ייעוץ תוצאות בדיקות דם

• פותח/ת השרשור Prime
  • פורסם בתאריך

Prime

משתמש פעיל
471
130
נק' מוניטין:
291
471
130
לא יודע למה התוצאות, אני צריך את עזרתכם בפענוח.

כמה נקודות חשובות:

*לא מזריק\לוקח שום דבר, אם כן הייתי עושה את זה, הייתי מבקש פתרונות בהתאם, אבל זה לא המצב כאן
*אני מתאמן 4 פעמים בשבוע כוח, ועוד 4 אירובי באותם ימים, אימונים עצימים אבל לא מטורפים מאוד
*אני בחיטוב, וכבר 2-3 חודשים על AD, שמסתבר באמת אנאבולית... אוכל הרבה בשר ושומן איכותי
*אומנם הטסט' גבוה, אבל החשק המיני שלי ברצפה, מצבי רוח משתנים בקלות, עייפות הרבה פעמים, קושי להתקדם, זקפה חלשה
אני גם אוסיף כי החשק שלי חלש הרבה זמן, עוד לפני הדל פחמימה, רק שהדל פחמימה הטיס לי את הערכים משום מה.
הפרולקטין היה קרוב לסף העליון ב-2 בדיקות קודמות רק שהפעם הוא יצא מעל הנורמה
*התוספים שאני לוקח הם: אומגה 3, ויטמין D 2000IU, כורכומין, מולטי ויטמין, אבקת חלבון, אבץ, ויטמין B6, מגנזיום, קפאין פה ושם
*חשוב לי לציין גם שלפני הדל פחמימה אותן הבדיקות נתנו תוצאות בטווח סביר
*אני יודע שלהתייעץ עם הרופא זה חשוב, אני לא עושה שום דבר על דעת עצמי והכל יהיה דרך הרופאה, אבל אני רק רוצה לקבל
כיוון שאני אדע מה להגיד לה ולא יהיה שם בול עץ שרק עושה מה שאומרים.

תודה ענקית לכל העוזרים

קבצים מצורפים

• Blood.png
    Blood.png
    KB 14.3 · צפיות: 1,568
אם הרופאה שלי תתנגד אני אשיג כבר איכשהו את החוסם אסטרוגן, אנסה לפחות להשיג..
אתה חושב שזה יעזור? ואיזה מינון לקחת כדי לרדת רק לנורמה?
אין לי מושג אחי אני לא מבין בהורמונים הספציפים האלו,
אני לא חושב שתגבה עוד בגלל הגיל המאוחר, נזכרת מאוחר מדי

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג אחי אני לא מבין בהורמונים הספציפים האלו,
אני לא חושב שתגבה עוד בגלל הגיל המאוחר, נזכרת מאוחר מדי
הגובה כרגע פחות הבעיה, אני רוצה להרגיש בריא ולא עם חשק מיני נמוך וקושי לעלות במסת שריר

אם הרופאה שלי תתנגד אני אשיג כבר איכשהו את החוסם אסטרוגן, אנסה לפחות להשיג..
אתה חושב שזה יעזור? ואיזה מינון לקחת כדי לרדת רק לנורמה?
זו אחת השטויות הגדולות ביותר שתוכל לעשות. בדיקת הדם הנוכחית נראית סבירה וכפי שצויין, למעט MRI לבחינת פעילות מעט חריגה בהיפופיזה אין אינדיקטור שזועק לשמים.
אסטרוגן הוא הורמון מאוד חשוב וחבלה עצמית ברמות האסטרוגן היא לא פחות ממסוכנת.
המלצתי לך, כמהלך ראשון, נטוש את הדיאטות החריגות לטובת תזונה סדירה והנח בצד את ריבוי התוספים.

• פותח/ת השרשור
זו אחת השטויות הגדולות ביותר שתוכל לעשות. בדיקת הדם הנוכחית נראית סבירה וכפי שצויין, למעט MRI לבחינת פעילות מעט חריגה בהיפופיזה אין אינדיקטור שזועק לשמים.
אסטרוגן הוא הורמון מאוד חשוב וחבלה עצמית ברמות האסטרוגן היא לא פחות ממסוכנת.
המלצתי לך, כמהלך ראשון, נטוש את הדיאטות החריגות לטובת תזונה סדירה והנח בצד את ריבוי התוספים.
אוקי, אבל מה עם מה ש-Banned אמר? יכול להיות שבאמת הגובה שלי נדפק בגלל האסטרוגן?

Estradiol (E2 זה הורמון שהוא אחרי לסיום גדילה של העצמות, בן כמה אתה?
ושאלה קטנה הפנים שלך גבריות או ילדותיות? איך היית מגדיר את עצמך לגיל שלך

קודם-כל , לא.
דבר שני לאסטרוגן יש כל-כך הרבה תפקידים בגוף חלק מהם זה סגירת הלוחיות בעצמות, אבל חלק קטן קטן ולא משמעותי מאוד.

אתה מתייחס לאסטרוגן הגבוה, אבל שכחת להתייחס לטסטוסטרון הגבוה במקביל..
הידעת שאסטרוגן גבוה נותן משוב להיפותלמוס כדי שזה ייצר יותר טסט' על-מנת לשמור על איזון בין ההורמונים?

וואלה איזה קטע מבאס, אני בן 17 ואני 1.60.. יש משהו שאפשר לעשות עם האסטרדיול?
והפנים גבריות, לסת מרובעת וזקן שגודל מהר בטירוף

אבל נראה שיש הסבר לחשק מיני ירוד, קראתי שאסטרדיול הוא אנטגוניסט לרצפטורים של טסטוסטרון ותכל'ס
לא משנה כמה טסט יהיה בגוף, אם האסטרדיול גבוה הוא בעצם חסר תועלת.
אז מה אני עושה, אולי איזה חוסם אסטרוגן?

@Aviad Barak
@Tom
בבקשה חבר'ה אני חייב עזרה

למה אתה חושב שאתה צריך להוריד את האסטרדיול? אתה יודע עד כמה הוא חשוב עבורך, במיוחד בגיל ההתבגרות.
יש לך טסטוסטרון גבוה..

אין שום קשר לחרמנות ולרמות אסטרוגן. אתה צריך לבדוק מדד שנקרא AFI - כי היום כבר לא בודקים TEST FREE כי AFI בדיקה קלה יותר ומאפשרת לחשב את הטסט' החופשי באמצעות הנתון.

בקיצור, צריך לעניין אותך כמה טסט חופשי רץ לך בגוף. ייתכן ורובו נקשר עם אלבומין ו SHBG מה שלא משאיר לך ל"הנות" מהתופעות האחרות.
לפי התיאור - רמות הDHT שלך תקינות ולמעלה.

לא לקחת שום חוסם אסטרוגן, אתה לא נורמלי, זה לא כדורי טיק-טק לרענון הנשימה.
------------------------------------------------------------------------------------

לגבי רואקוטן, איזה מדדים היו בעייתיים לאחר השימוש בו? בד"כ מדובר בערכי הכבד, באלו מדדים נצפה שינוי מהותי עקב השימוש?

• פותח/ת השרשור
למה אתה חושב שאתה צריך להוריד את האסטרדיול? אתה יודע עד כמה הוא חשוב עבורך, במיוחד בגיל ההתבגרות.
יש לך טסטוסטרון גבוה..
אין שום קשר לחרמנות ולרמות אסטרוגן. אתה צריך לבדוק מדד שנקרא AFI - כי היום כבר לא בודקים TEST FREE כי AFI בדיקה קלה יותר ומאפשרת לחשב את הטסט' החופשי באמצעות הנתון.
בקיצור, צריך לעניין אותך כמה טסט חופשי רץ לך בגוף. ייתכן ורובו נקשר עם אלבומין ו SHBG מה שלא משאיר לך ל"הנות" מהתופעות האחרות.
------------------------------------------------------------------------------------
לגבי רואקוטן, איזה מדדים היו בעייתיים לאחר השימוש בו? בד"כ מדובר בערכי הכבד, באלו מדדים נצפה שינוי מהותי עקב השימוש?
באמת בדיקת טסט פרי לא הסכימו לבצע כי הטוטאל היה בנורמה. FAI זו בדיקה שיותר קל לקבל?
כי לדוגמא SHBG אף רופא לא היה מוכן לתת לי.. ממש מלחמה להשיג בדיקה.
עכשיו אם נגיד ובאמת רובו נקשר עם אלבומין ו-SHBG, מה עושים במצב כזה?

תופעות שאני מרגיש:
*חשק מיני שואף לאפס
*זקפה חלשה
*רגשנות לפעמים
*מצבי רוח באים והולכים
*קושי ענק לעלות בשריר
*שומן בבטן ובחזה (לא ג'ינו) שקשה להוריד

אחרי הראקוטן היו לי ערכי כבד גבוהים, כולסטרול בנורמה אבל שינוי לרעה לעומת בדיקות בלי ראקוטן, וטריג' שקצת עלו.
אבל הכל חזר לנורמה ובמספרים יפים יותר מלפני השימוש בראקוטן.

שלום,
אני ממליץ לך לשנות קצת את התזונה שלך לפני אימון.
אם אתה אוכל שעה-שעתיים לפני אימון ,אז לא מומלץ לאכול שומן, במיוחד כשמדובר בארוחה הראשונה שלך ביום.
זאת כי השומן מתעכל לאט, ועד שהוא יתחיל לשחרר חומצות שומן למחזור הדם, סביר שאתה תיהיה אחרי אימון.
גם השומן שאתה אוכל מעכב את עיכול החלבון, לכם גם החומצות אמינו ישוחררו למחזור הדם מאוחר יותר.
אם אתה רוצה אתה יכול לאכול חלבון מהיר עיכול +mct כשעה-שעתיים לפני אימון.
או לאכול ארוחה עם שומן כ3-4 שעות לפני האימון.

קודם-כל , לא.
דבר שני לאסטרוגן יש כל-כך הרבה תפקידים בגוף חלק מהם זה סגירת הלוחיות בעצמות, אבל חלק קטן קטן ולא משמעותי מאוד.

אתה מתייחס לאסטרוגן הגבוה, אבל שכחת להתייחס לטסטוסטרון הגבוה במקביל..
הידעת שאסטרוגן גבוה נותן משוב להיפותלמוס כדי שזה ייצר יותר טסט' על-מנת לשמור על איזון בין ההורמונים?

יש לך טסטוסטרון גבוה..

אני קראתי פה http://www.wikirefua.org.il/index.php/אסטרדיול_-_Estradiol
וכתוב שם
השפעת אסטרדיול על הגוף
עצם: ידועה ההשפעה הניכרת של אסטרדיול על העצמות. בדרך כלל אלה עם חסר כרוני של אסטרדיול כמו גם של אסטרוגנים אחרים, אנשים גבוהים יותר מהממוצע בגלל העיכוב בסגירת האפיפיזות. גם מבנה העצם מושפע מה שמתבטא ב-osteopenia ואוסטיאופורוזיס בגיל מוקדם יחסית. כמו כן, נשים בגיל המעבר לוקות באיבוד מואץ של מסת עצם כתוצאה מחסר יחסי באסטרוגן בגיל זה

באמת בדיקת טסט פרי לא הסכימו לבצע כי הטוטאל היה בנורמה. FAI זו בדיקה שיותר קל לקבל?
כי לדוגמא SHBG אף רופא לא היה מוכן לתת לי.. ממש מלחמה להשיג בדיקה.
עכשיו אם נגיד ובאמת רובו נקשר עם אלבומין ו-SHBG, מה עושים במצב כזה?

תופעות שאני מרגיש:
*חשק מיני שואף לאפס
*זקפה חלשה
*רגשנות לפעמים
*מצבי רוח באים והולכים
*קושי ענק לעלות בשריר
*שומן בבטן ובחזה (לא ג'ינו) שקשה להוריד

אחרי הראקוטן היו לי ערכי כבד גבוהים, כולסטרול בנורמה אבל שינוי לרעה לעומת בדיקות בלי ראקוטן, וטריג' שקצת עלו.
אבל הכל חזר לנורמה ובמספרים יפים יותר מלפני השימוש בראקוטן.

תן הצצה לערכי הPROLACTIN שלך....
רוב הסיכויים שזו הסיבה.

זו גם הסיבה לרמות טסט' חופשי נמוכות - הערך המעט גבוה של הפרולקטין לא מעיד על גידול בהיפופיזה כמו גם שאר ההורמונים היחסית תקינים.
שאל את הרופא שלך לגבי שימוש קצר מועד בדוסטינקס.

• פותח/ת השרשור
תן הצצה לערכי הPROLACTIN שלך....
רוב הסיכויים שזו הסיבה.

זו גם הסיבה לרמות טסט' חופשי נמוכות - הערך המעט גבוה של הפרולקטין לא מעיד על גידול בהיפופיזה כמו גם שאר ההורמונים היחסית תקינים.
שאל את הרופא שלך לגבי שימוש קצר מועד בדוסטינקס.
עשיתי בדיקה לפני שבועיים (זה יום אחרי אימון) : https://www.lbs.co.il/attachments/18459/
ואחרי שבוע חזרתי על הבדיקות בגלל החריגות, וככה זה אחרי יום מנוחה מאימונים : https://www.lbs.co.il/attachments/18671/
אתה חושב שדוסטינקס יכול לעזור?

עשיתי בדיקה לפני שבועיים (זה יום אחרי אימון) : https://www.lbs.co.il/attachments/18459/
ואחרי שבוע חזרתי על הבדיקות בגלל החריגות, וככה זה אחרי יום מנוחה מאימונים : https://www.lbs.co.il/attachments/18671/
אתה חושב שדוסטינקס יכול לעזור?

אמנם ביום ללא אימון הערכים נמוכים יותר - אך נראה שעדיין גבוהים ביחס לגבר, ועוד בגיל ההתבגרות.

הייתי נותן לזה סיכוי.

• פותח/ת השרשור
אמנם ביום ללא אימון הערכים נמוכים יותר - אך נראה שעדיין גבוהים ביחס לגבר, ועוד בגיל ההתבגרות.

הייתי נותן לזה סיכוי.
חיפשתי קצת באינטרנט ופרוטוקול מומלץ שקראתי כדי להרגיע קצת את הפרולקטין בלי להשתיק אותו לגמרי הוא 0.5mg
דוסטינקס בשבוע למשך חודש.שתי שאלות בקשר לזה:
1. זה מספיק לדעתך במצב שלי או שצריך יותר?
2. ההשפעה היא ארוכת טווח או שהתוצאות יהיו טובות בזמן הטיפול ויחזרו למצב הקודם אחרי הסיום?

ובקשר לטסט פרי, אתה בעצם אומר שיש פחות המרה לטסטוסטרון חופשי ברגע שהפרולקטין גבוה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית