הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון רמת טסטוסטרון, משנה או לא

• פותח/ת השרשור OmEr15
  • פורסם בתאריך

OmEr15

משתמש מתחיל
150
33
נק' מוניטין:
32
150
33
שלום לכולם, אתמול דיברתי עם האנדיקרינולוג, פרופסור משה פיליפ שנחשב לאחד המוצלחים בארץ, הוא גם חבר של המשפחה אז לפעמים אני משוחח איתו..
מה שהוא אמר לי אתמול היה מאוד מעניין, הוא אמר לי שכאשר יש לבן אדם רמה תקינה של טסטוסטרון בדם אז זה לא משנה אם הוא נוטה יותר לגבול העליון או לגבול התחתון, כלומר אם לבן אדם א׳ יש 25 ולבן אדם ב׳ יש 15 אז לא יהיה הבדל או שיפור מבחינת קצב בניית מסת השריר או קצב בניית הכוח אצל אדם א׳. רק אם בן אדם הוא עם רמת טסט מאוד גבוהה (כלומר בסייקל) אז תחול האצה בתהליך בניית השרירים..
מה שהוא אמר לי מאוד הפתיע אותי כי עד היום למדתי שיש אנשים שיש להם באופן טבעי הרבה טסט בגוף (בגבול הטבעי, אני לא מדבר על רמות סייקל) והם ייבנו שריר יותר מהר מאשר אדם עם רמה בינונית (16 למשל).

מה דעתכם? איך יכול להיות שנוצר כזה בלבול אצל רוב האנשים בעולם, שחושבים שכמה שיותר טסט יותר טוב כשזה בכלל לא נכון?

הגיוני ביותר.מה שמשפיע על גדילה הוא מערך שלם של הורמונים ומזון ולחשוב שרק טסט משפיע זה פשטני ביותר מצד שני זה אחד ההורמונים החשובים במערך

שלום לכולם, אתמול דיברתי עם האנדיקרינולוג, פרופסור משה פיליפ שנחשב לאחד המוצלחים בארץ, הוא גם חבר של המשפחה אז לפעמים אני משוחח איתו..
מה שהוא אמר לי אתמול היה מאוד מעניין, הוא אמר לי שכאשר יש לבן אדם רמה תקינה של טסטוסטרון בדם אז זה לא משנה אם הוא נוטה יותר לגבול העליון או לגבול התחתון, כלומר אם לבן אדם א׳ יש 25 ולבן אדם ב׳ יש 15 אז לא יהיה הבדל או שיפור מבחינת קצב בניית מסת השריר או קצב בניית הכוח אצל אדם א׳. רק אם בן אדם הוא עם רמת טסט מאוד גבוהה (כלומר בסייקל) אז תחול האצה בתהליך בניית השרירים..
מה שהוא אמר לי מאוד הפתיע אותי כי עד היום למדתי שיש אנשים שיש להם באופן טבעי הרבה טסט בגוף (בגבול הטבעי, אני לא מדבר על רמות סייקל) והם ייבנו שריר יותר מהר מאשר אדם עם רמה בינונית (16 למשל).

מה דעתכם? איך יכול להיות שנוצר כזה בלבול אצל רוב האנשים בעולם, שחושבים שכמה שיותר טסט יותר טוב כשזה בכלל לא נכון?
כמובן שנכון. כל עוד רמת הטסט אינה קרובה לגבול התחתון, כלומר מצויה באיזור מרכז הטווח לא יורגש הבדל מהותי. טסט גבוה לכיוון קצה הטווח הנפוץ המוגדר אינו קרוב אפילו לרמות אליהם מגיעים תוך שימוש סטנדרטי בסטרואידים אנבוליים ולכן האנבוליות הנחווית היא נורמלית ולא יותר. רמות הנמצאות בטווח הנפוץ אולם בסמוך לגבול התחתון וביחוד בקרב צעירים בהחלט עלולות להחוות כטסט נמוך על תסמיניו.

כמובן שנכון. כל עוד רמת הטסט אינה קרובה לגבול התחתון, כלומר מצויה באיזור מרכז הטווח לא יורגש הבדל מהותי. טסט גבוה לכיוון קצה הטווח הנפוץ המוגדר אינו קרוב אפילו לרמות אליהם מגיעים תוך שימוש סטנדרטי בסטרואידים אנבוליים ולכן האנבוליות הנחווית היא נורמלית ולא יותר. רמות הנמצאות בטווח הנפוץ אולם בסמוך לגבול התחתון וביחוד בקרב צעירים בהחלט עלולות להחוות כטסט נמוך על תסמיניו.
עשיתי בדיקות הורמונליות ,
ויצא :
FSH 2.2
LH 3.5
TOTAL TEST 15.9
Androstenedione 6.3
Prolactine 5.1
יש עוד מלא בדיקות שעשיתי ואעלה בהשמך אין לי אפשרות כרגע פשוט .
הטסט ממש במינימום אני בן 19 ...
Free test לא עשיתי ולא יודע אם יביאו לי אני בצבא ..אנסה בכל זאת

• פותח/ת השרשור
עשיתי בדיקות הורמונליות ,
ויצא :
FSH 2.2
LH 3.5
TOTAL TEST 15.9
Androstenedione 6.3
Prolactine 5.1
יש עוד מלא בדיקות שעשיתי ואעלה בהשמך אין לי אפשרות כרגע פשוט .
הטסט ממש במינימום אני בן 19 ...
Free test לא עשיתי ולא יודע אם יביאו לי אני בצבא ..אנסה בכל זאת
כבר לא נותנים לעשות את בדיקת הטסט פרי לפי דעתי.. דרך אגב הטסט שלך הוא לא נמוך.. ה- FSH וה- LH שלך נמוך..

כבר לא נותנים לעשות את בדיקת הטסט פרי לפי דעתי.. דרך אגב הטסט שלך הוא לא נמוך.. ה- FSH וה- LH שלך נמוך..
15.9 זה לא נמוך ?אז מה הוא ?
על מה אחראים הFSH והLH ומה משפיע עליהם כך שאני יוכל לעלות אותם ?

הוא צודק, כי מה שמשפיע בסופו של דבר זה הטסט פרי.
בסופו של דבר, אם לבנאדם יש טסט גבוה בטירוף אבל יחד עם זה גם SHBG אז הוא לא יהנה מההשפעות של הטסטוסטרון.
@shotland אתה יכול לעשות בדיקת Free Androgen Index שתבדוק את ה-SHBG והטסט' פרי

הוא צודק, כי מה שמשפיע בסופו של דבר זה הטסט פרי.
בסופו של דבר, אם לבנאדם יש טסט גבוה בטירוף אבל יחד עם זה גם SHBG אז הוא לא יהנה מההשפעות של הטסטוסטרון.
@shotland אתה יכול לעשות בדיקת Free Androgen Index שתבדוק את ה-SHBG והטסט' פרי
זהו שביקשתי בצבא את הFREE ANDROGEN INDEX והיא אמרה שאין את הבדיקה הזאת בצבא שהיא לא יודעת מה זה .פשוט לבקש SHBG וFREE TEST?דרך אגב הטסט 15.9 נקרא נמוך ?
ותודה רבה

זהו שביקשתי בצבא את הFREE ANDROGEN INDEX והיא אמרה שאין את הבדיקה הזאת בצבא שהיא לא יודעת מה זה .פשוט לבקש SHBG וFREE TEST?דרך אגב הטסט 15.9 נקרא נמוך ?
ותודה רבה
אז SHBG ו-TEST FREE. או רק טסט פרי\רק SHBG. בקש את שניהם ליתר ביטחון.
והטסט לדעתי די נמוך לגיל שלך.. אבל קודם הייתי בודק לפני שהייתי נלחץ

אז SHBG ו-TEST FREE. או רק טסט פרי\רק SHBG. בקש את שניהם ליתר ביטחון.
והטסט לדעתי די נמוך לגיל שלך.. אבל קודם הייתי בודק לפני שהייתי נלחץ
אני יגיד לך מה הבעיה וממה הפחד .בגלל שאני בצבא אני לא בטוח שיביאו לי לעשות את הדיקות האלה ..ואז מה אני אמור לעשות ?.
עכשיו בוא נגיד והטסט נמוף ,אבל הFREE TEST טוב ,אז המצב בסדר גמור נכון ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית