הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון תסמינים לדיכוי ציר HTPA לפני PCT

Yalidan

משתמש פעיל
700
364
נק' מוניטין:
1,444
700
364
שלום לכולם
בימים אלו אני נכנס לתקופת ההתאוששות , בעוד שלשה ימים על פי החישוב של זמן מחצית חיים של החומרים שלקחתי (טסט אנטט , פרימובולן רפואי בזריקות) אהיה "נקי מחומרים" .
חיכיתי לתסמיני ירידת החומרים כמו ירידת כוח , אנרגיה באימונים או חוסר ליבידו , נכון לרגע זה רמת האנרגיה גבוהה למדי , הכוח באימונים כולל המוטיבציה בשמיים והחשק המיני יותר מידי טוב - לדעתי לפחות כמו לפני חודש (זקפות בוקר , ואין בעיה בשני סבבים של ... XXX ביום)
השאלה שלי היא :
1. יש סיכוי שהציר אינו מושבת ? או שזה מגיע עוד מעט ...?
2. נניח ובגלל שזה סייקל ראשון שלי והחומרים היו "רכים" להשבתת הציר (טסט כ TRT + פרימו 400 לשבוע ) ואני לא מושבת ....אז האם כלומיד ונולבה יכולים לגרום לנזק כלשהו לציר ה HTPA ?
3. באותה נשימה - מה קורה לגבר שאינו אחרי סייקל ואינו מושבת ולוקח כלומיד ונולבה על פי הפרוטוקול ...האם יהיה נזק / עירור לציר.

תודה לעונים (אם מישהו חווה חוויה כזו אחרי סייקל אשמח שתשתפו אותי)
אשמח אם תום - תתיחס לשאלות המקצועיות.

יום נעים

שלום לכולם
בימים אלו אני נכנס לתקופת ההתאוששות , בעוד שלשה ימים על פי החישוב של זמן מחצית חיים של החומרים שלקחתי (טסט אנטט , פרימובולן רפואי בזריקות) אהיה "נקי מחומרים" .
חיכיתי לתסמיני ירידת החומרים כמו ירידת כוח , אנרגיה באימונים או חוסר ליבידו , נכון לרגע זה רמת האנרגיה גבוהה למדי , הכוח באימונים כולל המוטיבציה בשמיים והחשק המיני יותר מידי טוב - לדעתי לפחות כמו לפני חודש (זקפות בוקר , ואין בעיה בשני סבבים של ... XXX ביום)
השאלה שלי היא :
1. יש סיכוי שהציר אינו מושבת ? או שזה מגיע עוד מעט ...?
2. נניח ובגלל שזה סייקל ראשון שלי והחומרים היו "רכים" להשבתת הציר (טסט כ TRT + פרימו 400 לשבוע ) ואני לא מושבת ....אז האם כלומיד ונולבה יכולים לגרום לנזק כלשהו לציר ה HTPA ?
3. באותה נשימה - מה קורה לגבר שאינו אחרי סייקל ואינו מושבת ולוקח כלומיד ונולבה על פי הפרוטוקול ...האם יהיה נזק / עירור לציר.

תודה לעונים (אם מישהו חווה חוויה כזו אחרי סייקל אשמח שתשתפו אותי)
אשמח אם תום - תתיחס לשאלות המקצועיות.

יום נעים
  1. אתה לא מושבת. הסייקל שעשית ועוד כראשון, סייקל שהמלצתי עליו למטרת חיטוב לא אחת ועוד כסייקל ראשון לא אמור להשבית את ה-HPTA. מה שכן, קיימת פגיעה בייצור הטסט הטבעי וכרגע סביר שרמות הגונדוטרופינים נמוכים יחסית וגם הטסט.
  2. נולבה וכלומיד הם SERM, הפעילות שלהם היא ברמת הרצפטור והם אינם משנים את רמת האסטרוגן הכללית (לא מדוייק, לפעמים היא אף עולה עקב היותם אסטרוגנים פעילים בריקמות מסויימות) בדומה ל-AI למשל שע"י שיתוק אנזים הארומטז מונע המרת טסט ומוריד רמות אסטרוגן. חשוב גם להבין שנרצה מידה מסויימת של אסטרוגן שכן המשוב השלילי נותן תרומה מכרעת להתחלת ההתאוששות. בריקמות מסויימות ה-SERM הם אגוניסטים ובאחרות אנטגוניסטים כך שגם אם מונעים פעילות אסטרוגנית ברמת הרצפטור או לחילופין כאסטרוגנים פעילים הם אינם משבשים את פעולת ה-HPTA. .
  3. השאלות כמעט זהות... ישנם מחקרים הבוחנים שימוש בכלומיד כתחליף ל-TRT. הוא לא יפגע בתיפקוד הציר, הגם שכפי שציינתי, ה-PCT אינו מיותר. ניתן לקצרו אך רצוי שזה יהי בכפוף לבדיקות דם ולא להרגשה כללית בלבד.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה תום , כמו תמיד ... לקרוא ולהתמוגג מההסברים שלך!
כמובן ה PCT כבר מוכן ויתחיל בדיוק ביום ה 20 מיום הזריקה האחרונה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית