הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על אוניברסיטת תל אביב

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום,
רציתי לדעת למי מכם שלמד באוניברסיטה הנ"ל..מה אתם אומרים על המסלול משפטים כלכלה משולב?אתם מכירים אנשים שלומדים את זה?

תודה!

שלום,
רציתי לדעת למי מכם שלמד באוניברסיטה הנ"ל..מה אתם אומרים על המסלול משפטים כלכלה משולב?אתם מכירים אנשים שלומדים את זה?

תודה!
מה אתה רוצה להיות בסיום התואר? עו'ד, לעבוד בכלכלה?
התואר בכלכלה קשה ולכן לא הייתי ממליץ עליו בתור חוג נוסף לצורך ידע 'עסקי' מספיק לך לבחור בשילוב משפטים וניהול.

אם אתה רוצה ללמוד כלכלה כמקצוע ראשי חוג משני משפטים הוא סביר אבל התרומה לקריירה שלך זניחה.

• פותח/ת השרשור
מה אתה רוצה להיות בסיום התואר? עו'ד, לעבוד בכלכלה?
התואר בכלכלה קשה ולכן לא הייתי ממליץ עליו בתור חוג נוסף לצורך ידע 'עסקי' מספיק לך לבחור בשילוב משפטים וניהול.

אם אתה רוצה ללמוד כלכלה כמקצוע ראשי חוג משני משפטים הוא סביר אבל התרומה לקריירה שלך זניחה.
אני כרגע שוקל..לקחתי לעצמי שנה שבה אנסה להתקבל לרפואה.
תכלס?לא רואה את עצמי לוקח עוד שנה..אני מתחרפן..

בכל מקרה, אני לא סגור על זה במאה אחוז על התעסוקה בעתיד..אני חשבתי על המסלול הזה-
http://econ.tau.ac.il/yedion-tashaa/law-tashaa.asp

ו. תכנית לימודים משולבת - במשפטים (.LL.B) ובכלכלה (קבלת תעודה על השלמת לימודי חוג נוסף בביה"ס לכלכלה כחוג אחד מתכנית דו-חוגית לתואר ראשון)

כמו שכתבתי החוג בכלכלה קשה, הסיכוי להכשל בקורס כמו מיקרו 1 הוא גבוה ומבחינת שוק העבודה לא יהיה לך ידע משמעותי לעומת מי שעשה דו חוגי עם ניהול. במידה מסוימת יהיה לו אפילו יתרון בגלל ממוצע גבוה יותר

• פותח/ת השרשור
אבל ניהול זה פרקטי בכלל?
המשיכה לחוג הנ"ל היא בגלל חוקרים כמו מילטון פרידמן שבאו מרקע אקדמי זהה..

בגלל זה שאלתי מה אתה רוצה להיות עו'ד או כלכלן.
אם כלכלן אתה חייב ללמוד כלכלה, אם אתה רוצה להיות עו'ד עם ידע כלכלי, החוג לניהול יספק לך מספיק כלים.
לידיעה תואר בניהול, לא מלמד ל'נהל' או לומדים כלים ניהוליים כמו ניתוח דוחות כספיים, סטטיסטיקה, מערכות מידע וכד'

• פותח/ת השרשור
בגלל זה שאלתי מה אתה רוצה להיות עו'ד או כלכלן.
אם כלכלן אתה חייב ללמוד כלכלה, אם אתה רוצה להיות עו'ד עם ידע כלכלי, החוג לניהול יספק לך מספיק כלים.
לידיעה תואר בניהול, לא מלמד ל'נהל' או לומדים כלים ניהוליים כמו ניתוח דוחות כספיים, סטטיסטיקה, מערכות מידע וכד'
תודה רבה על ההבהרה בנושא!
אני אברר בעוד כמה מקורות..לא בטוח עדיין בדיוק במה אני רוצה לעסוק..חשבתי על משפטן עם רקע כלכלי, הבנתי שיש לזה יתרונות על 'סתם' משפטן.

אגב מה אתם אומרת על הפקולטות עצמן?משפטים/כלכלה של אוניברסיטת ת"א?
הבנתי שהשוק רווי במשפטנים/כלכלנים השאלה זה האם היוקרה(אם יש כזו)תשפיע על הקבלה לעבודה או התמחות במקומות כאלו ואחרים..

שוב, תודה על התשובות שלך!😃

קבלה לעבודה תלויה בהרבה גורמים לאוניברסיטה יש שם טוב. אין הרבה אנשים בתחומים האלה שהתקבלו לת'א ובחרו אוניברסיטה אחרת.

אני נמצא כרגע בערך במצב שלך רק, שאני בניגוד אליך חושב על משפטים וכלכלה משולב בעברית. חקרתי את הנושא דיי הרבה ויש לי כמה תובנות.
במידה ואתה רוצה להיות עו״ד במגזר המסחרי תואר בכלכלה בהחלט יתן לך איזשהו יתרון, כשהבעיה המרכזית היא, שהשילוב יחד עם כלכלה ככל הנראה יוריד לך את הממוצע ולכן היתרון יתבטל.

אני נמצא כרגע בערך במצב שלך רק, שאני בניגוד אליך חושב על משפטים וכלכלה משולב בעברית. חקרתי את הנושא דיי הרבה ויש לי כמה תובנות.
במידה ואתה רוצה להיות עו״ד במגזר המסחרי תואר בכלכלה בהחלט יתן לך איזשהו יתרון, כשהבעיה המרכזית היא, שהשילוב יחד עם כלכלה ככל הנראה יוריד לך את הממוצע ולכן היתרון יתבטל.
תואר בכלכלה הוא תואר תיאורטי שמטרתו לתת בסיס לתארים מתקדמים יותר. תואר בראיית חשבון או ניהול יתנו כלים יותר פרקטיים למי שרוצה להתמחות במגזר המסחרי
ההערה לגבי הממוצע מאוד נכונה

התואר לא יתן שום יתרון, גם לא הממוצע. תבחר מה שאתה חושב שיכול לעניין אותך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית