עדיין לא עברה - ואז הכורכום עשה את שלו (מעולם לא לקחתי ארקוקסיה).

אגב, אני לא אוהב לתפוס את המוט כל כך רחב כמו שאתה אוחז בוידאו, אבל זה עניין של העדפה.
יכול מאוד להיות שעשיתי דברים דומים בלי לשים לב באמת וזה מה שגרם לזה.. האחיזה הרחבה זה כי התחלתי לקרוא ולראות סרטונים על הנושא כשהתחיל לכאוב, וראיתי כמה שהמליצו להרחיב אחיזה תוך שמירת כיווץ בשכמות, אז החלטתי לנסות שאולי יעזור, בעיקרון זה גם די נוח לי ככה.
עוד שאלה אם כבר דיברנו על כורכום, המינון המומלץ הוא 2 גרם ליום?

יכול מאוד להיות שעשיתי דברים דומים בלי לשים לב באמת וזה מה שגרם לזה.. האחיזה הרחבה זה כי התחלתי לקרוא ולראות סרטונים על הנושא כשהתחיל לכאוב, וראיתי כמה שהמליצו להרחיב אחיזה תוך שמירת כיווץ בשכמות, אז החלטתי לנסות שאולי יעזור, בעיקרון זה גם די נוח לי ככה.
עוד שאלה אם כבר דיברנו על כורכום, המינון המומלץ הוא 2 גרם ליום?

כן, תנסה לקחת 2 גרם ליום במשך שבועיים ותעדכן כאן מה קורה, אני מאמין שזה יעזור (למרות ששוב - זה לא מבוסס מחקרית וצריך לקחת את ההמלצה שלי בערבון מוגבל).

אתה לא ממש מחזיק עם כפות הידיים אלא יותר עם פרק כף היד, שמת לב לזה?
אגב, ברכיים קורסות פנימה.
לזה קוראים "עצה בכל מחיר".
אוקיי, הוא תופס עם הפרק ולא עם הכף יד... אז?
אין פה שום קריסה של הברכיים. אפילו לא משהו גבולי.
אין צורך להמציא בעיות איפה שאין.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התגובות

אין פה שום קריסה של הברכיים. אפילו לא משהו גבולי.
טוב שאתה אומר, כי האמת התחלתי להאמין קצת שיש...
שווה לנסות להחזיק יותר צר עם THUMBS IN, הלחץ עובר לפרק כף היד ולשכמות מאשר למרפק.
ניסיתי THUMBS IN בחימום וזה לא היה נוח פשוט, וגם אני לא ממש מבין, אם הלחץ יעבור לפרק כף היד אז זה לא יגרום לכאבים שם?
הסקוואט ניראה טוב,
תמשיך להתעלם מכאב מרפק, זה משפר את ההרמות.
חשבתי על להתעלם, אבל אז אני פוחד שיתחילו להגיע אליי שאלות בנוגע למערכת העצבים המרכזית...

תודה לכולם על התגובות

טוב שאתה אומר, כי האמת התחלתי להאמין קצת שיש...

ניסיתי THUMBS IN בחימום וזה לא היה נוח פשוט, וגם אני לא ממש מבין, אם הלחץ יעבור לפרק כף היד אז זה לא יגרום לכאבים שם?

חשבתי על להתעלם, אבל אז אני פוחד שיתחילו להגיע אליי שאלות בנוגע למערכת העצבים המרכזית...
אוי, השאלה החביבה עליי בכל הזמנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית