הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו הלך עם החולצה הזאת להתאמן ואמרו לו משהו?

• פותח/ת השרשור SS4EVER
  • פורסם בתאריך
בתרגילים כנגד מוט נציין שרוב המרצים של "תורת הענף" לא יודעים לבצע את מרבית התרגילים בצורה נכונה בעצמם, קל וחומר להעביר.
ואם כבר יש אחד שיודע להעביר, אז לא דנים בצורה עמוקה בניתוח תנועה(לא משנה הסיבה, זה פשוט לא בסילבוס), במומנטים בזמן התרגיל במפרק או ב"רכיב מסובב", במיקום של מרכז מאסה ומניפולציה של הגוף מול המוט, עומסי גזירה/דחיסה בתנועות וכו'(אגב, על כל אלה דנים בתרגילי הכפיפת מרפקים- בגלל שחצי מהדברים לא דורשים בתרגיל חד מפרקי ניתוח מעמיק, מדובר ב2-3 שעות כדי להפוך כל מדריך למומחה בנושא הנל וגם ילד בן 12 יכול ללמד זאת)
אולי לא בוינגייט, אבל בשיאים דווקא כן. לפחות המרצה שלי בתורת הענף...אולי מבין המרצים היחידים שלימד לעשות סקוואט כמו שצריך ועבר איתנו על כל הנושאים שציינת לפרטי פרטים.

גם לחיצת חזה לא. לפחות לא כמו שאמורים להרים, כדי להוריד את העומס מהכתפיים. בכל מקרה לגבי הלחיצת חזה יש כמה דעות לכאן או לשם איך להרים נכון, אבל אף אחת מהן אינה מועברת בקורסים. אינני יודע מה מעבירים בקורסים החדשים כי שינו אותם והוסיפו שעות, אך מתגובות של בוגרים חדשים שום דבר לא ממש השתנה.

אבל איך זה שבעידן האנטרנט עדיין המודעות לתחום כל כך נמוכה? איך מוסד עם שם גדול (באופן יחסי) לא מבין את מה שקורה ומה שעליו לשנות?
ובלימודי תואר ב"חינוך גופני" עדיין נעשים אותן טעויות?

אבל איך זה שבעידן האנטרנט עדיין המודעות לתחום כל כך נמוכה?
כי רוב מי שעובד בתור מאמן בחד״כ עושה זאת כעבודה מזדמנת לאחר צבא או בתור סטודנט. מעט האנשים שבאמת ממשיכים הלאה עם העבודה הזו לכל החיים כי זה לא משתלם כלכלית.

איך מוסד עם שם גדול (באופן יחסי) לא מבין את מה שקורה ומה שעליו לשנות?
המוסדות לא בדיוק מעוניינים בחומר הנלמד אלא יותר בכסף שלך ולכן התוצאה על פני השטח. כל המוסדות להכשרת מדריכים הם מוסדות למטרות רווח. לעדכן את החומר הנלמד דורש ביזבוז כספים ולעיתים לא מעט כסף. למה להם? במילא ירשמו לקורס. זה גם לא שהם מטעים באופן גורף מתאמנים. רוב האנשים שבאים לחד״כ הם אנשים שרוצים סה״כ לשפר את אורח החיים שלהם. אנשים כמוני וכמוך וכמו כ להפורום הזה הם אולי 5% מכלל אוכלוסיית חד״כ. למה להם לבזבז עשרות שעות על 5% מאוכלוסיית חד״כ? לכן זו התוצאה על פני השטח.

ובלימודי תואר ב"חינוך גופני" עדיין נעשים אותן טעויות?
זה נובע בעיקר מהדברים שציינתי קודם לכן. המרצים במוסדות הלימוד לא מתעדכנים כי התחת שלהם דבוק חזק מאוד לכיסא. במידה ויתעדכנו או לא יתעדכנו, הם יקבלו את הצ׳ק שלהם בסוף החודש - אז למה לבזבז את הזמן ולהתעדכן?
רוב האנשים שם לא באמת אוהבים את המקצוע שלהם, מאחר והם היו באמת אוהבים אותו הם היו מתעדכנים על בסיס שבועי או לפחות חודשים כמו שאנשים רבים בתחום עושים. בישראל גם למעט האנשים יש באמת כלים לקרוא ולנתח מחקרים וזה עצוב.

כי רוב מי שעובד בתור מאמן בחד״כ עושה זאת כעבודה מזדמנת לאחר צבא או בתור סטודנט. מעט האנשים שבאמת ממשיכים הלאה עם העבודה הזו לכל החיים כי זה לא משתלם כלכלית.

המוסדות לא בדיוק מעוניינים בחומר הנלמד אלא יותר בכסף שלך ולכן התוצאה על פני השטח. כל המוסדות להכשרת מדריכים הם מוסדות למטרות רווח. לעדכן את החומר הנלמד דורש ביזבוז כספים ולעיתים לא מעט כסף. למה להם? במילא ירשמו לקורס. זה גם לא שהם מטעים באופן גורף מתאמנים. רוב האנשים שבאים לחד״כ הם אנשים שרוצים סה״כ לשפר את אורח החיים שלהם. אנשים כמוני וכמוך וכמו כ להפורום הזה הם אולי 5% מכלל אוכלוסיית חד״כ. למה להם לבזבז עשרות שעות על 5% מאוכלוסיית חד״כ? לכן זו התוצאה על פני השטח.

זה נובע בעיקר מהדברים שציינתי קודם לכן. המרצים במוסדות הלימוד לא מתעדכנים כי התחת שלהם דבוק חזק מאוד לכיסא. במידה ויתעדכנו או לא יתעדכנו, הם יקבלו את הצ׳ק שלהם בסוף החודש - אז למה לבזבז את הזמן ולהתעדכן?
רוב האנשים שם לא באמת אוהבים את המקצוע שלהם, מאחר והם היו באמת אוהבים אותו הם היו מתעדכנים על בסיס שבועי או לפחות חודשים כמו שאנשים רבים בתחום עושים. בישראל גם למעט האנשים יש באמת כלים לקרוא ולנתח מחקרים וזה עצוב.

הגיוני אבל עצוב... באמת חבל שאין הרבה מעבר לכסף

לידיעתך, סקוואט, דדליפט ופרס הם לא חלק מחומר הלימוד של רוב הקורסים. אלו שכן מלמדים סקוואט (בלבד), עושים אותו לחצאים ואינם מבדילים בין הסוגים השונים של הסקוואט (וזה לא כי הם לא רוצים ללמד, הם בעצמם אינם מודעים להבדלים).
אני יודע את זה . חבר שלי שלמד בווינגיט אמר שלא לימדו אותו כמעת תרגילים ואם הוא לא היה מתאמן הוא בקושי היה יודע להדריך .
אני לא יודע איפה אתה מתאמן אבל אצלי בחדר כושר (פיטנס ברמת השרון) לרוב המדריכים יש כמה שנים של ניסיון ויש כמה רצינים .(יש גם כמה לא , כמו מנהל חדר הכושר אבל זה פחות בגלל שהוא לא מבין ויותר בגלל שהוא מעדיף שכולם יתאמו על מכונות ולא יפצעו)

אולי לא בוינגייט, אבל בשיאים דווקא כן. לפחות המרצה שלי בתורת הענף...אולי מבין המרצים היחידים שלימד לעשות סקוואט כמו שצריך ועבר איתנו על כל הנושאים שציינת לפרטי פרטים.

מי היה המרצה?

הדבר היחיד שאני לא מסכים עליו זה ה5%, אני רואה לאחרונה שה5% האלה במכון אצלנו הפכו להיות אולי 10-15%, למעשה כל מתאמן שרוצה להתקדם היום ולעלות במאסת שריר אצלנו מבקש שילמדו אותו סקוואט(בהצלחה להם מה שנאמר)ואפילו נשים רציניות שמתאמנות במשקולות רוצות ללמוד(אני מניח שזה נובע מאתרי פיטנס גדולים בחו"ל ובאדיבילדרים ש"מחנכים" אנשים לחזור חזרה לתרגילים המורכבים)
עכשיו אם נסתכל על הבנץ' האחוזים קופצים לשמים כי אני לא מכיר גבר מתחת לגיל 60 אצלנו שמתאמן במשקולות ולא לוחץ.

בקיצור הבתי ספר לא עונים על הצרכים של הנרשמים(ידע פרקטי בתרגילים) אבל אני מניח ומקווה שזה ישתנה עם הזמן(ואפעל בעצמי כדי לשנות זאת)

נערך לאחרונה:

על נדב שמעתי באמת רק דברים טובים מאנשים שלמדו שם, אני לא יכול לשפוט כי לא הייתי שם.
בכל מקרה בחומר הלימוד של הקורס מדריכים בשיאים(אפשר להוריד את הסילבוס ולראות) אין את כל מה שתיארתי אם לימדו אותך את כל אלו- הרווחת.

אבל תפנים שזה מיעוט אחרת חדרי הכושר היו מלאים במדריכים ומתאמנים שיודעים מה הם עושים(לא מה שקורה בישראל, לפחות לא בכמה עשרות מכונים שהייתי בהם)

נערך לאחרונה:
לא יודע מה איתכם אני שכנרת את המאמן בחדר כושר להזמין את החולצה הזאת 🤣 (האמת שהוא התלהב מהרעיון שהוא ילך איתה יותר ממני)

לא מכבד לחלוטין, זו סיבה מאוד לגיטימית מההנהלה לבקש מהמתאמן לא לבוא עם החולצה הזאת.

כמו שאני אבוא למכללה עם חולצה "מרצה? אל תקשיב לו" זה מאוד מבזה את המקצוע (שגם ככה בזוי).

אוי איזה כבדים אתם, תרגעו!!
זאת חולצה מצחיקה וצינית.
מי שלא נעים לו שלא יסתכל!
אני כל כך הולכת לשים את החולצה הזו אחרי שאקבל את התעודת מדריך שלי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית